Искам да кажа ... (128)_26.06-02.07

• 59 132
  • 576
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Забравих да вметна, че лятото винаги го свързвам с дините. Най-божественият плод в цялата Вселена.  Heart Eyes Ще пропусна сладоледа и ще си нарежа любеничка, както се казва по видински.  Grinning А странното е, че по-възрастните хора там казват на пъпеша "диня" и имах много смешна ситуация с баба ми като бях ученичка. Понеже се старая да говоря без да вкарвам диалектни думи, един ден й поръчвам да ми купи диня от пазара. Съответно тя се връща с пъпеш. На въпроса ми защо носи пъпеш, а не диня, отговарът и беше, че точно диня ми е купила.  Mr. Green Та тогава се разбрахме да изключим думата диня от речника, а да оставим само любеница и пъпеш, за да не става объркване.

# 406
Сладоледа по принцип не ме блазни, но днес изядох два  Blush .Значи наистина е било много топло  Mr. Green .

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 23:43 от Renko

# 407
  • на Мелмак
Радвам се за Даун Grinning
Наздраве с една биричка от мен  Grinning

# 408
  • Пловдив
Неграмотен, злобен и прост. Чудесна комбинация.
Това е лицето на бг бизнесмена.

# 409
Забравих да вметна, че лятото винаги го свързвам с дините. Най-божественият плод в цялата Вселена.  Heart Eyes Ще пропусна сладоледа и ще си нарежа любеничка, както се казва по видински.  Grinning А странното е, че по-възрастните хора там казват на пъпеша "диня" и имах много смешна ситуация с баба ми като бях ученичка. Понеже се старая да говоря без да вкарвам диалектни думи, един ден й поръчвам да ми купи диня от пазара. Съответно тя се връща с пъпеш. На въпроса ми защо носи пъпеш, а не диня, отговарът и беше, че точно диня ми е купила.  Mr. Green Та тогава се разбрахме да изключим думата диня от речника, а да оставим само любеница и пъпеш, за да не става объркване.
Ами там по вашия край не сте забравили руския или сте го запомнили от време оно, че на руски пъпеш е диня/дыня/, а динята е арбуз.
Арбуз за диня съм го чувала и другаде в България.

# 410
Карпуза и каунь са динята и пъпеша  на родопски.

# 411
Оооо, при нас е адски горещо. Минахме да си сменя гумите с новички летни днес и дремнахме след работа, защото тая жега буквално смазва. Аз се събудих по време на "Черешката на тортата", където Катето Евро прави някакви вкуснотии чудни, в т.ч любимите ми пукани чушлета. И разбира се..слабия ми ангел не издрържа, та сега имам буркан чушлета с марината, в която има и мед. Феноменални са.
Дори по това време е ужасно горещо, аз климатик не понасям, защото ме боли глава от него, запушва ми се носа и е точно над дивана, където съм се размазала, затова трая..и се стичам.

# 412
  • Бургас
Да се събудиш в 5 .32 в събота е убийствено!

# 413
Лина, аз се събудих в 7:20, а вчера си легнах в 1 Сега ме мързи яко и ми се спи. Искам ентусиастката по чистенето Мари да дойде и да ме нарита да свърша нещо.

Момичета, благодаря ви са подкрепарта. Аз съумях да не съм емоционална и отговорих на обвиненията с доказателства. Шефката каза, че разбира ситуацията и съжалява.

Аз реших да не се заяждам за начина им на работа, а да гледам да е по-поносимо, докато си намеря нова. Дано няма повече драми, защото много мразя да работя в такава обстановка.

Детето е кацнало в БГ и сега спи.

Искам да попитам, ако някой знае, за расад за домати. На времето, си спомням, че го правеха в кофички от кисело мляко.  Въпросът ми е, пробиваха ли се?
Аз имам саксии за расад и парник, който е лек и две години подред бури го събаряха и нищо не стана от расада, та си мисля, че ако може да не са пробити съдовете, ще мога да ги държа на прозореца.

# 414
Оооо, Лина, така да те разбирам...  Hug

Даун, ние го купувахме разсада, но ще питам кумицата, тя прави.

Аз се събудих в 6 и добичето ме надуши и се разбесня, та станах, че да не събуди мъжът ми...
Но и аз спах след работа, като Захир. Направо припаднах на дивана. Станах към 10 да приготвя нещо за хапване, че мъжът ми беше втора смяна.
В крайна сметка ще ходим на море в първата седмица на август. Искахме в началото на септември, но  смотаният му шеф на моя мъж му е наблъскал всичката отпуска тогава и не отидем ли няма кога. Ще е зор при мен на работа, но няма как. Имам тежка нужда и ще се разплача, ако останем без море.
Днес ще си стоя в къщи. Прогнозата е за 41 градуса... Ще чистя и ще си правя козметични процедури. Ако не ме примързи ще врътна едно суфле, че утре ще се събираме да гледаме видеото от сватбата.

# 415
  • София
Лина, поне си посрещнала джулая Heart Eyes
Тук нощес стана прохлада, да не повярваш, ставах да си метна потниче, че ми беше хладно Shocked
Не мога да ви изчета, отказвам се. Ще се включвам само по актуалните теми Laughing

# 416
  • на Мелмак
Добро утро!
И аз трябва да организирам морето, децата искат пак на Корфу, гледам настаняване сега, но за началото на Септември.
Ще се опитам да им променя мнението.  Laughing

# 417
Леле и аз станах в 7:10, а това за мен е нереално, та аз през седмицата с "рев" ставам към 8... Снощи ме болеше малко глава, отказах да излизам където и да е в жегата, легнах на дивана на климатик, поръчахме си пица, явно няма да покорявам с фигура това лято аххахах, даже дремнах късно вечерта, станах, простирах и съм отнесла плувката към 12. Мъжът ми кога си е легнал не знам, защото си инсталира една игра, която е играл едно време (той определено не е геймър) и като се запали кой знае до кога е откарал, ама сега спи като пън, което пък е нетипично за него, разменихме се Joy Днес цял ден ще киснем на басейна в нас и с коктейли, тъпото е, че аз забравих вчера да мина да си взема храната за котки и котегона (за да напръскам около басейна за моя красавец) и отварят в 19, та до тогава ще чакаме преди да тръгнем, пълна патка!

# 418
Айде и аз към ранобудните, още в 6 .30 се събудих ама се мъчих да спя до към 7.30. Установих че няма да мога и си направих кафе.
Разочарована съм, че за поредна година не съм на морето да посрещна слънцето. Тоя път е виновен мъжа ми трябваше да е тук, за да идем заедно ама го няма. Пиша му черна точка, на всичкото отгоре в Англия е 19 градуса и супер му завиждам. Ние се пържим тук в собствен сос.
Тия чушки на Катето Евро и аз ги набелязах, като стане малко по хладно и ще гледам отново записа да ги направя.

# 419
И аз станах рано-7.30. Рано и заспах снощи, та не се чувствам недоспала. Но и в жегите не мога да спя до късно, по принцип. Зимата е друго, като се затоплиш и не ти се става. И днес ще е много горещо, близо 40 градуса. През деня не смятам да излизам, чак вечерта. Когато е по-поносимо. Като си изпия кафето ще чистим, готвене, макар че ако зависи от мен ще карам на салати, таратор и диня. И после маска на лицето, че не съм правила скоро и маникюр и педикюр.
Еврото и аз я гледах снощи, хубави неща направи. Само десерта не успях да видя какъв е. Не я харесвам, но е добра кулинарка. И в предишните сезони се справи много добре.

Общи условия

Активация на акаунт