Ако са един - двама човека, няма драма. Но ако всеки родител иска да си покани по двама трима близки приятели, тогава стават над 10 човека и не е ясно дали те няма да са за сметка на други гости, които са по - близки на младоженците и те биха искали да са заедно с тях на този ден.
Това едва ли някъде го има- да бъдат изместени гостите на младоженците, от приятелите на родителите им!
Тук всъщност, се извисиха мнения, че не приятелите, а братята и сестрите на родителите било нормално да не се очаква да бъдат поканени.
Както, впрочем, е решил и младежът- кандидат зет на авторката.
Ако ресторантът е с около 80 места, то и гостите ще са ограничен брой. И ако най - близките роднини от двете страни са средно около 15-20 човека, младоженци, кумове и родители още 6-8 човека в зависимост от това дали кумовете имат деца и в ресторанта остават към 30-35 места - в тях приятели на младоженците ли да се включат или приятели на родителите. Та не е невъзможно да се наложи да се избира между близка приятелка на мама или приятелка на младоженката
По въпросът какво е нормално и какво не е, аз не се наемам да давам мнение. Всичко е въпрос на усещане и най - вече на разговори между основните герои на деня - младоженците. И не на последно място и на финансови възможности.
Amour, пари за благотворителност, които аз съм изкарала давам когато и за каквато кауза аз реша. Пък младоженците да си правят каквито искат благотворителни инициативи.