Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са настроенията за лятото и ваканцията?
Какви са мненията относно подготовката на децата за училище?
Какви са впечатленията на децата от книгите, които четат?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са настроенията за лятото и ваканцията?
-
Какви са мненията относно подготовката на децата за училище?
-
Какви са впечатленията на децата от книгите, които четат?
-
Какви са плановете за следващата учебна година?
-
Какви са впечатленията на родителите от училищните оценки и успеха на децата?
. Колко задълбочено, ще видим като почне учебната година. За отпуската по принцип планираме да направим един тур изцяло с литературна насоченост, за да почувства духа на епохата. Ходили сме на повечето места и преди, но сега мисля, че целенасочено ще му бъде много по-интересно: Шипка, Сопот, Калофер, Копривщица, Челопеч. Иначе не споделям, че контекстът на произведенията е много далеч от децата - имат основата на историческата обосновка от часовете по история досега. Но пък не знам до колко са зрели (поне моето дете де), за да оцени таланта на Вазов или Ботев, но все от някъде трябва да се почне.
Теди вчера прочете "По жътва" и удари ред сълзи. По стечение точно вчера бе ритуалната жътва в селото, където ни е къщата. Миналата година и тя присъства, тази не можа. Но брат й е бил един от участниците. Много е интересно, защото вадят от местния музей експонати, обличат носии, пеят жътварски песни от района, после обработват житото. Голям празник става. Това е единственото място в България, където може да се види този ритуал. И точно вчера взе, че зачете Елин Пелин. И реееев!
Чудесно, че така бързо се възстановява. 
) . С помагала и учене не се занимава засега, но пък и не мисля да я натискам, нека си почине, че от есента....
?
. Чета ви редовно от доста години, но този седми клас започна да тресе и мен, та рекох и да попиша малко със съмишленици.
.