Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 885
  • Варна
Но и с дъщеря си говори очи в очи след това, така че коментирам това, което е написала като факти.
Да, но дори тя никъде не е написала, че дъщерята е била поставена пред свършен факт от зетя и че той е отказал да преговаря с нея. А тук доста хора го изкараха тъмен балкански субект, темерут и кво беше още там...

# 886
  • София
Няма как да сме сигурни обаче. Тя и авторката една категорична дума не написа, всичкото е "аз мисля", "аз така усетих", "така предполагам".
Тук всички излагат личните си възприятия. Няма как да искаме запис/стенограма от разговорите
Това, че някой се е справял сам в друг град от 18-годишен, а друг е по-близък в пряк и преносен смисъл до родителите си, въобще не дава право на нито един от двамата да налага своята позиция като единствено правилна. Много хора представят дефекта като ефект.

# 887
Да, но дори тя никъде не е написала, че дъщерята е била поставена пред свършен факт от зетя и че той е отказал да преговаря с нея. А тук доста хора го изкараха тъмен балкански субект, темерут и кво беше още там...
За мен друго обяснение няма щом "сватбата" ще е изцяло по негов вкус.

# 888
Има и нещо друго. Ако моето дете е честен и открит човек, а насреща си има манипулатор или подучван от маминка партньор (независимо от пОла), дали няма да се намеся?
Скрит текст:
Ще кажете - живели са заедно, трябва да са се опознали. Обаче не аз съм измислила поговорката, че трябва един чувал със сол да изядеш с някого, за да кажеш че го познаваш. Може като гаджета да са били супер, защото фундаменталните различия не са се проявили, но едно бебе да преобърне идилията.
Не са рядко срещани мъжете, които пледират за самостоятелност (по принцип похвално), която разбират така - жена им сама да си отглежда детето, само и само тъщата да не се меси.
Сигурно всеки родител, загрижен за детето си, би се намесил.   Simple Smile
НО:
В посока: "Виж, сине/дъще, твоята половинка нещо .....Защо не помислиш ПАК, преди да се обвържеш с брак?!"
А не в посока:
"Ама как така няма да има еди каква си сватба и ТОЙ ще ти дава тон в живота...!Не става така, трябва да имаме сватбата, която сме си мечтали двете!".
Нали?    Laughing

Важна е не толкова намесата (ако става дума за тормозено дете), а посоката на намесата.

Само че авторката и дума не казва за отказване на щерката от сватба, щото зетя се явява насилник.
Явно не е .....     Laughing
Нея я вълнува само да си направи сватбата, каквато тя си е представяла, та да се отсрами пред родата и съседите.    Mr. Green

# 889
Не съм чела цялата тема, а само коментарите на авторката, та ако съм пропуснала нещо - съжалявам.

Авторке, за какво налагане на мнение пишеш по-назад? Той не искал голяма сватба и го наложил на дъщеря ти ... А от къде знаеш, че въобще е искал брак, а не е била тя тази, която е намеквала, колко държи на това нещо и той й е предложил за да й угоди?
И защо смяташ, че той трябва да се съобразява с твоето мнение (опс, с мнението на дъщеря ти!) и той да отстъпва? Защо въобще някой трябва да отстъпва като може да е среден вариант. Няма да каниШ 30 човека, ще поканиш 15 и той ще си покани най-близките и хоп - златната среда.
Факт е, колкото и да не ти харесва, че през цялото време пишеш в 1л. ед.ч. "Аз не искам това", "Аз си представях онова" ... С това натрапване на мнение нищо чудно, че дъщеря ти плаче!

# 890
Авторката май се прави на обидена, никаква я няма, 2 думи на кръст да напише. Интересно дали ще се меси за всяко нещо на младите, било тя било негоеите родители.
Интересно, какво и е мнението, ако бъдещия зет поиска дъщеря и да си смени фамилията с неговата, без тире, на 32г. Съгласна ли е, все пак на всичкото дипломи и документи е с бащината такава  Whistling

# 891
Само да не се е разтурила работата след втрещяването на авторката, че ...

# 892
  • Варна
За мен друго обяснение няма щом "сватбата" ще е изцяло по негов вкус.
Ами аз не съм сигурна в това. Ама изобщо. Първо, до планиране изобщо не се е стигнало още, имаме едно прието предложение. Доста рано е да отсичаме категорично каква ще е сватбата и по чий вкус ще е. Второ, както писаха преди мен не е ясно как се е появило това предложение, трето не е ясно какво са си говорили младите изобщо! имаме една гледна точка на събитията, предадена от очевидно ошашавена, шокирана и нам ква беше още майка. Аз не бих се доверила на 100% на поднесеното от нея. Така че се въздържам от категорични изводи кой какво, защо и дали изобщо налага в двойката.

# 893
Месечинка виторога, дано наистина всичко е измислица и младоженецът да вземе под внимание и желанието на булката Peace

# 894
То има и не малка вероятност и булката да предпочита да не дават една камара пари за нещо по-голямо, а вместо това с тях да си направят един хубав меден месец да речем. Но как да реагира горката като майка й постоянно й натяква, че това няма да е никаква сватба, че не е редно тя (майката) да не може да си покани 30-те гости, че няма да е истинска сватба ако младежа не я вземе от дома на родителите й, нищо че девойката вече си живее с него, в техен дом, макар и на квартира ...
Нормално е да плаче като й се натяква, колко много е разочарована майка й от всичко това и като усеща как същата я настройва срещу бъдещият й мъж  ooooh!

Някак не ми се вярва тия млади влюбени ей така от нищото да са решили да се женят без да са обсъдили тези неща и без да са стигнали до консенсус.
Да, може единия да иска скромно, а другия пищно тържество, но щом тя е приела пръстена следва да се е била съгласна с крайното им решение. Освен ако не й е фикс идея да се омъжи (или да е такава на майка й и тя да прави максималното за да й задоволи желанията) и да е съгласна на всичко само за да се стигне до подписа  Thinking

# 895
Ако ще си фантазираме, булката може въобще да не иска да се омъжва и да е влюбена в друг, и още много мога да измисля  Peace

Толкова ли е трудно да дадете съвет на поставения въпрос без да си мислите, че ви лъжат? Ако е така, това си е за тяхна сметка.

# 896
Ама Човече, ние дадохме мнение, според нашето виждане. Авторката ни отсвири и не разясни. Ти също фантазираш, казвайки, че видиш ли младежът (колко да е младеж на 35) я притиска.

Може да има всякакви варианти, може той да не е искал брак, а тя много и той да си е промен решението, но с това условие. Може да са се разбрали, а тя да се чувства зле заради родителите си, а те тогава не и помагат.

# 897
Аз не фантазирам, а разсъждавам по написаното.
Щерката първо искала скромна сватба, пък после не искала ... И кога е почнала да не иска? Когато мама е почнала да обяснява, колко недопустимо е това  Whistling

# 898
Ако ще си фантазираме, булката може въобще да не иска да се омъжва и да е влюбена в друг, и още много мога да измисля  Peace

Скрит текст:
Толкова ли е трудно да дадете съвет на поставения въпрос без да си мислите, че ви лъжат? Ако е така, това си е за тяхна сметка.
Ами, фантазираме, като авторката забегна и не благоволи да внесе яснота....    Laughing
И ти фантазираш-мъжа бил деспот, тартор, налагал бил на булката какво да мисли и иска за сватбата им.
Къде го прочете това?   Laughing
Аз прочетох само, че булката заронила сълзи СЛЕД шокираната мамина физиономия и репликата на зетя към авторката: "Ти май си разочарована?Ами, това е положението!". От което никак не става ясно дали 1.той самолично е наложил диктата върху сватбата/2.двамата с булката така са се разбрали/3.булката иска скромна сватба.
Е, кое от трите е?Според теб?   Laughing
Аз за нито едно предположение не мога да се закълна, че е вярно.
Още повече, че авторката спомена, че дъщеря й е по-свита и май не умее да си отстоява мнението, но и никъде не написа, че той е едноличен господар в дома си.   Peace
А предвид факта, че от година живеят заедно, често ходят на обяд у авторката, силно се съмнявам, че тя няма да усети, ако мъжа се изживява като фараон, нетърпящ чуждо мнение.
Или, ако все пак е такъв, явно е твърде добра партия, за да бъде изпуснат (щом и мисъл за съвет "Напусни го!" няма).Което пак обезсмисля намесата на авторката по две причини:
1.рискува да развали работата, на него да не му хареса тъщината намеса и да тегли един шут на дъщеря й , връщайки я на мама
2.дали един мъж-фараон, добра партия, ще позволи да му се месят?И дали после няма да го изкара през носа на дъщерята, заради нахалната намеса на тъщата?

# 899
Тя отговаряше редовно, включително след като говори с дъщеря си, но вашите подигравки нямаха край, + обвиненията, че лъже. Явно е решила, че една драма й стига Simple Smile
Аз не фантазирам, а разсъждавам по написаното.
Щерката първо искала скромна сватба, пък после не искала ... И кога е почнала да не иска? Когато мама е почнала да обяснява, колко недопустимо е това  Whistling
Не, той е казал решихме, тя само е ревала. Никога не е искала само да подпише. Защото това е точно подписване, не скромна сватба, скромна сватба е онова 30-те човека.

Общи условия

Активация на акаунт