Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 855
  • Стара Загора
Като цяло темата си стана -
за или против вдигането на сватба
за или против гостуването всяка седмица на тъщата (мисля че острите реакции се получиха, защото мамите си се представят примерно всяка Неделя у свекито Simple Smile )
за или против намесването на майката в отношенията им

# 856
  • в реалността
Прочетох темата отгоре-отгоре и си мисля как реалността за всеки е различна.

Семейните сбирки са хубаво нещо по принцип. Или поне така изглеждат по филмите. Всички се подкрепят и разбират, настроението е хубаво, цари спокойствие и идилия, разговорите вървят с лекота. Реалността обаче е различна. Поне за някои, защото картинката може да изглежда и така: Отивате на неделния обяд и ви посрещат намусени (защото или са станали наопаки без причина още от сутринта или са се скарали преди да пристигнете). Домакините (родители/свекъри) не си говорят или постоянно се заяждат и обиждат. Говори се за всичко и всеки само и единствено с лошо. Телевизорът работи, всички се хранят предимно в мълчание. Или се говори часове наред за абсолютни глупости (като например някакви съчинени списвания от жълтите вестници). Е, мерси, няма нужда от такива сбирки, само и само да се прекара време с роднините и да се чувстват родителите/свекърите уважени.

Някой по-напред в темата каза, че би било едва ли не смъртна обида да подпишеш без присъствието на родителите. По принцип да, но отново реалността в очите на младоженците може да изглежда различно. Какъв е смисъла от родителското присъствие когато ще се карат и обиждат помежду си, карайки всички около тях (гости и младоженци) да се чувстват несъмнено неловко? Когато няма да се посвенят да изразят негативното си мнение относно всяко нещо, което не им е по вкуса, независимо че е избрано и организирано от младоженците с много желание и внимание? Когато няма да се замислят дори преди да направят сцена или да си тръгнат демонстративно, защото се чувстват обидени от нещо или просто искат да са винаги център на вниманието? Или ще мълчат цял ден, така тихо, но ясно изразявайки лошото си настроение или критика? Отново, мерси, но няма нужда. Уважението все пак трябва да е взаимно!

# 857
  • София
"Едно семейство си личи по това какво прави в неделя следобед."

А кой е великият ум?  Mr. Green

Аз ходя на фитнес всяка неделя следобед. Сега какво? Да се развеждаме ли в понеделник?  Laughing

А съпруга ти какво точно прави през това време?

# 858
  • София
...
А до къде стига месенето и кой има право да го прави, когато става дума за насилие, манипулиране, тормоз /психически и физически/, пристрастяване, психически проблеми на един от партньорите /просто изброявам, а не всичко наведнъж/? Темата не е за подобно нещо /не съвсем/, но така или иначе вече сме извън нея.
Аз съм професионално увредена - работя с криминално проявени психично болни. И смятам, че ако близките им не бяха пазили така отстояваните в темата неутралитет и невмешателство и предимно егоистичен непукизъм, то много хора щяха да са здрави и най-важното живи  Rolling Eyes
Това е много интересно. Ако познавам социопат кога и как мога да постъпя превантивно? Аз "моята кожа" съм си спасила от него, но имам ли правно основание да спасявам "кожите" на други хора от него?

# 859
Може да спи, да ходи на плуване, на футбол, на разходка с децата, да чете книга, да готви и т.н.
Какво значение има?

# 860
  • София
Има. В равноправието на твоето и на съпруга ти занятието. А не: ти залепена за ютията, примерно, а ТМ на футбол. В превод, единия си гледа кефа, а другия опъва домашни задължения.

А старозаветната семейна традиция да се ходи на обед в неделя у родителите отнема свободата на избор как да си починеш в събота и неделя. Изяжда ти почивката в почивните дни. Поставя те в подчинено положение спрямо семейството на родителите.

# 861
Ами някои заедно ходят на фитнес, други се редуват, който е ранобуден ходи сутрин, другият спи с децата, следобед отива другият, пък децата стават с вече ходилият.
Повечето хора ходят за по час, т.е. имат достатъчно време и след това да са заедно.
Не виждам и нищо лошо този, който е вкъщи да отхвърли някое задължение, после пък половинката му като се върне, а той излезе, ще свърши друго.
Може и в друг ден да ходи, ако така му/й е по-удобно. Примерно единият в събота, другият в неделя.
Въобще не виждам връзка с равноправието.
Че то има жени, които опъват сами, само в неделя някоя баба за 1 час гледа децата, за да отскочат до фитнеса, докато мъжът си седи и гледа мачове. Затова ми стана странно, че го имаш за фактор Laughing

# 862
"Едно семейство си личи по това какво прави в неделя следобед."
А кой е великият ум?  Mr. Green
Аз ходя на фитнес всяка неделя следобед. Сега какво? Да се развеждаме ли в понеделник?  Laughing

Май основно се занимава с детето. Честно казано хич и не следя какво прави.
Може и да сготви, после аз оправям щетите  Mr. Green

Неделята не прави семейството ...

# 863
И за мен неделята е време и за лични занимания. В събота пазаруваме , чистим , готвим. В неделя или излизаме , или спим , или всеки си ходи по негови си занимания.Чете , гледа тв и т.н. Не разбирам какво значи , че от неделята личи  какво е семейството , какво си личи , всъщност  newsm78

# 864
Охо, вече стана срамно да живееш с родителите си до 26, 30 така ли?И да ги ужаваш с неделни обяди примерно?Леля ви Уиш я няма да ви обясни за класите...
Друго си е на 18 да си кварталната продавачка..
Какво да ти обясня за класите, лельо Тороманова? И какво общо има класата с казуса на 26-годишна, живееща на безплатен пансион при мама и тате, а на 32 очакваща мама да ѝ разреши проблема с кофичката и лопатката с мъжлето? За позицията на 18-годишната квартална продавачка, ако има нещо общо с темата, можеш да обясниш от първо лице.

# 865
  • Сф
Нещо не ме разбра Уиш Peace
В темата за пианото обясняваш за смесването класите.Аз познавам доста хора, които именно в неделя се събират семейно на обед и отпиват лежерно вино.Канят и гости.За мен също неделя е ден за семейството, друг е въпроса, че хората нямат време вече и не всеки може да си позволи свободно време и да спи до 12.Така че аз подкрепям подобни събирания.
Това няма нищо общо с кой кого дундурка.Все пак всички се предполага, че работят и се издържат.
Скрит текст:
Колкото до " лельо", ти се наричаш няколко пъти" леля ви Уиш", не знам защо реши и мен да наричаш така..разбирам че вероятно твоя ник съответства на мирогледа ти, но моя няма връзка с действителността😏
Дори си мисля , че е време да се пусна с втория, че по ми тича към момента PureLove Hug

# 866
Сори за киселяшката реакция. Определено прекалих. Но не съм съгласна, че в случая става дума за класи. Неделният обяд е хубаво нещо, но не и когато е вменен като задължение. Освен това, ако в неделя са наобяд при тъщата, кога да отидат и при свекървата? Нали не е честно да са абонирани само за родителите на единия? И тогава се получава в събота при свекървата, а в неделя при тъщата. И това всеки уикенд. Егаси уикенда.

# 867
Сори за киселяшката реакция. Определено прекалих. Но не съм съгласна, че в случая става дума за класи. Неделният обяд е хубаво нещо, но не и когато е вменен като задължение. Освен това, ако в неделя са наобяд при тъщата, кога да отидат и при свекървата? Нали не е честно да са абонирани само за родителите на единия? И тогава се получава в събота при свекървата, а в неделя при тъщата. И това всеки уикенд. Егаси уикенда.

Съгласна съм. Не може да е всяка седмица, задължително. И аз съм хора и ако не ми се ходи никъде, не искам да се чувствам виновна.

С родителите ми се виждахме почти всяка седмица, но не в неделя и не по някакъв сценарии.

Със свекърите по-рядко, поради факта, че бяха разведени и с повече ангажименти. Никой не се е цупил ако не се видим, когато ни поканят или ние тях.

# 868
  • Сф
Не знам за авторката, но нали щерката и зетя са на квартира.Някак си не ми се връзва квартира + тежка сватба .По- скоро иде реч за традиционна сватба и табиететите покрай нея: хоро пред блока,оркестърче, да крадат булката насила дет се вика  Joy  и т.н. Така и се ще на авторката май..щото ако са 10 човека , няма да е баш така😀Тука вече е въпрос и на вкус.То някои хора теглят и кредити за сватба! Само и само да се покажат пред хората ли, що ли..няма лошо, явно там е конфликта на Златната.Иска си жената сватба като хората бе!

# 869
Съгласна съм. Не може да е всяка седмица, задължително...
Тя въобще не говори за всяка седмица, камо ли задължително.
Специално изрових и прочетох темата. Абсолютна лъжа е това, което някои потребители написаха тук.
Непонятно ми е защо го направиха, какво печелят като излъжат, че го е казала?

Общи условия

Активация на акаунт