За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 513
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 120
  • вкъщи
Нашата девойка спи сладко в момента и въобще не се и сеща, че може и да излезе днес класирането....Аз не смея да вляза в системата и да проверя. Първо надничам тук..Успех на всички набори и дано майките вече се поуспокоим.

# 121
  • Пловдив
Tsv, аз си помислих, че иска някаква допълнително информация, но с така зададен въпрос, не става ясно какво я вълнува.

Та, zizzy_bizzy, срокът е до 27/06 т.е. най-късно утре ще се знаят резултатите от първо класиране.
В най-лошия случай седмокласната одисея приключва към септември, когато трябва всеки да си е намерил мястото в някое училище. Че дали на първо класиране ще приключи за половината, един Господ знае. 

# 122
Е тва много ме дразни. Просто се моля хората от МОН да пренебрегнат обичайната българска традиция,а именно да чакат последния момент. С резултатите имахме късмет, че излезнаха по-рано, остава ни да се надяваме и с класирането да е така...!

# 123
  • Пловдив
Е тва много ме дразни. Просто се моля хората от МОН да пренебрегнат обичайната българска традиция,а именно да чакат последния момент. С резултатите имахме късмет, че излезнаха по-рано, остава ни да се надяваме и с класирането да е така...!

И ако може училищата да започнат да записват от 27, а не от 28, защото на някого така му е по-угодно.

# 124
Дано.  Grinning

Аз си проверявам днес от рано.

# 125
Записвам се... по навик  Wink
Има ли смисъл да се връщам да чета деветте страници?

Амбър  Hug

# 126
по-добре утре вечер, но всичко да е точно, отколкото сега, веднага, но с грешки; все пак желанията са станали видими в системата за всички едва вчера и е напълно резонно днес и дори утре да се изчака за евентуални корекции след оплаквания за грешки от родители

# 127
  • София
Няма ли класиране още?  Rolling Eyes Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 128
  • Пловдив

Ей сега ще се появи някой, който да се похвали с връзки в РУО и да каже, че детето му е класирано по първо желание.  Mr. Green

# 129
  • София
Здравейте.Имам едно питане малко встрани от темата.Моята дъщеря ще е догодина седми клас и тези вълнения тепърва предстоят.Може  ли тези, които са посещавали школи и двата предмета са били в един ден да споделят, как се чувстваха децата?Струват ми се страшно много часове, а дъщеря ми е доста разсеяна.
Благодаря предварително на всички отговорили и успех в класирането!

# 130
  • София
После намерих ново училище. От там ми дадоха бележка, че го приемат за новата учебна година. С тази бележка отидох в старото училище и ми издадоха отпускно. В самото отпускно конкретно се уточняваше кое е новото училище за детето. И с това отпускно - пак отодох в новото училище да им го предам, заедно с характеристиката (табличния вариант), написана от старата му класна.
Да, при нас беше същото. Харесах си училището и цъфнах при директорката. Подадох някаква бланка. Тя ми изпечати бележка за старото училище. Отидох в старото училище, което е на 15 мин. пеша, в същия квартал дори. От там за три минути ми отпечатиха отпускното и пишеше, че се мести в Пловдив. В новото училище го приеха като само погледнаха отпускното и попитаха дали ми трябва оригиналът, за да си направят копие, или да вземат оригинала.

Затова си мисля, че Дидева е права за традициите. Важно е детето първо да се отпише, а после да се запише. Не обратното. Да не се окаже записано на две места и две училища да искат финансиране. При нас в детската градина се беше получило така. Приеха малкото в една детска градина, но аз преди да тръгне го преместих в друга. От първата са решили, че детето няма да ходи на градина и няма нужда да го отписват. Новата са си го записали. Така нито едната градина не получи пари за съответния месец. Двете градини пак бяха една до друга и се разбраха без проблеми, но е неприятно.

# 131
  • София

Ей сега ще се появи някой, който да се похвали с връзки в РУО и да каже, че детето му е класирано по първо желание.  Mr. Green
Ооо, дааа!  Laughing Laughing

# 132
Здравейте.Имам едно питане малко встрани от темата.Моята дъщеря ще е догодина седми клас и тези вълнения тепърва предстоят.Може  ли тези, които са посещавали школи и двата предмета са били в един ден да споделят, как се чувстваха децата?Струват ми се страшно много часове, а дъщеря ми е доста разсеяна.
Моят син ходеше в образователни технологии и предметите му бяха в различни дни-събота и неделя.Не ми се вярва да има математика и български в един ден.Материалът е много тежък и според мен няма да се усвои на 100%.
Имам чувството, че няма по-разсеяно дете от моето,но на матурите изкара чудесен резултат.Редовно се прибира без пари,карти , тръгва на училище без чанта...Нооо аз съм много доволна от него.

# 133
  • с/у ОколоМръсТното
 Добре, аз като пълен идиот да попитам - ако детето не е прието по ПЪРВО желание, но иска да подаде документи за второ класиране, не е нужно да се записва на първото място, на което са го приели и не губи мястото си, така ли?
 Чувствамсевечетоталноизплискана!
Отива в училището, в което е прието и подава заявление за второ класиране.
На мен ми е интересно дали ще има опция това заявление да се подаде по електронен път.

ако се появи такава възможност, моля да ни/ме информирате тутакси  bouquet

# 134
  • София
Твърде много ще й дойде. Моят син посещаваше курсове само по БЕЛ, но в учебен ден - 7 часа в училище и след това курс 3 часа и половина. Вечерите беше направо смазан. Още повече, че на курсовете се работи по-интензивно, трябва детето да е максимално съсредоточено, за да има полза от заниманията. Според мен по-добре да са в различни дни, ако има такава възможност.

Общи условия

Активация на акаунт