Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се справят майките с ежедневните задължения?
Какви са ефективни ритуали и практики за избягване на стреса от смяна на леглото?
Какви са ефективни стратегии за подготовка на артикули за второто бебе?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се справят майките с ежедневните задължения?
-
Какви са ефективни ритуали и практики за избягване на стреса от смяна на леглото?
-
Какви са ефективни стратегии за подготовка на артикули за второто бебе?
-
Кога обикновено събирате децата в една стая?
-
Какви са ефективни техники за управление на стреса при децата?

После свикнах и доста намаляха нещата, които можеха да ме впечатлят.
И при нас нямаше кой да помага, но мъжа ми вечер след работа се включваше, което ми беше от голяма помощ след дългия ден сама с тях. На мен лично най-трудно ми беше като бяха бебета, имаха си колики, имаше драми със зъбките, каката беше изключително дразнещо мрънкаща и залепена за мен. Колкото повече растяха, толкова по-лесно ми ставаше. Може би като стана той на 2, тя на 3++, стана по-лесно. Той беше сравнително кротък, заиграваше се сам. Тя не можеше да седи на едно място повече от 30 секунди. Когато той беше точно на 2, ги пратих на ясла и градина едновременно и двамата. Тогава ежедневието ми се разнообрази (върнах се и на работа) и това ми се отрази доста добре. Първата година доста боледуваха (леко, но постоянно някой от тях или и двамата бяха сополиви), но после нещата се нормализираха, те бяха на 3+ и 4+++ вече и стана още по-леко и ... се навихме на трето 
Не съжалявам въобще. Най-трудно ми беше в началото. Баткото около месец след раждането го пуснахме на ясла, но тъй като често боледуваше, това не ми беше от особена помощ. Първите месеци ми беше трудно, защото много им се разминаваха режимите и наистина е трудно, когато на единия му е време за сън, а на другия за хранене например. Слинга го благославям и споменавам във всеки мой коментар, защото ми осигуряваше спокойно и спящо бебе и свободни ръце. "Баткото" му се наложи да се научи отрано на съобразителност и да пази тишина, когато бебето спи. Също и на самостоятелност. Оставях го сам, когато вляза да я приспивам и той се занимаваше. Случваше се в началото да прави бели, защото е недоволен, но с времето се научи да се занимава сам през това време. Аз също имах чувството, че обръщам повече внимание на големия. Малката повече спеше и аз все с него играех. Тя все на заден план оставаше. А към днешна дата все имам чувството, че не им стига моето внимание, отделено лично за всеки. Играем тримата, а вечер като се прибере ММ - четиримата, но все някой иска на него да му обърна внимание. Имаше един период, в който където я видеше, че се е изправила, все я буташе или ако държи нещо ще й го дръпне от ръцете. Тогава говорих с психолог и се пооправиха нещата. Пак се случва на моменти да се сборичкат, ама те се боричкат и като си се радват един на друг, та не мога да им хвана края
Предполагам, че ще се научи и тя на съобразителност