Бретарианство/соларно хранене - възможно ли е?

• 52 644
  • 688
  •   1
Отговори
# 120
'Кафе с мед', не си права. Аз дълги години се мъчих с някакви обриви, омръзна ми от лекари и кортикостероиди, какви ли не диагнози чух. Нищо не откриваха, чернодробни, бъбречни и всякакви показатели перфектни, тествали са ме за всякакви варианти. След такава детоксикация, която според теб не съществува, проблемът ми се реши. После промених доста неща във възприятията ми за храненето. Не съм на слънце. Wink Виждала съм ефект и върху други заболявания. Не навивам никого. Споделям личен опит. Относно продухването и казанчетата - аз това не съм казала, ако някой така ги мисли нещата, проблемът е при него.

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 23:10 от soul81

# 121
и аз съм слушала лекари според тях детоксикация и понятието шлаки в този смисъл , тук коментирания липсват, според тях са модни течения

# 122
  • София
Това с детоксикацията е пълна щуротия, не знам хората защо се хващат, че и цели теории си фантазират. То и с постите е малко същата история, ама идва от идеята тялото да страда, за да се сгърчи от мислене по греходете си, та да отиде да му ги опростят. Хората са нямали какво да ядат, умирали са децата от глад, по време на честите войни не е оставал кой да изкара прехраната, а всичко са им вземали за войската, та до полезност на постите я докарали!  То от глад толкова дни на човек не разни светии, а и извънземни ще му проговорят. Брей, човек какви ли не самоунищожителни практики не измисля, облича ги в някакви героични или сърцераздирателни, или мистични, или новото - уж научни- целофани, и юруш!. То, глупостта по хората ходи, а не по животните! Когато видя здраво животно да се детоксикира или да пости, тогава ще повярвам в рационалността на тези измишльотини.

А преди операция не се пие и не се яде, за да няма после какво да повръща човек при излизане от упойката и да не се налага да ходи по голяма нужда поне два дни, докато е в реанимация. А за коремните операции е важно да са празни стомахът и черватаа.

# 123
Преди операция не се пие и яде, за да не попадне стомашно съдържимо в белия дроб по време на упойката, останалото, изброено от теб, са странични ефекти.

Последна редакция: ср, 19 юли 2017, 10:10 от OpusMagnum

# 124
за забраната на вода и храна преди операция е ясно, но исках да кажа , че ако беше толкова полезно и безопасно , нямаше след операция да наливат системи , ами щяха да ни оставят да с "чистим " сами

# 125
  • София
Преди операция не се пие и яде, за да не попадне стомашно съдържимо в белия дроб по време на упойката, останалото, изброено от теб, са странични ефекти.

Да, така е, също и да не попадне нещо от червата в оперативната рана и т.н. Но нарочно не ги написах, че звучи гадно. Страничните ефекти са по-разбираеми и някак по-безобидни.

откачен народ колкото щеш

# 126
A след операция защо лекарите биха спрели храна? На мой близък му спряха храната за 3 дни и ме учудиха безкрайно. Мислех, че венозно ще му поставят, но казаха, че нямало нужда, щяло да му се отрази добре да погладува малко. Не е с наднормено тегло. Само физиологичен разтвор и медикаменти вливаха. Във водеща българска болница. Дано не сме попаднали на откачени лекари, за да го направят. Rolling Eyes

# 127
за забраната на вода и храна преди операция е ясно, но исках да кажа , че ако беше толкова полезно и безопасно , нямаше след операция да наливат системи , ами щяха да ни оставят да с "чистим " сами

Коментарът ми се отнасяше до поста на Андариел относно забраната за храна и вода преди операция, постоперативното лечение не съм коментирала по никакъв начин.

Да, Андариел, с последното уточнение съм съгласна, но не съм съгласна с това, че пациентите трябва да се третират като деца, на които да се съобщават по-безобидните и уж по-разбираеми последици.

# 128
какво са оперирали, при нас пък се е случвало веднага след събуждането да носят храна, и сме се чудили , но казват че няма проблем

# 129
Оперираха кръвоносни съдове на крак. Знаех, че след операция не се пие вода и приема храна за няколко часа, обаче това с 3-те дни глад направо ме изуми. И то при човек със занижен хемоглобин. Но нали те са лекарите, може ли ние като неспециалисти да им даваме акъл добре ли е, не е ли. За нас важното е, че го изписаха с подобрение.

# 130
странно  newsm78 , спестили са си хранодните

# 131
Храна за него пристигаше, но се налагаше да я връщаме, защото му беше забранена. Може някой от персонала да я е изяждал, но не ми се вярва да са такива мизерници и да държат човек гладен заради 1 порция болнична диетична храна. Все се надявам да е имало разумна медицинска причина. Като специалисти бяха много силен екип и сме много доволни. Това с храната ми беше странно, защото е доста различно от общата практика. Но лечението имаше добър ефект. Естествено, не заради храната. Laughing

# 132
  • София
Няма как да знаем, а да гадаем няма смисъл. Нито сме съдови хирурзи, нито имаме идея какви са били мотивите на лекаря. Може да е имало други фактори, за които не са ви казали.

# 133
  • София - Рим и обратно
Абе едва ли е било за "се прочисти от токсини", както масово се проповядва.

# 134
Това не мога да знам, лекарите в България, които са склонни да влизат в пространни обяснения, са малко. Единственото, което казаха, е, че организмът му е претоварен и затова ще погладува малко. Ние пък си мислехме, че силната храна не натоварва, а ще го възстанови по-бързо... 

Общи условия

Активация на акаунт