Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 870
  • Стара Загора
Е как какво печелят?
Драма печелят.

# 871
О, аз коментирам постовете тук, нямам време да ровя в другата тема. Прегледах тази, за работата, за която имаше пуснат линк.

А иначе си е нормално да се виждат и да си ходят на гости. Не ми е нормално тропането на крак за определен вид сватба, а и лично на мен, това с "всимането" ми е доста  Tired, та за това и така реагирам.

# 872
Това с "вземането на булката" може да се тълкува и не ритуално, а чисто прагматично: има някакви приготовления, свързани с рокля, грим, прическа - много по-удобно е, ако около булката има жена (майка ѝ, приятелка), която може модно да консултира; отделно и младоженцът се подготвя - по-ненапрягащо е да няма спречкване около подготовката, да не са на едно място точно в този момент, когато се бърза.

# 873
Както искаме да го тълкуваме и без значение дали ни харесва или не, това си е нейната сватба, ако булката го иска трябва да постигнат някакво общо решение.

# 874
  • Стара Загора
Лошото е когато булката и младоженеца искат/ не искат нещо, то да им бъде натрапено от родата. А както Черна станция беше споменала, каненето на разни далечни възрастни роднини обикновено води до натякване на селянии, наречени традиции.
Сестра ми беше категорична за танца с умрялото пиле, ама зълвата си беше приготвила пилето и си танцува тя пред масата им. Simple Smile

# 875
  • София
Сестра ми беше категорична за танца с умрялото пиле, ама зълвата си беше приготвила пилето и си танцува тя пред масата им. Simple Smile
Е, каква сватба ще е без тази "красота"?

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 11:10 от Cuckoo

# 876
Както искаме да го тълкуваме и без значение дали ни харесва или не, това си е нейната сватба, ако булката го иска трябва да постигнат някакво общо решение.
С булката с мъжа си, не майката на булката със зетя.

# 877
Щом се бъркат за сватбата, представяте ли си какво ще е при първото дете и избирането на име? Това е нещо, което аз не бих допуснала - някой да ми казва как ще си кръстя детето.

# 878
  • Стара Загора
Cuckoo, не знам направо родата а мъжа й сигурно нямаше да им признае брака. Grinning

# 879
С булката с мъжа си, не майката на булката със зетя.
Да, с булката. Но ако младоженецът не желае да обсъжда въпроса, а взема сам решението, и става дума за моята дъщеря, ще й дам един съвет насаме. Не за сватбата, по принцип. И въобще няма да ми пука дали някой ще го мисли за намеса, за натрапване, фамилия ли сме, семейство ли, непознати ли.
А вече какво ще реши тя е личен избор.

# 880
  • Варна
Но ако младоженецът не желае да обсъжда въпроса, а взема сам решението............
Да, обаче нищо написано от авторката не навежда на такива изводи, поне доколкото помня. Тя писа, че двамата с дъщерята казали, че не искат голяма сватба, а после дъщерята плакала и се отметнала. Дали двамата са обсъждали нещо след това и какво точно е казал зетят в отговор на желанията на годеницата си изобщо не е ясно.

# 881
Мен ме навежда именно на това. Ако е била съгласна нямаше да й текат сълзите.
Каква е точно ситуацията те си знаят.
Затова казвам - "ако младоженецът не желае да обсъжда въпроса", в случай, че е съгласен да се обсъди и да се търси нещо по средата, тогава е друго.

# 882
  • София
Има и нещо друго. Ако моето дете е честен и открит човек, а насреща си има манипулатор или подучван от маминка партньор (независимо от пОла), дали няма да се намеся?
Ще кажете - живели са заедно, трябва да са се опознали. Обаче не аз съм измислила поговорката, че трябва един чувал със сол да изядеш с някого, за да кажеш че го познаваш. Може като гаджета да са били супер, защото фундаменталните различия не са се проявили, но едно бебе да преобърне идилията.
Не са рядко срещани мъжете, които пледират за самостоятелност (по принцип похвално), която разбират така - жена им сама да си отглежда детето, само и само тъщата да не се меси.

# 883
  • Варна
Няма как да сме сигурни обаче. Тя и авторката една категорична дума не написа, всичкото е "аз мисля", "аз така усетих", "така предполагам", та ние дето дори не сме присъствали там нямаме никакво право да даваме категорични оценки. Колкото някои е редно да си доизмислят желанията и терзанията на авторката, толкова други имат право да плюят младоженеца.

# 884
Няма как да сме сигурни обаче. Тя и авторката една категорична дума не написа, всичкото е "аз мисля", "аз така усетих", "така предполагам", та ние дето дори не сме присъствали там нямаме никакво право да даваме категорични оценки. Колкото някои е редно да си доизмислят желанията и терзанията на авторката, толкова други имат право да плюят младоженеца.
Няма. Затова казваме "ако".
А за авторката - нормално е да пише от свое име. Какво е видяла, усетила. Но и с дъщеря си говори очи в очи след това, така че коментирам това, което е написала като факти. Иначе можем да си измисляме сценарии за 10 филма Simple Smile

Cuckoo  Peace

Общи условия

Активация на акаунт