СЕДМИ клас - 1 - Началото

• 86 425
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Добър вечер, момичета!

Конкретно към Сузане. Мила, чета те повече от две години вече и според мен не бива да се притесняваш. Детето ти е в СМГ и щом иска, ще остане в СМГ. Не мисли алтернативи, СМГ е за вас. У дома каквото и да си говоря аз, най-прав е съпругът ми, който казва: Девойката да гледа да изкара изпитите с възможно най-много точки, а желанията после ще се наредят според резултата.

И ние с моята хубавица това говорихме до преди малко. Аз: Утре в НПМГ на отворени врати ще ходим ли? Тя: Нееее (мързи я очевидно). Аз: А за ТУЕС искаш ли да помислиш?. Тя: Не, аз програмист няма да ставам. И какъв е изводът? Тя нека да се готви, пък ще видим къде ще е в класирането и тогава ще мислим.

# 646
  • София
Белинда,
Скрит текст:
всичко друго може да прави учителката по БЕЛ в школата на сина ти, но не и  да пише  високи точки (коментираните от теб 32) незаслужено. Бях споделила в друга тема, че предаваше на децата ми в 8 клас по БЕЛ - голяма резачка в оценяването, много взискателна, интересна като начин на преподаване, като стил, а и много харесвана от учениците. Почти на прага на ДЗИ много се надяваха  всички от класа да се паднат отново при нея или при друга нейна колежка от същата школа, с ясното съзнание колко ще им е трудно да си извоюват отличните оценки, но не ги огря. Така че - радвай се, преразказите  на детето ти явно са на ниво още на старта на 7 клас, какво по-хубаво от това. :

# 647
  • София
Да, явно, колкото и да не ми се вярва. Все го коря това дете, че не чете достатъчно, все го поправям, като говори- как ги изкарва тия точки, мистерия😱 Ама нека, де, нека аз да съм "лошата"😁

# 648
Belinda, браво на младежа, вече виждам първата стотица по БЕЛ на  дете от форума!!!,
но всяко изключение  затвърждава правилото, нали:)!

За мен критериите по школите са завишени и това е адекватното поведение, защото децата трябва да са готови за труден изпит и резачка в оценяването.

# 649
  • Варна
Да, явно, колкото и да не ми се вярва. Все го коря това дете, че не чете достатъчно, все го поправям, като говори- как ги изкарва тия точки, мистерия😱 Ама нека, де, нека аз да съм "лошата"😁

Перфекционистка си явно!  Hug

Мойто изкара луда ваканция в лудо разлагане на многочлени. Мисля че ги намрази дори!  Mr. Green
Но домашно ,няма как !  ooooh! Тази седмица ще е под обстрел от връщане на контроли. Simple Smile

Успешна седмица на хлапетата!  Heart Eyes

# 650
  • София
Сигурно е ставало на въпрос вече, но може ли пак да кажете къде ходят на школа тези деца с оценените преразкази.Моята дъщеря е в Софроний, но още не са правили такива преразкази и започвам да се притеснявам, защото тя и без това е зле с писането.Като ви чета се чудя, дали да не търся други варианти за обучение.

# 651
Първия срок на шести клас бяхме в тази школа, никаква дисциплина и лошо преподаване.
Аз не бих ви препоръчал да седи детето в тази школа и то в седми клас.

# 652
  • Резерват "Северозапад"
Всяка неделя девойката ходи в Междучасие на БЕЛ. Всеки път имат преразказ за домашно за следващото занятие, съответно им връщат проверената работа от предишния Peace.

# 653
Без да го броите за реклама, моля Образователни технологии , само аз им плащам  Laughing
Досега два преразказа, правени на място по формата за изпита, тези за домашно нямам идея, тях не ги следя.
Скрит текст:
gabrielas, миналата година познато дете закъса при първите пробни извън Софроний и бързо се преместиха, но за мен загубиха време така.

# 654
  • София
Belinda, браво на младежа, вече виждам първата стотица по БЕЛ на  дете от форума!!!,
Ххахахахаха, айде, пОсмали малко Grinning

В интерес на истината, домашните все пак не се правят във формата на изпита. Най-малкото текстът си е пред тях. Мисля, че това доста променя нещата Stuck Out Tongue Winking Eye Но те сега се учат, до пролетта що преразкази има да напишат...

# 655
  Привет!При нас нещата са спокойни,относно училище.Волейболът ни мъчи,по-скоро младежът,респ. и майка му.
  Играха контрола вчера със Сливнишки герои,нашите обърнаха мача в своя полза,от 2-0,но моят син не го пуснаха изобщо в игра.И той е в  много кофти настроение,ама много-преживява всичко.И на мен ми е много мъчно,но .....
   Относно уроците,той се справя.Племенникът беше на гости,9ти клас в СМГ ,с една огромна раница учебници.Направиха си график,кога играят волей,кога учат,сестра ми снощи звънна и каза ,че наистина са учили,защото Саши е с подготвени уроци за днес и написани домашни.Аз чак така не проверявам Криси,ще лъсне ако ме лъже.
    Утре имаме РС -аз недоволствах на предишната,че няма учители,сега ще има.И ще се оплакват поименно/така се говори/,но да видим.Щото ми писна-едно дете се смее в час,две деца отишли да пият вода и не се връщат в час,три момчета се гонят в коридора......И колегите-родители почват-а моето ли е?И учителката отговаря-Не!Да!И всичко става явно.

# 656
  • Sofia
mivan, изненадваш ме, и дъщеря ми е там, но само един преразказ съм видяла досега. Simple Smile
Но това ми е най-малкото притеснение, има доста повече грешки на тестовете по български, за математиката пък съвсем се отчайвам. Голяма доза от грешките се дължи на тоталната ѝ разсеяност. Лашкам се между желанието ми за почасов контрол или да я оставя да се оправя и да си сърба после попарата.

# 657
  • Резерват "Северозапад"
Точно по същия начин се раздвоявам и аз - тотален контрол или да се оправя сама Mr. Green.  Към момента съм на "тотален контрол", реших, че не е сега момента да разчитам на нейната лична отговорност и прилежност, защото такива няма ooooh!. От осми клас да се оправя.

# 658
  • Варна
Ххахахахаха, айде, пОсмали малко Grinning

В интерес на истината, домашните все пак не се правят във формата на изпита. Най-малкото текстът си е пред тях. Мисля, че това доста променя нещата Stuck Out Tongue Winking Eye Но те сега се учат, до пролетта що преразкази има да напишат...

Още на първия урок, като се запознах с учителката по БЕЛ, ми даде инструкции как да се прави преразказа - аз му го чета, давам му го за 15мин. и той да си го прочете и после вземам и засичам време. Друг е въпроса, че той си лежи докато си чете текста и не е точно изпитна атмосфера...... Вчера правихме преразказ за Вида, но от името на неутрален разказвач. Текста беше още една страница и лисваха непознатите думи, някои думи и аз не успях да кажа какво означават.... Та как ще се прави преразказ на текст който не го разбираш.... Писа, стигна донякъде и каза: Обърках се, не мога да ги вържа нещата..... Следобед госпожата го е оценила на 3,50. Досега е изкарвал 4,75 - 5 и взе да му писва всяка седмица да прави преразказ. На него му стигало 4,75, не се борел за повече Rolling Eyes Та мързела е повсеместен....
И при него желанията се сменят - миналата година искаше МГ, сега ЕГ... поне езика остава непроменен НЕ, някой като го попита - ще видим какви оценки ще имам и тогава ще решавам....

# 659
szervusz, вчера са правили  втори (за Вавилон). Младежа е само на Бел, нямам наблюдения върху математиката.

Може да се повторя, но аз вече съм минавала този път и съм много ларж към седмокласника (преди няколко страници се оказа,  че аз мисля че учат полиноми, те учели многочлени, знам че няма разлика  Laughing ). За Обр.Т, за първият представител ми се обаждаха редовно да ми споделят резултати, като при прогнозна оценка до 5.5, той изкара 5.75 . Към днешна дата нямам обаждания(разбира се преподавателя не е сменен), ама и номер две е с по-добри резултати от брат си, но пак казвам, аз гледам само това, което правят на място или пробните изпити, за мен оценка на домашното не е достатъчно обективна.

*всички на тази възраст са разсеяни за съжаление!
Belinda, 98т. и да си стиснем ръцете  Hug

Общи условия

Активация на акаунт