Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Не е задължително да върви с всички изброени мурафети.  Peace Кой както си го направи.
Да, разбира се, просто в повечето случаи който държи на вземането държи на всичко останало.

Дорис,
никъде не съм казала, че музика и веселба не трябва да има. Трябва, естествено, но там където им е мястото - в ресторанта. Но не и гайда, огласяща входа или хоро, преграждащо улицата, това не ми харесва сега, не ми харесваше и като бях на 18 Twisted Evil За мен е панаир, аз не обичам чак толкова да съм център на внимание на целия квартал.

# 91
Накрая да не излезе, че младоженецът изобщо не иска да се жени.  Whistling

То реално и младоженката може да не иска да отбива номера.
Ще рече човек, че младоженеца прави някакъв жест като се жени ...

# 92
  • София
Минахме през подобни драми миналия месец с моята дъщеря.  Laughing Тя от страх от "нормална сватба" дори не искаше да подписват, камо ли сватба да вдигат. Наложи да се обяснявам защо съм подписала аз с ММ - освен по любов, заради същите причини, поради които подкрепям правото на брак на ЛГБТИ. Е, сами си организираха мини-сватбата, сами си я платиха - много държаха на това, за да имат контрол кой е поканен;   вместо цветя от гостите поискаха дарения за кучешки приют (и го получиха), а те подариха на гостите собственоръчно сварено и опаковано сладко от ягоди. За подаръци от малкото гости имаше кутия - така избегнаха панаира с наздравиците с гостите и събирането на пликчета. Гордея се с дъщеря си.

Мисля, че дължим на порасналите си децата уважение и  право на избор.

# 93
  • София
Ще рече човек, че младоженеца прави някакъв жест като се жени ...
Баш!
Според мен мъжът е този, който трябва поне да вземе под внимание желанието на бъдещата булка. Е, момата ще направи да речем някакви отстъпки, но като иска сватба, нека да е сватба. Не е казано, че трябва да се канят 100 човека, да се тропа хоро с печени кокошки и торти, да свири цигански оркестър и прочее убавини.

# 94
Мъжът се е съгласил на скромна сватба 30-ина човека + булчинска рокля, но тъщата смята, че това не е достатъчно, иска "традиционна", каквото и да значи това. Поне така разбрах в началото на темата.... newsm78

# 95
  • София
Според мен грешката идва от щерката. Вместо да ходи да плаче на майчиното рамо, би било хубаво да си напише списък с желанията относно сватбата и да седнат с проекто съпруга да обсъдят точка по точка кое - да и кое - не.

# 96
Мъжът се е съгласил на скромна сватба 30-ина човека + булчинска рокля, но тъщата смята, че това не е достатъчно, иска "традиционна", каквото и да значи това. Поне така разбрах в началото на темата.... newsm78

Мисля, че преиначаваш думите.
Младоженеца иска неговите родители, нейните + брат и сестра + кумове = 10 човека
За роклята е неговия голям жест вероятно в отговор на мечтата и да се види в бяла рокля. А тя голяма и пищна "принцеска" рокля на сватба от 10 човека си е направо смешно. Бяло рокле някакво ще е дето после за плаж се носи.
После почерпка. Може и пица  Mr. Green /моля да се чете последното като бъзик/

# 97
  • Варна
Според мен грешката идва от щерката. Вместо да ходи да плаче на майчиното рамо, би било хубаво да си напише списък с желанията относно сватбата и да седнат с проекто съпруга да обсъдят точка по точка кое - да и кое - не.
Абсолютно.

# 98
  • София
Минахме през подобни драми миналия месец с моята дъщеря.  Laughing Тя от страх от "нормална сватба" дори не искаше да подписват, камо ли сватба да вдигат. Наложи да се обяснявам защо съм подписала аз с ММ - освен по любов, заради същите причини, поради които подкрепям правото на брак на ЛГБТИ. Е, сами си организираха мини-сватбата, сами си я платиха - много държаха на това, за да имат контрол кой е поканен;   вместо цветя от гостите поискаха дарения за кучешки приют (и го получиха), а те подариха на гостите собственоръчно сварено и опаковано сладко от ягоди. За подаръци от малкото гости имаше кутия - така избегнаха панаира с наздравиците с гостите и събирането на пликчета. Гордея се с дъщеря си.

Мисля, че дължим на порасналите си децата уважение и  право на избор.

Браво на младоженците. Hands Plus1

И честито Simple Smile

# 99
  • София

А, баш  Peace

Шарки, много ми хареса това, което си написала за сватбата на дъщеря си и го изпратих на моя колежка, която подготвя в момента сватба и мисля, че ще й е от полза, дано не възразяваш.

# 100
И мен ме впечатли сватбата на дъщерята на Шарки, браво.
Иначе аз, както казах, съм против големите пищни дандании, нашата сватба беше от 76 човека и то защото роднините на мъжа ми са повечко (например, родителите му са разведени, женени наново, има големи доведени братя и сестри, които с партньорите си и децата си правят около 20 човека). Направихме сватбата в хотел на курортно място, нямаше вземанки, менчета, плащания и каквото там се прави - само изнесен ритуал, църква и купон в ресторанта, всичко беше много изчистено, без в същото време да сме се стискали за нещо.
Преди това съм била кума на сватба от 10 човека, по модела на собствената ми, само без църковния брак. Еми...не е същото. Затова съм малко предпазлива към подобен род мероприятия, освен ако не се налагат от финансова гледна точка.

# 101
  • София
...
Шарки, много ми хареса това, което си написала за сватбата на дъщеря си и го изпратих на моя колежка, която подготвя в момента сватба и мисля, че ще й е от полза, дано не възразяваш.
Напротив, много се радвам. Идва страхотно поколение разумни млади хора, как да не се чувстваш поласкан/а "от резултата". bouquet

# 102
Преди 8 години сами си организирахме сватбата с мъжа ми. Не искахме помощ от никого. Е, вярно, отне ни по-дълго време подготовката, защото правехме всичко в свободното си време, но пък така имахме време да предвидим всичко.

С мъжа ми вече живеехме заедно. Свекърва ми искаше в нощта преди сватбата той да отидел да спи в братовчед си, щото нали не трябвало не знам си какво. Казах й, че ако толкова държат на традиции, то да идват да ме вземат от родния ми град, който е на 200 км, от този, в който живеем. Тя ми каза, че исканията са ми безумни и едва ли не съм глезла. Обаче пък повече не посмя да ми се меси. Сигурно и тя е ожалвала сина си, че сватба прави, а никакви традиции не спазва. Да не говорим, че се наложи и той да ме вземе от фризьорския салон, защото нямаше кой. Моите гости не познаваха града.

# 103

Мисля, че преиначаваш думите.
Младоженеца иска неговите родители, нейните + брат и сестра + кумове = 10 човека
За роклята е неговия голям жест вероятно в отговор на мечтата и да се види в бяла рокля. А тя голяма и пищна "принцеска" рокля на сватба от 10 човека си е направо смешно. Бяло рокле някакво ще е дето после за плаж се носи.
После почерпка. Може и пица  Mr. Green /моля да се чете последното като бъзик/

Права си, 10 човека е написано в първия пост. Заблудила съм се. 

Шарки, поздравления за стилната сватба. По моя вкус е.  Heart Eyes Peace

# 104
  • София
Видът на сватбата е въпрос, който се уточнява между самите младоженци, независимо кой плаща за масрафа. За мен не е редно да се намесват родителите или да изразяват несъгласие, младите да се оправят сами помежду си.
Аз също отказах да вдигам голяма сватба и да сключвам църковен брак, това беше условието ми, за да се подпиша. Разбирам го младоженецът защо се дърпа от тежки мероприятия, напълно споделям разбиранията му.

Общи условия

Активация на акаунт