Съпруги на военнослужещи - 23

• 81 159
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Да драсна и аз някой ред, макар че нищо ново при мен няма. Cry Важното е, че сме здрави. Дунди трите години бързо ще минат и добре прави детето да се интересува от висши училища. Моята - тази година ще е 11 клас и все още не е решила какво иска да следва - прескача от едно желание в друго, ама тя си е зодия Стрелец и това си е обичайно за нея. Тази година ще трябва да се вземе решението вече. В тази идея на мисли, посъветвайте ме какво да учи, за да има по-добра реализация, според вас. Дъщеря ми ще завърши немска гимназия, това за жокер.
Малката все още е при баба си, градината и все още е в ремонт (от месец май) и нямат намерение да свършват до септември. Има всякакви неудобни за мен идеи за разпращане на децата от детската градина в различни други, че дори и в др населено място (за което не се знае ще има ли осигурен транспорт) Thinking ooooh!. Ако не бе в задължителна подготвителна предучилищна, изобщо нямаше да го мисля, ам на и глоба има за неходене на детска градина. А, пари за детски - нъц, като сме на държавна работа и не крием доходи.
Мъниче приятно изкарване на хижата. Сесил уж момиченцето рожденичка, а то момченцето на преден план на снимката. Много хубави са ти снимките, а децата - още по-хубави!
МисЮ добре завърнала се Hug. Данити79 сменяте жилището или правите ремонт на старото? Сега може да е прахоляк и работа, ама после ще е много хубаво! Димитрова надявам се, че вече си в по-добро настроение и излизаш от "дупката". Hug
Днес видях в клюкарката-фейсбук едно стихотворение:

Силната жена
За силната жена не се говори.
Тя смела е, дори да е сама.
Не хленчи, не измисля апострофи.
Усмихната е, приливна вълна.

Не моли и не проси милостиня,
сама на свойта участ господар.
За всяка във душата си пустиня,
тя мъдра е и ще намери цяр.

Трохите не събира от трапези.
Не се превръща в безгръбначен роб.
Сълзите си издайници, не мрази,
но пази ги за любовта, до гроб.

Обича със сърце, душа и тяло,
изгаря в клада от безброй мечти.
След всеки край усмихнато начало,
със разума си тя ще сътвори.

В жаравата пристъпва със достойнство,
по нестинарски гони злочестта.
В косите вплела огън, чар и тайнство,
тя битките печели на честта.

За силната жена не се говори...
Пред силата и просто се мълчи.
В живота си тя никого не моли,
със реверанс ти път и направи!

автори:Таня Мезева и Таня Илиева

# 241
  • София
Е не мога да остана само е поза читател. Чудесно е,че макар и мъъъничко се  раздвижи темата. Май МИС Ю е виновна Simple Smile Добре дошла bouquet
Веднага хващам мишката и ставам писател.smile3523
Вчера само минах, прочетох и заминах, но днес вече ще пиша.
От вчера съм соло барабани-гаджето на вилата, а щерката и внучетата са на развлечение извън столицата. И гаджето, и щерката ме навиваха да ме вземат със себе си, но аз запънах крака и не исках да тръгвам на никъде. На село трябваше да готвя на няколко мъже, приятели на ММ, дошли да му помагат в някакви строителни дейности, а ако отидех с щерката, имаше изгледи освен моите две чавета да ми стоварят още четири, а майките да си почиват. Ааа, НЕ!!! И Флото е хора!
Та сега да ви кажа как използвам свободното време. Дали да не спра да пиша и да ви дам възможност да предполагате и да залагате? Да ви видя на коя колко й е развинтена фантазията Joy
Хайде продължавам Simple Smile. Като ме награби едно желание за работа, като ме засърбяха ръцете, бягай работа, че ида. А работа колкото искате. Накъдето и да се обърна - лудница. Кеф ми по избор, кеф ми по списък. ГолЕмо разнообразие. Реших да подхвана кухнята. Сменихме корниза, та не вървеше да закача на новия корниз непраните пердета. Изпрах пердетата. Е да, ама не върви праните пердета да ги закача на немитите прозорци. И така, мия вчера стъклата и им казвам: Е това ще ви е и за Коледа.  Wink.
От сутринта гладя пердета. Катеря се да ги закачвам. Трябва да привърша докато си дойдат моите хора, та да им е уютно. Пусков срок на обекта - утре.
Междувременно, две баби от КГБ-то ме поканиха да отидем по женски за няколко дни на вила, ама заради тази моя работа, отказах. Ей на, да ме видите колко много ми се работи и колко много съм работна Joy Трудът е песен!
Като заключение: Не взимайте пример от мен!  Mr. Green Можете например да отидете на басейн и да се мъчите под някой чадър. Още по-голяма мъка ще е, ако трябва да се преборите с някой и друг коктейл. Joy
Почивката ми свърши. Ще ви коментирам по-късно. Hug

# 242
Фло не трябваше да пишеш, щях да съм от позналите - тъкмо за миене на прозорци си помислих, че си се захванала. Работлива жена си ти, без работа не стоиш Hug Hug Hug.

# 243
Момичета моля за палчета.Преди малко вдигнаха ММ по тревога за пожара в Кресненско.Незнам защо но щом е някъде по тревога сърцето ми е свито.Дано всички момчета се завърнат бързо при семействата си.

# 244
  • София
Явявам се на плаца за вечерна проверка Simple Smile
АЛБЕНЧЕ, много лошо говори за мен, че си познала с какво ще се занимавам Mr. Green. Как пък не ти мина нещо друго през акъла... Mr. Green Ей, лошо е като свалят от теб всякакви подозрения hahaha Joy Друго си е да те подозират, да те ревнуват Joy
Хареса ми стихотворението, преписах си го.
ДУНДИ, имат време още децата. За три години кой знае колко професии ще сменят Simple Smile. Аз до 10-ти клас мислех, че ще ставам учителка, а в 11-клас се преориентирах. Я дай рецептата за сърмичките тук. Защо да не си сверим часовниците? Никога не е късно човек да научи нещо ново. Ето, аз от известно време заливам мусаката със сос бешамел и я покривам с настърган кашкавал. Много е вкусно.
СЕСИЛ, пожелавам на красивата Калина да е здравичка, весела, безгрижна. Борис така се е изпъчил, че все едно той е рожденник.  Simple Smile Да са ти живи и здрави децата. Посмях се след като те четох в една друга тема. Не си ли разбрала, че пари в женски ръце и дете в мъжки ръце не виреят Joy Joy Joy
МИС Ю, щерката ми казва, че все едно съм завършила Мениджмънт. Планирам по десет задачи, разпределям си времето така, че на финала рядко имам закъснение, или ако има такова, то е от порядъка на 15 до 30 мин. Не крия, много съм организирана. Щерката е на другия полюс. ( Дано не чете в темата  Simple Smile)Редовно отива да се чекира в последната минута. Зетко подскача в такт ситна ръченица, мустаците на ММ се обръщат на обратно. Права си, че всичко е много динамично около мен. Веднъж се случи случка - изпусна самолета. В последно време се изхитрих и местя стрелките на часовника напред с 20 - 30 мин. В суматохата никой не се усеща, а аз съм спокойна, че ще сме навреме на летището smile3532 Радвам се, че добре сте си изкарали отпуската.
ДАНИТИ, и аз да попитам-ново жилище ли имате, или прекроявате старото? Каквото и да е, ремонт ли е, не ми го хвали. И на нас ни предстои на вилата ремонт в кухнята. Ще сменим мивката, огромна, чугунена, връстничка ми е. Ще сложим нов шкаф под мивката, ще монтираме и миялна машина. Само се моля, да не тръгнат да падат плочките от стената, че тогава ще стане мани, бегай.
ДИМИТРОВА, мисля те миличка spoko. Всички ти се радваме, че успяваш да носиш много дини под една мишница, но може би трябва малко да се поразтовариш. Дръпни ръчката. Почивай си повече Hug
РАДИНКА,  Hug И да слушаш Ния, ей Simple Smile
МЪНИЧЕ, значи вече сте на финалната права. Защо са ти врати? Наслагай си завески Wink Приятна разходка из Хасково.
Исках още нещо да ви разкажа, ама много дълго стана, а и късно стана. И утре е ден Simple Smile
Хайде прегръщам ви и лека нощ.
ПП РАДИНКА, в новините показаха какво става в Кресненско. Стискам палци момчетата да се справят бързо и живи здрави да се приберат у дома. Спокойно spoko. Не се тревожи чак толкова. Мисли позитивно. Hug Всичко ще е наред!!!

# 245
Добро утро, момичета! Като пчелички се събираме в края на лятото.Animal Bee Аз имам само още една седмица отпуск. Но не се оплаквам. Успях да обиколя всички любими места. Flowers Deciduous Tree
В момента имам гости и ще се качим в планината с децата. обичам да съм високо, високо...
От другата страна на Пирин има пожар. Радинка, не се притеснявай. Най-важна е безопасността на хората. Преди няколко години същите момчета гасиха пожар около Рислкия манастир. Справиха се чудесно. И в тези моменти се питам къде са всички онези, които хулят армията. Стискам палци всичко да приключи бързо. Знам как се чувстваш в момента.Flowers Four Leaf Clover
Фло, как е Радичка?
Сесил, страхотни дечица. Да са ти живи и здрави.
Ние с дъщеря ми също обсъждаме с какво иска да се занимава, след като завърши училище. Не е ориентирана още. Няма да им е лесно на децата. Но пък имат възможност да избират измежду много неща.
Сега пека едни мързеливки.Egg Децата ги обичат. Дунди, и аз се нареждам за рецептата.
Слънчев ден от мен! Nature Sun With Face

# 246
Добро утро
Фло,познаваме си те и няма как да те подозираме Wink
Лунно цвете,какви са тези мързеливки,я ме светни че и аз да пробвам имам нужда от от храни с такива имена,че и времето и силите нещо не достигат Laughing
Радинка спокойно всичко ще е наред,ще изгасят пожара и ще се приберат живи и здрави,иначе и на мен ми се свива сърцето като ги извикат,ноо това е съдбата на военната съпруга
Ние днес сме планували с децата голяма разходка по магазините.Искам да купя един скрин че с три жени в къщи не ни стигат гардеробите Laughing и се налага и нещо допълнително да се сложи
Айде толкова за сега от мен,хубав ден на всички

# 247
Лунно цвете и на Рила.пак беше и то 3 или 4 дни.Сигурна съм че ще се справят,но щом има проблем се вика навсякъде армията.Но да вдигнат на момчетата заплатите от толкова време пари няма.В поделението на ММ много от момчетата бягат,в чужбина.Вчера се прибра от наряд,един душ и му се обадиха да тръгва.Има бежанци хайде пак,та се дразня понякога че не оценяват момчетата ни.Помрънках си малко да ми олекне.Усмихнат ден сладурки.

# 248
  • Ямбол
Мдааа, Фло, ново жилище взехме и правим кардинален ремонт защото откакто е станало апаратамент през 1971г. не е пипано. Страхотия си е. Едни тапети , едни зелени фасагени по стените и таваните, а коридора беше налепен с едно дебело тъмно кафяво нещо, като , оф като...и аз не знам като текстилен дебел тапет, а отдолу като го махнахме остана едно лепило в цвят.....странен...хахах...абе направо си е страхотия. Доста нещо изринахме и още има, но като че ли поне с къртенето приключихме, сега още изнасяме боклуци, сложихме дограмите, банята е готова, тоалетната почти, остава щпакловане, мазане, кухня....и какво ли още не...но има напредък все пак...
Сега да потръстича, лек ден на всички!

# 249
Добро утро,
нали ми е последен ден почивка, та утрото ми е чак в 10.. веднага ви слагам една закуска, че нали имам да черпя от имения си ден още.. не съм забравила..
Заповядайте!

Радинка, силни са момчетата, всичко ще бъде наред!  Hug Поканата на фейса съм аз.. ако приемаш нови приятели там.. Simple Smile Simple Smile
Лунно цвете, така и не се засякохме по нашият край с теб.. мислех да отскочим до Банско някой ден, ама уви не стигнахме до там през тази отпуска.. може би есента някой уикенд.. нареждам се за мързеливките..да де за рецептата  Whistling Peace
Данити, ще се справите, като ви стане както вие искате и ще видиш, ще забравиш всичката работа дето е минала..  Party За рязането на лентата, знаеш, както казва Фло - за всичко сме на линия да помагаме.. hahaha
Сесил, снимките са прекрасни, а децата още повече  Flutter
Фло, за теб думите никога не ми стигат, просто - ти си невероятна, радвам се, че имам удоволствието да познавам такъв човек!  Hug

Да кажа и аз за ориентирането към университет и специалности... бях изправена пред този избор преди точно 10 години.. при мен водеща беше математиката, защото много ми вървеше, всички предмети, които трябваше да се зубрят теми за изпити, не ми бяха на сърце.. затова при мен избора беше между икономически и компютърни специалности.. писах на посоки, до последно не знаех какво искам.. и както често се случва, в момента не работя точно това което съм завършила, но пък здраве да е.. не съжалявам за нищо, защото пък срещнах невероятни хора, с които сме приятели и до днес, изживях си студентските години перфектно..  с една дума - беше ПРЕКРАСНО.. така че, според мен до последно децата не са много ориентирани точно за специалности.. по-скоро се ориентират с какво да кандидатстват и в последствие се избира.. Успех на всички, изправени пред този избор от мен!  Peace Hug
А сега ставам да готвя, днес съм обещала фрикасе, а снощи набързо направих една бисквитена торта и сега поне с десерта сме готови  Joy Joy да не започвам темата с килограмите..  hahaha

Ох хайде, пак се отплеснах в писане.. приятен и лек ден на всички  Flutter

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 13:28 от Мис Ю

# 250
Благодаря момичета за хубавите думи. Simple Smile

Днес последен ден на работа и после отпуска, с нетърпение я чаках. Simple Smile
Надявам се и на хубаво време в Хисаря и топли басейни. Simple Smile

Един от дните другата седмица ще отиде до Пловдив, ако има някоя свободна дама от там и има желание да се видим, може да пише. Simple Smile
Мислим да изкараме цял ден в обиколки и разходки, дано да не се изморят много децата. Simple Smile

# 251
Момичета, ето рецептата за мързеливките. Става бързо, лесно и вкусно. Идеална закуска за майки с малки и не толкова малки деца, за млади и не толкова млади булки. Joy

# 252
Здравейте,момичета.Аз пак да помрънча,сега говорих с ММ и ми стана едно гадно.Пожара е жесток,момчетата са скапани и с всички сили се опитват да го локализират.А като го попитах дали са хапнали и дали поне имат вода ми отговори,„добре че нося 4 литра вода,за цял ден ни докараха един сандвич и 0.5 литра вода.”А колежката с него милата си няма вода,и си мисля това ли заслужават всички там?

# 253
  • София
Минавам да ви завия, защото Фейщицата все още не се е появила. Хайде момиче, сезонът на картите мина Mr. Green Чакам те с нетърпение, Фей Hug
РАДИНКА, дали вече се прибра момчето ти? Що за безобразие е това, да им подхвърлят само по един сандвич и малко водица. Ако щеш ми вярвай, ама ми се доплака...Виж с колко обич те успокоява Лунно цвете. Когато ти се мрънка, помрънкай си. Simple Smile И мисли само хубави неща!
ЛУННО ЦВЕТЕ, благодаря за Мързеливките. Съвсем им приляга името, само че да се разберем. За кого се отнася това име?  Mr. Green За тези, които ги правят, или за това, което е направено? Питаш за Радичка-Благодаря ти! Hug Свалиха гипса, сега ходят на рехабилитация. Миналата година раздвижваха другата ръчичка почти три месеца, та сега ще бъде същото. Дано успеят да я раздвижат както трябва.
СЕСИЛ, стегна ли багажа? Приятно изкарване на така желаната отпуска. Гледай наистина да се отпуснеш, да си починеш.
МИС Ю, като всяко хубаво нещо и отпуската има край. Мина и замина. Да, но пък се задава друго хубаво нещо-сутрин ставаш по изгрев слънце, нагласяваш се, спортуваш по улиците и в градския транспорт, а на тръстиката... Колективът те посреща с овации  welcome bouquetи разтворени обятия. Ето така  Hug. На бюрото - камАра работа. Не осъзнаваш ли, колко си нужна на колегите и че тая работа теб те чака. Можеш да изпъчиш гърди ( ето така  bombs ) и гордо да си кажеш-От мен по-ценен кадър няма! И политаш да свършиш натрупалата се работа, че и още търсиш. Работиш и си пееш ( нали казват, че трудът е песен !!! ). Виждаш ли? Хубавото предстои Simple Smile Дано да съм те настроила позитивно за прехода от отпуска към работа Joy Как беше фрикасето? Рядко го правя, а много го обичам, но гаджето - не... Няма пълно щастие Wink
ДАНИТИ, честит ви нов дом! Да сте много щастливи в него, да отглеждате децата си с обич. Е, сега не е за приказка, но после ще стане приказка... Hug Стискай зъби и бачкай! Разказвай ни от време навреме какво се случва на строителната площадка. redecoration pironi newsm75
ДИМИТРОВА, разузнаването из магазините даде ли резултат? Харесахте ли си скрин? Намирам скрина за много удобна мебел. Всяка да си рови в нейното си чекмедже. Simple Smile

Момичета, да споделя какъв провал претърпях тези дни. Реших да се правя на Ентересна. До сега не съм пазарувала по И нет, та реших и аз да се пробвам, въпреки, че стари хора казват-око да види, ръка да пипне... Във ФБ видях едни чаршафи-разгледах ги, избрах си два десена ( красиви, ама много красиви ), обадих се, поръчах ги, после пак се обадих и смених единия десен с друг и зачаках.( станах заложник на едни чаршафи в собствената си къща  Mr. Green) Пристигнаха в уреченото време-радост голяма. Отворих едните и ооо, ужасТ. Нищо общо с онези Ентелегентните картинки, които поръчах. Едни огромни гюлове, едни ужасни цветове-пълна цигания. Чак свят ми се зави и тръгнах на зиг заг от яд. Обадих се на фирмата и без много да се обясняваме се договорихме, аз да им върна чаршафите, а те - парите. Направо ми попариха мечтите Wink Представях си аз и гаджето сред цветята...Казвах си-защо нямаше такива красоти като бяхме млади Wink Е, не че тогава нещо е зависело от десена на чаршафите, ама все пак, за настроение. Бабите от КГБ - то ни заподозряха, че току виж, в новите чаршафи... preggo Всичко пропадна, не се надявайте на ylinfant Прословутите чаршафи днес заминаха за В.Търново. Mr. Green
И като заключение, прописах в рима Joy Едва ли друг път ще рискувам, така да пазарувам Simple Smile Око да види, да пипне ръчица, та да ти е мирна Фло, главица Joy
Хайде за сега да слагам точката.
Лека и спокойна нощ. ( колкото и да изглежда като клише, но повярвайте-много е важно. ) Hug

# 254

Добро утро, мили момичета! Преди да отида на СПА, за да се наспя минах да ви нагледам и да ви публикувам това:
“Краят на лятото е звук.
Онзи звук, с който глухо свисти презрялата смокиня, преди да се разбие върху каменните плочи.
Краят на лятото е мирис на уморена и топла земя, която тръпне, преди зимният вятър да се понесе по нея с бесните си нозе.
Краят на лятото е сън, в който глухарчетата с далекогледи учудено се взират в теб и се молят да имаш кураж за още едно лято.
Краят на лятото е танц, в който сетивата ни се въртят из балната зала на сезона.
Краят на лятото - каква благословена ирония - все още е лято.”
Александър Секулов, Високите каменни хълмове

http://www.sofia.utre.bg/images/galleries/2014/04/2993//b2f5ff47 … 3b9275d46ec7f.jpg
Черпя ви и кафе, дано го видите. Нямам време да разучавам новата визия на форума и да търся емотикони и т.н.
Желая ви прекрасни последни летни дни. Прегръдки на всички.

Общи условия

Активация на акаунт