Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Нищо положително няма във факта един човек, който вече е достигнал до възраст да създава семейство, да не може да казва "не".
Коя е възрастта за семейство? Някои създават на 20, други - на 40.
Скрит текст:
Нормално е майката да разбира по-добре желанията на дъщеря си, поне в повечето случаи.
Предлагам като вариант дъщерята да каже - ако не правим сватба, с тези пари (или поне част от тях) да отидат на екскурзия.
Чувала съм един младеж, който имаше идея когато реши да се жени - вместо сватба, да отиде с половинката си на Мавриций.
Тази, в която можеш да носиш отговорност за него сам. И да можеш да отстояваш решенията си, свързани с него.

П.П. Моята идея беше подобна на младежа от примера ти. Още съжалявам, че правих сватба, а не екскурзия.

# 76
Много хубави спомени имам от своята еснафско 100 човека сватба, на която не познавах никого. Бях с прекрасна рокля за 500 лв. Което преди 12 г. Беше една заплата, а предходния месец тази рокля беше на корицата на списание булка.
Най-хубавото обаче от всичко е, че аз лично не дадох и една стотинка. Ако трябваше аз да плащам, вероятно само щяхме да подпишем с кумовете и после да отидем на пицария. Аз съм строго бюджетно ориентирана и излишни пари за пред хората нямам. Смятам, че липсата на пари стои в основата на решението на бъдещия младоженец. Вероятно и неговото семейство няма и той не иска да ги притеснява,  а не че е темерут. Възможно е да има вече кредит и да не иска да взима нов.

# 77

Ън, аз пък си спомням моята ЕСНАФСКА /нямам представа защо използваш тази дума/, старовремска сватба с прекрасно чувство и още ми е хубаво при спомена. Ако роддителите финасират мероприятието имат право и на мнение. Също така за много хора е ВАЖНО да отбележат по определен начин сватбата на детето си.

Ами, може да имаш основание за прекрасни чувства, но аз определено нямам.
Еснафска защо? Спомням си ясно разни изхвърляния и идиотизми като:
- луксозно транспортиране, настаняване и обгрижване на всички, дошли от други места, в дните преди и след сватбата, а покрай тях и на всички останали гости, които заседнаха още предишния ден на ядене и пиене, а някои останаха и в деня след сватбата
- приготвяне на огромно количество храна  и у дома за времето преди и след ресторанта, при положение, че в заведението менюто беше предостатъчно и изостана доста от поръчаното
- не познавах много от хората, които бяха на сватбата от моя страна
гостите на родителите ми бяха около 70 човека, мои приятели 7-8 ooooh!

И ние бяхме на квартира, когато се оженихме. Работихме много, за да си купим апартамент на кредит и да го изплатим. Значителната за времето сума, която беше хвърлена, та "роднините да помнят" можеше да послужи, за да ни облекчи поне малко в началото. По тази причина мразя всякакви многолюдни тържества.

# 78
  • София
Както обикновено - се описват само двете крайности за сватба.
Защо сватбата да не е с напр. 50 души, без взимане от къщи, без гипсови слончета/лебеди/миди и тем подобни, но все пак да се отличава от едно обикновено ходене на кръчма.
Хората вече са прагматици и почти никой не кани просто ей така родата до 9-то коляно.
Преди 6 години на 21 се ожени дъщерята на втора братовчедка. В техния род жените се женят така поне от 5 поколения насам. Познайте дали тя беше готова да плати масрафа или баща й (депутат)...

# 79
  • София
Вземането на булката от дома й е най-малкият проблем. Дори и за това ли трябва да се спори?! Много пък ще му е трудно на младоженеца да си мръдне задника до жилището на момата. Такива фасони вече ми идват в повече.  Grinning Няма да се охарчи кой знае колко за бензин предполагам.

# 80
Аз едно не разбирам: не са ли говорили за евентуална сватба по-рано, че сега има такива категорични и диаметрално разположени разногласия. Ей така, на шега, ако щеш,  обсъждайки си общите мечти като сватба, семейство, деца, къща... Човек разбира малко или много дали собствените му виждания се пресичат с тези на другия или не.
Ако са финансово затруднени, аз разбирам момчето, въпреки че обичам сватби и съм си рисувала моята евентуална поне няколко пъти във въображението. Аз много мразя изрази като "да не е сирак, че..." или "те като не могат, дай нищо да не правим" и точно те ме навяват на разни недобри мисли. Наистина смятам, че, колкото по-малко месене от хора извън двойката, толкова по-добре, иначе има опасност целия им семеен живот да се влияе от съветите на една от двете майки. Особено разни подобни конфликти с потенциал да се разрешат в тесен кръг, се разпалват от повече хора и отношенията помежду им се променят в дългосрочен план.

# 81
Ако свекървата беше на мястото на авторката и се опитваше да се намеси в сватбата, всички щяхме да нададем вой до небесата, че се меси и се опитва да скара младите.
Няма никакво значение кой от форума как бил направил или не собствената си сватба или сватбата на децата си.
Редно е младите да седнат и да уточнят този въпрос заедно, да стигнат до общо решение, което в някаква степен да удовлетворява и двамата и после заедно да седнат да говорят с родителите си, евентуално от каква помощ биха имали нужда и доколко родителите биха могли да помогнат.

Бъдещата тъща е добре да не създава излишни драми, да не се меси, а просто да посъветва дщеря си да се уточнят с мъжа си за нещо приемливо и за двамата и тогава да направят една обща вечеря с родителите, за да уточнят подробностите

# 82
  • Варна
Вземането на булката от дома й е най-малкият проблем. Дори и за това ли трябва да се спори?! Много пък ще му е трудно на младоженеца да си мръдне задника до жилището на момата. Такива фасони вече ми идват в повече.  Grinning Няма да се охарчи кой знае колко за бензин предполагам.
Е, то вземането върви със съответните музики, танци, блъскане по вратите, откупуване и т.н., ако съм младоженец и аз ще ритам срещу тях Laughing

# 83
  • София
Е, то вземането върви със съответните музики, танци, блъскане по вратите, откупуване и т.н., ако съм младоженец и аз ще ритам срещу тях Laughing
Това и аз не го приех. Особено моментът с откупуването ми звучи направо обидно.

# 84
  • София
Не е задължително да върви с всички изброени мурафети.  Peace Кой както си го направи.

# 85

Ееее, че малко да се напъне деее.  Laughing Гола с панделка на ..., добре де през кръста ли да му я доставят?Пък той мислия от него да мине с едно пръстче ще се рапише в ритуалния дом. Ми то това си е като подпис на гаранционната карта при покупка на мутифункционална домакинска техника + скромна почерпка да не се счупи при използването.
И айде моля ви се там такива неща като църковен брак, музики и веселби да няма.  Stop Големи хора сме, вече на преклонната възраст от 21 години и трябва да сме сериозни сухари.  

# 86
  • София
Накрая да не излезе, че младоженецът изобщо не иска да се жени.  Whistling

# 87
  • София
Той да се напъва, ама защо трябва да тормозят булката с такива панаири? Добре че поне с това не ме тормозиха.

# 88
Според мен авторката, за да получи адекватен съвет, трябва да внесе яснота по следните въпроси:
- Каква е нейната и на дъщеря ѝ дефиниция за "нормална" сватба. Ще има ли хора и ръченици пред блока или говорим за непомпозно тържество в ресторант за отбран кръг хора, който все пак е по-голям от 10.
- Финансовите възможности на дъщерята, потенциалния зет и неговите родители, защото може това да е причината, както вече са казали.
- Отношенията дъщеря-зет, за да не се окаже пък, че зетят е някой пън ненагледен и иска отсега да стъпи на врата на щерката.

Иначе само ще си гадаем и ще си изпадаме в крайности.

Накрая да не излезе, че младоженецът изобщо не иска да се жени.  Whistling
Мхм.

# 89
Мен ме тормозиха с такива традиции, а аз не ги очаквах Simple Smile Половината ме хвърлиха в шок, например гайда, певица и тъпан на "взимането", докарани от свеки Simple Smile Също се и заливах от смях повечето време
С удоволствие бих си спестила тия простотии, но родата бяха щастливи
А да, повечето не ги познавах Stuck Out Tongue Closed Eyes
Изобщо не участвах в планирането, просто се появих и подписах
Но бях окей с това. Не знам младоженецът дали би бил окей Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт