Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 135
заяви ясно и категорично, че това е неговото решение, и няма да позволи друг да му се меси.

"Неговото" в смисъл взето съвместно с дъщеря ти или "неговото" еднолично?  Shocked

Сватба с 20-30 човека от страната на момичето и 10-ина души от страна на момчето, което явно не иска да "хрантути" повече, изобщо не е голяма. Това са 30-40 човека общо, което смятам си е напълно приемливо и достатъчно да се получи приятна и премерена веселба. Дъщеря ти какво каза за присъствието на нейните приятели? Аз не бих могла да си представя да се омъжа без най-близките си приятели...

# 136
  • София
Златна превъзходна,
1. Не натискай дъщеря си, защото е между чука и наковалнята. Намекни й само, че този човек я командва и така ли ще я кара занапред... Но само ако си АБСОЛЮТНО сигурна, че той не се интересува от нейното желание, иначе е вмешателство в техните работи.
2. Според мен - откажи се от извеждането от къщи и т.н., "редното" в случая е просто един обичай и стига с тези празни приказки - тя не била сираче.
3. Но си права да не спиш, защото - дано не съм права - това не предвещава хармоничен семеен живот.
Малко по-хард изпълнение, ако си навита - кажи на бъдещия зет, че и вие няма да ходите на сватба, щом е толкова против.
4. Дъщеря ти наистина ли иска чичовците и лелите си или е само заради теб - да не те обиди? Попитай я честно, без да подскачаш и да се сърдиш. И имай предвид, че не всички са толкова близки с братя, сестри и братовчеди, ако зетят е едно дете - работата е ясна.

# 137
  • София
Ако от сватбата, сватовете почнат да дискутират вместо младото семейство,  какво ще става за в бъдеще. Как въобще си представяте, че тъстове, свекъри и младоженци сядат и почват да говорят кое е най-добре? Колкото повече хора се мъчат да се уговорят нещо, толкова по-трудно става. И ако конфликтът между младоженците може и да се разреши и да се забрави в бъдеще, намесят ли се и родителите, още 20 години има да слушат кой какво е казал и как е засегнал другия.

Участващите пряко с ангажимент в сватбата са младоженците и родителите им.
Младоженците организират сватбата, родителите плащат.
Е, не виждам теб и мен ли да съберат да си говорим? newsm78

Защо е това неистово бягане от пряка вербална комуникация, не знам?

# 138
  • София
Скрит текст:
Adellle-Никъде не съм споменала, че съм "афектирана," защото няма да присъства цялата рода това са твои интерпретации.
Кафе с канела- Точно това подозирам и аз-дъщеря ми не смее да му се противопостави в прав текст. И да, той се инати, и заяви ясно и категорично, че това е неговото решение, и няма да позволи друг да му се меси.аз така го усетих след разговора снощи. каза ми-"Ти май си разочарована, но така стоят нещата". Аз казах-" да разочарована съм", но само толкоз, друго не съм споменала.
Сискоо-Да,момичето ми не е от командорещите жени. и да, тук изсипвам всичко, което спестих и не им казах снощи.
Ън-"Сватбата", която иска бъдещият зет, за мен не е нормална.То няма да е сватба, а почерпка. Даже и фото няма да има! И никъде не съм писала, че искам "еснафска, старовремска " сватба.
Искам малка с около20-30 души от моя страна най-близките-сестра ми, брат ми с техните деца, и приятелите на дъщеря ми
Скрит текст:
.Не искам дандании, затискане на врати и тем подобни. Просто баща й да си я изведе от къщи, както е редно.
the Дорис- Скандал и разправии в никакъв случай няма да има-не съм такъв човек.В крайна сметка, каквото решат те двамата.Но на мен ще си ми е тежко и криво. не спах цяла нощ-явно твърде много го преживявам.
Довечера ще се срещнем с дъщерята и ще поговорим.
Чудесно, твое право е – за себе си си направи такава сватба, баща ти да те изведе и т.н. Остави дъщеря ти сама да определи какво иска, защото в момента ти не постъпваш по-различно от бъдещия младоженец. Това не е твоята сватба.

# 139
Fire life- не е плакала на рамото ми насаме , а докато говорихме снощи пред него плака. моля не изопачавайте нещата бе хора, четете по-внимателно какво пиша.

# 140
Въпреки, че моята сватба беше нещо такова: ние, кумовете и най-близки роднини, разбирам и авторката. Аз харесвам сватбите, харесвам обичаите, но само нашите - без жартиери и букети, ами хубави са ми. Като майка е нормално да иска да и направи сватба и е нормално да и е криво. Сега, защо ние като майки да не я разберем, а? Тя явно не им се меси нагло, не настоява, но пък има право за едното и момиче да и е криво, особено ако вижда, че и на дъщерята тази версия на сватба не и се нрави.

# 141
  • Варна
Добре де, в крайна сметка ако един човек не е фен на брака (има много такива в днешно време, дори и сред съфорумките) и се съгласи на такъв, за да угоди на половинката си, но не иска сватба, а само подпис, това означава, че я командори ли? Ако склони да участва в голяма сватба напук на нежеланието си той ли ще излезе командореният? Все някакъв компромис трябва да може да се постигне, сега е много вероятно да го играе инат, защото се чувства притиснат къде със сълзи, къде с шокирани и втрещени физиономии...

# 142
заяви ясно и категорично, че това е неговото решение, и няма да позволи друг да му се меси.

"Неговото" в смисъл взето съвместно с дъщеря ти или "неговото" еднолично?  Shocked

Сватба с 20-30 човека от страната на момичето и 10-ина души от страна на момчето, което явно не иска да "хрантути" повече, изобщо не е голяма. Това са 30-40 човека общо, което смятам си е напълно приемливо и достатъчно да се получи приятна и премерена веселба. Дъщеря ти какво каза за присъствието на нейните приятели? Аз не бих могла да си представя да се омъжа без най-близките си приятели...

До колкото разбрах -еднолично е решението.

# 143
  • София
Fire life- не е плакала на рамото ми насаме , а докато говорихме снощи пред него плака. моля не изопачавайте нещата бе хора, четете по-внимателно какво пиша.
И той квоо  Mr. Green
Сериозно - остави я тя да те потърси, ако има нужда от помощ или съдействие. Само й намекни, че сватбата може и да се поотложи, ако има притеснения. Или за да не я притиска той - нека тя си дойде у вас за няколко дни да размисли на спокойствие, ама наистина без И ти да й пилиш на главата.

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 14:16 от Cuckoo

# 144
  • София
Добре де, в крайна сметка ако един човек не е фен на брака (има много такива в днешно време, дори и сред съфорумките) и се съгласи на такъв, за да угоди на половинката си, но не иска сватба, а само подпис, това означава, че я командори ли?
Ако не е фен на брака, да си търси същата не-фенка на брака.  Peace Толкоз по този казус.

Много ги обичам аз такива тъмни балкански субекти, които ще ми тропат по масата и ще ми налагат безкомпромисно мнението и желанията си. Аре у лево!

# 145
  • Бургас
"Едно дете имаме, как няма да му направим сватба. Какво ще кажат хората" - Ето това чувахме постоянно като решихме да се женим с мъжа ми от неговата майка. Ние И ДВАМАТА не искахме сватба. Но явно се оказахме слаби ангели защото накрая се поддадохме на натиска и направихме сватба с 50 човека. Сватбата не беше пищна, изключихме всички простотии, т.нар. традиции. Родителите ми трябваше да вземат малък заем, защото уж неговите родители щяха да поемат ресторанта, а накрая се оказа, че щели да платят само за родата на мъжа ми. Всички други неща като рокля, костюм, фотограф и всякакви дребни нещица си ги платихме ние с мъжа ми. И вместо да събираме пари за детето, което беше на път, ние си изпразнихме кредитните карти.

Към авторката - не се бъркайте в живота на хората, пък били те и ваши деца!!! За да не ви трият сол на главата защо направихме така, а не както ние си искахме, както ние неуморно повтаряхме на свекърва ми години след щастливото събитие.

# 146
Златна превъзходна,
1. Не натискай дъщеря си, защото е между чука и наковалнята. Намекни й само, че този човек я командва и така ли ще я кара занапред... Но само ако си АБСОЛЮТНО сигурна, че той не се интересува от нейното желание, иначе е вмешателство в техните работи.
2. Според мен - откажи се от извеждането от къщи и т.н., "редното" в случая е просто един обичай и стига с тези празни приказки - тя не била сираче.
3. Но си права да не спиш, защото - дано не съм права - това не предвещава хармоничен семеен живот.
Малко по-хард изпълнение, ако си навита - кажи на бъдещия зет, че и вие няма да ходите на сватба, щом е толкова против.
4. Дъщеря ти наистина ли иска чичовците и лелите си или е само заради теб - да не те обиди? Попитай я честно, без да подскачаш и да се сърдиш. И имай предвид, че не всички са толкова близки с братя, сестри и братовчеди, ако зетят е едно дете - работата е ясна.

В интерес на истината и това ми мина снощи през акъла- да не отида на подписването. С мен и без мен пак ще си подпишат. даже и от бяла рокля си мисля че няма да има нужда. Каква ще трябва да е тя, в тяхната ситуация? Може спокойно и без нея.А защо пък да не подпишат и през седмицата, колко му е. Всичко това го казвам иронично, да не вземете пак да изопачавате!

# 147
Ако от сватбата, сватовете почнат да дискутират вместо младото семейство,  какво ще става за в бъдеще. Как въобще си представяте, че тъстове, свекъри и младоженци сядат и почват да говорят кое е най-добре?

Нищо не си представям, говоря от личен опит. Когато решихме да се женим с моя мъж, първо той дойде и ми поиска ръката от нашите. Формално, разбира се, просто официално ги уведомихме, че мислим да се женим.
След няколко дена отидохме у тях, уведомихме и неговите родители.
Третата стъпка беше, когато поканихме родителите ни в ресторанта, който си бяхме избрали за сватбата. Те го одобриха, къде ще ходят.  Laughing После просто обсъдихме подробностите – кой месец да е сватбата, дневна или вечерна, приблизителния брой на гостите, кой с коя част от подготовката ще се наеме... Като уточнихме основните неща, родителите ни си тръгнаха. Ние пък повикахме управителката с книгата за резервации и си запазихме датата. Да не се разкарваме втори път просто, да не си помислите, че от мерак.  Laughing
Не разбирам защо обсъждане на подробностите се възприема като скандали, налагане и тропане с крака. Вярно, че има и такива случаи, но и тогава е по-добре каквото ще става, да става предварително, а не родителите да се цупят на самата сватба и да отровят празника на децата си. И на такива сватби съм била...  Stop

# 148
...
Искал да подпишат и да се венчаят само с нас родителите и кумовете, и после почерпка в заведение. Общо около 10 човека. Решили дъщеря ми да бъде с булчинска рокля, и да тръгнат заедно в деня на подписването от жилището където живеят под наем.
... Момичета, вие какво мислите?
Че това си е напълно нормална сватба. Мен още ме е яд, че угодих на родителските тела (и от двете страни) за всички щуротии.

# 149
  • Варна
Стига де,  да се разделят само заради това ли? Той се е навил на брак, сега трябва да преглътне и цирка, който си представят тъстовете му ли? И защо да е тъмен балкански субект, тук виждаме само едната гледна точка, не забравяйте това, бе, хора! Тропнал по масата, ти там ли беше, че си сигурна какво и как е казал?

Общи условия

Активация на акаунт