Парфюмни размисли и страсти - 211

• 150 369
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Къде сте се покрили всички....парфюми не купувате и носите ли?  Mr. Green
Носим Grin не помня какво си купих последно, толкова отдавна беше... Rolling Eyes
Сега, обаче, ще си купя Signorina Feragamo, защото ми хареса много точно в ей това време. А днешната покупка не я броя, то е резил на местна почва това супермаркетско произведение да го споменавам, но ей на - още ухая на Royal Oud Dello Yemen Tesori d`Oriente, защото влязох да си купя други неща, но взех и него. Прилича на смеска между Dolcelisir и Слона на Kenzo, но добра и много по-носима смеска отколкото са носими двата поотделно.

# 361
  • София
Къде сте се покрили всички....парфюми не купувате и носите ли?  Mr. Green
Носим Grin не помня какво си купих последно, толкова отдавна беше... Rolling Eyes

И аз така, нищо не ми провокира любопитството напоследък освен 8-те нови ексклузива на Диор, но те пък упорито не се появяват нито в сайта на Диор, нито във Фрагрантика и другите сайтове. От време на време се появява по някоя снимка споменават се бегло и до там... И така от началото на май, изчерпа ми се търпението вече Rolling Eyes Били ексклузивни само за бутика им в Париж... Да бяха пуснали малко повече инфо поне, нотки, пирамиди, такива неща...  Rolling Eyes

Скрит текст:

# 362
  • София
А днешната покупка не я броя, то е резил на местна почва това супермаркетско произведение да го споменавам, но ей на - още ухая на Royal Oud Dello Yemen Tesori d`Oriente

И аз го имам. Уд не усещам, а по-скоро амбра. Никак не е лош, а за цената от 6 лева е направо находка. Мъжът ми става много прилепчив като го нося.

# 363
Да и при мен няма уд грам. Не знам какво е, може би амбра, но и още неща, индийски подправки сякаш.  Накрая остават амброви череши след безброй часове престой...

# 364
Аз съм в парфюмна апатия. Нищо не ми се носи, към всичко съм равнодушна, иде ми да разпродам всичко, но разбира се, няма да го направя. Предполагам, че е временно.
Въртя Angel Muse, Womanity Taste of Fragrance и Hilary Duff With Love. Нищо друго не ми се поглежда.
В началото на месеца видях Черната кожена рокля на летището и я подминах. Не ми се търпеше нищо ново. За пръв път ми се случва подобно нещо, а със сигурност не съм бременнна.  Laughing

# 365
При мен след бременностите е страшно положението в парфюмно отношение. Тогава ми се отваря неподозиран парфюмен апетит и купувам буквално като луда - всяка седмица. Добре, че повече няма да бременея, че сега чакам голямото укротяване, след голямото увеличаване на колекцията ми. Нещата отдавна излязоха от контрол, та не ми пука, но все пак се надявам да крота малко че.....няма място за съхраниние вече никакво. Всъщност това ми е проблема, друго не ме притеснява от многото на брой парфюми, които притежавам и които със сигурност ще се увеличат още доста, до края на годината. Laughing Laughing Laughing

# 366
  • Stuck in a moment
По повод един постинг малко по-нагоре...Доколкото се поразрових амбрата май е от животински произход, а амбъра е от растителен. Даже имах нещо като спор по въпроса с една позната. Нали не греша?

# 367
Аз напоследък все се пръскам с  Miss Dior Cherie, но днес ми си прииска нещо по-пикантно и съм с Calvin Klein Obsession, винтидж версията.

# 368
По повод един постинг малко по-нагоре...Доколкото се поразрових амбрата май е от животински произход, а амбъра е от растителен. Даже имах нещо като спор по въпроса с една позната. Нали не греша?
Два вида са. Единия е вкаменела смола - кехлибар
https://www.fragrantica.com/notes/Amber-54.html
а другият вид е сивата амбра, производна от китовете
https://www.fragrantica.com/notes/Ambergris-524.html
Не знам как е по-правилно - амбра или амбър, и може би си права, че амбрата е прието да се нарича ambergris-ът, a амбър кехлибарът. Но на латиница и двете са amber.

# 369
  • СОФИЯ
Къде сте се покрили всички....парфюми не купувате и носите ли?  Mr. Green

Аз пък съм се зарила от проби, нали си търся нови любови, но нещо се изморих от аромати и реших да си дам малко почивка  Crazy
Иначе тези дни съм с  Guerlain Aqua Allegoria Mandarine Basilic и Diptyque Oyedo Тук времето е много променливо и в дните, когато е хладно ползвам Burberry My Black който ме впечатли  Simple Smile

# 370
  • Бургас
И аз поръчах наскоро проби и ги разучавам.Купих си Елиън,от пълно отричане се възроди една голяма любов между нас в най-горещите дни Rolling Eyes,страхотен е!Явно за някои аромати трябва да дорасне човек и чак сега разбрах защо този парфюм има толкова много почитатели. Simple Smile Heart Eyes

# 371
  • София
Амбър е сиво восъчно вещество - продукт на жизнената дейност на кашалотите - много скъп и широко използван при производство на висококачествени парфюми. Понякога амбрата я бъркат с друг продукт  - кехлибар. Във френския език и двата компонента се наричат ambre, съответно на испански и английски ambra и amber, затова при превода често се получава объркване. Затова хитрите французи са намерили начин: животинската амбра са я нарекли "сивата амбра" - ambergris, а кехлибар "жълта амбра"  - jaune ambre. Така става по-лесно, обаче за съжаление не винаги при обявяване на пирамидата на парфюма има уточнение.
Сивата амбра в началото има доста неприятна миризма, която с годините придобива скъп и благороден аромат с морски ноти. Често в пирамидата ароматът на самата амбра изобщо не се усеща, но тя се преплита с другите компоненти и ги кара да звучат по-съблазнително и луксозно. Животинската амбра е много скъпа, затова често се използват нейни синтетични заместители - ambrien, ambroxan.
Кехлибар като камък, естествено няма собствена миризма Simple Smile Често кехлибар това е наситена комбинация от ванилия и тамян. Понеже самата съставка има жълто-оранжев цвят, затова се нарича "жълта амбра".
А и като цяло всички съчетания на ноти, които придават на парфюма смолист и сладък "вкус" обикновено наричат кехлибарени Simple Smile Това може да бъдат: бензоин, балсам толу, tonka beans, които се подсилват с тютюн, ванилия или бадем.
Това го намерих в нета и ми беше много интересно  Flutter

# 372
И полезно, благодаря! Flowers Hibiscus

# 373
А днешната покупка не я броя, то е резил на местна почва това супермаркетско произведение да го споменавам

НИКОГА не се притеснявай какво носиш! Парфюмите НЕ СА дрехи , по които някой ще разпознае някакъв социален статус , в зависимост от това дали на етикета ти има Gucci или някаква китайска Пяо-Ляо марка.
По-скъпия парфюм ПРЕДПОЛАГА по-високо качество,но не ти гарантира задължително по-добър за теб аромат,а да не говорим за комплименти!
Много често скъпите ниш парфюми се купуват за собствено удовлетворение , и за МНОГО тесен кръг от хора,които могат да ги оценят.Ако изключим цитрусите от уравнението, в повечето случаи
НИШ =//= КОМПЛИМЕНТИ , а има не малко ниш парфюми , които предизвикват силно негативни отзиви при парфюмно незапознатите хора т.е. 95/100 човека....а да не говорим какво става,ако се олее човек.Примери бол - Black Afgano на Nasomatto , Tobacco Oud и Tuscan Leather на Tom Ford , Intense Cafe на Montale , Chergui и Fille en Aiguilles на Serge Lutens , Mamluk на Xerjoff и Laudano Nero на Tiziana Terenzi са парфюми от личната ми колекция,които са неприятни на доста хора около мен....въпроса е,че мен това не ме интересува-не веднъж съм споделял,че нося неща,които на мен ми харесват  Mr. Green
Ако на теб ти е добре с този по-евтин парфюм-супер  Peace

И аз така, нищо не ми провокира любопитството напоследък освен 8-те нови ексклузива на Диор, търпението вече Rolling Eyes ....Били ексклузивни само за бутика им в Париж...

От както усетих как са осакатили Oud Ispahan вече имам едно на ум за La Collection Privеe  ooooh!

Това с ексклузивите е доста популярно последните години,и е доста добър начин за предизвикване на хайп в клиентите.В 9/10 случая тези ексклузивитети са временни-примерно 6 месеца даден парфюм ще се продава само в бутика в .... Лондон,като в повечето случаи не може да си го купил онлайн,а трябва някой да ти го прати.Пращал съм 2 пъти Single Malt на Kilian на хора,в Щатите,защото нямаше как да си го купят,докато беше само за Лондон.Да не говорим,че там цените са по-високи-особено рефилите! Уникален парфюм между другото-съжалявам,че го продадох.

При мен след бременностите е страшно положението в парфюмно отношение. Тогава ми се отваря неподозиран парфюмен апетит и купувам буквално като луда - всяка седмица. Добре, че повече няма да бременея, че сега чакам голямото укротяване, след голямото увеличаване на колекцията ми. Нещата отдавна излязоха от контрол, та не ми пука, но все пак се надявам да крота малко че.....няма място за съхраниние вече никакво. Всъщност това ми е проблема, друго не ме притеснява от многото на брой парфюми, които притежавам и които със сигурност ще се увеличат още доста, до края на годината. Laughing Laughing Laughing

Аз няма как и да бременея , но при някаква силна продължителна комбинация от напрежение и нерви,било то от личен,или професионален характер започвам да си купувам доста парфюми...ако говорим само за парфюми,а не за другите хобита  Whistling
Имал съм случаи да си купя толкова неща за месеца,че в един момент да се усетя,че нямам пари да си платя тока  Joy  Добре че тези кризи са доста редки...
Съхранението - голям скрин,или рафтове по стените.Хубаво е по-скъпите,редки и винтидж парфюми да се съхраняват в wine cooler (хладилник за вино?!?) , или обикновен хладилник/фризер , който да има опцията за регулиране на температурата до нива,които да не са много студени и да са постоянни.
Аз си купих 2-ра ръка от Олх wine cooler на супер цена точно за тази цел.
В Щатите почти всички с по-големи колекции, по-скъпите и редки неща така си ги съхраняват.Светлината и топлината/промяната и са най-големите врагове на парфюмите.

Истинска амбра т.е. аmbergris се използва много , ама МНОГО рядко в последно време , дори в скъпите нишови парфюми.Почти винаги се използва ambroxan - синтетичен заместител,въпреки че има и други.

Парфюм за деня беше
Парфюм за вечерта

# 374
  • София

НИКОГА не се притеснявай какво носиш! Парфюмите НЕ СА дрехи , по които някой ще разпознае някакъв социален статус , в зависимост от това дали на етикета ти има Gucci или някаква китайска Пяо-Ляо марка.
По-скъпия парфюм ПРЕДПОЛАГА по-високо качество,но не ти гарантира задължително по-добър за теб аромат,а да не говорим за комплименти!
Много често скъпите ниш парфюми се купуват за собствено удовлетворение , и за МНОГО тесен кръг от хора,които могат да ги оценят.Ако изключим цитрусите от уравнението, в повечето случаи
НИШ =//= КОМПЛИМЕНТИ , а има не малко ниш парфюми , които предизвикват силно негативни отзиви при парфюмно незапознатите хора т.е. 95/100 човека....а да не говорим какво става,ако се олее човек.Примери бол - Black Afgano на Nasomatto , Tobacco Oud и Tuscan Leather на Tom Ford , Intense Cafe на Montale , Chergui и Fille en Aiguilles на Serge Lutens , Mamluk на Xerjoff и Laudano Nero на Tiziana Terenzi са парфюми от личната ми колекция,които са неприятни на доста хора около мен....въпроса е,че мен това не ме интересува-не веднъж съм споделял,че нося неща,които на мен ми харесват  Mr. Green
Ако на теб ти е добре с този по-евтин парфюм-супер  Peace

Много ме кефиш! Адски си прав, парфюмите са за лично удоволствие Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт