Младоженецът не желае сватба

• 64 725
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 465
Много родители издържат децата си докато следват. Не виждам нищо лошо в това.

Peace
Това обаче не ми дава право да диктувам по-нататък живота на детето си.

Дъщерята била на 32 години?    Shocked  И аз мислех, че става дума за младо момиче, на 21-22 години най-много.А това си е завършен възрастен човек.Ако и до тази възраст не се е научила как да се защити и да получи това, на което МНОГО държи, едва ли от тук насетне нещата ще се променят.
И ако зетят наистина се окаже "тъмен балкански субект/тиранин/бг мачо", жална й майка на щерката.
Направо "виждам" как такъв зет ще позволи на "мама"-(тъщата), да му дава тон в живота.
Да не говорим, че се предполага той също да е поне на 32, а може и да е по-голям...т.е., също зрял човек, който е наясно със себе си и отлично знае какво иска и какво може да си позволи.

# 466
  • София
Да ви кажа, аналогична ситуация, но с бременна (наша колежка) и решения от НМ и майка му за сватбата и колко души и кой да е поканен, без да я питат, колежката си "взе куклите и парцалите" и приключи темата сватба, гадже и т.н. Каза си - те отсега взимат решения без мен, какво ли ще стане след сватбата и раждането. Дори не вписа НМ като баща в кръщелното. Живее си щастливо и спокойно  с детето като самотна майка и никой не й се качва на главата.

# 467
  • Пловдив
Сто на сто ще повторя неща, казани вече около 50 пъти в трийсет и колко там страници, но ако жената просто я интересува броят мнения, ето го моето:

Ако момата плаче по причина, че иска "нормална" сватба, обаче момъкът неволно или съзнателно няма намерение да се съобрази и с нея, т.е. да потърси компромис - не е добре. Не е най-лошото на света, не е задължително човекът да е завършен егоист и деспот, но бива да си зачитат взаимно желанията.

Ако решението е общо - вашето с баща и гръмване при новината е без всякакво значение.

Иначе едно време "нормалните" сватби бяха много хубав повод да си видиш роднините, пръснати по България, че и по света, които иначе няма кога да видиш. Аз само по тази причина съм "за" сватбите. А думата "хрантути" - по отношение на въпросните роднини и въобще - е грозничка.

# 468
  • София

Грубо, Абсурд, и пак си чела със собствени интерпретации.
На МОЯТА сватба ще поканя сестра си, майка ми, баща ми, и т.н роднини.
На сватбата на детето ми, нямам очаквания да покани горе изброените.

Кое е грубо?
Да възпиташ в детето си любов и привързаност към брат ти или сестра ти , и майка ти?

За мен, е не само грубо, ами жестоко да го направиш борсук, който и теб не би поканил, ако не му плащаше сватбата.

ПП. За енти път ще кажа, че никъде не съм твърдяла, че майката трябва да определя кой ще бъде поканен.

# 469
  • у дома...

Peace
Това обаче не ми дава право да диктувам по-нататък живота на детето си.

Дъщерята била на 32 години?    Shocked  И аз мислех, че става дума за младо момиче, на 21-22 години най-много.А това си е завършен възрастен човек.Ако и до тази възраст не се е научила как да се защити и да получи това, на което МНОГО държи, едва ли от тук насетне нещата ще се променят.
И ако зетят наистина се окаже "тъмен балкански субект/тиранин/бг мачо", жална й майка на щерката.
Направо "виждам" как такъв зет ще позволи на "мама"-(тъщата), да му дава тон в живота.

От стари постове на авторката, оставам с впечатление, че ДЕТЕто просто така си е възпитано отмалко - тропа с краче, не поемащо отговорности... Та зетко може да не е толкова черен. Детето може просто да играе роля, за да стане на нейната. Справка - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=507725;topicrefid=20

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 14:28 от Просто_майка

# 470
  • София
Сума ти теми има с рев как младежът ще да живее с девойката, ползвайки й екстрите, ама не ще да си даде подписа и фамилията официално, а тук за броя гости на тържеството ли е проблемът?
Чудех се как да го формулирам, ти си ме отменила.  bouquet
Когато мъж и жена живеят заедно и мъжът не иска да се жени - сума ти кал се хвърля по него именно тук, в СО, защото само ползвал жената за секс и готвене. Сякаш тя не прави секс и не яде. Тогава равноправието отива по дяволите, незнайно защо.
И изведнъж, когато става дума за нещо, което в повечето случаи е по-присърце на жената - равноправието се изкарва като основен аргумент.
Но признавам, и аз мислех, че става дума аз по-малки хора. На човек на 35 трудно можеш да се наложиш.
Sharky*, ако е толкова щастлива и спокойна и няма ядове - защо колежката ти не е забременяла от анонимен донор? Ами ако бащата поиска признаване на бащинство по съдебен път?
Макар че едва ли, предвид необходимостта да плаща издръжка

# 471
Това обаче не ми дава право да диктувам по-нататък живота на детето си...
Тук няма 2 мнения. Но пък дъщерята има пълното право да участва в общите им решения.

А стигнахме значи до "най-щастливия ден в живота". Ми не, не е този.
Аз пък искам много щастливи дни, не само един. И си ми е приятно всяка година да си празнуваме всички приятни поводи, които сме си създали.

# 472
След като стана ясно, че булката е на 33 г., единствено бих посъветвала авторката да се замисли кое според нея е по-добре за дъщеря й - да се правят "нормални" сватби, или дъщеря й да се омъжи за човека, с който живее от една година, и да мисли за много по-важни според мен (и нетърпящи отлагане от гледна точка на женската биология) неща, като децата.

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 14:32 от mama_TE

# 473

Не знам,може и да съм много тъпа и за това да не вдявам.
Чие дете е нападнато?!?
Или смучем пръсти?
Не смятам да се обяснявам. Каквото трябва да се разбере, е видно. Сега да не речете, че епитетът е бил комплимент?

Не.
Епитетът си е епитет.
Но не виждам епитети адресирани до ничии деца..
Смуук пръстче.. Laughing

# 474
  • София
Cuckoo, това дело за признаване се води до 3 г. възраст, слава богу, размина й се, детето е вече към 10 годишно. А иначе с "изхвърления" младоженец ходеха от 11 клас, живяха  7 години заедно преди да забременее. Обясняавам защо не с донорски материал. Със сватбата и взимането на решения без нея преляха чашата...

# 475
Накрая зетя ще си вземе шапката и ще каже, ай сиктир с тия сватби, махайте ми се от главата и ти и майка ти.

# 476

Кой казва, че е лошо? На мен ми направи впечатление, че авторката е "забранила" на дъщеря ѝ да работи. Тя пък можеше да се справи и с работата, и с ученето. Но никой не я е питал, просто са ѝ забранили. От нея се е искало само да учи, да работи - дума да не става, мама така е преценила. Затова не мога да повярвам, че сега не се опитва да ѝ се наложи и за сватбата, защото тя е решила как трябва да изглежда пустата сватба, не е сирак щерката, я!

Накрая зетя ще си вземе шапката и ще каже, ай сиктир с тия сватби, махайте ми се от главата и ти и майка ти.

И аз така усещам, освен ако не е с железни нерви. Mr. Green

# 477
  • Пловдив
Шарки, не е така за 3-годишната възраст, това е дъвкано много пъти. Няма срок. Три години е срокът, когато майката иска да установи бащинството, а бащата се дърпа. След това пък може от името на детето.
Явно на юнака не му е толкова зор за детето му.

# 478
Ами няма как да ми е стане симпатичен един млад мъж, който на прага на най-щастливия ден в живота си (Защо трябва точно това да е най-щастливият ден в живота му??? Може пък дс е един от най-тягостните, а? )тропа с крак и поставя ултиматуми, отказвайки да се съобрази дори с булката! ( А защо не тя с него? Или най-добре двамата да направят компромис и да стигнат до решение, а не единият да се налага.)Та това е нейният ден и нейната сватба! (Аз мислех, че е и негова, ама ако е само нейна да си прави каквото иска, защо и е неговото съгласие?  Twisted Evil ) Предвид неговия инат (друга дума не намирам), безчувственост дори пред сълзите на момичето, грозните думи (онова за хрантутенето и т.н.) е, няма как да ми стане симпатичен...
Твърде много злост, съжалявам, но ми идва в повече. Ако някой тръгва с нагласата, че сватбеният му ден е НАЙ-ТЯГОСТНИЯТ В ЖИВОТА МУ, може би не трябва изобщо да се жени, знам ли... Ма искал бил да направи жена си щастлива, както по-горе някой беше писал... Ще я направи щастлива, ама надали...

Злост? #Crazy  Ирония, сарказъм или нещо такова, да. Ама злост???  newsm78

И да, самата сватба може да е тягостно събитие, особено ако половинка и роднини са ти се наложили и са те вкарали в една роля, която не ти харесва. Това какво общо има със семейния живот после? А и отделно аз си мисля, че раждане на дете и още някои неща са по-хубави от сватбата, дето е просто едно социално събитие.
2017 г. сме, хайде стига с индийските сериали, дето някой някого насила накарал да се жени! Никоя от сватбите, на които съм била през последните години, не е била тягостно събитие! Нито една! Напротив - смях, танци, много веселие и млади хора! А, малка подробност - там имаше млади хора, младоженците си бяха поканили близки приятели, някак си бяха решили да преглътнат факта, че ще трябва "да ги хрантутят"  Wink

# 479
Cuckoo, това дело за признаване се води до 3 г. възраст, слава богу, размина й се, детето е вече към 10 годишно. А иначе с "изхвърления" младоженец ходеха от 11 клас, живяха  7 години заедно преди да забременее. Обясняавам защо не с донорски материал. Със сватбата и взимането на решения без нея преляха чашата...

Дело за оспорване на бащинство е до 1 година от узнаването, а да го припознае може във всеки един момент. Peace

Общи условия

Активация на акаунт