Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 1 020
  • MI
Цитат на: Златна превъзходна
В интерес на истината и това ми мина снощи през акъла- да не отида на подписването. С мен и без мен пак ще си подпишат. даже и от бяла рокля си мисля че няма да има нужда. Каква ще трябва да е тя, в тяхната ситуация? Може спокойно и без нея.А защо пък да не подпишат и през седмицата, колко му е. Всичко това го казвам иронично, да не вземете пак да изопачавате!
Така достатъчно ясно ли е?  Laughing

[/quote]
Е, тази дума може да я е добавила тъщата за драматичен ефект. Аз млад човек, който употребява такива думи не познавам.  Simple Smile
Що? Простаци има във всички възрастови групи, срещала съм мои връстици, използващи тази дума. Женихът най-вероятно е в същата възрастова група. Честно казано не ми изглежда "хрантутя" да е в нормалния речников запас на тъщата като й чета постовете. То дори не е точно до простащина, а до стиснатост, поне при тези които аз съм срещала.

# 1 021
Това, че ѝ е "минало снощи през акъла да не отиде на подписването" едва ли е иронично. По-скоро се отнася за бялата рокля и подписването през седмицата.

# 1 022
  • Стара Загора
Не знам, за мен на жените не е чуждо драматизирането.
Първия пост на жената, ми звучи като нещо писано в момент на емоционалност и гняв. Като нищо да е разкрасено.
Тези изрази "Тя да не е сирак" и тем подобни ми звучат просто като на ядосан човек, за това и предполагам маааалко излишно драматизиране.
Дали жената получи още повече драматизиране и негативизъм от потребителките- Да. Определено една загрижена майка не биваше да отнася такива остри думи. Можеше нещата да се обяснят и с по- мек тон.

# 1 023
  • София
Това, че ѝ е "минало снощи през акъла да не отиде на подписването" едва ли е иронично. По-скоро се отнася за бялата рокля и подписването през седмицата.

Добре, има разлика между споделеното в отговор на поста отгоре, че след снощния разговор, когато дъщеря ѝ се е разплакала, а зетят категорично е отказал да " хрантути", на авторката ѝ е минало през ума да не отиде на сватбата и твоето твърдение, че тя категорично е заявила, че няма да отиде, ако не стане нейното. Peace

От друга страна- авторката написа още в началото, че седмица преди случката, е говорила с дъщеря си, която е казала че иска нормална сватба, а по- късно- че няма да е така и усещането, че решението е еднолично.
Както и се оказва във вечерта на разговора.

# 1 024
Ами, това е рискът на виртуалното общуване. Ти го четеш по един начин, аз - по друг. Ние тук излишно се дърлим и предполагаме кое и защо, като авторката изчезна. Поне темата да си заключи, да не се изпокараме накрая. Mr. Green

# 1 025
И що
темата си е интересна Simple Smile

# 1 026
  • MI
Оооо, ако знаеш на мен колко неща ми минават през ума като се ядосам и какви планове за отмъщение кроя в рамките на половин час преди да ми мине... Само дето после не осъществявам и 1% на практика.  Joy Явно си по-спокоен характер, затова ти изглежда странно. Аз паля веднага, после бързо ми минава. Като гледам промяната в постовете на авторката, май и тя е от кибритлиите. Хубавото при такъв характер е, че ако си замълчиш пърия половин час, после е малко вероятно да сътвориш големи поразии.

# 1 027
Ами, това е рискът на виртуалното общуване. Ти го четеш по един начин, аз - по друг. Ние тук излишно се дърлим и предполагаме кое и защо, като авторката изчезна. Поне темата да си заключи, да не се изпокараме накрая. Mr. Green
И що
темата си е интересна Simple Smile
И аз съм на това мнение. И понеже няма автор, направо се върнах в часовете по БЕЛ , когато анализирахме  произведения.
Е те тук и сега става ясно кой как чете и тълкува текст. Mr. Green
Повод да се опознаем взаимно , без "изпокарване " , разбира се. Полезно е за всички участници , да се вгледаме малко  И в себе си. Не само в авторите. Twisted Evil

# 1 028
  • София
Повод да се опознаем взаимно , без "изпокарване " , разбира се. Полезно е за всички участници , да се вгледаме малко  И в себе си. Не само в авторите. Twisted Evil
Е, аз точно себе си припознавам в тъщата. Макар че, ако някой ще подскача поради липса на традиционна сватба и "ритуали" (любима дума на свеки), това ще са ММ и родата му, аз съм отворена за новите схващания.

# 1 029
Скрит текст:
О, ама разбира се че никой не го е казал, нищо че цели романи се изписаха на база на свободни съчинения.  Laughing Не си писала само ти, всъщност твоите постове бяха сравнително умерени. Само че забравяш малка подробност - правят се компромиси и от двете страни. Не само от едната. Веднъж единия, после другия. Както писах вече, и аз не исках празненства, стигаше ми ние, родителите и братя и сестри. Отстъпих, защото ММ искаше, накрая направихме сравнително малка сватба, без простотии и дори съм много доволна че отсъпих. Не съм се минала, не се чувствам командвана.  Rolling Eyes Просто ако за единия е важно това празненство, а за другия по-скоро досада, втория е пълен гаден егоист да лиши партньора си от нещо, което му е важно и то в името на един инат, бурсучене и т.н.

Пропускаш и колко е важно уважението като между съпрузите, така и с другите в семейството. Понякога правиш неща, които не гориш от желание да направиш, но така прсвиш щастливи другите. Те съответно правят същото за теб. Това при едни здрави отношения, не говорим за борби за надмощие, постянен комтрол и други подобни. Все пак нормалността все още съществува, макар че точно в раздел СО на форума трудно ще я видиш.  Wink
Напротив. Всичко това го отчитам.
То щеше да важи с огромна сила, ако авторка на темата беше дъщерята, която обяснява как е поискала средна по размер сватба, а бъдещия й мъж отказва. Тогава и информацията щеше да е от първо лице, а не тенденциозно поднесена с елементи на "така мисля, така ми се струва". Аргументите и на двамата щяха да са доста по-ясни, защото "той не иска да хрантути... приятелите му му разказали как на техните сватби..." са чужд поглед над причината. Причината я знае дъщерята. Майка й предполага и си доизгражда картината с голяма доза майчини притеснения.
Тази тема, обаче, е пусната от майката, която си позволява да се меси в чужд конфликт.

Скрит текст:
Това в болднатото е ключово и се решава вътре в двойката. Никой трети не може да налага ред отвън. Защото сега компромисът ще дойде от него, добре. Утре ще изскочи друго и неин ред ли ще бъде да направи компромис наистина, или отново мама ще се включи да посочи пътя? Това не са добри основи за семейство. На първо време е важно да бъдат оставени на мира заедно да преценят нещата и да измислят краен вариант. Това е жена над 30 години. Тя не е дете и поне на мен ми се струва обидно да я подценяват толкова, че не може да се справи сама.

Аз не вярвам, че повечето жени в темата биха позволили свекървата да им определя сватбите или да заема позиция в спор с любимия. Също смятам, че ако при наличие на разногласие, свекървата се обади на родителите на коя да е съфорумка да им обясни как трябва да станат нещата и да стегнат дъщеря си, темата за свекървите ще избухне от нови мнения.
Като изобщо не е сигурно, че има конфликт в предстоящото младо семейство.....
От всичко написано от авторката, поне за мен е видно, че щерката реагира със сълзи впоследствие, когато майка й си позволява да прави физиономии и реплики (от сорта "Ти сирак не си...", "редно е баща ти да те изведе от тук,където е дома ти...!"....
Не знам защо, но от така поднесена ситуацията, мисля, че и дъщерята е съгласна с мъжа си, не иска голяма патардия.
Та, реално конфликта го създава авторката, с претенците си и недоволството си.

Дано се замисли!Дано, ама надали.    Laughing

И като чета колко загрижени майки-орлици пишат в темата, мога да кажа само "Жална им майка на бъдещите млади семейства!".     Mr. Green

# 1 030
Аз доколкото разбрах това трябва да е заплаха към зетя. Според мен, обаче, в действителност дъщерята ще се почувства заплашена. А и ако трябва да го заплашват младоженеца, леле. Направо да иде с базуката, да му връчи списъка с гостите и да се приключва. Такива не особено тънки номера тип: "Щом не си съгласен, ние пък ще се разсърдим и няма да дойдем" са удар върху момичето, не върху зетя.

Думата "хрантутя" я научих в този форум, аз също не съм чувала млад човек да я използва.

Темата си е интересна, няма да се изпокараме, хайде сега.  bouquet То накрая ще излезе, че младоженците не са скарани, тъщата и свекърите не са скарани, всички са цветя и рози, а ние ще се избием във форума.  hahaha

# 1 031
  • MI
Да, темата е много интересна но не заради тривиалната "драма", а защото очевидно събужда заспали комплекси в много хора.  Wink

Между другото, Амур, "младото" семейство са ми почти набори. И съм се нагледала на всякакви случаи - недорасли 30+ годишни, властни родители, драма куин и кинг дето замесват цялата рода вместо да си решат сами пролема, жени които ги е страх да си кажат директно какво наистина искат, мъже които просто не ги интересува какво всъщо искат половинките им, както и с обърнати гореописани роли. Така че не изключвам никакъв вариант, но най-малко вероятния ми се струва авторката всъщност да се налага и да иска сватба с крадене и "умряла кокошка". Виж, от човек който използва думи като хрантутя и се ежи за най-малкото нещо, очаквам всичко. Така че до тук със свободните интерпретации.

Гугъл зетят най-вероятно гони 40те.  Rolling Eyes Гарантирам ти че има хора на над 30, които яизползват. Това че ти не ги познаваш нищо не значи. МАй си и в друга възрастова група, ако помня добре.

# 1 032
Ако дъщеря ми не смее да гъкне на бъдещия си мъж, а идва да мрънка само на мен - ами и аз може да не отида на сватба, всъщност аз дадох идеята само да го заплаши.
Особено ако зетят наистина се е изразил по описания начин - както ММ не е единствения на този свят, така и зетят не е.
Те не са заедно 10 г. както дъщерята на Шарки, има разлика. Всъщност и там ситуацията може да се тълкува двойно.
Ти си давай съветите, но бъди готова да получиш отговор - "ами като нежелаеш не идвай". Това пък е огромно неуважение към младоженците. Защото излиза така, че ако не направят сватба, каквато иска тъщата няма да дойде, което само по себе си си е изнудване. Утре, ако не е съгласне с името на внучето, какво няма да го погледне ли?
Тия ултиматуми може и да работят при по-млади, но при 32-35г. мъж(предполагаме на такава възраст е) няма да минат и това ти го казвам от опит. А ако за булката е по-важно мнението на майка и от семейното щастие и разбитателство с младоженеца, да си ходи при мама. Нещата в една двойка се решават от двамата в нея, не от тъщи, свекърви, бащи и други роднини.....

# 1 033
  • MI
А ако за булката е по-важно мнението на майка и от семейното щастие и разбитателство с младоженеца, да си ходи при мама. Нещата в една двойка се решават от двамата в нея, не от тъщи, свекърви, бащи и други роднини.....
За изнудването съм съгласна, но я ми разясни това в светлината на факта, че може би булката всъщност иска сватба, но се съгласява само за да не счупи хатъра на скъпоценното мило.  Rolling Eyes И пак казвам, имам право да го кажа, защото като беше време да решавам аз самата направих компромис, защото за ММ беше важно да сподели момента с приятелите си и най-близките роднини. Другото би били едно тъпо инатене и доказване кой е по-по-най. 

# 1 034

И като чета колко загрижени майки-орлици пишат в темата, мога да кажа само или "Жална им майка на бъдещите млади семейства!" тъщи.     Mr. Green

Laughing

Общи условия

Активация на акаунт