КРУИЗИ /Тема 10/

• 105 410
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
У дома само за една вечер. След няколко нощувки в Гърция идва ред за полета ни до Барселона закупен отдавна на цени 20 евро. Целта беше да се ползват куп безплатни атракции в града/нищо, че са вече отдавна видени/, но се спряхме на ограничен брой заради намален лимит от букинг. Нощувките също са с кешбек на много ниски цени, но ограничихме броя им.
И защо мислите ? За какво друго освен круиз...
Реших да потърся в този диапазон от време и открих...

17/09/2017
Jour 1   Espagne   Barcelone   -   17:00
Jour 2   France   Toulon   09:00   18:00
Jour 3   France   Nice (France)   07:00   19:00
Jour 4   Italie   La Spezia   07:00   19:00
Jour 5   Italie   Civitavecchia (Rome)   07:00   19:00
Jour 6   Italie   Naples   07:00   18:30
Jour 7   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 8   Espagne   Barcelone   06:00   
Freedom of the seas

Минат маршрут многократно, но как да не вземеш цена от 399 евро с таксите. С корабен кредит 100 евро. И малък бонус напитки.

Здравейте! Имам въпрос към пътувалите с Costa Diadema: доколкото разбрах за вечеря основният бюфет-ресторант Corona blue престава да бъде „ бюфет” и сервира по меню. Права ли съм? Резервирах круиз с този кораб за родителите ми, а те говорят мноооого ограничено английски и ще им е доста притеснено ако е така.

miroslava_777
Относно вечерния бюфет на Costa Diadema. Да, няма го/ако не е пуснат своевременно/. Но това е практика вече и на други кораби. Като някои разделят салона на две, а други го превръщат в нормален ресторант.
В случая при Diadema през деня бюфета е с името Trattoria Lido Diana, а вечер става ресторант Corona Blu.
Времената за хранене са 7:00 до 11:00 часа/обяд до 15:00 часа/чай и закуски от 16:00 до 17:00 часа/18:30 до 22:30 ч. вече ресторант/.
Причината за тези нововъведения са малкото пасажери, които избират вечер бюфет. Повечето хора, както и ние предпочитаме вечерите да са по луксозни и приятни на чаша вино или друго. Това е обосновано защото така по-малко храна се изхвърля, а това е един от големите проблеми на бюфетите. Безразборното оставяне на табли, които са почти пълни. Което ми е адски противно. Сякаш не може да си вземеш малко, после пак малко, ако трябва пак. Но накрая да не остане нищо. Ненавиждам обратното.

Другите възможности за хранене на кораба са Fiorentino на две нива. И Adularia на трета палуба в златно. Този ресторант работи предимно само вечер и много рядко на обяд.
Отделно имате скара на Lido за обед от 13:00 ч. до 16:00 ч.
Като не споменавам и луксозните Club Diadema, Tavola Teppanyaki, Samsara, Piazza Pizza, Gelateria Amarillo където ще трябва да се плати.
При тези възможности и часове на хранене дори въобще да няма бюфет е невъзможно да останеш гладен.
Не знам как би могло да се вечеря на бюфет ако се прибираш на кораба късно и обядваш към 3-4 часа. А това се случва непрекъснато при положение, че слизаш на пристанищата освен дните на вода.
Остава да си сложиш хубавата дрешка и да си направиш вечер кефа в наистина ресторант на меню.
И в това няма нищо страшно. Менютата са на различни езици. Разбира се без да знаеш език за какво става въпрос. И нищо не ти пречи да си смениш ястието ако си сбъркал. Няма да откажат, дори да поръчаш две от вид.
Така, че спокойно...

Работила съм на коста и работата е ясна.както се пише.Бюфетите се махат за хора от различни нации като италианци и балканци.Тези които се хранят като хората,културно и без да хвърлят бюфет си има.зависи къде и с какви хора е круиза.Останалото е свинска работа

# 226
Аз не ям морски дарове по скоро си хапвай десерт 😀

# 227
Аз не ям морски дарове по скоро си хапвай десерт 😀
Десертче долу десертче горе
така може.ама втора вечеря и повечето на боклука мале

# 228
  • Пловдив
Крисимор, ясно ми е, че мразиш пасажерите на круизните кораби, но не забравяй, че те ти плащат! Ако обичаш спри да се заяждаш, или ще те докладвам. Какво е това отношение??? Всеки ще се яде колкото си иска и каквото си иска. За това плащаш - това получаваш!!! Нямаш право да държиш сметка на клиентите колко и кога се хранят!!! А пък да кажеш, че ние, като българи, сме някаква долна категория ,щото видите ли , ядем повече от "западняците", е смехотворно и комплексарско. Ако обичаш, повече уважение към ръката, която те храни!!!

# 229
Аааа не само ние българите ядем много... Да видите италианците какво правят... По 100 пъти ходят и си пълнят чиниите, нарочно съм ги наблюдавала... На закуска на бюфета си правят сандвичи за през деня по пристанищата и въобще не се крият или притесняват... Хич не им пука... А това ядене в ресторанта и после в бюфета е всекидневно, все пак менюто е различно и искат да пробват от всичко... Mr. Green Даже с чинии с храна се разхождат по асансьорите и си ги носят в каютите... Явно и през нощта ядат, абе свине направо... Whistling

# 230
Крисимор, ясно ми е, че мразиш пасажерите на круизните кораби, но не забравяй, че те ти плащат! Ако обичаш спри да се заяждаш, или ще те докладвам. Какво е това отношение??? Всеки ще се яде колкото си иска и каквото си иска. За това плащаш - това получаваш!!! Нямаш право да държиш сметка на клиентите колко и кога се хранят!!! А пък да кажеш, че ние, като българи, сме някаква долна категория ,щото видите ли , ядем повече от "западняците", е смехотворно и комплексарско. Ако обичаш, повече уважение към ръката, която те храни!!!
Нищо вярно няма в това не мразя не се заяждам не ограничавам никого.и уважавам всички.Но пиша това което виждам от първа ръка.написаното не е да не се хапва обилно,а да не се хвърля.Може да е клише но много хора по света гладуват и деца умират от глад.Умирам си като видя майка татко с две деца и пълни табли с връх, което въобще не могат да изядат.повече от половината отива на боклука.Това ли ти харесва,добре Не плащаш за да хвърляш храна нали?виждала съм дете българче да взима 6 кроасана и да изяжда един- супер другите на боклука.възпитание За друго да не говоря че е ужас
и лунна пътека написа за безобразното хранене ами същото.Италианците много приличат на нас,първи ги цитирах
И според мен храната на корабите трябва да е платена,да ви видя тогава колко ще хвърляте

# 231
  • Пловдив
Храната Е платена. Или смяташ, че круизите компании са благотворителни дружества и раздават храна ей така, за кеф??? Боже господи! Цената, която всеки плаща, е И за храна. Това колко яде или си взима човек, е въпрос на възпитание и култура. Не си ти човека, който ще превъзпита хората. Моето мнение е, че точно ние българите сме едни от хората, които се отнасят с уважение към храната и е грозно някой да твърди обратното на който не му харесва, че се хвърля храна, да не работи на круиз е кораб, а да иде в Африка и да помага БЛАГОТВОРИТЕЛНО на бедните деца. Иначе, ви харесва да си получавате заплатата, нали? А зад гърба на хранещите ви, плюене и присмех. То за това и сте вечно недоволни и неудовлетворени от работата си. Гледайте си в собственото камъче, а не в чуждото. Българите зяносвали храна, дето са по 8-10 човека най-много от кораб с 5000 пасажери. Жалки приказки!!
!
П. С. За сведение, нашето семейство си изяжда винаги това, което си е взело, просто защото сме виждали много храна на едно място,и не всичко ни харесва. Ама хора от персонала да броят залците на гостите... Много би ме подразнило.

# 232
Не ми се говори с такава злоба.и съм  работила благотворително включително Африка

# 233
виждала съм дете българче да взима 6 кроасана и да изяжда един- супер другите на боклука.възпитание ...
На мен пък ми стана интересно.
Какво се случва с кроасаните, които остават? На другия ден едва ли пак се сервират, втвърдяват се, ако не са наблъскани с консерванти. На населението по островите ли се раздават?

Всичко е калкулирано.
Безплатна храна на "ол" няма. Пиша го като човек, който не харесва тази услуга и за нашето семейство би било по-добре да си плащаме отделно порциите, но пък да не ни взимат сума за алкохол например. Ясно е колко ще изпием с малките деца. Simple Smile

# 234
виждала съм дете българче да взима 6 кроасана и да изяжда един- супер другите на боклука.възпитание ...
На мен пък ми стана интересно.
Какво се случва с кроасаните, които остават? На другия ден едва ли пак се сервират, втвърдяват се, ако не са наблъскани с консерванти. На населението по островите ли се раздават?

Всичко е калкулирано.
Безплатна храна на "ол" няма. Пиша го като човек, който не харесва тази услуга и за нашето семейство би било по-добре да си плащаме отделно порциите, но пък да не ни взимат сума за алкохол например. Ясно е колко ще изпием с малките деца. Simple Smile
За смислен разговор съм съгласна.Но да викат по мен не съм Нито едно от двете- кроасаните директно отиват в контейнера за боклук както и всичко останало вече взето в таблите Това е болката ми щом нещо е вече взето от бюфета и останало се изхвърля
и аз имах предвид относно плащането Намалява се цената на круиза да кажем от 500 на 300 и си плащаш храната колкото си вземеш толкова изяждаш
а не пълни табли на боклука.
Била съм на благотворителна мисия в хаити без никакво заплащане хората децата няма какво да ядът Минава кораб и изхвърлената храна от него е колкото да изхрани повечето от тях
и не ме разбирайте криво аз страшно обичам круизите.имам стотици на работа и десетина за кеф с близки Но никога не връщам табла дори с троха в нея.това искам да кажа.Иначе си яжте колкото искате не ви меря хапките

# 235
Това е болката ми щом нещо е вече взето от бюфета и останало се изхвърля
А останалите кроасани, които са още на бюфета; тях раздават ли ги или също ги хвърлят? Ако и тях изхвърлят - колкото и да е цинично спрямо населението по островите - проблемът не е в клиентите, а в кухнята и въобще с разхищението.

Скрит текст:
За съжаление проблемите на бедните страни могат да оправят само големите коорпорации, които изтърбушват населението им. Аз, ти и ХУ даже и капка в морето не може да бъдем с нашите остатъци от масата. В този ред на мисли, човек просто може да спре да пазарува продукти на експлататори. Има цели списъци на такива.

# 236
Това е болката ми щом нещо е вече взето от бюфета и останало се изхвърля
А останалите кроасани, които са още на бюфета; тях раздават ли ги или също ги хвърлят? Ако и тях изхвърлят - колкото и да е цинично спрямо населението по островите - проблемът не е в клиентите, а в кухнята и въобще с разхищението.

Скрит текст:
За съжаление проблемите на бедните страни могат да оправят само големите коорпорации, които изтърбушват населението им. Аз, ти и ХУ даже и капка в морето не може да бъдем с нашите остатъци от масата. В този ред на мисли, човек просто може да спре да пазарува продукти на експлататори. Има цели списъци на такива.
От щандовете нищо не се хвърля.много добре знаят кога да спрат да пекат.За другото си права не е в нашата компетенция.Но в много страни стоките в края на деня се продават на безценица вместо да отиват на боклука

# 237
  • Варна
Predvaritelno se izvinjavam za latinicata, na rabota njamam pravo na BG, a ne namiram kirilizator tuk.

Vlziam da vi spodelja neprijatnija opit, kojto imah s American Disocunt Cruises. Zapochvam s utochnenieto, che nie rezervirahme kruiz purvonachalno s tjah, no posle namerih po-dobra oferta, prezhalih $98.00 depozit i reshih poveche da ne plashtam....
 Onzi den poluchavam email, s kojto mi saobshtavat, che vav fakturata si sa dopusnali typo i datata za finalno plashtane ne e 27 Oct 2017 ,kakto pishelo tam, ami 27 Aug 2017 i ostataka ot sumata e dalzima nezabavno. Az ne im kazah vednaga, che i bez tova ne iskam da prodalza s rezervacijata si, no razmenihme njakolko ostri emaila, zashtoto tova e adski nechestno. Ami ako naistina razchitah che shte patuvam s tjah i che naistina trjabva da platja ostataka sled dva meseca i si planiram finansite za togava?! Te imali v terms and conditions takova uslovie, koeto gi osvobozdava ot otgovornost, no vapreki vsichko e adski nechestno. Ne iskat da mi vurnat depozita (kakto kazah taka i taka go bjah otpisala, no napravih usilie da iskam obezshtetenie)... predstavjam si, kolko bezpomoshtna bih se pochuvstvala ako naisitna trjabvashe da dam parite vednaga. Ta izvoda e che javno trjabva vinagi da se ima edno naum s osigurjavaneto na parite za kruiza. Osobeno za po-skupite, kadeto plashtaneto ne e malko.

# 238
Predvaritelno se izvinjavam za latinicata, na rabota njamam pravo na BG, a ne namiram kirilizator tuk.

Vlziam da vi spodelja neprijatnija opit, kojto imah s American Disocunt Cruises. Zapochvam s utochnenieto, che nie rezervirahme kruiz purvonachalno s tjah, no posle namerih po-dobra oferta, prezhalih $98.00 depozit i reshih poveche da ne plashtam....
 Onzi den poluchavam email, s kojto mi saobshtavat, che vav fakturata si sa dopusnali typo i datata za finalno plashtane ne e 27 Oct 2017 ,kakto pishelo tam, ami 27 Aug 2017 i ostataka ot sumata e dalzima nezabavno. Az ne im kazah vednaga, che i bez tova ne iskam da prodalza s rezervacijata si, no razmenihme njakolko ostri emaila, zashtoto tova e adski nechestno. Ami ako naistina razchitah che shte patuvam s tjah i che naistina trjabva da platja ostataka sled dva meseca i si planiram finansite za togava?! Te imali v terms and conditions takova uslovie, koeto gi osvobozdava ot otgovornost, no vapreki vsichko e adski nechestno. Ne iskat da mi vurnat depozita (kakto kazah taka i taka go bjah otpisala, no napravih usilie da iskam obezshtetenie)... predstavjam si, kolko bezpomoshtna bih se pochuvstvala ako naisitna trjabvashe da dam parite vednaga. Ta izvoda e che javno trjabva vinagi da se ima edno naum s osigurjavaneto na parite za kruiza. Osobeno za po-skupite, kadeto plashtaneto ne e malko.
Аз не виждам нищо нередно да е направила агенцията.просто да си правим сметката ние

# 239
  • Варна
Е как да няма нищо нередно? Плащаш капаро, дават ти разписка, че следващото плащане е с падеж на 27 Октомври, правиш си сметката с парите да са осигурени до тогава и на 15 Септември ти казват 'ами сори, ама сме се объркали, трябваше да платиш на 27 Август, затова дай парите веднага'. Не са склонни на преговори, нито на обезщетение, а са допуснали грешка. В случая говорим за над $1300.00 които аз лично си направих разчет да събирам от заплата и наем. Ме съм длъжна да разполагам с цялата сума веднага на момента.

Както казах аз този круиз го взех по-евтино през друга агенция, но пак плащах на вноски и също нямах парите на куп в момента на резервация, така че въпроса е принципен.

Общи условия

Активация на акаунт