Парфюмни размисли и страсти - 211

• 148 931
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Днес се сдобих с Аурата на Мюглер! Страхотен е! Има онази особена нотка, която е характерна за всички парфюми на Мюглер, но в много лек и неуловим вариант! Харесва ми много повече от музата, която е тежка и невъзможна лятото.
Тук няма ли къде да се тества, че голям интерес има.
Нямам представа. Вчера и днес пробвах парфюма, макар да са големи горещини и първото впечатление е, че не е толкова силен и натрапчив като останалите парфюми на Мюглер. В началото има една зелена миризма на шишарки и борови иглички, но след това преминава в нещо сладко.

И аз я тествах Аурата на Мюглер  тук в УК -честно казано  на мен не ми допадна  Mr. Green  нещо!Като се пръснах на китката сякаш нещо ме отблъсна от този парфюм   newsm78 newsm78  Определено не е мой аромат!Иначе като флакон  Mr. Green е много гот Simple Smile

# 211
  • The Evergreen State
Днес се сдобих с Аурата на Мюглер! Страхотен е! Има онази особена нотка, която е характерна за всички парфюми на Мюглер, но в много лек и неуловим вариант! Харесва ми много повече от музата, която е тежка и невъзможна лятото.

Честита Аура, любопитна съм да я тествам, дано я зърна някъде за тест, харесвам парфюмите на Мюглер. За Музата ако се носи много премерено носима е и лятото, особено на климат с доста морски бриз и прохладно лято но това е според моите усещания разбира се. Това лято пръскам нея предимно и Мон Пари едт, (след колебания кой от двата се оказах и с двата).

# 212
  • София
Histoires De Parfums L'Olympia Music Hall

Обожавам го! Пудрено-велурен-шафранов и прекрасни пролетни цветя - люляк, божур. Има и някакво дърво в базата, което ме побърква. Осезаем и деликатен същевременно. Сега обаче му е топло.

# 213
 На мен пък не ми хареса този парфюм. Какафоничен ми е.

# 214
  • София

Френски шансони, какво да ги правиш Simple Smile

# 215
Привет от моренцето!
Момичета,сигурно е обсъждан,но на мен едва днес ми попадна за проба ето този на Guerlain-La Petite Robe Noir Intense.Е,само едно фъс беше,а и после се бухнах в морето... и някак не можах да изградя мнение,траен ли е,каква е остатъчната миризма,такива неща,затова ще съм безкрайно благодарна,ако някой,който го ползва,се включи.Anguished

Иначе тия дни карам смело с Tom Ford Grey vetiver и много съм доволна,даже предоволна,великолепен е!

За моя радост La Petiti Robe Noir Intense не е толкова сладък, колкото се опасявах и както посочва фрагрантика / захарен памук, малинки и други подобни/. Затова бях много предубедена, но след като се сдобих с парфюма преди месец, установих, че учудващо добре стои дори в горещите летни нощи и край морето. Особено край морето с влажния морски солен въздух!!! Казвам всичко това с уговорката, че върху моята кожа всички парфюми изкарват най-сладките си нотки. И тук ги има, но герленската ванилия е умело балансирана и още повече облагородена с пачули, бергамот и тръпчиви плодове като касис и др. Рядко повтарям парфюм през дните от седмицата, с този се оказа, че го нося непрекъснато и искам още и още да го нося... Луда работа!!! Не мога да си обясня на какво се дължи, освен на любовта ми към герлените Wink Взех парфюма от изключително любезна парфюмна дама с мисълта, че ще го нося през есента и зимата. Оказа се, че вече съм изпръскала доволно количество от стотицата. Пиша това, но всеки сам трябва да види на кожа и собствена химия, да не изляза лош провокатор Simple Smile   

# 216
За мен парфюмът е изключително сладък. Харесвам го, но мога да го нося само в студ.

# 217

Честита Аура, любопитна съм да я тествам, дано я зърна някъде за тест, харесвам парфюмите на Мюглер. За Музата ако се носи много премерено носима е и лятото, особено на климат с доста морски бриз и прохладно лято но това е според моите усещания разбира се. Това лято пръскам нея предимно и Мон Пари едт, (след колебания кой от двата се оказах и с двата).
Евентуално мога да донеса няколко проби в началото на август.  Peace

# 218
  • Там, където ме обичат
Здравейте, момичета, лятното време ме изкуши да надзърна в любимата темичка и да видя кои нови или стари аромати коментирате bouquet. Някакви отзиви за Черният Афганистанец на Насомато?
Убийствен е, във всеки един смисъл, който се сетиш. Мирише на хашиш, на пушек, на запалени подправки. Пробвай го непременно, ще ти бъде интересен  Hug
Подкрепям, чудо е той чудо! Върховен! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Фокси, непременно го пробвай. Hug
Благодаря, дами, и ако трябва да съм искрена, ще споделя, че се надявах поне една от вас да се включи, защото вкусовете ни с едната съвпадат, а с дугата са мнооого различни, но мненията и на двете са идеален ориентир за мен.
Такова единодушие обаче не съм очаквала.   bouquet bouquet

# 219
  • The Evergreen State

Евентуално мога да донеса няколко проби в началото на август.  Peace

Благодаря ти, много мило от твоя страна да предложиш наистина  Hug За съжаление не живея в България и няма как да стане, надявам се да го пуснат парфюмчето и тук скоро (Мон Герлен така и не се появи на американския пазар по рафтовете, има го он-лайн и в бутиците на Герлен).

# 220
И по темата за любимцитe, успях да се сдобия с 24 Faubourg на Hermes, първообраза от 1996 год. Simple Smile, за което съм много доволна.Новата версия ми мирише доста по-различно.

# 221
     Здравейте,
     Вече направих един плах опит за включване и постепенно набирам смелост да пиша.
С ваша помощ и красивите описания на ароматите съм се влюбила в доста парфюми, които са в топ листата на скромното ми (в сравнение с вашите) гардеробче. А е скромно поради простата причина, че не успявам да понеса върху себе си голяма част от парфюмите шедьоври, и неблагородно ви завиждам за възможността да носите парфюми, за които аз мога само да си мечтая. Мога само да ги подуша и да им се възхищавам, но не и да ги нося за което понякога направо се мразя.
      Отдавна вече не купувам нещо което не мога да нося, след доста напъни и опити се отказах. Харесвам аромата върху друг, душа като куче след дами разнасящи Шанели, Гарлени, Диори….и до там. Тествам на ръка  и - о, Боже това е моя парфюм, а когото се напръскам, така както би трябвало – ужасТ! Не можете да си и да си представите ужаса от това да си ценител на красиви аромати и да не можеш да им се наслаждаваш носейки ги. Купувах и подарявах през годините до безкрай и вече се отказах. Нося това което мога да понеса и толкова.
Та, те това е болката ми, казах си я, от което не ми олекна Anguished
        И за да не е съвсем спам включването ми, от спрените от производство парфюми нося и се радвам на ей този красавец :
https://www.fragrantica.ru/perfume/Salvador-Dali/Le-Roy-Soleil-2249.html - първата версия 1997 г.https://www.parfums-salvadordali.com/fr/editions-cristal/35-le-roy-soleil.html#, слагам го предимно вечер, при по-особени поводи и се чувствам като кралицата на бала. Innocent
Имам и все още се радвам и на:
https://www.fragrantica.ru/perfume/Max-Mara/Le-Parfum-2453.html - вече бутилката ми е на половината от 90 мл. и му треперя всеки път когато се напръскам. Не знам дали бих страдала за тях, но всички опити да се връщам към нещо старо са били несполучливи. 
https://www.fragrantica.com/perfume/Torrente/L-Or-de-Torrente-2466.html, ако се брои за спрян, въпреки че още го има в бутика на марката. Имам едно бутилче ст 30 мл. Той също е в графа - харесва ми, но не мога да го нося, пръскам си от време на време на китката, радвам му си и и пак го прибирам в шкафа.
   Любимци са ми Hermès Elixir Des Merveilles, това е парфюмното ми Аз, за него съм отнасяла най-много комплимети и виновни да го открия сте вие, и най-вече Ковачева, за което огромно Благодаря.
В момата на тези горещини почти изцяло и единствено се доверявам  Градината на мусю Ли и от време на време – Москино Фъни.
        Стана прекалено дълго за втори опит, за което се извинявам но вие сте единствените, които бихте разбрали моите лудости.

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 16:38 от Sysly

# 222
Привет и добре дошла! Много се радвам на нови попълнения! Heart Eyes Hug bouquet
Защо не можеш да носиш толкова много парфюми? Боли те глава, душат те, не ти понася силата им, нетрайни са ти или прекалено настойчиви и трайни до обсебване? Влизат ти в носа и те дразнят?
Това определено е гадно, но не е болка за умиране. Все ще намериш подподящи за носенене, не само за харесване парфюми. Има много наистина.
Кои парфюми носиш сега и са ти любими? Кои много ти харесват, но не можеш да носиш?

# 223
Благодаря за посрещането Денси, нужен ми е малко кураж.
Не мога да обясня защо не мога да ги нося, душат ме, до степен – позиви за повръщане. Започва да ми се вие свят и ме избива студена пот.  Mr. Green Звучи налудничаво, но не е алергична реакция.    Отдавам го на нотки към които имам непоносимост, явно доста чувствително обоняние. Кожата ми иначе е благодатна към парфюми, нямам проблем с трайността и това не ми е проблем, напротив прекалено трайните ме уморяват и отегчават. 
Харесвам  парфюми с кристално звучене, звънливи и с развитие, които да не улягат до пудрена сладост и нещо лепкаво и мазно. Няма как да го опиша по друг начин.
За сега ароматите на Ермес се очертават като фаворити.
Нося и харесвам в зависимост от температурата навън : 
https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Jour-d-Hermes-17076.html, https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Jour-d-Hermes-Absolu-23907.html - за сега към тях нямам никаква забележка, напротив искам още и още. Уливам се буквално, както казвате - по Врачанската школа и се размазвам от кеф.
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Ange-Ou-Demon-Le-Secret-6529.html - вече се хващам, че все по-рядко посягам към него, а много го харесвах.
https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Ro … -For-Her-209.html - и той нещо ми идва на моменти в повече, храсвам го но ме уморява монотонсота при него.
https://www.fragrantica.com/perfume/Bottega-Veneta/Bottega-Veneta-12863.html  също харесвам.
Други изобщо няма да споменавам защото в момента и не посягам към тях.
Преди месец купих https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Live-Irresistible-31294.html, много ми хареса, звънко карамелено начало, лек ефирен, пикантен, абе изобщо….красота, …..но това трая около  час. Накрая улегна до един мазен, хищен мускус с кедър и мазна  амбра и ми разказа играта.
А колко ми харесват и не мога да нося, ще стигна до нова тема ако ги изброя. Не понасям Шанел и не мога да нося, което е престъпно направо. Мъчих веднъж един от шансовете, уж по- лек и свеж (мразя това определение) розовия,  имаше нотка на дюла в него, със зор половин бутилче от 30 мл. и го засилих към майка ми. Нищо от Диор не понасям върху себе си, е това нормално ли е!? Вече всички консултанти по моловете и бутиците ме познавт, срам ме хваща понякога, направо ми казват – този не за теб. Мака, мъка….
Де що се появи аромат ходя и душа с надежда да се харесаме взаимно. Не съм се отказала, следя ви и продължавам да търся. Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 18:06 от Sysly

# 224
  • София

Имам и все още се радвам и на:
https://www.fragrantica.ru/perfume/Max-Mara/Le-Parfum-2453.html - вече бутилката ми е на половината от 90 мл. и му треперя всеки път когато се напръскам.

Heart Eyes Охх...и аз къткам моите 25 мл останали  ooooh! Защо, защо го спряха този парфюм?!?! Бях много нещастна, когато разбрах за това ...до сега не съм намерила друг такъв нежен пипер никъде  Cry

Общи условия

Активация на акаунт