За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 635
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Не искам с никого да влизам в спор, но колкото и да искам детето ми да влезе в хубаво според мен училище си казвам от друга страна нека да е здраво и да има късмет, да си преследва мечтите. Аз като родител го насочвам разбира се към добрата среда, защото е важна, но знам че да успееш в живота не е достатъчно само да си отличник. Всяка среща на випуска ми показва колко сложна величина е успеха. Така, че трета, пета какъвто им е късмета на децата. Толкова мнения разнопосочни получих за всички училища, че и аз не знам за кое точно да се радвам Simple Smile

# 196
  • Варненска клюкарка

Тъй като съм от Варна и питащата също - в III ПМГ е последен вариант за всички незаписали в ЕГ - с интензивно изучаване на езици ( примерно френски). Тя разговорно и така се нарича 3 гимназия
Не е само разговорно, на сградата си пише Трета природо-математическа гимназия Peace Друг е въпросът че нивото и е по-ниско в сравнение с другите езикови и няма нито една паралелка с математически профил. Тя си е резервен вариант и неприетите в другите езикови се насочват към нея, оттам и по-ниските балове. Но гледах приетите в трета на второ класиране миналата година, имаше и с много високи, предполагам че са я предпочели заради профилиращите предмети биология и химия Peace

# 197
Толкова мнения разнопосочни получих за всички училища, че и аз не знам за кое точно да се радвам Simple Smile

напълно нормално нещо са разнопосочните мнения, всичко си зависи от конкретните учители дори и в добрите училища; и някои може да случат на учители, а други не толкова, ние сме точно така; та при едното дете доволни, при другото не особено

# 198
  • Варна

Не е само разговорно, на сградата си пише Трета природо-математическа гимназия Peace Друг е въпросът че нивото и е по-ниско в сравнение с другите езикови и няма нито една паралелка с математически профил. Тя си е резервен вариант и неприетите в другите езикови се насочват към нея, оттам и по-ниските балове. Но гледах приетите в трета на второ класиране миналата година, имаше и с много високи, предполагам че са я предпочели заради профилиращите предмети биология и химия Peace
[/quote]

Това имах предвид - тя не е езикова , а разговорно всички я слагат за такава.

# 199
  • Burgas
Дано е на късмет новата тема, чака ме с нетърпение вече утрешния ден Simple Smile

Какво мислите по въпроса: ако не сте приети на първо желание, но сте приети някъде където на детето все пак му харесва ще чакате ли второ класиране или ще си кажете ми това му било късмета.

# 200
  • Варненска клюкарка
Напротив, езикова е - там се учи език интензивно, по 18 часа седмично и си е така откак я помня има няма двадесет и няколко години Peace

# 201
  • Гълъбово
Хайде и аз да се запиша, че съвсем ще ви изпусна, вече доста страници сте  навъртяли в новата темичка, а утре очаквам скоростно да се увеличат. Успех на всички деца и родители. Simple Smile

# 202
  • Гълъбово

Какво мислите по въпроса: ако не сте приети на първо желание, но сте приети някъде където на детето все пак му харесва ще чакате ли второ класиране или ще си кажете ми това му било късмета.

Моето момче каза, че ако не е приет по първо желание ще изчака второто класиране и ако и тогава няма промяна се записва където са го приели. Трето няма да чакаме.

# 203
  • Варна
Напротив, езикова е - там се учи език интензивно, по 18 часа седмично и си е така откак я помня има няма двадесет и няколко години Peace
В Хуманитарната и в т.н Строителен техникум също се учи интензивно език, но това не ги прави Езикови newsm78

# 204
Дано е на късмет новата тема, чака ме с нетърпение вече утрешния ден Simple Smile

Точно това умуваме в момента. Девойката иска всичко да приключва по-бързо и е склонна да се запише след първо класиране. Аз предпочитам да изчакаме дали по някакво чудо няма да успее на второ класиране да влезе в мечтаната гимназия.  Praynig Въпреки че, признавам си, ще ми е доста нервно докато чакаме и ще се чудя дали не бъркаме...

# 205
Нашата ако я приемат на първо класиране ще се запише.Тя и без това написа общо 6 паралелки,2 училища и в двете ще бъде доволна.Достатъчно е да я приемат  Praynig Praynig Praynig

# 206
  • София
ако не сте приети на първо желание, но сте приети някъде където на детето все пак му харесва ще чакате ли второ класиране или ще си кажете ми това му било късмета.
Ще чакам.
Ако добре са подредени желанията няма да ми е нервно, защото по-лошо няма да стане.

# 207
Точно това умуваме в момента. Девойката иска всичко да приключва по-бързо и е склонна да се запише след първо класиране. Аз предпочитам да изчакаме дали по някакво чудо няма да успее на второ класиране да влезе в мечтаната гимназия.  Praynig Въпреки че, признавам си, ще ми е доста нервно докато чакаме и ще се чудя дали не бъркаме...
Ако желанията са подредени по наистина по-желано... къде да сбъркате  newsm78 Ако се премести едно местенце напред, но по-желано, грешка няма да има, ако "прескочи" с 5 желания напред пак не би трябвало да е грешка  newsm78
"Грешка" при участие на второ класиране може да има, само ако по някакви "намесвания" в подреждането на желанията по-желано да бъде например 5тото по ред желание и детето се падне точно в него, ей тогава то много ще иска да се запише, за да не попадне/качи на мястото желано от тате, или мама или някоя напориста стринка, намесила се в реденето...

# 208
  • София
И ние ще чакаме второто класиране. За трето не смея да рискувам, ама хич, защото залогът не е малък. Мисля, че желанията на моя син са подредени адекватно, значи трябва да дочакаме и адекватно второ класиране.

# 209
  • София
Ако питаш мен и три да им сложат... точно математическият профил и природните науки няма да научат повече. Най-много хич и да не ги отворят. Пак отбиваме номера.
Сподели за кои софийски училища се отнася това, за да не се запишем там сега. Или поне кои типове училища?

Общи условия

Активация на акаунт