Бретарианство/соларно хранене - възможно ли е?

• 52 656
  • 688
  •   1
Отговори
# 105
един глупав въпрос имам, понякога нямам апетит, имам много работа и не съм се хранила цял ден, за това се сещам от болката в стомаха, вода пия непрекъснато и много, как се справят с този проблем, щом има болка значи имам проблем, а за това как се заспива гладен , нямам идея  Shocked, как се получават язвите, не съм наясно, това е също толкова опасно, както и храненето само със зеленчуци сурови или плодове,

С кой проблем искаш да се справиш точно? Че те боли коремът от глад ли? Предполагам, че си зрял човек - ми грижи се за себе си, направи си някакъв режим, носи си нещо за ядене и не чакай да се стига чак до болки. Напомняш ми една колежка, редовно се оплаква как ѝ прилошало предишния ден. Питах я какво е яла за деня - парче торта, 3 кафета и цигари. Явно е някакво състезание по издръжливост и начин да се похвали за нещо (не знам за какво точно, мен би ме било срам да се отнасям към организма си така).
не , споделих, че ако пропусна хранене, стомахът ми напомня с болка, чудех се тези слънцеяди не ги ли боли стомах,когато не се хранят

# 106
Да не превръщаме темата за или против сухо гладуване.

Който го интересува - има достатъчно инфо, достъпно и от нета.
Когато си добре информиран какво и как те очаква - не е толкова страшно това главоболие и тн.

# 107
  • София - Рим и обратно
Глупости..))
Най-общо и кратко обяснението е това (пиша по памет)
Защото всички бактерии се развиват във водна среда.
А когато включиш организма на безводен и храна режим - то започва първо да "самоизяжда" болните тъкани/органи и тн.
Абсолютно подкрепям!Има много научни трудове изписани по темата!
Всеки може да се самонаказва, както реши. Има научни трудове относно този психологически феномен, да. В днешно време, когато отвсякъде ни залива най-разнообразна информация, някакси много хора се чувстват горди от това самонараняване. Едва ли не, сами са стигнали до някаква Истина (естествено старателно скрита за масата хора), сглобявайки оттук оттам разни писания на известни и неизвестни писачи. Но нека не намесваме науката в тия отклонения.

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 16:11 от 'Кафе с мед'

# 108
Ей този индивид ме запозна със сухото гладуване, направо пращи от здраве (психично също), изтрепал е всички бактерии до крак:

https://www.youtube.com/watch?v=4LqQ2e_Gz84 Whistling

# 109
Ами всъщност от време на време е добре да има лишаване. За тялото е по-полезно да е на режим глад/пир, отколкото на редовно премерена храна.

Прабаба ми редовно си е гладувала без вода по три дни, на всеки Велики пости. Хладно време, без работа - никакъв проблем.

# 110
Все пак темата е за слънцеядството, което разни хора твърдят, че практикуват с години.  Rolling Eyes

Никой не отрича,че е полезно от време на време да се направи пауза и да се изгладува някой ден.

# 111
Соларниците не могат да гладуват за здраве, милите... А са се подали навън, а са развалили поста/диетата. Лоша работа, само да се затворят в килера на тъмно им остава. Flutter

# 112
  • Tам през Атлантическия океан
Как точно се оцелява без храна и вода? Чисто физически.
Соларна батерия на челото и перка в г@з@  Mr. Green

едни се чудятмечтаят  за соларното 'хранене'
аз пък искам Тесла аВтоМОбиЛ  Heart Eyes Laughing

# 113
  • Tам през Атлантическия океан
Как точно се оцелява без храна и вода? Чисто физически.
1. Доколкото знам слънцеядите пият вода.
2. Оцелява се. Дори има лечебни центрове за сухо гладуване - 9,11 дни като за начало.

Андариел - за да ти каже някой конкретно, трябва лично да го е правил.
Останалото са само предположения.

Да и се 'наторяват' със синтетични добавки и витамини  Sunglasses

Няма да споделям, защото не му е тук мястото, и нито искам да убеждавами ли навивам когото и да е за това.
Има си достатъчно инфо в нета, че и стотици книги по въпроса.

Те такива книги доста успешно промиват 'мозъци'  Sunglasses
Моя навремето го оплакнах  Joy

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 20:55 от Desss

# 114
Медицинското ни лице ни изостави, а мен ме интересува какво става с тялото при липса на храна и вода, но истинските физиолигични процеси, които лекарите виждат, това че тялото изяжда само лошите клетки......

# 115
Ами зависи на какво ниво гледаш. Но си е факт, че оставането без храна включва процеса автофагия. На микрониво се разрушават и самоизяжтат дефектирали клетки, протеини и каквото там има. В храносмилателната система става рестарт на чревната флора.

Иначе на макро ниво може да ти е кофти и да те боли глава, но не е нещо особено.

Но все пак зависи от организма, някой може още на шестия час да притрепери, да припадне от ниска кръвна захар, да си удари главата и да умре. Други като прабаба ми всяка година са имали сух пост по 3 дни, без да им мигне окото.

# 116
Добре, гладуването (периодично и за кратко) като начин на изчистване и рестартиране на организма го разбирам, лично съм се убедила, че работи. Обаче това с отказа от прием на вода ми е непонятно. Водата не помага ли да се изхвърлят токсините от организма? Защо ни е да концентрираме отровите в нас, тогава и страничните ефекти от детоксикацията биха се проявили много по-остро?

# 117
Не точно, при сухия пост тялото по-бързо разгражда мазнините, откъдето си набавя и молекули вода. Детоксикацията е по-сложен процес, не е като да пуснеш тоалетното казанче и водата да измие всичко.

# 118
  • София - Рим и обратно
Престанете с глупостите. Понятие "детоксикация" (освен при наркозависими) няма. Органите, които почистват от токсини са черен дроб, бъбреци, бели дробове. Тялото не е канал да го продухаш с тубофло и вода. Подлагайки се на глад и измислени диети, прочетени тук там - най-много да създадеш дефицит на черния си дроб и той да не успее да произведе нужния ензим, който да си свърши работата (да те детоксикира). С вода, слънце и броколи нЕма как да стане.
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2014/dec/05/detox-myth- … science-ignorance

# 119
Да де, това се опитвах да обясня, че по друг начин се прочиства тялото, не механично с пиене на нещо си.

Общи условия

Активация на акаунт