Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 165
Аз не разбрах дъщерята защо плаче. Защото иска и тя "нормална" сватба, или защото са подскочили родителите?
Ако наистина кандидат-зетя е авторитарен тип сега ли точно стана ясно?

# 166
Ама какво извеждане от къщи, тя отдавна е изведена от там?...
Символично, разбира се. Тя отдавна е и при мъжа си, но баща й ще я поведе към мъжа й.
Явно на нея й харесват тези традиции.

Е, то вземането върви със съответните музики, танци, блъскане по вратите, откупуване и т.н., ако съм младоженец и аз ще ритам срещу тях Laughing
Много хора харесват традициите. Аз също не виждам нищо лошо в тези конкретно, мъжът ми и той. Не е имало блъскане на врати, по-скоро закачки и смях.
Ако двамата имат разминаване, и младоженецът не ги харесва, може да отиде символично да я вземе (ако за нея това е важно), с уговорката да няма другите ритуали.

А ако не иска сватба - ами да идат да подпишат в един делничен ден през обедната почивка и после кой откъде е. Мен ще ме е срам да вляза с булчинска рокля в някакъв ресторант, в който други хора се хранят. Да обиколи магазините, да пробва рокли и да се снима с тях, за да се види булка. Като си е избрала такъв мъж, даже и заедно живеят, едва ли не го е познавала чак толкова.

Ако свекървата беше на мястото на авторката и се опитваше да се намеси в сватбата, всички щяхме да нададем вой до небесата, че се меси и се опитва да скара младите...
Е, то и сега всички казваме същото  Rolling Eyes

Fire life- не е плакала на рамото ми насаме , а докато говорихме снощи пред него плака...
И той какво направи?
А също - тя така сляпо ли се съгласява с всичко, което й се изпречи в живота?

# 167
Аз не разбрах дъщерята защо плаче. Защото иска и тя "нормална" сватба, или защото са подскочили родителите?
Ако наистина кандидат-зетя е авторитарен тип сега ли точно стана ясно?

Авторката спомена, че пред тях не е "подскачала"

# 168
  • Sofia
Авторката спомена, че пред тях не е "подскачала"

Да, да... Laughing Затова зетят ѝ е отправил репликата: "Ти май си разочарована, ама това е положението.". Mr. Green

# 169
  • Варна
А, да, и затова ли бъдещият зет е казал нещо от рода на: "и да не си доволна това е положението"?
п.п. Черната котка ме изпревари.

# 170
  • където ми харесва
Златна превъзходна, афектирана си, няма да са поканени брат ти, жена му, децата, вероятно и други роднини.
Започнала си си темата, че си в шок, защото нещата, които си очаквала да ги има на сватбата на дъщеря ти, няма да се осъществят.

# 171
  • Варна
Искам малка с около 20-30 души от моя страна най-близките-сестра ми, брат ми с техните деца, и приятелите на дъщеря ми.Не искам дандании, затискане на врати и тем подобни. Просто баща й да си я изведе от къщи, както е редно.

А те май не искат. И така описаните от теб близки вече запълват бройката от 20-30 човека, ако се включат и приятелите на момичето. От другата страна сигурно още толкова. И се получава стабилна бройка. Доста ви се разминават исканията.

Ама много ми е смешно като прочета "както си е редно". Кое е редно? Кой постановява, че точно еди кое си е редно? Редно е двамата дето ще се женят да си решават сами. Всичко, от до. Оттам нататък е редно родителите от двете страни да се съобразят. А младите как ще решават, дали ще се карат и бият, докато стигнат до едно решение, дали единия ще тропне, а на другия няма да му стиска да каже гък, това си е лично техен проблем.

Иначе и на мен не ми допадна това, че се опитва да взима еднолични решения...

# 172
  • София
Има и друг вариант. Щерката не иска голяма сватба, но я е страх да не обиди майка си, която пък мечтае за такава, и казва - Мъжът ми не иска! Съжалявам, аз много искам, но той твърдо каза - не!  Crazy

Да, бе!
И реве снощи на масата пред всички за по- убедително. Mr. Green
Много турски сериали дават напоследък................

# 173
Боже, боже...ми как да не плаче дъщерята. Майка й и мъжа й не се разбират от преди сватбата...ами после....горкото дете.

# 174
Боже, боже...ми как да не плаче дъщерята. Майка й и мъжа й не се разбират от преди сватбата...ами после....горкото дете.
За кое не се разбират?

# 175

При нормален разговор кой се разплаква? Иначе какво излиза-господинът си казва условията, докато момичето тихичко хлипа... newsm78

Че аз с бъдещия си съпруг, ако не мога сама да се разбера къде съм тръгнала?

# 176
  • София

Браво, имаш кристална топка, явно! Peace
Само че, излъскай я, щото никъде не е казано, че има нещо вярно в предположението ти.

Ако дъщерята беше съгласна с декрета на младоженеца, нямаше да плаче.
Просто щеше да изрече думите, които младоженеца е изрекъл към майка ѝ.

# 177
Има и друг вариант. Щерката не иска голяма сватба, но я е страх да не обиди майка си, която пък мечтае за такава, и казва - Мъжът ми не иска! Съжалявам, аз много искам, но той твърдо каза - не!  Crazy

Да, бе!
И реве снощи на масата пред всички за по- убедително. Mr. Green
Много турски сериали дават напоследък................

Защо не? Хем мама не обвинява чедото, че не изпълнило майчината мечта за сватбени церемонии, хем ще си направят скромна сватба, ако и двамата искат такава.  Mr. Green

ПС: Ти как я видя, че е ревала снощи на масата?  Thinking

ППС: Как може голям човек да реве за нещо подобно?!?  newsm78

# 178
Natali_, много хора реват, когато им е криво. Нищо чудно няма.

# 179
  • София

Ако дъщерята беше съгласна с декрета на младоженеца, нямаше да плаче.

Абе, на теория е така, ама била съм в такава позиция с майка ми и първия ми съпруг и, да ти кажа, повече ми се ревеше от страх от майка ми, отколкото от мъжа ми.

Така че не е сигурно къде е истината. Толкова много от характера на майка ми преди 15-тина години виждам в авторката, че без да искам се припознавам в дъщеря й.

Общи условия

Активация на акаунт