СЕДМИ клас - 1 - Началото

• 86 613
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
МОН предлага разделяне на датите за провеждане на НВО и ДЗИ
Проекти на заповедите

Предложените дати за НВО са 6 и 8 юни. Не съм разглеждала още подробно цялата информация. Пускам я, тъй като смятам, че ще проявите интерес.

# 121
министър Дидева  Peace

# 122
Краят на втория учебен срок е 22 юни за седми клас. За големите е 6 юли. На първо четене коледната ваканция този път е малко по-дълга. Възможно е и при другите ваканции да има леки промени.

# 123
vihrogonche, дано се зариби.
Моето не се зарибява. Чете си учебната литература. И някакви неща на английски (предимно манга).
Ни Дръндьо (аз не го и харесах, а и след като една от тях изчете за вечер, се убедих, че не е книга това). Ни Потър, ни Джаксън предизвикват интерес. Та още си чакам.

тити, купих "Невидим" - нула интерес, зарязана е. "За какво ми е да чета, нали съм си в училище" Simple Smile
Дай адрес да ти я изпратя  Wink

Цитат
Краят на втория учебен срок е 22 юни за седми клас. За големите е 6 юли.
В тия жеги ... Предпочитам без ваканции всеки месец  Close

# 124
  • Варна
Кой ни пита ?! Горките деца,замина им цялото лято с матури,резултати,че класирания.  Tired
Ще гоним запада с късното приключване на у-ще ...като нищо ще ги юрнат след някоя друга година и от 1ви септември и ще нацвъкат ваканции на всеки две седмици ...като навън. Crazy

# 125
  • Варна
Кой ни пита ?! Горките деца,замина им цялото лято с матури,резултати,че класирания.  Tired
Ще гоним запада с късното приключване на у-ще ...като нищо ще ги юрнат след някоя друга година и от 1ви септември и ще нацвъкат ваканции на всеки две седмици ...като навън. Crazy
Съгласна съм. Интересно ми е в Италия и Испания как са сроковете, защото за мен да учиш през юли е too much.

# 126
  • Sofia
Благодаря сърдечно на всички ви  Heart Eyes Hug bouquet

# 127
  • Варна
Благодаря, малина.
35 лв реална цена ли е за Книга за математиката? Доколко сериозна книга е(че поредиците със сензационни и пикантни факти ми идват в повече)?

Невидим е на 2 място в Хеликон-овата класация. Вашите четоха ли я вече и каква са отзивите?

В Книга за математиката има доста интересни статии, но след тях остават и още много въпроси. Принципно, не е само за деца, интересна е и за възрастни, но човек би се отегчил бързо, ако няма наистина интерес в тази област.
Например, разказано е за мравчения одометър Simple Smile : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17210957

Невидим - моят я прочете много бързо и му беше интересна.

# 128
  • На планетата Земя
Здравейте!  bouquet

Виждам, че Дидева е качила предложенията за изпити, ваканции и край на учебна година. Колкото и да ги блазнят децата ваканциите, аз мисля, че до момента им бяха достатъчни и няма нужда от това увеличение за сметка на лятото. Както разсъждава Деска, ще изгубим това лято в чакане на резултати и класирания.

Ще ми се да ви изчета назад, че малко съм изпуснала и да се разпиша по-така.
Иначе моята девойка си прочете задължителната литература. Не й хареса бай Ганьо (за мое учудване) и не я довърши (ще я учат цялата в по-горни класове и няма да й се размине), но Алеко й хареса, както и Немили-недраги. Ще следим програмата на Народния театър от есента и ще идем да гледаме.

# 129
  • В реалния живот
На мен ми харесва, че предвидените дати за НВО са 6 и 8 Юни - все ми се струва, че ще е по-спокойно с малко повече време за почивка и по-равномерно учене, но да видим. Никога не е приятна да ти вземат от ваканцията...
Тази година по време на жегите си мислех, дали няма изискване, когато температурата е над определени градуси, децата да не ходят на училище, както е в студеното време. Не е много здравословно да пуснеш 13 годишно да се прибира в 14,30 и в 37 градуса пек.

# 130
  • Варна
Още април месец децата за готови за НВО и живеят в напрежение до заветните дати ,които сега се проточват с още 10 дни.  Tired

# 131
  • София
Не съм доволна от Проектите за следващата учебна година. Това разтегляне от моя гледна точка е жива агония и натягане на обстановката. За начален курс също, те пък да учели до 07.06. От началото на май малките хлапета гледат все на двора, разсеяни са, искат с 4 очи да се доберат до игрите и свободата. Дните са големи, вечерите топли, но не "Лягаме си в 9, че ще ставаме в 6:30 за училище". А, да и НВО за 4. клас, и изходни. За малката ми дъщеря ще е ужас и то напълно излишен.

Ако тези дати станат реалност, не виждам да имаме лятна почивка догодина. Моето както се излага на важни изпити (разбирайте ОМТ например), ще ме тормози до n-то класиране.

Аз съм против!

# 132
Благодаря за отзивите. Лоренца, аз вчера също гледах в книжарницата и се отказах да я взема засега 😀

Трябва да кажа, че аз сравнително трудно възприех училището да почва в края на август и да свършва в края на юни, като по време на годината има разнообразни ваканции и дълги уикенди. Някои от ваканциите са свързани с религиозни празници и се местят всяка година, а цял месец рамадан също се пада в различен сезон и не е лесно. Но хората все пак са го измислили. Дългият, тридневен уикенд веднъж месечно ни идва добре. Иначе за учене по време на лято...не виждам как без климатик. А при нас и класните стаи нямат ниски прозорци с разсейваща гледка към двора или зелените дървета. Но пък часовете са по 40 минути, обедната пауза е 50 минути и можеш да избираш между двора и библиотеката, много деца предпочитат да поиграят футбол или баскетбол тогава, и някак нещата се балансират. Между другото много деца от квартала се прибират с колелета на 40градуса +. Свикнали са.

# 133
  • София
Невидим е на 2 място в Хеликон-овата класация. Вашите четоха ли я вече и каква са отзивите?

Дъщеря ми се нареди на опашката и си я купи с автограф. Аз, като виден читател я подхванах. Ами, не издържах. Тъпо написана и даже със синтактични грешки. Просто нечовешко мъчение за моя ум.
Хари Потър ми се видя като глътка свеж въздух след това.

Нашата класна стая е със стъкла от 3! страни. Зимата печки им носиха и пак седяха с якетата. Лятото не си го представям.

# 134
  • Варна
Леле, от една седмица обикаляме по горите и едва сега влизам във форума и виждам новите дати. На мен лично не ми харесва да се учи чак до юли.

За книгите - с две ръце препоръчвам Чудо. Книга за математиката е чудесна, но е за по- големи читатели ( според мен ).

Общи условия

Активация на акаунт