Януарки 2018 - тема 2

• 58 349
  • 776
  •   1
Отговори
# 210
  • 2860 км северно от Екватора

ice_flower, виждам, че си от Варна. Къде мислиш да раждаш, напоследък започнах да се колебая ....

Първия път се следях и родих в "Майчин дом" при д-р Яков, останах изключително доволна, сега пак съм при него.
Държа да отбележа , че си родих супер бързо леко и естествено /с епидурал/. Живот и здраве , всичко ако е нормално с мен и бебето, пак бих избрала естественото раждане с епидурална упойка, въпреки че сега /както беше писала една мама/  повече ме е страх, понеже знам през какво трябва да мина.....
Аз ще съм планирано секцио, и мисля да е в майчин дом също. Не си следя бременноста там, защото не съм решила къде искам, мненията са противоречиви, нямат специалисти, нямат апаратура но пък болницата е нова и чиста...в АГ пък е обратното, мръсотия и циганки, но пък има оборудване и повече специалисти...

# 211
So Lucky*  сестра ми ражда миналата година в АГ, беше със спешно секцио, това което не ми  хареса там е че донесоха бебето чак на втория ден. Иначе вип стаите им са хубави, но там заради не добра хигиена бебето беше с инфекция и на антибиотик няколко дни...

# 212
Мамчетаа,миналия петък ме приеха в болница със силно кървене,сложиха ме на системи и инжекции за 3 дни и още 2 на таблетки и ме изписаха.При изписването лекарката ми каза,че ми е ниска задна плацента и за това си кървя.Бебето си е добре няма отлепване.Попитах я ако пак стане така ми каза,че няма какво да направят и да не бързам да идвам а да си лежа в къщи.Защото лекарствата ,който те ми дават си ги пия попринцип.Днеска станах да закусвам и да сготвя,но не съм стояла  права и от обяд пак има някакво кървене,тъмно червено и се вижда в тоалетната,но като се забърша и е кафеничкаво....Незнам вече какво да правя...в 14 седмица съм

# 213
здравейте и от мен искам да ви попитам всички ли пиете фолиева киселина и имате ли някакви оплаквания от нея.

# 214
  • 2860 км северно от Екватора
Аз пия. Не мисля че има някакви странични ефекти.

# 215
Ева Троянова не се притесняви аз бях сащо така през 1вата нременност когато е тамно кафява това е остатачна от големия кравоизлив това е което е останало да се доизчисти . Щом няма отлепяне и бебо е добре просто трябва да лежиш и това е до 7мия месец след това казват че трябва да се раздвижваш не да прекаляваш по цял ден по улиците но разходка за по час два което в момента е лукс. Всичко ще баде наред просто тарпение после се забравя .

# 216
Момичета тези от вас които са минали вече БХС, казаха ли ви пола на прегледа?

# 217
Казаха ми пола на феталната морфология.
А за фолиевата киселина не съм забелязала да има странични ефекти.

# 218
Момичета, до кога се пиеше фолиевата киселина, върти ми се 14г.с., но вече не помня?

# 219
На мен ми казаха до 16 г.с., някои я пият и след това

# 220
Аз ще я пия докрай, но знам че е задължително първото тримесечие.
Момичета, избрали ли сте къде ще раждате?
Аз засега съм се спряла на Вита, заради следящата ме лекарка, някоя от вас раждала ли е там?
Какви са ви критериите за избор? 😮

# 221
Аз ще я пия докрай, но знам че е задължително първото тримесечие.
Момичета, избрали ли сте къде ще раждате?
Аз засега съм се спряла на Вита, заради следящата ме лекарка, някоя от вас раждала ли е там?
Какви са ви критериите за избор? 😮
Dogsy,аз раждаха първото си детенце във Вита. Сега обаче се чудя. Може да се окаже, че сме при един и същи лекар Simple Smile. Кой ти проследява бременноста?

# 222
Аз за сега съм се спряла на Свети Лазар, тъй като се следя там. Не съм 100 % сигурна при кого ще раждам. Ако всичко е наред с бременноста ми предпочитам да е там.

Вчера пътувахме с колата 150 километра и вечерта усещах дискофорт в ляво. Последните дни имам чувството че вътре органите ми се местят, особенно червата, сякаш се избутват на страни и усещам пробождания ту в ляво, ту в дясно. Новост при мен е и леко затруднение в съня, някак си спя леко наклонена на едната страна и кракът ми се обляга в корема, това ми предизвиква дискомфорт. Стигнах до решение да защипя нещо между краката- възглавница или навито одеало, абе не е най-удобното нещо Grinning

Днес ще пробвам да сготвя за първи път, откакто съм бременна, стискайте палци да не се върне лошото Grinning

Хубав ден на всички!

# 223
Фростед, следи ми Богословова, при нея искам да раждам, дано не е в отпуска тогава Simple Smile А теб? Ти да не би да не си доволна от Вита? Четох, че ще я местят някъде близо до нас и това също е причина, но не основна. Щом си раждала, разкажи за там? Мерси Hug

Хриси, аз ходих веднъж в Свети Лазар, но нещо не беше моето място. Иначе това с корема и спането,  и при мен е така. Даже взехме накаква по-ниска възглавница, но и с нея не ми е удобно. Някак в средата тежи, а в двата края няма вътре нищо и виси към тях и е много неприятно. Все едно ще ми падне корема. Много тъпо го обясних, но не знам как... Confounded
И като спя на едната посока, като реша да се обърна и ме заболява, всичко се размества и е много гадно. Disappointed Relieved
Вчера ми беше много лошо, тези дни главата адаки ме боли, кръвното пак ми е много ниско, вече не знам как да го вдигам.. Защото то е ниско, а си имам едно състояние на висока кръвна захар на гладно, не трябва да се тъпча със сладко, а заради кръвното трябва. Омагьосан кръг.. Frowning

# 224
Здравейте,
Искам да попитам, някоя раждала ли е в болница Токуда, имате ли наблюдения, мнения, препоръки?

Общи условия

Активация на акаунт