КРУИЗИ /Тема 10/

• 105 101
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Здравейте!

Харесали сме Роял Карибиън и по-точно Enchantment of the Seas.
Смятаме да пътуваме април месец (края) и искахме да съчетаем с кратък круиз, а точно този обхваща най-много пристанища за 4 нощувки.
От месец (и повече) може би следя в различни сайтове цените за този маршрут и различни дати през април. Цените не падат под 1600 лв (за двамата включително таксите). Чудя се дали това е нормалната цена и дали имам време да чакам, или по-скоро да запзваме докато не се покачат? В момента най-изгодна ми се вижда тази оферта
Скрит текст:

Ще се радвам, ако някой сподели своя опит и мнение относно този круиз!

Знаеш ли, че този сайт начислява по около $100 допълнителни такси на човек (освен ако не си канадски или американски гражданин)? Евентуално да го имаш предвид при формиране на цената.

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 02:50 от Shantal

# 661
  • София
luba_rizova много благодаря!
Ще поразгледам още. Отдавна са ми мечта северните страни. Колебая се между тях и един с Лисабон.. май навсякъде ми се ходи Joy

# 662
Здравейте!

Харесали сме Роял Карибиън и по-точно Enchantment of the Seas.
Смятаме да пътуваме април месец (края) и искахме да съчетаем с кратък круиз, а точно този обхваща най-много пристанища за 4 нощувки.
От месец (и повече) може би следя в различни сайтове цените за този маршрут и различни дати през април. Цените не падат под 1600 лв (за двамата включително таксите). Чудя се дали това е нормалната цена и дали имам време да чакам, или по-скоро да запзваме докато не се покачат? В момента най-изгодна ми се вижда тази оферта
Скрит текст:

Ще се радвам, ако някой сподели своя опит и мнение относно този круиз!

Знаеш ли, че този сайт начислява по около $100 допълнителни такси на човек (освен ако не си канадски или американски гражданин)? Евентуално да го имаш предвид при формиране на цената.

Нямах представа! Благодаря за информацията... Мисля да им искам оферта и тогава да преценя. Българска тур агенция ми предложи $418 на човек (но вероятно без такси), което мисля ще излезе по-евтино, отколкото на сами сайт на Роял Карибиън.

# 663
Момичета, някой ходил ли е на круиз из Индийския океан? Маршрут Индия, Тайланд, Малдиви или Сингапур... Искаме подобен круиз, но не знам къде да погледна за самолетни билети... Ако някой е летял в този район да каже с коя авиокомпания, за да видя цени и кога точно има полети... Всякаква информация ще ми е интересна.... Благодаря предварително..

# 664
Момичета, някой ходил ли е на круиз из Индийския океан? Маршрут Индия, Тайланд, Малдиви или Сингапур... Искаме подобен круиз, но не знам къде да погледна за самолетни билети... Ако някой е летял в този район да каже с коя авиокомпания, за да видя цени и кога точно има полети... Всякаква информация ще ми е интересна.... Благодаря предварително..

не съм ходил, но видях че една бг агенция го прави организирано полет плюс круиз, като летят с турските авиолинии през Истанбул, иначе круиза е 7 дневен на Коста с тръгване от Мали и завършва в Мумбай, Индия. Коста го имат и 14 дневен от Мале до Мале.

# 665
  • Sofia

Виж катарците какво предлагат, има промоция в момента, до 16-ти, мисля.

# 666
Няколко въпроса ме вълнуват (ако имате случайно наблюдения) - каква е добрата цена за круиз в началото на юли - Норвежки фиорди с тръгване от Германия или Дания.
Коя круизна компания е за предпочитане по този маршрут?
Къде да следя за оферти?

# 667
  • София
Еее Блед, браво..много хубава ваканция сте имали... Чакам разказ...Stuck Out Tongue Winking Eye

И аз нямам думи, беше невероятно...
Прекалено много са точките на посещения и в трите теми и бих разказвала при въпроси към тях.
А и ми започнаха безкрайните резервации на полети, които бях резервирала на цени около нулата. Ще се лети нон-стоп. Пристигнахме от дългото пътуване и отлетяхме на другия ден. Кацнахме днес/вече вчера/ и отново се стягаме за други полети.
Ще изкараме доста време във въздуха.
Затова и не мога да взимам отношение по въпросите, съжалявам.
Пожелавам и на вас много пътувания през тази година...

отново белд доказа че може да се намират евтинки круизи но в последният момент и то на нови кораби

Евтини круизи е имало и ще има винаги. Как ви се струва цена на чисто нов кораб за периода Нова Година/най-скъпото време/ за 6 дни 249 евро ? Е такава беше...При стандартни цени при същите условия по същото време само, че за 7 дни над хиляда !!! Да не говорим и за цената от 99 евро/7 дни ???

Няколко въпроса ме вълнуват (ако имате случайно наблюдения) - каква е добрата цена за круиз в началото на юли - Норвежки фиорди с тръгване от Германия или Дания.
Коя круизна компания е за предпочитане по този маршрут?
Къде да следя за оферти?

Мими добрата цена за подобен круиз/7 дни/ по това време е 500-600 евро. Отличната цена е 400-500 евро. А нормалната е 700-800 евро. Района и сезона са от най-скъпите, знаеш.
Компаниите са доста. Най-добрата за района е https://www.hurtigruten.co.uk/. В смисъл специализирана за района.
Но не е евтина.
Евтино може да се намери на Pullmantur, MSC, но не е най-качествено.
Аз харесвам Holland America, Cunard, P&O Cruises, Royal Caribbean. С нито една от тях няма да сбъркаш.
Щом искаш от Германия следи немския https://www.kreuzfahrtberater.de/norwegische-fjorde-kreuzfahrten … 99&zielort8=8
Често излизат много, ама много добри цени. В момента няма, а и е твърде далеч...
Можеш в менюто да зареждаш всичко каквото желаеш....
За другите компании можеш да следиш навсякъде/1стр./, включително техните сайтове. Ако нещо ти хареса ще го търсим и на други места, много са.
Успех...

Последна редакция: вт, 16 яну 2018, 00:36 от Bled

# 668
  • Sofia
Много се чудя да платя ли $2500 за този круиз или да чакам още (хич ме няма с чакането, значи ..) . Цената е за трима, каюта с балкон. Как ви се струва?

# 669
  • София
Много се чудя да платя ли $2500 за този круиз или да чакам още (хич ме няма с чакането, значи ..) . Цената е за трима, каюта с балкон. Как ви се струва?
Скрит текст:

Не бих си го помислила дори, съжалявам. Това са ми няколко круиза !!!
Точно същия круиз на нас ни е струвал 399 евро с Upgrade до балкон на човек. И то много добра компания.
Но то си е въпрос на желание. Имаш пари, не ти се чака, плащаш. Няма лошо...
Както се вижда от горния ми пост аз умея да чакам. И то много. Дори да не дочакам...

# 670
  • Sofia
"Проблемът" на почти всички ни е ограничеността във времето, оттам идват и рисковете от чакането и евентуалното недочакване.  На ъпгрейд не си и помислям да разчитам, защото ако се озовем във вътрешна кабина, ще ме инквизират. Иначе , пари никому не са излишни, мисля Simple Smile

# 671

Аз не бих. Този круиз с Коста (писах на предните страници) ни излезе 2100 евро за двама с дете, 21 дни, кабина с прозорец. И да кажа само, че цената не е падала до последно. То той си е от релокиращите и си беше евтин от началото. Сега гледам Сингапур, Малайзия, Виетнам за януари 2019, че имаме клубна отстъпка от 12 процента, но и други планове ми измисля главата Simple Smile

# 672
  • София
"Проблемът" на почти всички ни е ограничеността във времето, оттам идват и рисковете от чакането и евентуалното недочакване.  На ъпгрейд не си и помислям да разчитам, защото ако се озовем във вътрешна кабина, ще ме инквизират. Иначе , пари никому не са излишни, мисля Simple Smile

Уточнявам, че имам предвид първоначален ъпгрейд. При който цените и на двата вида кабини вътрешни и балкон са еднакви. Ти избираш кой вид.
Това се случва често на Карибите. Кабините се разпродават на еднакви цени и то ниски. Имам вече няколко такива случаи. Включително и на други места.
Същото беше и при два от тези круизи.
Когато останат много кабини от вид  до началото на круиза може да се разчита на това. По-добре ниски цени отколкото празни кабини...

# 673
От няколко дена гледам сайтове и круизи в Индийския океан... Цените за сега са  високи, самолетните билети до там - също... Мисля си ако изчакам желания круиз на LAST MINUTE, а взема самолетните билети сега от рано, после да не стане фал и да няма никакви свободни кабини?!? А аз ще имам вече билети и ще се чудя как да ги ползвам?... Офертите LAST MINUTE излизат около 40 или 30 дни преди датата на круиза... Та има доста да се чака за круизи след септември-октомври месец... Има ли опасност да се разпродаде изцяло круиз и да не остане нищо за LAST MINUTE?
Блед, как мислиш по този въпрос?
Защото аз мога да чакам офертите няколко месеца, обаче после дали самолетните билети ще са на същите пари - говорим за скъпи полети като Брюксел - Момбай, Сингапур, Мале или през Дубай... Може да летим не само от Брюксел, но и от Амстердам, Париж или Лондон... Цени в момента приблизително около 500-600 евро двупосочен на човек може да се намери... LAST MINUTE обаче не знам как ще са...

P.S. Някой да знае нещо за кораба Tui discovery?

# 674
"Проблемът" на почти всички ни е ограничеността във времето, оттам идват и рисковете от чакането и евентуалното недочакване.  На ъпгрейд не си и помислям да разчитам, защото ако се озовем във вътрешна кабина, ще ме инквизират. Иначе , пари никому не са излишни, мисля Simple Smile

Уточнявам, че имам предвид първоначален ъпгрейд. При който цените и на двата вида кабини вътрешни и балкон са еднакви. Ти избираш кой вид.
Това се случва често на Карибите. Кабините се разпродават на еднакви цени и то ниски. Имам вече няколко такива случаи. Включително и на други места.
Същото беше и при два от тези круизи.
Когато останат много кабини от вид  до началото на круиза може да се разчита на това. По-добре ниски цени отколкото празни кабини...

Bled, предполагам е питано и отговаряно вече, но не успявам да намеря... Neutral Face - какво точно представлява този ъпгрейд и кога разбираме, че можем да го ползваме като опция?
Още в самото начало при резервацията или на място (някакси?)?
Получих оферта, в която още пише "Cabin location: RCCL will choose your cabin, it may be port holes or Obstructed view." (Не букваме директно от компанията).
В тази ситуация се чудя, ако е с Obstructed view дали въобще си заслужава да плащаме повече за "гледката" или има възможност да разчитаме на някакъв "upgrade". Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт