Съпруги на военнослужещи - 23

• 78 317
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Добър ден вече!
- Новата седмица се събуди, излезе на улицата и скри под чадъра си здраве, късмет и благоденствие. За да ги раздава на всеки, който мине покрай нея....
Автор РАЯ ВИДИНСКА

# 676
Добро снежно утро! Не съм любител на снега и студа, но въпреки това:
Искам сняг... Искам сняг! Да вали!
Да затрупа под преспи проблемите!
И снежинките – бели мечти,
да са всичките, само за мене...
И какво, че стопяват се? Нека!
Няма сметки сега да им правя.
Щом една белоснежна пътека
мойте стъпки в света ще оставят...
Да вали! Да покрие тъгите
с пелена от искряща надежда!
Да белеят щастливи елхите...
Всяка Коледа нека е снежна!
И да звъннат камбанки в простора –
детски смях – от снежинки по-чист.
Не, годината не свършва с умора.
Тя обръща най-белия лист...
И започва да пише наново
наште толкова светли надежди!
Искам сняг! Да повярвам отново,
че се сбъдват мечти. Неизбежно.
Мира Дойчинова - Irini

# 677
  • Пловдив
Аромат на борова гора, портокал и канела ... дафинов лист, стопляш утрото ни.
При нас сняг няма и по-добре. И аз не го обичам в града.

Нямам много време за писане. То човек да не излезе една седмица в отпуска. Работата си стои натрупана...

Приятен ден на всички.

Да се допълня.
Тези деца са от училището, в което учеше дзверът до 7 клас. А тази учителка е невероятна. Правеше ги "рошави" по МАТ, обаче резултатите им в края на 7 клас бяха космически. Без да са математическа паралелка.
Скрит текст:
Та ако някой пак ме пита защо съм си водила детето на училище през два квартала в трети с градски транспорт, ей за това. Съжалявам, че преди 3 години нашите деца нямаха възможност за такива международни изяви.
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/otlichie-za-shest-balgarc … tika-v-pekin.html

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 09:29 от dundi73

# 678
Понеже обещах на Сети за хотелите в Банско- значи ние много сме доволни от "Валевицата" , доста често я има и офертите с намаления. Хотелът не е голям, няма спа и басейн, но е чисто, прилично и най-важното за мен-много топло. Има механа към него , където гостите ползват някаква отстъпка от общата сметка, ама 5 % ли беше , 10 % ли...забравила съм...Вкусна храна, жива музика...Закуската е мекици, пържени филии, абе вкусно... много близко до първа станция на лифта и до търговска улица .  Били сме и в голям 4*- " Банско Спа енд Ризорт"-има спа и басейн, но не ми хареса много  обслужване и храна...освен това е по-далеко от лифта. Друг хотел тим семеен са " Анели " и "Елена", които също са доста бюджетни, но  са нови ,чисти и топли ( нови, нови-към 2-3-4 години...). Със сигурност ще има сняг, дори и да не навали, има си машини, а едва ли ще е +15 градуса да не се получи...Но вероятно ше е лудница, но пък лифта сигурно ще е безплатен и може би някакви културно-музикални събития ще текат...Но важно е какви са критериите и очакванията  на Сети...

За храната на Олимп-никога не е била вкусна. Скарата винаги е много твърда, зеленчуците-полузадушени, кофти продукти на закуска . Една идея на ВПД Боровец е  малко по- вкусно, но някакси и там е нищо особено.

Писала съм и преди ,че и  двете ми деца пътуват от 1 клас ( а живеем до училище) -колкото и да е тежко пътуването , особено в ден като днешния , не съм съжалила за миг от избора, който сме направили. Приказките ,че който си е умен където и да се запише все ще се справи за мен са бля-бля...Много са важни учителите и децата, които ще са в колектива .

Снежни картини ме вдъхновяват само когато съм в почивка вкъщи и от курорти, от работа обаче хич...

# 679
Кати, много ти благодаря. Сега ще ги погледна. Тринити, който препоръча Лунно цвете ми хареса, но няма места. Ти как изкара имения ден? Приеми закъснелите ми пожелания за здраве, късмет и много веселие!
А някоя от вас случайно да разполага с файловете на Fluenz German - програма за учене на немски език?
Ние сме у нас, но от утре мисля малкия да го пускам пак на ясла. Какво да го гледам тук като писано яйце. То вече взех да свиквам, че след 3-4 ден на яслата пак ще е със сополи  Crossing Arms Само ще гледам за почивката и после за празниците да го закрепя здрав, то как ще го закрепя - като не го пускам на ясла. Сега явно за последно за тази година ще го пускам на лов на бацили  Crazy А като чета, че лелките умишлено оставяли отворени прозорци, че потните деца да изстиват и ....... дано не е вярно.
Тази година изоставам с подготовката за празниците! Но ще гледам да наваксам.
Хубав ден!

# 680
  • Пловдив
Сети, това с прозорците са пълни глупости. От друга страна угодия няма - ако отварят, майките мрънкат, като не отварят и не проветряват, ги глобяват от РИОКОЗ. Минават им на проверки.
А че има майки, които си изпращат децата с термобельо при положение, че в яслите и градините е топло ... та медалът има две страни.
За Боровец - предишните години нямаше такива изцепки като тази. И не бих казала примерно, че на другите места, на които сме ходили, храната е била много по-добре. Просто тази година имаше фрапантни неща. И то вечерите, когато имаше банкети.

# 681
Добро утро
Сети вече от кухнята мога да ти кажа че това с умишленото отваряне на прозорци според мен е родено от болните мозъци на някои майки.
Аз вече приключих практиката сега ми остава само Английския но докато приключа има много време.
Кати и от мен едни мнооого закъснели поздравления за именния ден

# 682
Добро утро!

ДОВИЖДАНЕ НОЕМВРИ
Търкулна се Ноември по мегдана,
усмихна се за сбогом под мустак.
"Не мога - каза - вече да оставам.
Декември иде. И ми дава знак."
И тръгна сред дъжда... Не се обърна.
Отнесе нещо мое, но остави смях.
И с много нежност беше ме загърнал,
но пак ще дойде. В сън си го видях.
И с трепет ще посрещна на вратата,
прекрасният Декември на мига.
За празници настройвам сетивата,
ще има, знам, прекрасност у дома.
Десислава Церовска
/Звезда Христòва

# 683
Здравейте, мили момичета Simple Smile

Страхотна тема, която намирам едва сега. Моят съпруг също е  военен.

Бих искала да попитам нещо, ако някой вече се е сблъсквал. Имат ли право военнослужещите на 15 дни бащинство при раждане на дете? На нас, живот и здраве, ни предстои през март да си имаме детенце. Мъжът ми разпита в поделението, но му казаха, че има право само на 7 дни отпуск.

Благодаря предварително и страхотен ден!

# 684
Добре дошла на Ети_ !
Военнослужещите имат право на този 15 дневен отпуск, но мисля ,че никой не го ползва , защото това  си е вид болничен. Не само се губят пари, но се бави и изплащането . Затова татковците с пагони ползват отпуска по ЗОВС, въпреки по-малкото дни...

Предполагам, че повечето вече знаете , че коледните бонуси/награди са вече факт. Конкретният размер тепърва ще се определя за всяка структура от зададените граници, нещо като предната година . До 15.12. ще се изплатят заедно със заплатата за декември.

Благодаря на  Мис Ю, Димитрова И Сети! Добре изкарах аз имения ден ... на високо и слънчево... Laughing

И за мен това с прозорците са легенди...просто в градината си е бациларник и колкото да е здраво детето като го оставиш в такава среда няма как да не прихване...

Днес е Андреев ден ...Ако има празнуващи да са честити! От днес започвали празниците...Аз пък затова си обичам имения ден, защото след него само поводи за празник...

Чакам да видя как днес ще стане +12....

# 685
Добре дошла Ети,не знам дали имат право на 15 дни,Кати е по-запозната.Моят съпруг и за двете деца ползва 7 дни

# 686
  • Пловдив
Ети_, добре си дошла, тук можеш да намериш компания. По въпроса ти си намерила точния човек за отговор - Кати.

Кати, и при нас няма изгледи за стопляне. А от утре пак предвиждат валежи.
Шехина, да е жив и здрав донският казак. Само не помня кой от двамата е именика.
От днес денят започва да расте с едно просено зърно. На масата трябва да има жито, ечемик, царевица, грах, просо, боб или леща. и най-вече да не се върши никаква домакинска работа. Фло, специално за теб. Днес - почивка.

Аз пък днес ще си имам вече щори. Да го видя онова четирикрако същество какво ще къса. Пет пъти ремонт правих на творенията си от хартия. Stuck Out Tongue Closed Eyes Сега мисля къде ще си сложа елхата. Надявах се да мога да я сложа на терасата, но там все още е склад. Преди два дена монтираха остъклението, но монтажниците изпуснали два стъклопакета и сега си имам тераса, остъклена на 50%. Та май ще почакам с коледната украса.
На мен никак не ми е празнично, както се случва в последните няколко години. Такова ми е едно сиво и свито...

ММ сега ми каза, че ще ходи до военния магазин. Лимитните книжки от миналата година изтичат на 15.12. Та ако някой не си ги е изхарчил, да побърза. Ако има какво да вземе де. В Пловдив уж имало. Ще видим след обяд.

# 687
  • Пловдив
Здравейте! 15 дни отпуск са по КТ. Кадровите военнослужещи ползват 7 дни по ЗОВС и двата вида отпуск не са болнични и заплатата няма да падне.

# 688
Оле, аз забравих единствения Андрей ,който познавам от темата.. Laughing Дунди , добре , че ме подсети...
Шехина , да ти е жив и здрав и да се споменава  името му само с добро!

Не съм казала , че 7 дни по ЗОВС са болничен. Но за другите 15 дни отпуск след като се изплаща обезщетение от НОИ като за общо заболяване какво е?

# 689
  • Пловдив
7 дни са си редовно платени. 15 се водят болничен и да заплатата пада!

Шехина да ти е жив и здрав именника и много послушен.

Общи условия

Активация на акаунт