За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 116
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 615
Момчето ми е прието в 73 СУ по второ желание с бал 449.5. Дали има шанс за второ класиране да влезе в 91 НЕГ?
Ако наистина го иска, задължително трябва да опита на второ класиране!

Ако се  вярва на дадения по-горе линк, дели го 1/2 точка от 91 НЕГ. А в  НЕГ, макар и много желана, винаги има движение на 2 класиране, понеже има деца, които избират примерно АК. Така че, баница йованица, нека участва момчето на 2 класиране, шансът му е огромен.
Ако правилно чета статиситката в групата, в която попадате 175т. има 10 момчета, част от които(тези с 175т. ) вече са влезли в НЕГ. Почти няма кой да ви конкурира за второ класиране, а по някое местенце винаги се освобождава. Подавайте и на второ ще се похвалите.
Много верочтно в групата ви да има и момчета със 100т. МАТ и 75 Бел, които се разват на класиране в СМГ.

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 15:14 от Monza

# 616
  • Sofia

Смятате че сте класирани неправилно ли? В смисъл , че ви е стигал бал за по-предно желание , но не са ви класирали там?
Не, не смятам, че сме неправилно класирани, просто се дразня на половинчатата информация за най-ниските балове - според мен е неправилно да се дава пресконференция преди да е излязла статистиката

# 617

Нямам представа кое е това училище с бал 30, но според мен, с такъв бал въобще не следва да се продължава в средно училище.Вярно, че :"Бай, бабо да не те среща мечка", но бал 30 означава две тройки в свидетелството и нито думичка вярна на нито един от двата теста. Е, тъпо е. Shocked

А една от най-"уникалните" паралелки се оказва в ПГГСД "Н.Хайтов"- Варна- т. нареченото "дървообработване"- минимален бал 70, максимален- 454!

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 15:18 от Светкавица

# 618
  • Sofia, Bulgaria
Ние сме приети в 22- ИЕ, АЕ, момиче, бал - 404, 500. Желано училище, а като гледам статията е втора желана паралелка в София. Ще умуваме дали да участваме във второ класиране Thinking

# 619
За майките от Русе
Освобождаваме място за второ класиране в  ПМГ "Баба Тонка" 0016 - Математически профил - интенз. АЕ 18 ч.

# 620
И ние сме приети в 91 НЕГ на първо желание - бал 476 - момиче. Много сме щастливи  Grinning Hug Сега се надяваме и наше приятелско дете да влезе на второ класиране - бал 460 момиче.. Дано и стигне  baby_neutral Балът, който се вижда е за конкретната паралелка.

# 621
Нямам представа кое е това училище с бал 30, но според мен, с такъв бал въобще не следва да се продължава в средно училище.Вярно, че :"Бай, бабо да не те среща мечка", но бал 30 означава две тройки в свидетелството и нито думичка вярна на нито един от двата теста. Е, тъпо е.
И? Децата да спрат да учат ли?
Във варненската статистика има училище с бал 29. Ей това ми е интересно как става. Отивам да проверя как се смята балът за там.

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 15:25 от Анонимен

# 622
  • Sofia
http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2017/06/27/2996567_sofiiska … _pak_s_nai-visok/
Въпросната справка е нещо като статистика, но няма информация за училищата с квоти.

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 15:28 от mi_sy

# 623
  • Варна
Във Варненско има дете прието с бал 29. Как е образуван този бал? Синът ми  е приет Първа Езикова - немски, негово желание. На мен ми се дорева, все се надявах да не го приемат там. Но  той ще си носи последствията. Успех на децата на второто класиране.

# 624
  • Бг-мама

Нямам представа кое е това училище с бал 30, но според мен, с такъв бал въобще не следва да се продължава в средно училище.Вярно, че :"Бай, бабо да не те среща мечка", но бал 30 означава две тройки в свидетелството и нито думичка вярна на нито един от двата теста. Е, тъпо е. Shocked

А една от най-"уникалните" паралелки се оказва в ПГГСД "Н.Хайтов"- Варна- т. нареченото "дървообработване"- минимален бал 70, максимален- 454!

А да ти хрумва, че това дете въобще може да не се е явило на изпитите и да е с нула точки там. Счупило си е дясната ръка или е било оперирано в болница или още не знам какво. И тези 30 точки да са само от дипломата.

# 625
[
Във варненската статистика има училище с бал 29. Ей това ми е интересно как става. Отивам да проверя как се смята балът за там.

Две тройки и готово  бал 29 - в Игнатиево е училището.

# 626
  • гр. София
Ние сме приети в 1 АЕГ, както искаше детето, но по пето желание - с френски и математика. Искахме там само паралелката с испански и математика, но желанието да учи в  точно това у-ще надделя и записахме и други 5 паралелки по изричното и настояване и по ред, определен от нея и дъвкан стотици пъти, но...сега си променила мнението за подредбата  #2gunfire , не иска паралелките с български и тези с немски (който език не харесва поначало), а те ни делят от първо желание, и сега не иска и да чува за второ класиране, случайно да не попадне там. Драмата ми е, че  четох, че нивото във френските паралелки било ниско, чак зле, и се чудя...та...ако някоя отзивчива мама има информация за паралелките с френски, моля нека сподели, моля! То ясно, че детето решава, и честно казано е много ентусиазирана и доволна то резултата, но не искам да остане разочарована впоследствие, и ми се ще да съм по-ориентирана и лекичко да се намеся  Whistling

# 627
  • София
Две тройки правят 30, не 29  Mr. Green

# 628
Две тройки и готово  бал 29 - в Игнатиево е училището.
2х15=30

# 629
А да ти хрумва, че това дете въобще може да не се е явило на изпитите и да е с нула точки там. Счупило си е дясната ръка или е било оперирано в болница или още не знам какво. И тези 30 точки да са само от дипломата.
[/quote]

Да, затова казах "Бай, бабо да не те среща мечка!", всичко се случва. Но принципно, ако една матура не може да се издържи поне до някакво минимално ниво, не мисля, че детето има място в средно училище.

Все пак, матурата би трябвало да е гаранция за някакъв минимум знания.

Общи условия

Активация на акаунт