Магията на изтока - тема 50

• 38 705
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Идеята е - седем котки, седем епизода на сериала и седем човешки и котешки истории/ съдби, които се крият във всеки епизод, всяка седмица.
Усещаш, Шоши-сан, човешката история/ драма. В първи епизод гостуваща актриса беше нашата любима Мисако Ренбуцу.
Във всеки епизод една от котките си намира собственик и те намаляват.
Много е интересен сериала, а и знаеш как японците умеят да представят такива истории. Карат те отново да се замислиш за смисъла на живота, да гледаш винаги позитивно на всичко, което ти се случва. Да продължаваш винаги напред, дори да паднеш седем пъти - да станеш за осми и да продължиш.
Не се бой има и достатъчно кучета. Както казах Тя е ветеринарен лекар и има доста кадри и с кучета. Дори в новия 3-ти епизод, онзи ден, Тя се "консултираше" с един малък приятел, как да покани Той на кино, без да изглежда, че го сваля, хаха. Кученцето естествено я гледаше много учудено.

# 121
  • MJF
 Laughing абе учудено ама и разбиращо гледа кучо, само дето не може да говори. Е сега вече нарочвам преводачите, няма как. Задължително превод  Crossing ArmsSimple Smile
Ти гледа ли Tsubaki Stationery Store? Много ми допада. Една такава интимна, спокойна, интелектуална атмосфера. Героя на Eiji Okuda и героинята на Kyoko Enami редовно ме  Simple Smile. Mikako Tabe много добре в образа на ГГ.

# 122
 wavey

S Diary

упорито го избягвах толкова време,защото резюмето не ми вдъхваше доверие,но пък ми се гледаше комедийка и не на последно място останаха малко филми с Конг Ю,които не съм гледала. Пък и с наличието на  Ким Сун А.
Като цяло не ми хареса...много.Имаше добри попадения,каста е страхотен,финала също ми допадна - когато Тя разбра,че въпреки края на връзката остават хубавите спомени и тях няма кой да ти ги вземе.
Все пак не е точно комедия,нито точно романтика,нито драма (опитаха се да докарат драматичност),нито беше оригинален,дори на моменти беше скучен.
Гонг Ю съблече дрехите,но след казармата има повече какво да показва. Blush Mr. Green Sunglasses
Мисля,че ако го бях гледала в годината на издаване щеше да ми хареса много.

# 123
  • MJF
И аз след дъъъъга пауза "отворих" корейския фронт. С Ким Сун А.  Laughing
Woman of Dignity 2в1 писа и аз май няма какво да добавя  Thinking. Жертвам се заради любимци и толкоз. С мишока до мен. Ще го пазя от котката  Mr. Green

# 124
The Age of Shadows
Първо - какъв звезден каст Smiley. Великолепна игра.Истинско удоволствие за гледане,макар,че лично аз не обичам подобен сюжет,но си заслужава да се види и ми хареса.
Ако обичате подобен тип филми ще ви допадне - японската окупация в Корея и действията (както и последиците) на корейската съпротива. Борбата за свобода,тайните срещи,съюзни,двойни агенти, засади, престрелки, отношението на корейците към предателите, на японците спрямо корейците...малко екшън,малко трилър,малко И Бюн Хун.
Определено в мащабен,изпипан,на моменти реалистичен,дори тъжен,но в други сякаш действието се забавя и ти се струва доста мудно,но като цяло е раздвижен (ако мога така да се изразя Blush) филм. Зрителят е в напрежение,няма докрай яснота какво точно ще се случи в редица от сцените.
Мусиката също е добре подбрана и се вписва в атмосферата на филма,която имаше своята елегантна част в дрехите,държането и детайлите,но като цяло преобладава т.н.шпионски трилър,но преплетен с патриотизъм и лични облаги.
Трябва да спомена сцената във влака,която е сред най-вълнуващите и изпипани във филма. Страхотна -  толкова емоция има,просто е нажежено.
 Финалът - напълно очакван.

П.П. Преглътвам новия вид на форума,но ще ми липсват старите емотикони Joy Имах си любими като онези,които се търкаляха от смях и любовните.

# 125
За да не липсват осезаемо Joy hahaha Heart Eyes txtloves newsm76 Two Hearts Kissing Heart Two Hearts Stuck Out Tongue Winking Eye

# 126
  • MJF
За новия облик мълча, да не почвам  Close. И аз все пак съм от големите почитатели на емотикони и съм на мнение че са нужни. Ама то туй само да беше ...... но след онова преди време дето ни сбутаха да пишем на тясно .....В момента е достъпна старата версия за разлика от вчера вечерта та съм в мир. ooooh!
На лупата и  newsm66  мнооого държа а и как да се местя без  Scatter
 Thinking Mr. Green

S Diary съм го гледала но явно толкоз отдавна че нищо не помня. The Age of Shadows не съм го.

# 127

Idan Raichel- Galgal Mistovev /Spinning Wheel

Песента е записана още миналата година и японското дете на обложката не е случайно,защото е с участието на японски ( Miri Kitamura, Mao Kitamura, Machiko Koizukama) и български (Vladimir Vladimirov, Borislav Galabov) музиканти.
Изпълнителят е известен с това,че обича да смесва различни стилове музика с мизрахи или типично етиопско звучене,както и с това,че обича текстовете му да носят послания и да използва класически етиопски и израелски текстове.
За горната песен казва "че е за логиката и прозрението.За признаването на реалността от въртящото се колело на живота и подготовка за бъдещето". Съветва да не се поглежда назад.Да се продължава напред и ако незнаем някои неща - да попитаме за тях.

# 128
Coffee

Silenced
Незнам дали ми се коментира... мъчителен за гледане,защото третира тежка тема,но е направен изключително добре и зрителя реагира емоционално на видяното. Не ми е ясно от къде намерих сили да го изгледам. Иска ми се да го бях зарязала,защото само като се сетя ми се свива сърцето.
Няма да коментирам наказателната система в Корея,това беше върхът на гадорията.Dizzy Face
Лелеее как играят тези деца.Страхотни.Бъдещето на корейската развлекателна  индустрия е в сигурни ръце.Hands Clap
 По истински случай от 2005 г.

И да покажа новата аква.Не е напълнен с растения,че първо едните трябва да се закрепят,но вече има приличен вид.
Скрит текст:

P.p Кварталът дъга в Тайван е най-цветното място на света ....

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 09:00 от Tuon

# 129
  • MJF
Tuon, навакса с  Yoo Gong сериозно.  Simple Smile Ред е на A Man and a Woman (2016)  без драми/мелодрами, само хлад и лека меланхолия. Много обичам лед пез лятото  Mr. Green.Сега евроспорт да дава белия керван - зрител съм а те .... зимата малко ми е снегорина ами и на екрана ,  Naughty мнеее.

С моите рибешки познания виждам неонки е една черна гупа или нещо подобно/неин братовчед.  С аквафлората съм назад.  Simple Smile

Ако закъсаме за емотикони ето къде ще ги търсим- в тоз тай-квартал.

# 130
  • DE
Не знам какво ми се гледа  Rolling Eyes определено не са драми или епически фентъзи истории. Снощи изгледах
"Lavender (2000)" имах спомен за нещо приятно и усмихващо и не останах разочарована. Помнех само секси ангела и танца на Дилмано, дилберо  Grinning
Липсват ми в съвременните продукции реализма, меланхолията, бавното протяжено действие с не много думи и спокойствието което носят... и накрая удовлетворението което изпитваш от видяното на екрана.
Ще си направя Такеши маратон  Grinning бях забравила колко приятно зрелище е младият Канеширо  Heart Eyes

На музикалният фронт нищо ново освен билети за 28 септември в Париж  Flutter , още не мога да повярвам, че ще сбъдна една пета от малка мечта  Crazy Heart Eyes

Аз виждам и златни в аквариума  newsm78

# 131
Страхотен е аквариума! Винаги ми изглеждат много успокояващо, но не смея да си взема дори малък, защото ме е страх, че всичко живо вътре ще измре до седмица... А и предпочитам котки.
Напредвам с Кръг, но още не съм изгледала всички свалени епизоди. Струва ми се много подходящ за американски римейк (който ще гледам само ако участват актьори, които харесвам...).

# 132
А въдицата приготвили ли сте Stuck Out Tongue.

Fight for My Way и Lookout приключиха. Първият е лека и приятна романтична комедия, без големи драми, нелечими болести и традиционните принцове и пепеляшки. Съвсем лежерно, ненатоварващо и подходящо за разпускане през летния сезон. Вторият си беше тежък, но пък прилично направен. Финалът малко куцаше. На мен поне ми се искаше да покажат една идея повече за наказанието на малкия психар. Чудесна игра и в двете заглавия. Всеки актьор си беше паднал на мястото.

На тяхно място другата седмица започват School 2017 и King Loves. Вторият е предварително заснет изцяло, а Шиуан миналият ден влезе в казармата.

Днес свършват  Ruler: Master of the Mask и Suspicious Partner. В първият може и да имаме някоя жертва, но за втория предполагам, че ще си е с хепи енд.  Ще бъдат последвани съответно от Man Who Dies to Live и Reunited Worlds. За Ю Чин Гу няма почивка. Скача от един сериал в друг.

Мъча се с новата версия и нещо смяната на цветовете на текста не ми се получва Disappointed.
Редакция през старата и нещата стават Mr. Green.

Silenced не се навих да го гледам. Помня, че филмът беше предизвикал доста полемика в Корея по времето, когато беше излъчен.

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 12:56 от 2в1

# 133
  • София
http://www.allkpop.com/article/2017/07/actress-lee-si-young-anno … ding-in-september

Още едно бебе и сватба.Играла е дори бременна, участвала във всички каскади, а е на 14 седмици вече.Браво на нея,истински професионалист.

# 134
2в1,това са .... не много умни животни и кепчето върши работа.Grinning
Пиши дали малкото Джи  оцелява накрая в   Ruler: Master of the Mask

Шош,дам само този филм ми остана да изгледам с Конг Ю.Пазих си го за финал.
После остават само драмите (тук вече е мътна и кървава),че съм гледала само Coffee Prince и 10 епизода от Гоблин,но ако кажете добра дума за Big (да е забавен,щастлив,без рода и драми) мога и да се навия.

дане и аз наскоро така бях и то след като погледах малко от Кинжалите.
Ама и по-стария Такешко няма да върна.
Heart Eyes
Скрит текст:

Петя,малък аква се подържа по-трудно.Принципа е колкото по-голям толкова по-лесно. Освен ако не си мислила за бета,защото за тях не е нужна техниката като нагревател,помпа,много място и е препоръчително ако е мъжки да се гледа сам,но и женската може сама.

За рибите
Скрит текст:
Чернитe и жълтите са молинезии,а другите неони.
Златни нямам,едно,че не са ми любими,а друго се гледат самостоятелно.
Планът за бъдещето е неонките да пораснат,да има повече растения и да се пуснат скаларии и .... каквото сабя покаже.

Ядосано човече - почти невъзможно ми е да вмъкна снимка:confounded:CryJoy

Общи условия

Активация на акаунт