За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 632
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 210
  • гр.Варна
В Хуманитарната и в т.н Строителен техникум също се учи интензивно език, но това не ги прави Езикови newsm78
Промените в учебните планове влизат в сила от новата учебна година и набор 2003 ще бъде първият обучаван по тях.  Резултат ще има след 5 години. Точно затова протестираха от ЕГ,когато се обсъждаше закона . Не се отличават от останалите по брой часове. Защо не и  в Строителния,  щом са покрили изискванията за интензивно изучаване на езика? Вероятно затова го няма френския в МГ и италианския в Руското.  А дали ще се получи,трябва да почакаме 6-7 години.

# 211
  • София
Дано е на късмет новата тема, чака ме с нетърпение вече утрешния ден Simple Smile

Какво мислите по въпроса: ако не сте приети на първо желание, но сте приети някъде където на детето все пак му харесва ще чакате ли второ класиране или ще си кажете ми това му било късмета.

Ще чакам. Моят син не дава вид да е разтревожен - ни най-малко. Сега е на гости при сестра ми, изобщо не се  вълнува от класирания. Зорът си е за мен и баща му. И ние като Емонка - ще чакаме деня на независимостта.  Grinning

# 212
  • София
Ние ако на първо класиране не сме приети по първо желание ще участваме във второ класиране. Нищо не губим, само дето чакането и надяването ще се удължи. На набора хич май не му пука. Отдал се е на игри и разпускане. Чакането и притесненията са за майка му.

Стана ми любопитно ако някой иска да сподели от тези които се чудят дали още на първо класиране да се запишат - вие какъв бал имате? Толкова ли малка ви изглежда вероятността нещо да се промени на второ, че така още предварително сте склонни да го зачеркнете?

# 213
Тази година, с възможност за онлайн подаване в 30 и РУО области, аз бих изчакала второ класиране.

# 214
  • Бг-мама
90 потребители и 90 госта преглеждат тази тема  Mr. Green

# 215
  • София
Мисля си, че при положение следващите пет години по някакъв начин ще определят по-нататъшното развитие на детето, е нормално да се изчака второ класиране.

# 216
  • София
Съвсем логично е децата с достатъчно висок бал да не участват във второ класиране, просто защото те ще бъдат приети на първите си желания. Wink А какво да кажем ние, с двеста и първите... Joy

# 217
  • София
Ако още на първото класиране не сме по първо желание и ние ще чакаме второ. Колкото много сме изтрещели и чакахме една седмица повече не е от значение Crazy Hug Peace

# 218
  • Варна
В Хуманитарната и в т.н Строителен техникум също се учи интензивно език, но това не ги прави Езикови newsm78
Промените в учебните планове влизат в сила от новата учебна година и набор 2003 ще бъде първият обучаван по тях.  Резултат ще има след 5 години. Точно затова протестираха от ЕГ,когато се обсъждаше закона . Не се отличават от останалите по брой часове. Защо не и  в Строителния,  щом са покрили изискванията за интензивно изучаване на езика? Вероятно затова го няма френския в МГ и италианския в Руското.  А дали ще се получи,трябва да почакаме 6-7 години.

Не е проблем, но аз като старомоден човек ще заложа на традициите. Все пак ще е късно да променя нещо след 5 години.

# 219
  • София
Напротив, езикова е - там се учи език интензивно, по 18 часа седмично и си е така откак я помня има няма двадесет и няколко години Peace
Може ли да разберем кое прави едно училище езиково? И кое математическо?
Защото доколкото разбирам всички паралелки, в които се учи първи чужд език интензивно са езикови паралелки. Независимо от това в кое училище са тези паралелки. Според учебния план за отделната паралелка. Например в София 18 СУ, 22 СУ, 32СУ, 35 СУ, 133 СУ имат много езикови паралелки.
Иначе само според името езикови в София са само 1 и 2 АЕГ, НЕГ, ФЕГ, 164 ГПИЕ, 33 ЕГ, 31 СУЧЕМ.
Та кое е важно сега? Учебния план или името на училището? Simple Smile Не говорим за качество, а по закон.

# 220
  • зад парка
Аз лично правих някакви бакалски сметки и съм убедена, че гимназията, посочена на 1-во място в желанията ще я бъде още при първо класиране.
Разликата е във втория език, а от различни източници ми става ясно, че вторият им език е под всякакво ниво.
Така че, явно ще чакаме и 2-ро класиране, но на практика няма никакво значение за учебния процес през следващите няколко години.
Само въпрос на късмет е в какъв колектив ще попадне детето ми.

По повод предходния пост на  krasengn - 33-то не знам кое е, но Бастилията /31-во/ не е езикова гимназия

# 221
  • София
Така като гледам ситуацията, първото класиране ще е нещо като проформа. Иначе всички ще чакаме второто. Дано все пак има доволни деца и утре..

# 222
Може ли да разберем кое прави едно училище езиково? И кое математическо?
Може. Прочетете наредбата за учебния план. Ако се интересувате за паралелките в конкретно училище, погледнете наименованията на профилите.

# 223
Така като гледам ситуацията, първото класиране ще е нещо като проформа. Иначе всички ще чакаме второто. Дано все пак има доволни деца и утре..
Що пък проформа... Доста деца ще се запишат още на първо класиране... то и на нашата улица още утре може да изгрее слънце  Flutter (не сме се нахвърляли на места, дето не са му по силите, но и не сме писали дълъг списък... )

# 224
  • София
На първо класиране ще се запишат първите 1000 деца на първите си желания. Останалите 8000 ще чакат второ класиране. Прогноза за София. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт