За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 074
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 630
  Поздравления на приетите! bouquet
  Успех на тези, които продължават с второ класиране:peace:
  Аз очаквам статистиката специално за НПМГ, синът ми е биология с немски, сега ще е 10-ти клас. Има много голяма разлика винаги в бала в абсолютна стойност максимален и минимален и тази година има дете с бал 490 и съответно 316, определено мисля , че идва от това колко е желана конкретната паралелка, не като цяло училището. За протокола аз съм много доволна от училището. Има епизодични проблеми и проявления, но на който му се учи има много възможности Hug

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 15:42 от Rady

# 631
Но принципно, ако една матура не може да се издържи поне до някакво минимално ниво, не мисля, че детето има място в средно училище.
И, как да я издържи, ако не се е явило?
И в какво училище ще препоръчаш да продължи образованието си едно четиринайсетгодишно дете. Онова образование, което е задължително до 16-годишна възраст?

# 632
  • sofia
Светкавица, НВО-то за 7-ми клас не е задължително. Може изобщо да не са се явили тези деца.
След като за годината няма двойка, няма причина да не продължи в следващата образователна степен.

# 633
Приеха ни в  НТБГ-застрахователно и осигурително дело с НЕ-355т.,трето желание.Искам да попитам запазва ли се място,ако пробваме на второ класиране нещо друго?И ако искаме да пробваме нещо от на по-задните места също?Чудим се newsm78

# 634
вероятно бал 29  е грешка    Thinking

# 635
Приеха ни в  НТБГ-застрахователно и осигурително дело с НЕ-355т.,трето желание.Искам да попитам запазва ли се място,ако пробваме на второ класиране нещо друго?И ако искаме да пробваме нещо от на по-задните места също?Чудим се newsm78

Пробването е само напред - назад не може.

# 636
  • столицата
В нашето старо училище утре щели да започват да изготвят отпусните удостоверения newsm78. Все едно за първа година чуват за тях или пък са много заети през ваканцията. Shocked
И колкото да не ги пише в Наредбата , новите училища си ги изискват. Добре, че 28.06 не ни е единствената възможна дата за записване, но ако някой пътува , да го има предвид.

# 637
  • Sofia
 Поздравления на приетите! bouquet
  Успех на тези, които продължават с второ класиране:peace:
  Аз очаквам статистиката специално за НПМГ, синът ми е биология с немски, сега ще е 10-ти клас. Има много голяма разлика винаги в бала в абсолютна стойност максимален и минимален и тази година има дете с бал 490 и съответно 366, определено мисля , че идва от това колко е желана конкретната паралелка, не като цяло училището.За протокола аз съм много доволна от училището. Има епизодични проблеми и проявления, но на който му се учи има много възможности Hug

490,5 - 316. Доста широк диапазон общо за училището.

# 638
Ние сме приети в 1 АЕГ, както искаше детето, но по пето желание - с френски и математика. Искахме там само паралелката с испански и математика, но желанието да учи в  точно това у-ще надделя и записахме и други 5 паралелки по изричното и настояване и по ред, определен от нея и дъвкан стотици пъти, но...сега си променила мнението за подредбата  #2gunfire , не иска паралелките с български и тези с немски (който език не харесва поначало), а те ни делят от първо желание, и сега не иска и да чува за второ класиране, случайно да не попадне там. Драмата ми е, че  четох, че нивото във френските паралелки било ниско, чак зле, и се чудя...та...ако някоя отзивчива мама има информация за паралелките с френски, моля нека сподели, моля! То ясно, че детето решава, и честно казано е много ентусиазирана и доволна то резултата, но не искам да остане разочарована впоследствие, и ми се ще да съм по-ориентирана и лекичко да се намеся  Whistling

Н е се притеснявайте,не е драма.Какво значи зле-който иска учи ,който не иска-не!Ако детето е мотивирано ще успее и ще се чувства добре.Все пак според резултатите от таз годишните ДЗИ  показват среден успех много над 5,50!

# 639
490,5 - 316. Доста широк диапазон общо за училището.
  Не и ако за една паралелка в бала се утроява математика (400 деца с над 95 точки), а за друга се удвояват точки от областен кръг на олимпиада (напр с макс 85т за участие в класиране)... получава се сравнение на ябълки с круши  Wink

# 640
  • София
Нещо да се чува за статистика от РИО София за първо класиране ?

# 641

И? Децата да спрат да учат ли?
Във варненската статистика има училище с бал 29. Ей това ми е интересно как става. Отивам да проверя как се смята балът за там.

Толкова ще им е и ученето.

# 642
Ние сме приети в 1 АЕГ, както искаше детето, но по пето желание - с френски и математика. Искахме там само паралелката с испански и математика, но желанието да учи в  точно това у-ще надделя и записахме и други 5 паралелки по изричното и настояване и по ред, определен от нея и дъвкан стотици пъти, но...сега си променила мнението за подредбата  #2gunfire , не иска паралелките с български и тези с немски (който език не харесва поначало), а те ни делят от първо желание, и сега не иска и да чува за второ класиране, случайно да не попадне там. Драмата ми е, че  четох, че нивото във френските паралелки било ниско, чак зле, и се чудя...та...ако някоя отзивчива мама има информация за паралелките с френски, моля нека сподели, моля! То ясно, че детето решава, и честно казано е много ентусиазирана и доволна то резултата, но не искам да остане разочарована впоследствие, и ми се ще да съм по-ориентирана и лекичко да се намеся  Whistling

Аз съм мама на девойка 10 клас в 1 АЕГ с втори език френски. Тя изрично искаше френски, подобно на вас не искаше и да чуе за немски и ето я в 1 АЕГ с френски вече 3 години. Че френски от гимназията няма да научи трябва да е ясно. Ходи  допълнително на уроци, но с английския нещата са ОК, както и с математиката, виж при БЕЛ положението не е розово, но пък е поправимо с допълнителен кратък курс в 12 клас. За дисциплина не само във френските, но и в останалите паралелки ситуацията не е такава каквато очаквах и ми се иска да бъде. Но има будни и амбициозни деца , които се дърпат и нещата вървят. Има и антипод на първите, но те май са навсякъде. Питай ако ти е нужна друга информация.

# 643
  • София
В нашето старо училище утре щели да започват да изготвят отпусните удостоверения newsm78. Все едно за първа година чуват за тях или пък са много заети през ваканцията. Shocked
И колкото да не ги пише в Наредбата , новите училища си ги изискват. Добре, че 28.06 не ни е единствената възможна дата за записване, но ако някой пътува , да го има предвид.

Явно всяко училище си е собствена държава, дори в София.
НГДЕК не изисква отпускно.

# 644
Айде юруш на статистиката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт