Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 33 **

• 90 979
  • 526
  •   1
Отговори
# 195
Мами, помагайте!
А бебе на 20 дни и кака на 2,5м съм.
Нещо кошмарно е, каката ревнува постоянно, тресе я й бебешки пубертет. Бебето с колики съответно доста плаче 🙄
Как се справихте, докога е толкова трудно и тегаво? 😶
много е трудно, няма какво да се лъжем. И каката си е все още бебе. При някои държи доста този период. А си зависи и от каката. Има някои кротки дечица и с тях е по-лесно. Но си трябват здрави нерви. Стискай зъби и се надявай да отмине скоро и викай помощници, ако има около теб.

# 196
Обръщай внимание максимално на каката. Бебето не разбира нищо още. Знам, че чисто природно ни идва да обгрижваме малкото, но по нас съдя, че не е ок така. Аз гледам бебето да е нахранено и сухо и съм нон стоп с баткото.

Мами, помагайте!
Нещо кошмарно е, каката ревнува постоянно, тресе я й бебешки пубертет. Бебето с колики съответно доста плаче 🙄

# 197
Обръщай внимание максимално на каката. Бебето не разбира нищо още. Знам, че чисто природно ни идва да обгрижваме малкото, но по нас съдя, че не е ок така. Аз гледам бебето да е нахранено и сухо и съм нон стоп с баткото.

Мами, помагайте!
на теория е така, но като има ревящо бебе с колики, искащо да се носи и люля, е много трудно да се задоволява и каката

# 198
  • au bout du monde
Родих преди 14 дни. Баткото на 15 м. Започна да се буди нощем и иска да го гушкам. Изтеричен рев докато не го взема. Не иска да лягаме, иска само да сме седнали. И така по 2-3часа. Ако бебето за реве през това време аз съм с вързани ръце. Баткото на дава вой до небесата.
Спрях да кърмя дори защото просто нямам време. Не мога 1 час да стоя с бебето.
Изби ме сърбеж по цялото тяло, който се оказа на нервна основа.

# 199
Знам, не е лесно, но просто трябва да се измисли вариант. Бебето в слинг или някой да помага... но по-голямото, според мен, трябва да бъде приоритет. 

Мами, помагайте!
на теория е така, но като има ревящо бебе с колики, искащо да се носи и люля, е много трудно да се задоволява и каката

# 200
Знам, не е лесно, но просто трябва да се измисли вариант. Бебето в слинг или някой да помага... но по-голямото, според мен, трябва да бъде приоритет. 

Мами, помагайте!

Връзвах малкият в слинг, каката беше на година и половина, когато стана на 3м се научих да го връзвам със слинга на гърба и си реших безкрайните проблеми. Писала съм не веднъж, отделете малко време и усилия, така ще си освободите ръцете, с които ще можете да се занимавате с голямото дете.

# 201
  • София
_Bella_Mi_, честито бебе! Съчувствам ти и много добре те разбирам. Имаш ли възможност за помощ? И то помощ с малкото бебе за да прекарваш повече време с голямото.
При нас разликата е 2г. и 2м. и едва когато бебето стана контактно батко му го прие за приятелче. В момента са голяма партия и мога да кажа, че овладяваме моментите с ревността. Баткото заспиваше сам с книжка в леглото преди да родя, но след като се появи бебето той даже се премести в нашето легло. Чак сега от няколко дни пак успяваме да го оставим да заспи сам, 8 месеца след раждането. В началото не ми даваше да кърмя, все се буташе той да ми е в ръцете. И сега го има, но се живее.

# 202
Имам въпрос относно ходенето на градина. Баткото(1,6) ходи от 3 дни на ясла. С бебето (4м) си се гледаме вкъщи. Той обаче доста плаче, което всички ми казват, че е нормално. Аз обаче изпитвам вина, че аз съм го пратила да се мъчи, а аз съм си вкъщи... на практика мога да го гледам заедно с малката. Според вас колко време да изчакам, за да видя дали ще се адаптира? Вие пускали ли сте така по-големите, за да ви е по-лесно с бебетата?

# 203
Различно време плачат децата. От няколко места четох, че адаптационния период е между 1 и 3 месеца. Моето дете ходи вече 1 месец и продължава да плаче сутрин и вечер. Казват, че бързо се успокоявала и спирала да плаче. Иначе се храни и спи там. За мен е показателно, че спи вечер спокойно, не сънува кошмари. Започна да пее песнички, които е научила там. Проявява все повече самостоятелност, започна да използва гърне, говори повече. Все положителни неща.
Бих я спряла ако изобщо не се храни в яслата, не спи на обяд, не спи спокойно вечер, видимо не се чувства добре или ако всеки ден ми се обаждат да я взимам по- рано. Бих изчакала около 2 седмици. За 3 дни още не може да се нагоди с новата ситуация.
Аз първата седмица всеки ден ревях след като я оставях, не можех да си намеря място от притеснения и обвинения.
Между другото има деца, които до започване на училище реват. Това не означава, че се чувстват зле там. Сякаш по- скоро като навик го правят.

# 204
Преди 2 годинки за мен е супер рано да се отделя от мама. Че той на практика си е също бебе. Сърце няма да ми даде. Оставяй си го у вас, а не го "свиквай" от толкова рано с градината. Има време. Сега си си вкъщи, кога ще го гледаш, като почнеш работа ли.
Ето това е големият недостатък на породените - първите много рано ги "отбиват", а те още имат нужда от ласки, топлина и мама да си е при тях. Но от рано им се налага да стават батко/кака. Още на него трябва да му се радваш и глезиш...

# 205
Каката почна на ясла когато беше на 2 г и 6 м заедно ги гледах 9 м. То почна но последваха няколко локдауна пак ги гледах заедно. После се разболяваше пак стоеше вкъщи каката.Та за 1 г колко е ходила на ясла може би 6-7 м сумарно.

# 206
  • София
И според мен преди 2 годинки е рано, но много хора нямат възможността да гледат децата до 2. Също преди 3 годинки имунната им система още е недоразвита и запазват имунитета за много кратко време, поради което в яслата доата често си въртят едни и същи вирусчета и децата често боледуват. След 3 са по-здрави и по-готови за продължително оставяне в градината и колективни занимания.
Моето първо и второ дете са с 1г7м разлика. Не съм пращала каката на ясла, докато бях в майчинство, защото исках да не ги отделям едно от друго, да прекарам максимално време с тях, докато са още мънички, беше ме страх също каката да не домъкне някой вирус и да го прехвърли на бебето и също тала тя нямаше шанс да влезе в държавна ясла. Излизахме всеки ден и играеха с други дечица в парка. Пуснах ги едновременно - каката на 3г8м в 1 група директно, а него на 2г на ясла.
Имам късмета моите деца да се адаптират бързо - още от първия ден им харесва много, а за няколко дни и отделянето спира да ги натъжава (стига да имат няколко поредни присъствени дни в началото). И градината ни е много хубава, което много помага. Но и децата са различни, някои плачат с месеци и трудно се отделят. Ако детето се успокоява там и е щастливо, значи просто трябва да мине малко време, за да приеме раздялата.

# 207
И според мен преди 2 годинки е рано, но много хора нямат възможността да гледат децата до 2.
така е, но говорим за майка, която си стои вкъщи. Ако не тя, кой друг би имал такава възможност Grinning

# 208
Lorsy, няма абсолютно нищо лошо в това да пуснеш детето "по-рано" на ясла. Слагам кавички, защото твоето е на годинка и половина, а на ясла може да се пусне дори бебе без да е навършило 1г.
Всяко дете има най-вече нужда от психически здрави и щастливи родители. Съвсем нормално е гледането на 2 бебета с такава малка разлика като при теб да идва натоварващо. Ти имаш наистина породени деца, само 1г и 2м разлика, което е огромно предизвикателство! Помогни си с яслата и въобще не го мисли. Heart   
Ако детето все пак не се адаптира до няколко седмици, ще измислите нещо. Вариант е и да смените яслата, може пък конкретно тук с тези хора да не му харесва. А може и просто момента на раздялата да му е труден, но оттам нататък да няма никакви проблеми. Изчакай още малко и говори с педагозите, те ще ти кажат най-добре. 
Стискам палци всичко да е наред. Hug

Майки, няма нужда да вменявате допълнително чувство на вина, на човек, който вече изпитва такава и търси някаква подкрепа. Не можем всички да сме супер майки. Нека се подкрепяме повече и да опитаме да си помагаме.

# 209
Ще изчакам около месец най-вероятно. Нямам баби да помагат, а таткото го няма за по месец през месец. Като цяло имам нужда от тази помощ. Той на този етап не си играе със сестра си, а аз го пазя да не я нарани. Мерси за съветите и споделения опит!

Общи условия

Активация на акаунт