Парфюмни размисли и страсти - 211

• 150 226
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Казвайте за новата тема, каква да е моля?!

# 721
  • София
Казвайте за новата тема, каква да е моля?!

Есенни любимци? (Или е рано още?... )

# 722
Нямам идея имало ли е тези въпроси.
Най-красивият/омразният ми подарен парфюм?
Или парфюм,който се е превърнал в любимец, но поръчан на сляпо?

# 723
Циганско лято? Мисля като температура, но може и да направим завой към Кармен и бохо-шик аромати.... Thinking

# 724
Bright Crystal, Ирисовата Прада е една от най-големите ми любови! Heart Eyes Толкова е прекрасен, че винаги казвам това като някой заговори за него. Blush За мен е едно от най-изисканите ухания, които съм опитвала. Носи ми щастие когато съм с него.

Тwilly е в толкова красиво и сладко бутилче, а така да мразя джинджифил... Жалко!

От вчера се радвам на https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Eau-Sensuelle-5903.html
И на мен, и на мен.
Поредна бутилчица взех. Толкова е фин и нежен, носи се цял ден, а не се натрапва. Много ме радва.

# 725
  • Пловдив
Аз също съм за Циганското лято. Сега вече не е толкова топло, не е и студено, би ми било интересно кои парфюми вече прибирате в шкафовете за следващото лято и кои изваждате.

# 726
  • София
Здравейте,аз имам въпрос,в последно време гледам много хора са луднали по парфюми на Zara,може ли да ми кажете нещо за тези трите,ще ви бъда много благодарна? Simple Smile))
Zara Exclusive Oud
Zara Amber Nobile
Zara Wood Noir

ruirana - привет, именно тези три парфюма на Зара ме накараха да погледна на марката с по-различно око. Помня, влизам един ден преди година в магазина, и виждам въпросните шишета-тогава бяха по-различини - с класическа мъжка форма. Хващам първия и чета надпис - Exclusive Oud - "бре, и Зара ли започна да предлага ууд", възкликнах на ум, и подхождайки с подчертани резерви, пръснах на блотер - последва уау! Недоверието бързо остпъпи място на усещания за шок и възхита едновременно! Exclusive Oud е много хубав и носим дървесен аромат, който е странен за описване - хем не е трудния и мъчен арабски ууд, нито пък е твърде объл и незабележим като европейските дизайнерски предложения. Честно казано, Зара с този парфюм подхождат по-смело от редица по-скъпи и именити марки и мога само да им кажа браво! Дървесните нюанси не са сухи или твърде мрачни, а по-скоро допълнени от онова притегателно шоколадово усещане, което може да се усети в по-добрите вариации на западен ууд. Не твърдя, че е лесен или гурме, но със сигурност е направен опит в посока изкусителна дървесина. Категорично мога да кажа, че съотношението цена-качесво е чудесно - много наситен, особено първите часове, бих казъл, че някои може да го обърка с ниш дори. За цената си е направо подарък за тези, които искат изразителен дървесен парфюм, но без риск от автентично звучащ оборен ууд.

Amber Nobile - този ме грабна също! При мен започна в унисек наклон, но постепенно си стана дамски. Много объл, топъл, гушлив, амбров. Интересното е, че и тук въпреки суперлативите, не бих казъл че е от най-лесно носимите парфюми. Има си определно ориенталски почерк. Мисля, че доста дами с вкус към топлите и амброво звучащи аромати, биха го харесали. Плътен е, няма шест-пет и дълго държи в прегръдка. Възможно е дори на някои да му дойде в повече. За мен отново е успешн парфюм от Зара и с  отличаващ се характер, особено от другите аромати на Зара.

Wood Noir - този е най-близък до европейската визия за мъжки парфюм. За моя вкус е много стилен, леко дръпнат, улегнал, сериозен, но с хубав ароматен характер. Определено си заслужава.

От трите, като дамски бих могъл да определя Amber Nobile, а изненадващо силния е Exclusive Oud. И трите са много търсени и успешни, даже се стигна до чудото, Зара да ги върне с нов дизайн, след като навсякъде по света имаше огромен интерес към тях.

И накрая няколко думи за така обсъждания Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 - явно съм от късметлиите, защото върху мен е истинска приказка! Кремест, смолист, дървесен, с лек сладък нюанс, който го прави много изкусителен, без всъщност да е гурме. Идва ми непрекъснато да си подушвам ръката... Нямам голям опит с ниш парфюмите, но този ми се струва от онези, заради които си струва човек да извърши лудост  Mr. Green Като представяне - фантазия - може би нещо от рода на 20 часа, като шлейфа в първите 5-6 е доста мощен и обсебващ. Наистина 2 пръски са напълно достатъчни за едно денонощие.

Сега се сетих и още нещо - знам, че е странно да препоръчвам мъжки парфюми, но ще ми е много интересно мнението на мацките във форума за  Karl Lagerfeld Bois de Vetiver - супер свеж, жив, модерен, тънък, като нито ветивера е типично мъжки, нито розата твърде женска  Grinning За моя вкус е прекрасен унисекс, но и да бъркам, мисля, че нищо не губите от един тест в Дъглас/Бюти/Сефора - в най лошия случай  може да откриете потенциален нов парфюм за любимите мъже, с вкус към модерните свежи, но и интересни аромати.  Simple Smile

# 727
  • в голямото село
Тествах новия Hermes на блотер. Носи ми нещо от духа на добрите парфюми от 90 -те. Усещам туберозата,но не ме дразни,а аз меко казано я ненавиждам. Има и нещо сапунено в този аромат.  Определено е интересен и ще пробвам и на кожа .  Прилича ми на

# 728
Deetron,благодаря за описанията на ароматите на Zara,очаквах ти да отговориш,защото видях и ревютата ти за ароматите във fragrantica(предполагам,че беше ти) Simple Smile))

# 729
С големи надежди отидох в нашата Сефора да тествам Twilly.
Нямаше го Joy единственият нов беше на Girl of now.
 Нарочно отидох без парфюм. Напръсках се обилно и какво да кажа не е УАУ. Толкова много ми напомня на Mon Guerlain, който имам.

Искам нещо ново, да ме остави без дъх и веднага да отворя портфейла....

Не можах да го изтрая и се изкъпах. При мен изби яко ванилия и само нея усещам. Докато се огледам и дребната се напръска с него. Ами при нея е разкош мирише на сутрешното бадемово мляко, което пием и ванилия се усеща. Няма нищо общо с това как седи на мен. Идва ми да я изям.
Може,че и пръснах 4 пъти, може и да е от адската жега, но не ми пасна.
Бутилката обаче е бужу.
Иначе като трайност е като от моите:joy:

При мен в жегата стои добре само Омния Кристалин, който ми беше подарък. Не го поднових, че не съм фен на Булгари.
Предложения за нещо подобно до към 200€. Трябва ми парфюм за жегата.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 19:57 от cloè

# 730
  • Germany
Дами , господа сещате ли се парфюм , който да мирише като въздуха в Пирин над 2000 м. надморска височина? Сибирска хвойна, прозрачен въздух лек повей на билки и напечен камък.. Тази година хвойната я усетих някак по смолисто –сладка, почти цветна, отколкото зелена и остра. Направо не ми се слизаше.

Дюлята на Xerjoff звучи страхотно. За сега умишлено избягвам този магазин. Ще отида, когато реша ,че не мога без Lyra повече. Simple Smile

Courage, пак аз съм твоят човек  Mr. Green Така ми бъркаш в сърцето с това питане за аромата на българските планини, че просто не можеш да си представиш ... Толкова ми липсват ... До болка ... Моята любима е Родопите, но ароматът на планината не може да бъде пресъздаден. И все пак, за мен най най най близък до природното съвършенство и много любим мой парфюм е 24 Old Bond Street Atkinsons Писала съм много за него, затова няма да изпадам в подробности. На мен този парфюм ми мирише на Рила, на поляните, нацъфтели с уханни билки и малки, дъхави цветенца, на гъстата хвойна, обхванала склоновете, на студените Рилски езера, с малките пъстърви в тях, на свежест,на слънце в студено утро, на студ, на огън в камината, на уиски, сгряващо те в студен зимен ден, на най-дъхавия билков чай, на космическа енергия, абе, на щастие ухае  Heart Eyes Който знае как мирише планината в слънчев ден, ще хареса и този парфюм Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Между другото, много комплименти отнасям с него тук в Германия, и аз на всички мои сънародници съм продънила ушите, че този парфюм ухае на Рила  Mr. Green  Mr. Green Името му не са запомнили, но редовно от българското училище ме питат: "Днес пак ли си с Рила? Божествен е!"  Heart Eyes Пробвай, може да ти замирише на Предела  Mr. Green Дето Рила, там и Пирин  Wink Ако не го намериш, пиши ми на лс, ще те запозная  Wink

Deetron, да знаеш колко ми е драго да те прочета отново  Hug Heart Eyes  И аз тайно се надявах да се включиш по това питане за тези конкретни парфюми на Зара, защото аз ги открих благодарение на теб. За мен са може би най-доброто от Зара от мъжките парфюми, като аз не успях да оценя само амбъра. Напълно споделям мнението ти, че при сляп тест, едва ли някой би различил удовете от нишовите удове. Много пипнати, мъжествени парфюми, за мен са за мъж с положение, с присъствие и със самочувствие. Много шлейфови, много запомнящи се, много мъжестени. В Германия отдавна изчезнаха и се появяват от време на време на висока цена в немския парфюмен форум. Ако се намират още в България, мисля, че запознанството си заслужава. Мъжки парфюми са си обаче, аз имах и Wood Noir и Exclusive Oud, като ги купих с голямо желание, но споделих вече, че от известно време не мога да нося твърде мъжествени аромати, затова се разделих с тях, да им се радва някой друг. Чудесна цена за качеството, което предлагат.

Друг аромат, който открих, провокирана от твой пост е Wave Musk Mancera Четящите по-отдавна в темата знаят навярно, че аз морски, акватични парфюми не харесвам, меко казано. Това лято премина под мотото на сините парфюми, просто всички дизайнерски марки излязоха със син парфюм, къде успешно, къде не. Засега имам три фаворита от сините аромати за 2017:
Eau des Merveilles Bleue Hermès, който купих спонтанно, толкова ми хареса, ползвах известно време с удоволствие, но се разделих наскоро с него, защото реших, че все пак ми е много близък с Eau des Merveilles Hermès, като аз правя жестока химия с него, и той си е моя парфюм;
Uomo Salvatore Ferragamo Casual Life, който е всичко друго, но не и син акватик. И все пак е толкова модерен свежак, толкова секси кафе, толкова градски парфюм, че се чудя, защо още не съм го взела, много си го обичам и редовно си пръскам от него, като обикалям по парфюмериите и
Solarissimo Marettimo Azzaro Търсещите дюля и цитруси в парфюм, както и приятна, непретенциозна свежест, нека да го пробват. За мен силно подценен парфюм, а много приятен за носене и много красив за лятото и есента.
Но да се върна на Wave Musk Mancera все пак  Mr. Green, който даже не е син  Crossing Arms  Тук усетих най-студеното и морското синьо, най-изразителния морски свеж бриз, примесен с аромата на свежи, мъжествени и одеколонести цитруси, пясък, смесен с морска пяна, усещане за здраво, мокро тяло, плувало в морето. Много изненадващ парфюм, направо ме телепортира в скъп морски курорт, с морското крайбрежие и бризът му, носен от иглолистните склонове, с цитрусите от коктейлите, с ленените дрехи в бяло и синьо, с чувството за свобода и безметежност. Сякаш бълбука от енергия и свежест този парфюм, едновременно хладен, свеж, зелен, енергизиращ, иска ми се да го вдъхвам непрекъснато. В летните жеги на България е глътка въздух, много добър. За съжаление, в Германия лятото е две седмици и те минаха през юни, така че, нямам остра нужда от него и още го мисля. Но така ме пренася на морския бряг, толкова ми е хубав  Heart Eyes За мен е някакво смело съчетание между синьото мерве на Ермес, любимата ми Costarelа на Carner Barcelona, Аква амара на Булгари и Sea Fennel Panier des Sens. Едновременно морски, планински, хладен, пясъчен и коктейлен. Изключително траен и присъствен при мен. Така, като се чета, май няма да изкарам много време без него  Mr. Green А как му отива совиньон блан от Нова Зеландия  Crazy Mr. Green Twisted Evil Размечтах се ...

Парфюм за деня: Alchimie Rochas Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Прекрасен!!!

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 22:24 от kovatcheva

# 731
Здравейте, парфюмни!

Липсващите ми любимци ( най-напред по темата) за мен са не само носталгия по миналото ( ех, какви парфюми правеха едно време...) а и усещането за неудовлетвореност и непрекъснато търсене на нещо толкова съвършено в други аромати ( естествено, напразно) ...

Моят списък е :
Dolce &a Gabbana pour femme 1992 - https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/D-G-484.html
Tiffany by Tiffany - https://www.fragrantica.com/perfume/Tiffany/Tiffany-3136.html
Alchimie Rochas - https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Alchimie-2149.html
Amouage- Eau d'amouage - https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Eau-d-Amouage-5759.html
Guerlain Purple Fantasy- https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Purple-Fantasy-6324.html
DKNY Pure - https://www.fragrantica.com/perfume/Donna-Karan/Pure-DKNY-7973.html
Organza Indecence Givenchy - https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Organza-Indecence-560.html
Anglomania Vivienne Westwood - https://www.fragrantica.com/perfume/Vivienne-Westwood/Anglomania-1531.html
Azzaro Oh La La - https://www.fragrantica.com/perfume/Azzaro/Oh-La-La-2579.html
Shiseido Feminite du Bois- https://www.fragrantica.com/perfume/Shiseido/Feminite-du-Bois-1271.html
Guerlain Secret intention - https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Secret-Intention-3347.html

Имам някакъв запас от всички ( без адзаро), но ми се свидят....

И понеже сме на тема размисли и страсти, много ме очарова ( на първо помирисване ), а после -разочарова my Burberry black....
Не живея в България и поръчах насляпо 7-8 мейнстриймки, между които и
С Mon Guerlain, който познавах бегло и с който почти се заобичахме....

В момента съм парфюмно апатична, нищо не търся, нищо не искам.... С две ръце подкрепям идеята за нова тема на тема поръчки насляпо...

Хубав и усмихнат ден! Heart Eyes

# 732
  • София
Вчера беше изключително прекрасен парфюмен ден за мен  Heart Eyes Laughing Благодарение на една много мила парфюмна феичка  Hug Hug се сдобих с толкова жадувания Baccarat Rouge 540   Party Много съм щастлива! Прекрасен е за мен - облак от аромата на дъхави и узрели горски ягоди, сладост и лека тръпчивост, въздушност и нещо приятно боцкащо, като мехурчета на лимонада  Heart Eyes Няма лекарски кабинет, няма йод ....въпреки, че след толкова сравнявания и мнения, че мирише на йод, от любопитство ...помирисах флакончето с йод в къщи  Laughing Амиии има нещо, леко сладникаво и леко остричко ...установих - харесвам миризмата на йод! Flutter Когато разносвах мостричката, не съм получавала никакви отрицателни коментарии от околните, искрено се надявам, че моята кожа прави хубава химия с този парфюм и няма да дразня хората, когато съм с него  Crazy Като всъщност изобщо не ми пука  Laughing

Случайно организирана "малка парфюмна срещичка" покрай Бакарата, ми достави невероятно удоволствие Simple Smile Няма нищо по-готино да ходиш и да тестваш нови парфюми заедно с други парфюмно пристрастени сродни души  Hug И сега ще се опитам да кажа по две думи за тези аромати, които тествах.

Първия и, разбира се, толкова очаквания е Twilly d’Hermès . Ами, за съжаление се оказа не мой парфюм Sad Уникално флаконче, изящно и много веселяшко-нежно-елегантно ...но туберозата уби всичко детско в мен Sad Хубав свеж джинджър в началото ми хареса, после поутихна и се появи туберозата..която се усили на китката ми още повече след, може би, 15-тина минути...и после - монотонен аромат, доста време, може би 3-4 часа го усещах...ретро-полъх от 90-те, и накрая на китката ми много се сбабешкери и преди да си отиде съвсем миришеше на една много чистичка и спретната бабушка ...  newsm78  Не се оказа мой този парфюм, но нищо ...една муха по-малко  Laughing Laughing Аааа, да, и да кажа, че не го виждам на млади момичета този аромат, ама хич ...

Трите обсъждани в темата наскоро парфюма на Zara са много хубави, наистина, всеки по-своему е интересен и притегателен, но ще трябва да ги разучавам само тях някой ден, без да влизам в Сефора или Дъглас. Определено са ми интересни и бих искала да ги разуча по-щателно Simple Smile

Моите адмирации на Deetron за Bois de Vetiver Karl Lagerfeld - много мил, много свеж и жизнерадостен, с капка сладост, която се появи на моята кожа  Heart Eyes Ще е чуден унисекс, според мен, подходящ за носене в жегите Simple Smile

Прекрасен ми се стори и Obsessed for Men Calvin Klein, объл и въздушно сладичко-игрив. Това е втория Келвин след All, който ми харесва. Допреди тях бях абсолютно убедена, че Calvin Klein не е моя бранд  Rolling Eyes

Покрай неочаквани за мен промоции на Baiser Fou Cartie в Дъглас се сдобих с една много сладка 30-тичка и се радвам безмерно, защото от първото вдишване се влюбих в този парфюм, но цената му ми се струваше неоправдано висока. Сега съм много-много хепи  Party

Имаше и много други парфюми, които тествах, не ми стигат думите да ги описвам ...красотия си беше това парфюмно пиршество набързо снощи  Heart Eyes

Аааа и благодарение на същата парфюмна феичка /запознанството с която ме радва много  Hug/ съм зашеметена и омагьосана от Lira Xerjoff....няма такава ванилова прелест просто!!! То се е видяло, че всякаква подобна среща обикновено завършва много пагубно за портмонето  Joy

Последна редакция: чт, 31 авг 2017, 12:10 от sympathy

# 733
  • Пловдив
Айде сега пък Lira Xerjoff  Simple Smile. Тъкмо се бях насочила към Dolce Amalfi и сега се разколебах. Обичам ванилия. Дайте повече информация за Lira.

# 734
Лили, с една дума РАЗКОШ. С една парфюмна фея го пробвах и блотерът оставих в едно списание. Всеки път щом го разлиствах ме обгръщаше опивняващ аромат. Много хубава ванилия и аз го искам.
Отиди и го пробвай безразлична няма да останеш.
Аз ще го взема, но да позахладнее.

Общи условия

Активация на акаунт