Януарки 2018 - тема 2

• 58 349
  • 776
  •   1
Отговори
# 195
Привет, момичета. Аз се позагубих малко, но всичко е наред. Предстои ми скрининг следващия петък и от сега съм спекла. Спомням си, че с първата бременност доста се бях сдухала чакайки резултатите. Иначе човечето е вече 3,5 см от глава до дупе и беше доста активно. Хубавата новина е, че и гаденето доста понамаля и си хапвам доста стабилно макар да свалям, което е странно. Някоя друга с този проблем?

# 196
So Lucky*, аз също не пия витамини. Днес лекарят ми видя резултатите и каза, че ще ми изпише само желязо засега, попитах го за комбинирани витамини, каза че засега няма нужда, аз също не се натискам.
Според мен зависи и от менюто- знам, че някои жени ги "кара" само на хамбургери и т.н. джънк фуд, а също и от човека - моят лекар не е от тези, които обичат да изписват най-разнообразни лекарства и аз съм ок с това, не го намирам за нехайство от негова страна. На него му е най-лесно да ми напише рецептата..

# 197
Момичета здр!Да ви питам 13г.с+3 д няма ли да е късно за бхс+4d..сега записах час!Просто първия свободен час е на 26.07!Не очаквах да има толкова жени за преглед и мислех поне за другата седмица да ми дадат час!При доктор Троянчев -Плодвив!

# 198
Цвети, не е късно!  Феталната морфология /първата/ се прави между 11-14 г.с.  и на нея се измерва дебелината на нухалната транслуценция и наличието на носна кост. След 14 седмица вече не се виждат тези неща, затова е важно да се иде преди.
Аз отидох началото на 12 седмица и според лекаря е било рано, въпреки че пишеше, че мвжду 12-13 се препоръчва.
Не се притеснявай изобщо! И успех Simple Smile

# 199
Ох...успокой ме!😊Благодара!Дано всичко е наред....

# 200
Как сте мами  Hug малко ме нямаше,  но пак съм на линиян bouquet Ходих на БХС и Фм в 11 седмица и утре ще видим резултата  Simple Smile Доктора каза, че бебето май е момиченце, но че не е 100 % гаранция  stork-girl На вас мами с втора бременност, кога ви казаха и познаха ли пола?

# 201
На ме с 1вото ми казаха в 15 седмица и познаха, но тогава в България. А сега живея в САЩ и изобщо не са гледали за пол аз сам вече в 14седмица а казаха че от кравта за генетичните изследвания ще разберат плода и това е на 100% . Много се изненадах но после говореики с колежки разбрах че за тук е обичайна практика.И сега чакам да излезят и генетичните и да разбера пола🙄 А за витамините и с първото пиех  и сега пия без да чакам да ми ги изписват , понеже бебето си набавя от нас всичко необходимо но после недостига е за нас и ние започваме да боледуваме да ни се развалят забите или да капи косата.Затова според мен за нашо добро е да си ги поем😊

# 202
  • 2860 км северно от Екватора
Да, но в САЩ има огромен избор от витамини за бременни, а тук не е така. Не знам какво да пия...а и с това гадене, най вероятно ще ги връщам. Rolling Eyes

# 203
Можеш да си харесаш от iherb.com, има всички разновидности от витамини, предлагани в САЩ - с най-подробно описание и %дневни нужди. Може да се консултираш и в iherb темата.

# 204
Аз съм писала и преди, при много лошо хранене започнах с витамините, като сама ги избрах и не съжалявам. Като гледам из другите теми как изведнъж някой мами в 4ти месец получават леки контракции от липса на магнезии..... и да не говоря, че никой до сега не ме е питам за витамин Б12 или Д. Превантивно си взимам тези добавки в дневните дози, нормални за бременни и се надявам да прпусна тези нежелани моменти.

Иначе днес ми е 14 сецмица, официално излязох от първия триместър  newsm44 . Но съм меко казано раздразнена, яко съм яхнала метлата имам чувството, че някой ме е хванал за гърлото и  всеки момент ще ревна или ще убия някой. Бонус цяла нощ не спах, получих много силна мускулна болка на кракът над глезена в предната част. За първи път ми се случва, но много боли сякаш съм изритала камък. Дано мине днес -утре Sad

Иначе хубав ден на всички!

# 205
Аз също сама си избрах витамините пия тези https://www.zoya.bg/Комплекс-„Бременност“-–-60-120-капсули.4085?filters=pleaseSelectSupplements.Витамини-v281 , ако не си от София може да ги поръчаш онлайн Simple Smile Вътре има и фолиева киселина и вит.Д и Б12 и други bouquet

# 206
Здравейте и от мен! Вчера и аз бях на БХС и изследвания, уж всичко изглеждало нормално, ще видим след 10-тина дни Simple Smile . С първата бременност ми казаха пола в 17г.с. на феталната морфология, а сега АГ-то го видя още миналата седмица - пак момченце, но не е 100% сигурен /тайничко се надявам да е сбъркал Simple Smile / важното е да е живо и здраво. Още не съм качила килограми, но корема ми е като все едно съм преяла, ходя с разкопчани панталони. Иначе все още ми се гади от кафето и виното, но като цяло май съм по-добре , утре влизам в 12г.с. За сега пия само фолиева киселина, и с първата бременност не съм пила други хапчета освен филиевата к-на. Помня че накрая на първата бременност имах адски схващания /мускулни крампи/ на краката и то докато спя, но не са ми изписвали магнезий или др. витамини....В болнични нямам идея кога ще изляза, може би в края на лятото, че не ми се търкаля с корема в службата Grinning тъкмо и ще си почина преди раждането, че послеееее ...... Прохладен ден на всички Simple Smile

# 207
И аз не можах да спя, чувствам се като парцал.
Витамини пия Pregnacare,  и отделно фолиева киселина. Даде ми ги приятелка, бяха й останали от нейната бременността.

# 208
  • 2860 км северно от Екватора

ice_flower, виждам, че си от Варна. Къде мислиш да раждаш, напоследък започнах да се колебая ....

# 209

ice_flower, виждам, че си от Варна. Къде мислиш да раждаш, напоследък започнах да се колебая ....

Първия път се следях и родих в "Майчин дом" при д-р Яков, останах изключително доволна, сега пак съм при него.
Държа да отбележа , че си родих супер бързо леко и естествено /с епидурал/. Живот и здраве , всичко ако е нормално с мен и бебето, пак бих избрала естественото раждане с епидурална упойка, въпреки че сега /както беше писала една мама/  повече ме е страх, понеже знам през какво трябва да мина.....

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 16:01 от ice_flower

Общи условия

Активация на акаунт