Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 33 **

• 90 572
  • 522
  •   2
Отговори
# 510
Здравейте, има ли случаи на забременяване 3,4 месеца след раждане и всичко да е минало добре. Моля споделете опит, опасно ли е много.

# 511
  • Бургас
Много зависи.Аз забременях с второто си дете 7 месеца след като родих първото.Тази бременност ми беше по-спокойна, по-лесна и по-бърза от първата.Повече се следих обаче аз съм и с таласемия и се наложи да ходя на вливки желязо  но ми се отразиха доста добре и ме вдигнаха и за раждането.

# 512
А, как беше ситуацията с вдигането на бебето? Нали препоръчват да се избягва тежко?
Някой помагаше ли или...

# 513
  • Бургас
Втората ми бременност беше по-лека определено.Само главата ме болеше доста в началото. Носех си го почти до последно не съм спирала да съм активна но и нямах противопоказания за това.Вечерно време помагаше и таткото за къпането основно.За съжаление не ми помага никого едните му баба и дядо са в Англия моите родители работят все още и не могат да отсъстват дълго от работа и абсолютно сама бях по цял ден с баткото.Докато не се прибере мм от работа.Но пак казвам втората ми беше абсолютно безпроблемна почти не съм усетила, че съм бременна.Единствено феритина започна да ми пада много към края на 5-тия месец и се налагаше да ходя на вливки желязо.

# 514
Благодаря, вече съм по спокойна.
Сега, как сте у дома, как протича един обикновен ден или малчуганите са на геадина?

# 515
  • Бургас
Забавно 😁
Аз ставам в 7 правя закуска за баткото и имам 1 час за себе си и кафе.В 8 става баткото оставям му закуската на неговата маса.Той си яде почти сам.Носи си играчки на масата играе си и си хапва аз през това време кърмя бебето.Тъй като се стъмва рано излизаме вече към 10:30 но за да излезем тогава започваме да се приготвяме поне час преди това.Към 10:30 излизаме и сме на вън до 12:30.Започваме да се прибираме бавно.Близо до вкъщи има 3 общински парка за малки деца които са поддържани, чисти и приятни.Прибираме се баткото хапва храна малкия човек отново и слагам баткото да спи.Бебето на активната гимнастика а аз готвя, чистя и пера.Баткото става към 15 бебето още спи повечето пъти в хола в гнездото.Нося малка закуско на баткото и играем в неговата стая.Понякога имам някакви дребни неща да свърша през деня и излизам с тях следобед да си ги свърша.Да пазаруваме, да си взема пратка или домашни задължения някакви.И така до 19:30 когато се прибира тате тогава вечеряме с баткото и после аз оставам с бебето а тате къпе баткото .След това аз приспивам баткото ако се налага понякога не ни иска или си заспива сам.ММ къпе бебето аз го храня и приспивам към 21 обикновено е легнало.След това е време само за нас двамата 😁 не всеки ден ми е еднакъв.2 или 3 пъти понякога в седмицата мъжът ми е хоум офис и тогава е малък хаос на пък аз се възползвам. И ходя на пилатес или фитнес на маникюр,фризьор или козметик.Общо взето той много ми помага да не ме смачка рутината и да не правя всичко сама.

# 516
Благодаря много за изчерпателния и подробен отговор, пренесох се мислено при вас и ми е вече спокойно.
Много усмивки пожелавам и хубави празници. 🌲❄️

# 517
  • Бургас
Нищо страшно няма.Заредете се с много търпение и ако имате възможност за помощ възползвайте се няма нищо по-хубаво от това.
Весели и спокойни празници 🎄🤶🏻

# 518
Аз имам въпрос относно границите. Знаем че породени се гледат като близнаци, съответно малкото бърза да гони, голямото малко изостава. И след една възраст вече са на един аршин, но дотогава?
Моите са на 3г и1.6г . Гледането на екрани у нас е тотално табу и мислех да продължавам така поне докато малкото стане на 2-3 години. Обаче пък голямото гледа детски в градината и започва да подпитва дали няма да му пусна и вкъщи. На този етап не позволявам, не му обяванявам, че не искам да се зомбира малкото, а просто казвам, че не може. Но ме загриза съвестта дали не го ограничавам прекалено.
Вие как сте действали, има ли неща, които позволявате само на едното дете?

# 519
  • Бургас
Аз съм с батко на 1 и 8 месеца и бебе на 4 и да ти кажа имам същите мисли защото едното дори и само година разлика пак с доста неща е по-напред.Но не мисля да позволявам на едното пък на другото не за да не ги деля.Може да им обясниш, че детското е само в градината вкъщи няма както винаги е било защото ти така или иначе не му пускаш у дома.

# 520
Нашите също нямат екранно време - момчета на 3.3 г. и 1.3 г. Миналата година, когато малкото беше новородено и трябваше да го приспивам по 5 пъти на ден, давах на големия ми син да гледа телевизия малко, в един момент даже гледаше клипчета на телефона. Тогава разбрах, че телефона страшно зле му се отразява. Само 20-30 мин гледане го правеха след това изморен, раздразнителен и цял ден питаше кога ще гледа. Даже беже започнал да мрънка за определени клипчета. Спряхме от раз и се оправиха нещата - в някои ситуации, много рядко, пускам на големия едно предаване за багери и гледа 20-тина минути с интерес, но след това не се сеща сам да си търси.
Мисля да отлагам екраните, колкото се може по-дълго, а вече като са по-големи, ще им пускаме за някакво определено време.

# 521
Здравейте, записвам се, за да следя,  имам момченце на 1 г и 10 м и след два месеца, живот и здраве, ще се роди и второто. Планирани са и двете, но това еднообразно ежедневие понякога ми действа супер демотивиращо, имам чувството, че всички майки около мен имат сякаш 48-часови дни, а аз едвам се вмествам в някакви си там 24 часа. Някои и докторантури завършват… Знам, че не трябва да се сравнявам, но понякога го правя. Вие как се справяте с това? Нямаме никаква помощ, така че не знам и аз какво точно очаквам от себе си.
За екранното време - синът ми много обича да гледа концерти по телевизията. Класически, на AC/DC, народна музика… Не му пускаме често, но музиката наистина го влече и си мисля, че не е толкова зле, обича да гледа как музикантите свирят и ги имитира. А бях от майките, които се заричаха да не допускат никакво екранно време…

# 522
Присъединявам се и аз към темата. След 2 месеца очакваме второто ни дете. Имаме момче на година и осем месеца. Второто също ще е момче. Аз също на моменти се питам как ще се справим, ще смогна ли с двамата, ще им обръщам ли достатъчно внимание. Ние също нямаме помощ, така че всякакви трикове за организиране на времето ще ни е добре дошло 🤣🤣 Знам, че няма да е лесно, но пък и двете деца са планирани да бъдат точно с малка разлика с надеждата да си бъдат опора и другари в детсвото.

Общи условия

Активация на акаунт