Искам да кажа ... (128)_26.06-02.07

• 59 211
  • 576
  •   1
Отговори
# 345
Не е малка ваканцията, просто не е наведнъж, а разпокъсана. И нищоправене има колкото искаш, отбиване на номера и т.н.
Мони, и мен ме дразни това неравномерно натоварване в училище. Също и липсата на аналог на бележник с оценки. На практика родителите до края на срока са в пълно неведение за крайната оценка на детето, защото знаят най-много половината текущи оценка. Най-много.

# 346
  • Germany
Рая, при нас наводнения няма, но вчера валя целият ден и днес е студено и мрачно. За детските градини тук - нямам много сериозни наблюдения, защото само малкият ми е бил на градина една година, но въобще не съм очарована. По цял ден нищо не правят, занимания има в някоя стая, но детето присъства само ако поиска, което за по срамежливите или лежерни деца е проблем. Хигиената е под всякаква критика. Повечето градини за до обяд. Та, за мен, сравнено с БГ или Полша, положението тук е трагично. В училищата също не е розово. Супер неадекватна програма, сериозно количество информация, която се налива за кратко време и който научил, научил. Масово повтарят още от 1ви клас, защото учителките не са заинтересовани да помагат на изоставащите деца. Очаква се родителите да помагат вкъщи активно, като децата, с които не се работи вкъщи, обикновенно не могат да надскочат средното ниво /защото за толкова се преподава в училище/. Аз лично, съм много разочарована от тукашната система, но от това, което съм чела, никъде няма перфектна училищна система в масовото училище и за момента се борим тук и сега, пък ще видим.

# 347
  • На брега на реката
Благодаря ви момичета! Heart Eyes
Сесили, за държавна структура работя и въпреки, че преките ми ръководители ме подкрепят, пак не може да оборят по-висшестоящите и ЧР.
Мони, за съжаление не мога да си позволя да напусна. На първо място от финансова страна, на второ - не искам да поставям хората, които ме подкрепят в безизходица /няма обучен човек, а обучението е много дълго/. Така съм възпитана. Явно лоялността ми граничеща с глупост е по-голяма от егото ми. Cry
Мари, благодаря за честитката. Heart Eyes

# 348
Лято, и БГ пощи могат да ти я освободят и куриерите. Трябва им само извлечение от сметката. После си плащаш такса.

# 349
Лято, и БГ пощи могат да ти я освободят и куриерите. Трябва им само извлечение от сметката. После си плащаш такса.
Мари, пратката ми пътува с DHL и затова не мога да се възползвам от услугите на БГ Пощи в случая Sad.

# 350
Тогава DHL ти я освобождават. Просто подписваш декларация, че ги упълномощаваш.

# 351
Добро утро. На мен 8 дена почивка не ми стигна, че мъжът ми ме закара направо от летището във Варна, да си почина още малко Crossing Arms

# 352
Ами, не е толкова просто. Декларацията тр да е нотариално заверена и искат ЕОРИ номер (за двете ще ходя в Пловдив), ако те ми изкарат ЕОРИ, таксата е 24 лева и се чака до 5 дена. След 3 календарни дена от пристигането на пратката, дължа магазинаж в размер на 12лв на ден Wink.

# 353
Добро утро,
тук е горещо ама много и ще става още повече. А и най вероятно сте чули в новините целия град е пълен с жандармерия. Направо като ги видя тия полицаи с униформи и кубинки в тоя пек и ми става още по-топло.
Тая жега не е добре за психиката, хората полудяват и вършат глупости.
Даун стискам ти палци да се разберете и да ти олекне.
Нашата училищна система си беше ок преди да въведат делегираните бюджети, а от тях се виждат резултатите доста често по новините.

# 354
  • София
Весе, точно за вас се бях сетила като слушах тия дни новините.

# 355
Не е много хубав повода ама какво да се прави. Надявам се да не се повиши напрежението, че тогава ще стане лошо.

# 356
Бобулина, наистина неприятна ситуация.

весела, аз не съм разбрала какво се е случило при вас.

Ето това четох сега, положението е трагично...
Нарочни екипи ще записват деца в детските градини и училищата. Simple Smile

https://uchiteli.bg/news/narochni-ekipi-shte-izdirvat-i-zapisvat … uchilishtata/2981

# 357
Има размирици в Асеновград.Било страшно,радвам се,че в момента не сме там  Rolling Eyes .

# 358
Ренко, жалко.
Предполагам пак м-у роми и българи, или пак нещо от сорта.

# 359
Лято, куриерите ще си ползват техния ЕОРИ номер. А ти просто декларираш, че се съгласяваш те да те представляват. Обади се и ги питай.

Общи условия

Активация на акаунт