Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 1 185
  • София

Никога не съм казвала, че съм расла в непълно семейство. Това са твои измислици.
С майка ми вероятно съм по-близка, отколкото авторката на темата с нейната дъщеря.  Mr. Green Разликата между нея и авторката е в това, че тя винаги е била изключително разбрана и много премерена личност. Не се меси никога освен, ако специално не й се поиска мнение, а в такъв случай не го налага, ако не бъде посрещнато със съгласие. За нищо на света не би се опитвала да ме настройва срещу приятеля ми. Въобще не й пука за мнението на съседи/роднини/учинайки стига ние да сме щастливи.

И израснах с любящи баба и дядо.
А с голям кеф прекарвах ваканциите лятото на село с леля и вуйчо (по бащина линия). Simple SmileSimple Smile

Ти имаш много разумни мнения в някои теми... а в други изпадаш в озлобление към потребители с друго мнение и направо му отпускаш края мнооого.

Ами, ти си писала, че си расла в непълно семейство.

Ти си си решила, че майката, пуснала темата, се меси, че е неразбираща, че е непремерена личност, че я интересува мнението на учинайките, въпреки че тя няколко пъти написа, че не се меси и обясни пространно какво е станало.
Сега твърдиш, че си расла с любящи баба и дядо, с леля и чичо по бащина линия, но няма да ги поканиш на сватбата си, щото не заслужават.............
Ами, не само че е нечестно да нападаш така жената, която сподели болката си тук, че и да ме обвиняваш в озлобеност, само защото ти показвам твоята неприязън и некоректност в трактовките.

# 1 186
  • MI
Аз семейството на ММ го познавам, той моето също. Събираме се, когато можем с оглед на география и отпуски, а оставам с впечатление, че се приема за нормално роднините само по сватби да се виждат. И после защо младоженецът не намира чичото и лелята за близки.
Е, представи си че има хора като нас дето събират роднини от 4 страни в Европа.  Rolling Eyes Още има хора, които не познавам лично. И все повече хора са така. Освен че имам приятели и роднини наистина из цяла България. И дойдоха пак тези, на които държахме. Ще да им е било важно.

# 1 187

Ами, ти си писала, че си расла в непълно семейство.

Ти си си решила, че майката, пуснала темата, се меси, че е неразбираща, че е непремерена личност, че я интересува мнението на учинайките, въпреки че тя няколко пъти написа, че не се меси и обясни пространно какво е станало.
Сега твърдиш, че си расла с любящи баба и дядо, с леля и чичо по бащина линия, но няма да ги поканиш на сватбата си, щото не заслужават.............
Ами, не само че е нечестно да нападаш така жената, която сподели болката си тук, че и да ме обвиняваш в озлобеност, само защото ти показвам твоята неприязън и некоректност в трактовките.
Ох, абсурТ, нямам неприязън към никого. Ако вникнеш в това, което съм писала, съветите ми могат да са само от полза на авторката. Да тръгне с рогата напред няма да й бъде в плюс в бъдещи отношения, които имат потенциал да траят дълги години, а именно тези с момчето и родителите му. Не се месела, викаш - да, ама е ходила да говори със свекърите за големината на празненството, навряла си е 30те човека (да де, да, с идеята тя да плати), обяснила е колко е разочарована и още куп фрази, които ме мързи да цитирам втори път, които със сигурност натежават в главата на дъщерята, не на зетя. Ако тя иска щастливо дете, няма да я интересува колко души ще покани на сватбата, а ще й пука да я успокои в дадената ситуация и да я подкрепи, не да налива масло в огъня и да се тормози кой бил сирак и от чий апартамент ще излезе, с чия кола и така нататък. Тези фини манипулации съм ги виждала от баба ми (която също много ме обичаше, да не измислиш сега някакви пак студени отношения) и аз я обичах, но беше убедена, че е права за много неща, все за наше добро, а дали е било наистина за добро... е тя е вярвала в това.

Не съм писала, че съм от непълно семейство, а че съм с разведени родители и Не съм близка с баща ми. Това не значи, че съм била сама в изолираност и съм прекарала детството си, общувайки с въображаеми приятели. Това, което казваш, всъщност по нищо не се различава от мнението на някои баби, които забраняват на внучетата да играят с "онова" дете, защото е дете на разведени и значи е "увредено".

Наистина не харесвам цялата си рода. Има сред тях откровени задници, които просто не заслужават уважение. Има, обаче, и прекрасни хора, с които имам много мили спомени. Те, обаче, биха ме разбрали, ако преценя да си направя мъничка сватба с мама, родителите на МП, сестра му със семейството й и 3-4 приятели. Защото точно това е идеята на малката сватба - да са поканени малко хора - най-близки роднини  и няколко най-близки приятели, с които си в контакт редовно. Ако някой е много близък с МП, то аз го познавам - няма как да е иначе. Сигурна съм, че ако става дума за много близък човек, момчето от темата няма да се заяде за още 1 куверт, защото И той ще е седял в една стая с този човек и ще е видял обичта на жена си към него. В противен случай не са били толкова близки. И да, знам, че понякога хората живеят далече, може да се обичат и прочие и без да са в един град и да познават всички гаджета, но точно това е идеята на малката сватба - да бъдат поканени най-близките скромно, не да ангажираш хора с полети, хотели и прочие, което пък е ОК за голямо тържество с много патардии. Чудесно е да искаш (и да можеш да си позволиш) голямо тържество, сигурна съм, че за много хора е супер и нямам нищо против това. Явно ситуацията не е точно такава и не е работа на майката да урежда нещата през рамото на бъдещия си зет. Тоя човек ясно е казал, че не иска голяма сватба. Даже малко прекалено е натъртил по въпроса. Редно е мнението му да се зачете поне отчасти и ако ще се канят още хора, то нека те действително са от близката сфера - например, сестрата на авторката и мъжа й. Това би било разбираемо. 30+ човека само от нейна страна - не е.

Ако се захвана да правя голямо тържество с много народ, бих разбрала сръдни - все пак не е готино да не си поканен, а съседите на младоженците заедно с далечни познати да са. ОК. Ама щом хората са решили, че искат скромно и с малко хора, значи могат спокойно да си преценят и да поканят малкото най-близки роднини.

Ох, изморих се, докато напиша тоя пост. Grinning

# 1 188
  • София

Ох, абсурТ, нямам неприязън към никого. Ако вникнеш в това, което съм писала, съветите ми могат да са само от полза на авторката. Да тръгне с рогата напред няма да й бъде в плюс в бъдещи отношения, които имат потенциал да траят дълги години, а именно тези с момчето и родителите му. Не се месела, викаш - да, ама е ходила да говори със свекърите за големината на празненството, навряла си е 30те човека (да де, да, с идеята тя да плати), обяснила е колко е разочарована и още куп фрази, които ме мързи да цитирам втори път, които със сигурност натежават в главата на дъщерята, не на зетя. Ако тя иска щастливо дете, няма да я интересува колко души ще покани на сватбата, а ще й пука да я успокои в дадената ситуация и да я подкрепи, не да налива масло в огъня и да се тормози кой бил сирак и от чий апартамент ще излезе, с чия кола и така нататък.
Ами, ето че пак си измисляш. Peace
Жената никъде не е писала, че е ходила да говори със сватовете.
От дъщеря си, след вечерта с разговора, е разбрала че бащата иска нормална сватба и ще поеме разходите на техните гости.
Защо си убедена, че твоите съвети да не се поканят най- близките роднини- сестрата и брата на майката, също и братовчедите, е най- правилното?
И пак- жената тук сподели мислите си, а нищо не е казала на зетя- няколко пъти го подчерта, но ти реши, че лъже.

Не съм писала, че съм от непълно семейство, а че съм с разведени родители и Не съм близка с баща ми. Това не значи, че съм била сама в изолираност и съм прекарала детството си, общувайки с въображаеми приятели. Това, което казваш, всъщност по нищо не се различава от мнението на някои баби, които забраняват на внучетата да играят с "онова" дете, защото е дете на разведени и значи е "увредено".

Нека ти кажа, че непълно семейство е точно това- на разведените родители.
Аз също така съм расла, така че знам за какво иде реч.
За мое щастие, майка ми не се опита да ме настрои срещу баба ми по бащина линия, нито срещу братята и сестрите му.
И да , с изключение на баба, не са канени нито на моята, нито на дъщеря ми на сватбата, защото не сме били близки.
Но, не би ми минало през ум да проектирам моите отношения върху нечии други и да ги определям за меродавни.

Наистина не харесвам цялата си рода. Има сред тях откровени задници, които просто не заслужават уважение. Има, обаче, и прекрасни хора, с които имам много мили спомени. Те, обаче, биха ме разбрали, ако преценя да си направя мъничка сватба с мама, родителите на МП, сестра му със семейството й и 3-4 приятели. Защото точно това е идеята на малката сватба - да са поканени малко хора - най-близки роднини  и няколко най-близки приятели, с които си в контакт редовно. Ако някой е много близък с МП, то аз го познавам - няма как да е иначе. Сигурна съм, че ако става дума за много близък човек, момчето от темата няма да се заяде за още 1 куверт, защото И той ще е седял в една стая с този човек и ще е видял обичта на жена си към него. В противен случай не са били толкова близки. И да, знам, че понякога хората живеят далече, може да се обичат и прочие и без да са в един град и да познават всички гаджета, но точно това е идеята на малката сватба - да бъдат поканени най-близките скромно, не да ангажираш хора с полети, хотели и прочие, което пък е ОК за голямо тържество с много патардии. Чудесно е да искаш (и да можеш да си позволиш) голямо тържество, сигурна съм, че за много хора е супер и нямам нищо против това. Явно ситуацията не е точно такава и не е работа на майката да урежда нещата през рамото на бъдещия си зет. Тоя човек ясно е казал, че не иска голяма сватба. Даже малко прекалено е натъртил по въпроса. Редно е мнението му да се зачете поне отчасти и ако ще се канят още хора, то нека те действително са от близката сфера - например, сестрата на авторката и мъжа й. Това би било разбираемо. 30+ човека само от нейна страна - не е.

Ако се захвана да правя голямо тържество с много народ, бих разбрала сръдни - все пак не е готино да не си поканен, а съседите на младоженците заедно с далечни познати да са. ОК. Ама щом хората са решили, че искат скромно и с малко хора, значи могат спокойно да си преценят и да поканят малкото най-близки роднини.

Ох, изморих се, докато напиша тоя пост. Grinning

Тезата ти е ясна, но е валидна единствено за теб. Peace
В нормалния случай, ако чувстваш някого близък и искаш да споделиш хубавите мигове- просто ти е нужен в този ден.
Така че, не е въпроса дали ще те разбере, ако го отрежеш от тържеството, а дали наистина ти е необходим. Simple Smile

# 1 189
А какво пречи да си остане човек близък с роднини и приятели и без да ги кани на сватба? Отива само с кумовете и родителите и готово.
Хем се е оженил, хем никой не се сърди . Точно това, което са искали младоженците отначало...

# 1 190
AbsurT, не е като да не е говорила с родителите на момчето тъщата.
Но ще трябва да поговоря с дъщеря си насаме, даже и с неговите родители ако трябва, въпреки че майка му била съгласна с него. Все пак детето ми се омъжва.

# 1 191
  • MI
Как какво пречи - човешката природа.  Laughing Повечето хора биха се обидили, независимо дали ще ти го кажат. А и тук основния проблем е че май и булката се е пообидила, а не казва.
Уиш, трябва - и то казсно в яд. Накрая е говорила само с щерката. Вие никога ли не се ядосвате?!

# 1 192
Милиттана, би ли си редактирала цитиранията в пост № 1 178, че думите на АбсурТ в момента изглеждат като мои.
Извинявай, не съм догледала. Оправих го.

# 1 193
Нели, ядосвам се и как още. Аз съм от тези, които палят от четвърт, но после им минава за нула време. Но на мястото на тъщата бих се ядосала за други неща, не точно за организацията на сватбата.

# 1 194
То по тая логика всички, които живеят на семейни начала са длъжници на родата, щото не са правили сватба въобще. Моя приятелка само подписа и отиде на ресторант с кумовете и родителите. Никога не е имало и грам сръдня или недоволство от никой от нашето обкръжение. В момента, в който така решиха с бъдещия си съпруг ми сподели какво огромно облекчение изпитва. Сега какво - да я разприятеля и охуля, щото не съм се черпила на сватбата й?

# 1 195
  • Далече, далече
Баща ми не ме покани на втората си сватба, а тогава бях на 7-8 години. Бях достатъчно голяма, за да ми стане болно, че не са ме поканили, когато видях сватбените снимки.
Щом някой може да не покани единственото си дете, защо сте се загрижили, че някоя стринка или лелинчо могат да останат обидени?
Канете тези, които на вас са ви приятни и хич да не ви пука.

# 1 196
То по тая логика всички, които живеят на семейни начала са длъжници на родата, щото не са правили сватба въобще. Моя приятелка само подписа и отиде на ресторант с кумовете и родителите. Никога не е имало и грам сръдня или недоволство от никой от нашето обкръжение. В момента, в който така решиха с бъдещия си съпруг ми сподели какво огромно облекчение изпитва. Сега какво - да я разприятеля и охуля, щото не съм се черпила на сватбата й?
Явно.  Rolling Eyes
И аз не бих се обидила.

АбсурТ, майка ми е от чистокръвните - израсла е в пълно семейство. Дядо и баба се разделиха чак, когато дядо почина. С голяма рода сме. Тя разсъждава по същия начин по такива въпроси. Явно ключът не е там.

# 1 197
  • MI
Уиш, и аз съм така. Според мен тя просто припали заради свстбата, но това май беше повод да се притесни за други неща.

Ако няма сватба няма и сърдити. И тук говорим дори братя и сестри да не се канят.  Rolling Eyes

# 1 198
Ето , в този случай е било взаимно решение и съгласие на младоженците.
А в случая на авторката оттук идва голямото разминаване.
Ако дъщеря и не беше плакала , авторката щеше да приеме , че сватбата ще е малка , защото "така са решили".
И аз смятам , че най-важното е младите да решават сами. Когато има консенсус- няма майки , баби и шуранайки  в картинката. Но тук става дума за това , че дъщерята е разстроена от този начин на бракосъчетаване. А то и начинът е някакъв съвсем нелеп- хем младоженецът щял да  и купи рокля , хем няма да има сватба , а скромно тържество. За мен е нелеп , де.
Ако двамата са ок с всичко , и майката ще е ок. То па остава някой ден да се меся , ако синът ми каже-ние така и така решихме. Важно е множественото число Naughty

# 1 199
Ами тя цялата тема се завъртя около реакцията на майката, че ще има малка сватба. От сорта, че останали с бащата като гръмнати, че детето й не било сирак, че ще говори с родителите на младоженеца и т.н.
И аз мисля, че множественото число би ми било най-важно на мен  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт