Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 210
Написах го, не за да се оплаквам, а по-скоро като наблюдение, че тичането край такава организация си е доста и разбирам хората, които предпочитат да си го спестят. То пък големия въпрос стана, сега трябва да се обяснявам за моя избор ли?
Че кой го кара той да се занимава с организацията?
Не, не е приказвала, разбира се!
Тук се правят заключения на база лично преживени неща, които се прикрепят към случая на авторката. Joy
И аз останах с такова впечатление, но темата много набъбна и реших, че съм пропуснала тези подробности  Crazy

# 211
Майката/свекървата/тъщата НЕ трябва да се меси! Това е целият казус! Ама, видиш ли, дъщерята искала....ми тя може да иска много неща, да се оправя с мъжа си. Като не могат за една сватба да се разберат, какво ще последва натам. Мама ще я спасява при всеки спор и сълзи?!?

# 212
  • София
Тази тема и авторката ѝ много ми напомнят за Дивана на Популе.

# 213
Същия модел драматизми ми ги пробутваше и моята майка за разни неща. Не разбирам защо някой може да причини подобни негативни емоции на детето си, но е факт. Обяснявам си го с факта, че не са имали думата на своите сватби и сега държат да доизживяват нещо си.
Вместо да седнат младите да се разберат, тъщата ще създава допълнителни дрязги. Много мъдро.
Може и аз да греша, но те още не са говорили дори по въпроса с нея, какво й пробутва? В смисъл просто са им съобщили и това е било.
Ами да, просто са им съобщили и Златната превъзходна е подредила кого ще поканят, вземането на булката откъде и как, кой какво ще плати, и това само на първа страница в темата. А, и ако не са съгласни младоженците, ще се говори с родителите на момчето. За мен не е нормално това. Дано греша, но ми се струва, че отстъпчивостта на момичето е търсен ефект, но се е оказала проблем щом не е към виждането на мама.
Пак казвам, това е на базата на моя личен житейски опит.

Моля,моля, не ме четете правилно. Никакви гости не съм подреждала и на никого не съм се разпореждала. Само с вас споделих снощи това, което ме тормози. Тепърва довечера ще говоря с дъщеря си. Предложих й да дойде и момчето, но тя отказа. Каза че ще дойде сама да разговаряме.

# 214
  • София
Тези теми а ла "Дивана на Популе" не взеха ли да изскачат по една на ден?

# 215
Колко голяма ще бъде сватбата, от къде ще бъде взета булката и пр. няма особено значение, по-важното е да се разбере дали не е подложена на натиск, дали не се съгласява с годеника си само за да му угоди, дали мнението ѝ е достатъчно чуваемо, дали той се съобразява с него - ей такива неща, важни за съвместния живот.

# 216
  • Sofia
Авторке, като сте такива традиционалисти вашето семейство,  да те попитам - годеж правихте ли? Той дойде ли е вас с родителите си за да я поиска за своя съпруга?
Вие познавате ли се с бъдещите сватове?

Не очаквай да ти отговори на въпросите. Авторката се включва спорадично и пуска на час по лъжичка, с някой лаконичен коментар, как не могла да спи и как зетят бил категоричен. Една и съща плоча се върти от първия ѝ пост насам. Детайли и уточнения – йок. Laughing

# 217
Какъв е този прословут диван? newsm78

# 218
  Не очаквай да ти отговори на въпросите. Авторката се включва спорадично и пуска на час по лъжичка, с някой лаконичен коментар, как не могла да спи и как зетят бил категоричен. Една и съща плоча се върти от първия ѝ пост насам. Детайли и уточнения – йок. Laughing

Това и аз го забелязах, даже мислех да си повторя въпросите, ако не ги е видяла, ама няма смисъл да се хабя.

Успех на младите и по-малко нерви за старите! Весела сватба!  Peace

# 219
  • Sofia
Тази тема и авторката ѝ много ми напомнят за Дивана на Популе.

Баш! Онази тема беше епична. Crazy

# 220
Ние ли те питахме какво кръщене подготвяш или ти го даде като пример?
Ами човек понякога трябва да се напъне, след като иска събитие, което не се случва всеки ден. Знам че някои правят подаръци на всички и на кръщене и какво ли още не, което според мен е излишно и за двата повода.
Дадох го като пример и написах защо. Както и да е, темата е за друго.
Частта с подаръците е една от модите, които ще спестим.

# 221
Момичета, в шок съм!Имам дъщеря, която получи предложение за брак от приятеля си, с когото живее. Проблемът е, че той не иска да прави сватба, защото щяло да струва доста пари, много главоболия по организацията, щял да бъде изтощен до края на сватбата, защо да хрантутел толкова хора и т.н.Искал да подпишат и да се венчаят само с нас родителите и кумовете, и после почерпка в заведение. Общо около 10 човека. Решили дъщеря ми да бъде с булчинска рокля, и да тръгнат заедно в деня на подписването от жилището където живеят под наем. Като чухме това с баща й останахме като гръмнати. Знам,че детето ми иска нормална сватба, но е притисната от приятеля си, и казва че е съгласна с него, но в същото време започна да плаче. Тя не е сирак, че да излиза от чужда къща, без нас. Има си дом, има си и родители. Мисля, че е редно момчето да я вземе от нашия дом. Той не щял циркове и дандании. За мен това не са дандании, а традиции, и бих желала да се спазят. Но за щастието на дъщеря си съм готова да приема всичко, което момчето иска, обаче ми е много криво на душата. Една дъщеря имам, искам да е щастлива на сватбения си ден. И какво, ще отидем в заведението и какво ще правим? Не съм на себе си. Момичета, вие какво мислите?

Съдейки по описаното от Вас, изглежда, че момчето няма финансова възможност и за това измисля хиляди оправдание, от глупаво по-глупаво, само и само да убеди дъщеря Ви в правота, в която самия той не вярва. Имах сходен проблем с брат си. Моя съвет е да поемете финансовата и организационна част...В края на краищата едва ли ще Ви откажат! Успех! Simple Smile

# 222
Естествено, че на база личен опит се изказвам. Няма да си измислям имагинерни теории за имагинерни хора или да спестявам на някого нещо, защото не е удобно за някого. Това е моята истина и затова съм в този форум, за да си я казвам и най-вече ако мога да помогна с нея. На авторката ще кажа успех на следващия разговор и повече търпение. Защото и за родителите е трудно да пренастроят съзнание цял живот живяло в забрани и по определен модел. Ако можеш да помогнеш и искат помощта ти - давай, но ако не можеш и/или не те питат - не пречи.

# 223
# 224
  • Варна
Какъв е този прословут диван? newsm78
И аз се зачудих, обаче Гугъл знае всичко Flutter:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=772407;topicrefid=20
Егати, пак ме превари Joy

Общи условия

Активация на акаунт