За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 751
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 1 020
  • Пловдив
Rumen_s, ти май пак не разбра, че баловете за ЕГ и МГ се образуват по различен начин и че тези деца може да са с по-висок бал за МГ. Т.е. не е нужно балът да спадне драстично. В крайна сметка винаги има смисъл, щом не губиш нищо.  Peace

# 1 021
Rumen_s, горе вече написаха, че балът за СМГ се образува по друг начин и може само няколко точки да делят някое от тези деца от място в СМГ. И при положение, че с участието си във второ класиране не губят нищо, може да спечелят класиране на по-горна позиция. Може шанс да има едно дете, може и 7.
Защо пък да няма вариант дете от провинцията с висок бал да се е позабавлявало да кандидатства и в София, за да види дали ще се класира в СМГ. Предположение само.
Със сигурност има. За съжаление. С очите си видях шернат принт скрин. 497 т. и цяла страница първи желания. Детето не е от София. Не искам да давам повече инфо, защото не ми се струва етично. А и не е важно в случая. Важното е, че щом има един такъв случай, със сигурност има още поне 30-40.... Както и обратния вариант го има със сигурност - дете от София подава в други области на килограм. Стискам палци на децата за второ. Здрави нерви на родителите пожелавам

# 1 022
Коментирате СМГ, 91НЕГ... аз пък загледах нещо интересно в статистиката за 164 ГПИЕ
Първо класиране 2016 момчета мин бал 32.783 което при 6 шестици в дипломата съответства на 517 място Мат+БЕЛ (10.3915)
Първо класиране 2017 момчета мин бал 436 което при 6 шестици в дипломата съответства на 393 място Мат+БЕЛ (168т.)
 Rolling Eyes

# 1 023
  • София
Rumen_s, горе вече написаха, че балът за СМГ се образува по друг начин и може само няколко точки да делят някое от тези деца от място в СМГ. И при положение, че с участието си във второ класиране не губят нищо, може да спечелят класиране на по-горна позиция. Може шанс да има едно дете, може и 7.
Защо пък да няма вариант дете от провинцията с висок бал да се е позабавлявало да кандидатства и в София, за да види дали ще се класира в СМГ. Предположение само.
Със сигурност има. За съжаление. С очите си видях шернат принт скрин. 497 т. и цяла страница първи желания. Детето не е от София. Не искам да давам повече инфо, защото не ми се струва етично. А и не е важно в случая. Важното е, че щом има един такъв случай, със сигурност има още поне 30-40.... Както и обратния вариант го има със сигурност - дете от София подава в други области на килограм. Стискам палци на децата за второ. Здрави нерви на родителите пожелавам

Затова в никакъв случай не трябва да се позволява заявяване на участие във второто класиране да става по електронен път. Да, неудобно е за отговорните, но пък предотвратява злоупотреби. Защото 100 % ще има изкушени да пробват до край по кое желание ще бъдат приети на второ класиране и така ще настане страшна каша.

# 1 024
  • София
Коментирате СМГ, 91НЕГ... аз пък загледах нещо интересно в статистиката за 164 ГПИЕ
Първо класиране 2016 момчета мин бал 32.783 което при 6 шестици в дипломата съответства на 517 място Мат+БЕЛ (10.3915)
Първо класиране 2017 момчета мин бал 436 което при 6 шестици в дипломата съответства на 393 място Мат+БЕЛ (168т.)
 Rolling Eyes

Това значи, че много деца са гледали Виолета, а и всички искат да разберат какво се пее в "Despacito" и са
се принудили да пишат 164 ГПИЕ като желана гимназия Simple Smile

А и не е само това разликата - има паралелка с италиански в 164-то, има НПМГ паралелки с високи балове, има ТУЕС към ТУ-София и т.н. Ще видим с това електронно гласуване и колко деца са се забавлявали да си цъкат гимназии по областите.

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 15:46 от Uprising

# 1 025
  • София
.

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 16:25 от Master

# 1 026
Благодаря за линка по-горе.В нашия град 39% са подали по ел.път.Дано да има  такива,които просто са си поиграли и да се освободят места за заслужилите на второ класиране  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 1 027
  • Пловдив
Благодаря за линка по-горе.В нашия град 39% са подали по ел.път.Дано да има  такива,които просто са си поиграли и да се освободят места за заслужилите на второ класиране  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Ако някой въобще си е поиграл, то той е с много висок бал и се е целил най-малко в СМГ ей така за проба, но има вероятност и да се запише, ако го приемат. Не се надявайте напразно, за да не се разочаровате.

През последните  години в МГ Пловдив има движение най- много с 2 деца, през 2015 - само 1 за второ класиране.

# 1 028
  • София
Или иначе казано.... Всеки ще учи там, където си е заслужил.

# 1 029
Здравейте!
Редовно чета, но не съм писала до сега в темата. Днес подадохме със сина ми заявление за второ класиране. Имам въпрос относно това как се осъществява второто класиране.

Примерно детето е прието по 10 желание. Второто класиране започва ли отново по първо, второ, трето...., докато му стигне бала? Или започва от долу нагоре - девето, осмо..... Аз бях сигурна, че се започва от първо надолу. Но днес една майка ме вкара в съмнения, че е обратно. Хич няма логика да е така, но се впечатлих от тирадата й.

# 1 030
Здравейте!
Редовно чета, но не съм писала до сега в темата. Днес подадохме със сина ми заявление за второ класиране. Имам въпрос относно това как се осъществява второто класиране.

Примерно детето е прието по 10 желание. Второто класиране започва ли отново по първо, второ, трето...., докато му стигне бала? Или започва от долу нагоре - девето, осмо..... Аз бях сигурна, че се започва от първо надолу. Но днес една майка ме вкара в съмнения, че е обратно. Хич няма логика да е така, но се впечатлих от тирадата й.
Детето ще бъде класирано на най-високото желание, за което му стига балът и има свободно място. В този смисъл, да. Системата ще " тръгне" от първото желание.

# 1 031
Системата пробва най-напред с първото желание на кандидата, ако не може да се класира по това желание - пробва със следващото и така докато стигне до желанието, по което е приет на първо класиране. С по-долни желания не се пробва.
lianka, Вие сте права в случая.

# 1 032
Здравейте!

Естествено, че системата почва да ти пробва бала от най-желаното желание надолу. Единствената промяна при Второто класиране са броя места и броя кандидати за тях.
 Peace

# 1 033
  • Sofia
Оказа се, че доста деца на мои познати /по-близки и по-далечни/, чиито деца не са приети в немската или СМГ няма да се записват в приетите училища /едното е в Първа английска, друго дете е в 35-о, а третото в НФСГ/, а ще се насочат към частни училища. Ясно е, че не са представителна извадка, но ми се струва, че ще има доста размествания за второ класиране заради частните училища. Понеже аз имам сериозни предубеждения към частното средно образование /които започвам постепенно да преодолявам/, явно доста хора се ориентират натам...

# 1 034
За частните училища - не са открили кой знае колко повече паралелки отколкото миналата година, та мисля, че това няма да повлияе значително на очакваното разместване, никак даже.

Общи условия

Активация на акаунт