Парфюмни размисли и страсти - 211

• 150 367
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Напоследък съм прекалено заета с новата си работа и нямам наистина никакво време за шопинг. Което смятам в най-скоро време да променя, живот и здраве!   Wink
За протокола - попаднала съм в среда на парфюмни лаици. В един леко облачен ден бях с Градската кралица и една от колежките ми явно искаше да ми направи комплимент -  du riechst so frisch - ти ухаеш толкова свежо. Всяко друго определение бих дала за тоя аромат, но не и свежо. Но...  както и да е! Laughing
Иначе, чета темата с интерес и си набелязвам.  Peace

# 376
Вчера бях в компанията на много приятелки и носех Аурата за проби. Абсолютно всички го харесаха и то страшно. Някои още днес ще го поръчват, други ще мислят, но като цяло предизвика ефект "уау". Честно казано съм изненадана от чак толкова харесване. На всички стои по еднакъв начин горе-долу, не се прояви хамелеонски. За мен е необяснимо това, че тук ще го видим чак 2018 година, както се говори. Харесва се силно и хората го желаят.

Пробвах и Габриел и очаквано ми хареса. Типичен Шанел от тези продаваемите, с големите планове за изпълнение. Силен флорал взел доста от Шансовете и при мен от Chanel N°5 Eau Premiere. Развиви се много хубаво на кожата, но базата му не е нищо особено и улегна бързо. Веднага се познава, че това е Шанел и според мен ще се харесва и купува много, много. Не  е "уау", чудо невиждано, но и никой не очаква предполагам, такива нещо от него. Бутилката му за съжаление не е толкова хубава колкото на снимки, защото е много лека и от наистина тънко стъкло. Капачката също не ми допадна. Харесвам бутилката на Chanel No 5 L'Eau .
Габриел се разви на кожата на всички мацки по различен начин. Трябва да се пробва с хубаво напръскване не на блотери. На мен ми стои чудесно и ще го купя още тези дни. Точно това си представях и съм доволна.

Излязъл е Скандал на Готие, нямам търпение да го пробвам.

# 377
  • Франция
densi, радвам се, че ти е харесал Gabrielle, а щом сте го пробвали в компания предполагам, че ще има още отзиви и няма да остане в темата задълго моят самотен хейт Simple Smile

Аз пък сега ще чакам ей този бонбон Heart Eyes и имам предчувствието, че ще ми допадне много, много повече от Gabrielle. Поне що се отнася до дизайн на бутилка, ако таргетираш младата аудитория, ето така се прави!

# 378
  • София
Йоан Владимир, пропуснала съм твоя хейт. Wink  По описанието на densi имам чувството, че ще ми допадне на мен. Щом се развива като класически Шанел и прилича на Шансовете и на Chanel N°5 Eau Premiere. Не знам кога ще мога да го пробвам обаче. Най-рано на есен, а ми е толкова любопитен тоя аромат! Kissing Heart

# 379
Hаистна ли в Габриел се прокрадва прилика с Жур Абсолю? Денси не обича да сравнява, но все пак, ако е така, може да се окаже, че наистина ще се харесва масово, каквато е целта му.
Харесвам мощността и трайността на произведенията на Мюглер, които харесвам за себе си, и ще ми е интересно да пробвам Аурата. Бутилката ми е кичозна много за парфюм, но е обичайна за бранда. Цвета привлича.

Бутилчицата на този Ерме, който е показала Йоан Владимир, изглежда очарователно! Heart Eyes

# 380
  • Бургас
След описанието на Денс и аз мисля,че Габриел ще ми хареса,дано. Hug Heart Eyes И аз искам да пробвам Скандал на Готие и новия на Е.Сааб,който Ковачева описа. Heart Eyes Денс,пиши моля те за Скандал ако го пробваш. Heart Eyes

# 381
С Жур Абсолю прилика голяма не намирам някаква, защото там има много грейпфрут и е по-свеж, но си е типичен флорал. Без да се усеща яка мощна тубероза, има жасмин, иланг, алдехиди, леки некисели цитруси, мускус, гардения при мен. Шанел цветя, които аз познавам и харесвам. Лек е, елегантен фин такъв, по-момичешки, не е вечерен аромат. Светъл парфюм. Аз например не бих сгрешила, че е Шанел. Има препратка в самото начало и към КМ, която на мен ми харесва /препратката, а и КМ де/, но после си отива на моята кожа към Премиер.

# 382
  • До сърцето...
Тези дни имах възможността да пробвам няколко аромата от Oriental Collection на YSL.

На блотер всички са разкошни (аз лично не харесах на блотер Majestic Rose, малко скучен ми дойде; но пък на дъщеря ми и хареса).

Най-интересен ми беше Exquisite Musk , на блотера - просто разкош, бях на милимунда да си го отстрелям, 2-та грама здрав разум ме спряха. На моята кожа, след първите 10-на минути, аромата става тих, скромен и до един час го няма никакъв. Но пък какви връхни нотки (влюбено човече)
Скрит текст:
Как ми липсват старите емотикони!!!

Не вярвах, че ще харесам Supreme Bouquet , заради белите цветя в пирамидата. Не ме впечатли веднага, но с развитието си ме печелеше все повече - приятна сладост, деликатно цветен и в същото време ярък и присъствен. Страхотен шлейф и трайност, усещах се като загърната с пухкаво одеялце в прохладна утрин.

И най-голямото разочарование - Noble Leather. Невероятен на блотера (благородна кожа, загадъчна ванилия, топла амбра), а при тест с кожата ми изби неприятна нотка на мухъл, която си остана до базата (която си е откровено сладка).

Splendid Wood - не е лош, но не този уд очаквах от ориенталска серия парфюми, а и тамяна никакъв го нямаше.

Последна редакция: чт, 27 юли 2017, 16:59 от Радика

# 383
С Жур Абсолю прилика голяма не намирам някаква, защото там има много грейпфрут и е по-свеж, но си е типичен флорал. Без да се усеща яка мощна тубероза, има жасмин, иланг, алдехиди, леки некисели цитруси, мускус, гардения при мен. Шанел цветя, които аз познавам и харесвам. Лек е, елегантен фин такъв, по-момичешки, не е вечерен аромат. Светъл парфюм. Аз например не бих сгрешила, че е Шанел. Има препратка в самото начало и към КМ, която на мен ми харесва /препратката, а и КМ де/, но после си отива на моята кожа към Премиер.
Ако е типичен Шанелски аромат, сигурна съм че и на мен ще ми хареса.
Ще чакам да го пуснат септември и ще го пробвам непременно.

# 384
  • София
За протокола - попаднала съм в среда на парфюмни лаици. В един леко облачен ден бях с Градската кралица и една от колежките ми явно искаше да ми направи комплимент -  du riechst so frisch - ти ухаеш толкова свежо. Всяко друго определение бих дала за тоя аромат, но не и свежо. Но...  както и да е! Laughing
Ох, това много ми напомня за една моя колежка, която зиме и лете ни обгазява с Живота е прекрасен...и напръскала съм си аз на  китка Оранж верт за проба и ѝ давам да помирише и тя възкликва " Ооо, много е сладък, не ми понасят толкова сладки аромати"Open Mouth ...възприятия всякакви.
И аз чакам с нетърпение всички нови аромати. Габриел съм сигурна, че ще ми хареса, но не съм сигурна, че ще е до степен да купя. Аура съм сигурна, че няма да е мой, но ми е любопитен...а Готието ми е най- интересно Blush
Днес тъкмо изхабих последните капки от един Класик, възползвайки се от хладното време.

# 385
А днешната покупка не я броя, то е резил на местна почва това супермаркетско произведение да го споменавам

НИКОГА не се притеснявай какво носиш! Парфюмите НЕ СА дрехи , по които някой ще разпознае някакъв социален статус , в зависимост от това дали на етикета ти има Gucci или някаква китайска Пяо-Ляо марка.
По-скъпия парфюм ПРЕДПОЛАГА по-високо качество,но не ти гарантира задължително по-добър за теб аромат,а да не говорим за комплименти!
Много често скъпите ниш парфюми се купуват за собствено удовлетворение , и за МНОГО тесен кръг от хора,които могат да ги оценят.Ако изключим цитрусите от уравнението, в повечето случаи
НИШ =//= КОМПЛИМЕНТИ , а има не малко ниш парфюми , които предизвикват силно негативни отзиви при парфюмно незапознатите хора т.е. 95/100 човека....а да не говорим какво става,ако се олее човек.Примери бол - Black Afgano на Nasomatto , Tobacco Oud и Tuscan Leather на Tom Ford , Intense Cafe на Montale , Chergui и Fille en Aiguilles на Serge Lutens , Mamluk на Xerjoff и Laudano Nero на Tiziana Terenzi са парфюми от личната ми колекция,които са неприятни на доста хора около мен....въпроса е,че мен това не ме интересува-не веднъж съм споделял,че нося неща,които на мен ми харесват  Mr. Green
Ако на теб ти е добре с този по-евтин парфюм-супер  Peace
WaltherP99, пропуснах да ти благодаря за обективното и адекватно(както винаги!) мнение. Днес тук вали и аз смело се напръсках с Royal Oud Dello Yemen Tesori d`Oriente. Може да се носи в жега, защото не е задушлив и няма лепкава ванилия, няма и зъболекарски уд, дори изобщо няма както и някой друг сподели, но ей сега, на по-хладно, разкрива още по приятни страни от себе си. Ако този сок не е в бутилка на дрогерийна марка, а в бутилка на Монтал, никой не би се усъмнил в стойността му. Още повече, защото е типично по монталски мощен, подправков ориенталец, който превзема пространството и няма отмирисване. Същото казвам и за Byzantium, който е 100% аналог на Sweet Oriental Dream.

# 386
И аз да се изкажа по повод Gabrielle на Chanel - описанието на Денси потвърждава написаното от Йоан Владимир, че е един посредствен парфюм, боднато тук там от всички и 'айде новата песен на стар глас. При положение, че имам парфюмите, от които е заимстван нямам интерес към него.
Мисля си, че и името е отишло напразно, тъй като според мен предполага по-комплексен и богат аромат, а не накакъв елементарен цветен букет.
По отношение на шишето, на снимките ми
изглежда пластмасово. Даже шишето на Gucvi Rush изглежда по-добре, защото предполага една препратка, наммигане към един от символите на 80тте години.
За мен шишето на  Gabrielle е едно от най- грозните бутилчета на пазара в момента Sunglasses

# 387
  • на североизток от Рая
Здравейте, момичета!
 Виждали ли сте парфюми на Хайди Клум някъде, налични?

Цитирам се, с надежда някой да ми отговори.  Blush

# 388
  • София
В дрогерии Лили. Само един обаче. Шайн, мисля Peace.

# 389
  • на североизток от Рая
В дрогерии Лили. Само един обаче. Шайн, мисля Peace.

Благодаря, Rafiqa!  Hug
 В нашия град нямаме Лили. Аз търся Блу шайн, не Шайн.

Общи условия

Активация на акаунт