Съпруги на военнослужещи - 23

• 81 164
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро
Фло,не даде голям резултат обикалянето.Обзавеждането в спалнята ми е в бяло и черно и искам скрина да бъде в същите цветове,ноо не няма такъв скрин е има но е много малък с много плитки чекмеджета,размерите които ме устройват ги има само в астра и венге или кафеви или дъб сонома,та пак прибягнах до познатата схема-поръчах си материалите,а ММ ще го сглоби,то и защо ли разчитах на готово като всичко в къщи сме си го правили сами.А за чаршафите много жалко,аз често пазарувам по и-нет и досега не ми се е случвало нещо да не е както на снимките.
Радинка дано по-бързо свърши всичко и се приберат,че в нашата армия нищо не е както трябва,как може толкова време горките без вода на такива условия.ММ и той е дежурна група,наоколо гори и са на повикване.Надявам се да се размине и пожарникарите да се справят сами.
Ние днес ще ходим на панаир на село при свекитата,децата чакат с нетърпение вече цяла седмица и сега са рано рано будни и строени чакат тати да се понаспи и да тръгваме така че купон ни чака-сестрата на ММ и тя е с две деца на възрастта на моите с няколко месеца разлика и лудницата е на макс

# 256
Фло ММ си докде в 12 вечерта,черен,миришещ на дим,и смазан ит всякъде само взе душ и си легна.Днес докато пиехме кафе разказваше,не само армията ми и пожарникарите са били до 3 след обяд без вода и храна.По новините  само глупости дава,че бил овладян,че има подсигорено храна и вода.А там е било страшни.Командира на ММ лично им е занесал вода и им е казал да се пазят.Иначе всички други са си трайкали.Димитрова дано му се размине на твоя мъж,ако не друго то нервите и страха ни са много.Е хайде аз да си тръстича.
П.П.Мм си е на повикване все още очаква се довечера да ги вдигнат отново.

# 257
  • София
Привет военни красавици!
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, точно мислех да пускам куче следотърсач и ти се появи Hug. Както винаги с кафе, гарнирано с глътка романтика Simple Smile
ДИМИТРОВА, я момчето ти да запретне ръкави и да направи скрин, какъвто ти искаш. Усмихнах се, като прочетох, как всичко у дома си правите сами-и мебелите, и децата, и всичко останало hahaha Joy Браво на вас! bouquet Весело изкарване на панаира.  
РАДИНКА, ти и в събота ли тръстичиш? И да ти напомня, да слушаш Ния, че току виж те сменила в Лидл Joy
За закуска имаше палачинки newsm64 Задължително ще пробвам и мързеливките на Лунно цвете. Може би утре. Сега отивам да се приготвям, че сме канени на вила, съвсем до София, в подножието на Витоша. Ще се съберем 4 военни семейства. Като се върна, ще разказвам.
Прегръщам ви и ви желая спокоен и ползотворен ден. Hug

# 258
  • София
Ето ме, върнах се. Освен, че не съм изморена, но съм даже подмладена Simple Smile. Събрахме се 4 военни семейства. Домакините ни са много сърдечни и гостоприемни хора. Познаваме се повече от 40 години. Бяха се приготвили, като за много желани гости. Заседнахме, започнахме едни спомени, върнахме се в лейтенантските години, спомнихме си как се раждаха децата ни, колко много сме си помагали-и в гледането на децата, и в ремонтите, колко сме се веселили, та накрая стигнахме и до внучетата, и до кучетата. Беше много хубаво! Следващата среща ще е у нас. И аз обичам да каня гости. Все още шетането и приготовлението не ми тежат.Трябва да ставам, че внучките ме чакат да правим поздравителни картички. На морето видяха как дечица продават ластични гривнички, герданчета, рапани, решиха, че и те искат нещо да продават. Дядо им се пошегува, като им предложи мен да ме продадат. Не се съгласиха. Тогава дойде идеята да правим картички. Впрочем, някои станаха доста симпатични. Изчезвам afwitch

# 259
  • Пловдив
Браво, има оживление в темата. Аз ще докладвам в понеделник, че от телефона ми е неудобно.

# 260
  • София
ДУНДИ, и да не забравиш рецептата за сърмичките. Чакам я, за да си сверя часовника Wink Може пък да науча нещо ново. Може и да са като моите. Ще видим.
Лека и спокойна нощ. Hug

# 261
  • Варна
Да драсна и аз един ред да не ме забравите,но определено няма да е дълго,че тази вечер ви пазя може да спите спокойно.При мен няма нищо интересно и нищо ново.Почнах да се подготвям психически за 15 септември,а в началото на месеца имам повече дни почивка и смятат да олекна финансово,че още нищо не сме купували.Сега ви оставям и отивам в заслужена почивка.Лека нощ на всички.

# 262
  • Варна
Обожавам Неделя сутрин - релакс...изгубена във тишината...щастливо безвремие...усмихнати мисли..
Добро утро и прекрасен ден, Звездици! Simple Smile
Нека късметът и хубавите емоции ви следват неотлъчно!
Нека всичко около вас бъде обсипано с магията наречена Любов..
Да сътворим един незабравим ден, изпълнен с чудеса и приятно настроение..
Животът ни е низ от страници.
Всяка една разгърната
е първа, следва втора,
трета,
бяла,
сива,
черна...
А всяка неразгърната
може да е последна.
Но някъде
в началото,
средата
или края
има една страница,
прегърната от двама.
Или прегъната...
за спомен.
Димитър ПЕНКОВ

Добро утро прекрасници.Пожелавам ви страхотен ден.

# 263
  • София
Добро утро, матрос ДЖУЛИ!  Какво момиче си само!!! Нощес ни осигури спокоен сън, а сутринта ни поднесе духовна храна... Благодаря ти миличка Hug! Сега навярно вече спиш.
Добро утро военни красавици. Какво ще правите днес?
Ние сме запланували да изведем чаветата на теферич, в полите на планината. Ще поиграят, ще видят София от високо, а гаджето и аз  ще изпием по едно кафе. Още съм заредена от вчерашните младежки спомени с военните приятели. Спокойно мога да кажа, че настроението ми е чудесно, чувствам се млада и влюбена...Разказах им за нашата тема:). Как съм се затъжила за вас... Дали в началото на септември да не свирим сбор? Може би военното ни блокче ще се понапълни с мацки, завърнали се от морета и балкани.
Размечталась...
Хайде, хубав ден.  Hug

# 264
Добро утро! Джули, чудесно стихотворение за старт на деня! Flowers Hibiscus
Днес дъщеря ми прави палачинки и аз само си хапвам.
Фло, мързеливките се приготвят от работливки. Simple Smile Аз също доста се чудя дали да не си поръчам чаршафи, но по принцип съм скептично настроена по отношение на пазаруването от интернет. а имам познати, които само така пазаруват.
Бъдещите първокласници имат ли да учат стихчета за първия специален учебен ден? Подготвихте ли всичко, мамчета? Предстоят ви хубави емоции.
При нас има опера под звездите и снощи се насладихме на "Котките". Следващата седмица пък ще има Балкански фестивал, но ще го пропусна...София ме чака!
Усмихнат ден от мен!:high_brightness:

# 265
  • София
Привет ЛУННО ЦВЕТЕ! Ей, затъжила съм се за теб, а и за другите момичета също.
Мързеливките се харесаха, стават бързо и лесно. Свършиха Simple Smile
Браво на твоята работлива дъщеричка! Поздрави я от мен Hug
Моя дружка от КГБ-то ми е намерила много хубави чаршафи. От българско хасе и много красиви десени. Шият и по поръчка. Смятам тези дни да отида и да ги видя. Ако искаш и теб ще те заведа.
Чакам и откриването на новия театрален сезон.
Отивам да приготвя децата за разходка. wavey

# 266
  • Пловдив
туууук съм Simple Smile Пак по нощите, но в светлата част не остава време...

Дунди, от края на миналия месец сме новодомци Simple Smile От тогава си и чакаме вратите, но това е една друга тема... Утре ако не дойдат да ги монтират, отивам в КЗП - писна ми, да се разправям с ...тук ще си замълча, че не се знае какво ще излезе...
До сега не ни пречеше, защото си бяхме само двамата, но само с външна и врата на сервизното помещение вече не става.

Димитрова, благодаря ти! Видяхме статуята на Богородица, снимахме се естествено и запалихме свещички. Врътнахме и по един тигел на главата, но мм бързо ни отряза крилцата, че оставих не малка част от заплатата 😱
Ооо и пица ядохме - в Пловдив отдавна не съм яла такава вкусотия!
От там - на хижата. Не бяха много ОК стаите и женската част решихме единодушно, да изкараме до сутринта 😂 Получиха ни се нещата, даже и няколко кавалера останаха, уж да ни пазят (от кой ли!?!). По тъмни доби се изкачихме на върха тези, които останахме будни и посрещнахме изгрева Simple Smile Мнооого, много, много време не ми се беше случвало такова нещо (и все още имам мускулна треска, при положение, че смея да твърдя - имам добра физическа подготовка). С две думи да обобщя - изкарахме си стра'отно!
От хижата директно отидохме на вилата (аз съм пропуснала частта с пътя - събудих се чак пред верандата от виковете на децата). Продължихме с "тежката" задача - скара и бира 😁, а вчера пообиколихме и тамошните чукари. Малкото диваненце си го прибрахме днес, но баткото не иска и да чуе - разбрахме се в сряда, да го докарат, че трябва за училище да го стягаме.

Данити, първо честито! После - добре дошла в отбора 😂 Прави са като казват, че сега е кофти, но като видиш крайния резултат и ...Абе всяко усилие си заслужава 😍.
Ние засега преустановихме дейността - свършиха и нервите, и парите 😂 Планът е, зимата да оправим и хола, а евентуално следващата зима - и другата детска. Планове много, ще видим докъде ще ги реализираме Simple Smile

Фло, изумяваш ме всеки път като те чета 😘 Имаш страхотна организация!
Как е малката героиня?

Радинка, радвам се, че ТМ се е прибрал! Дано не се налага отново!

Сесил, с най-голямо удоволствие бих се запознала и реално с твоите сладури!
Колко е пораснал Борис! Да са ти живи и здрави!
За съжаление, отпуската свърши и следват 3 бързи наряда през ден. В промеждутъците трябва да стягам РД на баткото и двамата - за градина и училище... Моят РД, ако оцелея изобщо, сигурно няма и да го празнувам - нещо тази година съвсем набързо ми мина и времето никога и за нищо не ми стига... Дано следващата е по-лежерна Simple Smile

Лунно цветенце, ще ги пробваме тези дни мързеливките Simple Smile Ако се удобрят - ето още една идея за училищната кутия на първолака Simple Smile

Отивам да повършея и из другите теми, обещавам да съм тиха Simple Smile

# 267
Добро утро
Мъниче радвам се че ти е харесало,а пиците там наистина са мнооого вкусни
И аз днес пробвах мързеливките-дребната много ги хареса,а каката още спи.
Фло,стегна се ММ и ще направи скрина точно какъвто го искам,но ме праща аз да търся материалите,че магазините са с неговото работно време,така че след плоскостите,които вече поръчах в Петък днес предстои да търся водачи,дръжки,но обикалянето си заслужава.
И още нещо ново ще правя-видях в един сайт мисия спаси охидея и си поръчах,сега са дошли орхидеите в Еконт,днес ще си ги взема и ще се опитвам да спасявам.Ако някой има опит в това как се спасява умираща орхидея да пише-как и с какво да дезинфекцирам,къде да ги държа:четох че се държат под буркан или найлон,да поливам ли като другите или да засушавам?

# 268
  • София
Привет военни красавици!
Във военното ни блокче ухае на мързеливки cook, ама няма дежурна по кафе. Ей, изхайтихме се, няма ред и дисциплина. Хайде командвам свободно още малко и от 15.септември-всички на плаца, строй се и преброй се. Ще пускам куче следотърсач по дирите на безследно изчезналите. Wink
ДИМИТРОВА, когато стане готов скрина снимай го и ни го покажи. Предполагам, че ще бъде като по Некерман. Нали казваш, че у вас всичко сами си правите. Като гледам децата колко са хубави, значи и скринът ще бъде хубав. Току виж тръгнат заявки за... скринове Simple Smile ( да не си помислш за деца Mr. Green rotfImbo)
Спомням си, когато правихме шкафовете за кабинета, гаджето ме изпрати да купя фазер ( май така се казваше, това дето се слага за гръб на шкафовете ) мятам се аз на бойната Жигула ( яка машина!!! Само ако можеше да говори тази кола колко строителни материали е превозила...) Та купувам два огромни листа, вързвам ги на багажника, отгоре на колата и тръгвам. Движа се плавни по софийските улици, като една голяма бяла птица. По едно време като се раздуха един силен вятър, като се откачиха ония ми ти фазери, полетяха назад и с трясък паднаха зад колата. Добре, че не пострада някоя кола зад мен. Спря цялото движение. Настана бъркотия. Наскачаха няколко мъже, вдигнаха плоскостите, вързаха ги отново и потеглих. Та такива ми ти работи. Бях станала спец по обкови, плъзгачи, крепежни елементи.
МЪНИЧЕ, не знам дали ще отидеш в КЗП, но на въпросните майстори с вратите можеш леко да им намекнеш. Върши работа споменаването на тези три букви. Преди време купих едно калориферче, което работИ точно 15 мин. и спря. Отидох да го върна, а те ме пращат в някакъв сервиз, на края на света. Искам си парите, казват, че не може. Не може ли? Само като споменах, че ще се обадя на КЗП, извадиха парите и разправията приключи.  Mr. Green Спокойно, още мъничко остана. Да му мисли ДАНИТИ Simple Smile И мен на село ме чака ремонт в кухнята. Ще сменим мивката, че е от дядо Адамово време, ще сложим шкаф, че досега беше един самоделен и той връстник на Адам и Ева, и ще монтираме малка миялна машина. Така че момичета, не сте сами. И аз съм с вас Simple Smile
Спирам до тук. Желая ви спорна седмица.  love001

# 269
  • Пловдив
Ето ме и мен. Два дена обикаляхме из Родопите. И сами се вкарахме в приключение. Бръмчахме с колата по едни горски пътища с издълбани коловози от камионите, които свалят дървения материал от планината. Абе щом 12 км ги минахме за 2 часа, правете сметка за какво е идело реч. И това беше само една малка част от приключението. Но пък кога друг път щях да тръгна от Пловдив, да мина през Лилково, да стигна до хижа Персенк, от там надолу през Орехово и да се прибера през Хвойна и Асеновград. И това за един ден. Колата е като малаче, направо ми стана съвестно за момчето от автомивката, което днес трябва да смъкне от нея калта и трите пръста прахоляк. Но друго си е бивш танкист да те вози по чукарите, знае откъде да минат гумите, кой камък да се премести, как да се огледа колко е дълбока локвата, ей такава ми ти танкистка практика ... Човек с опит. 
А вчера беше по-кротко - на полянка, на дебела сянка, зеленина, тишина, чист въздух... ей, истинската почивка е в планината.

Фло, в нашата къща се правят асеновградски сармички. Видях разни рецепти в интернет, в които има лук, моркови, разни запръжки и т.н. Моята баба и сестрите ѝ, както и братовчедките на майка ми ги правят така:
Скрит текст:
кайма смес 1 кг, ориз около 200 гр., свинска мас - около половин кофичка, другото е на око - червен пипер, докато сместа стане с приятен червен цвят, черен пипер и ситно смлян кимион, докато замирише на луканка. Избягвам да слагам сол, обикновено купешката кайма е солена, като добавим и листата от зелето, предпочитам да не соля. Всичко това се омесва добре на ръка. Листата на зелето се режат на парчета да речем с размер 5 см на 5 см, може и по-малки, но не и много по-големи. Едната леля не си режеше листата предварително, а направо навиваше и късаше, правеше ги малки, та по 3 наведнъж можеше да лапне човек. Та навиват се стегнати сармички. С моя опит и ако листата ми са нарязани предварително, за смес с 1 кг кайма ми отива един час навиване. Редят се плътно в тенджера, за да на се захванат на дъното може да се нареже на ситно зеле, все пак дава голяма фира от листата. Захлупват се с чиния, налива се малко олио и вода, докато ги покрие /може и да се смеси вода със зелева чорба/ и  на котлона. Като заврят, се намаля и къкрят така поне час, да не кажа и час и половина. После изчезват за отрицателно време. По Нова година у нас заравяме едно зяло пиле в такива сарми в гювеча ... да му мисли този, който навива. Исках да кача снимка, но тази услуга в момента е недостъпна. Ако някой иска да си уплътни времето в дългите зимни вечери, може да си купи 2-3 кила кайма, да си я омеси и да навива пред телевизора. Навитите сармички се разпределят в найлонови пликчета и се слагат във фризера. После вадиш, вариш и ядеш.
дали успях със снимката

МисЮ трябва да каже дали се е справила с тази задача или я е оставила за по-студени дни. Това си е прекрасно мезе за червено вино.

Мъниче, дано сагата с вратите приключи успешно. На едни познати освен, че пристигнаха с огромно закъснение, се оказа, че касата е с различен цвят от вратата.
Аз чакам да започнат прословутото саниране. Уж вече и нашият блок ще го захващат. Само да не ревем после.

лек ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт