Парфюмни размисли и страсти - 211

• 148 820
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Парфюмната апатия е предизвикана от жегите. Днес, подкокоросана от Денси Smiley, се влачих по обяд в най-големия пек във Фарена да опитам Амуаж - Сиел, Диа и Съншайн.
Е, нищо не разбрах от тях Thinking.

Имам си иначе тук една пробичка от In Love Again 2011 на YSL, разучавам го, много е интересен, но още не мога се реша дали в крайна сметка да го отнема от парфюмната фея, чиято собственост е понастоящем Rolling Eyes.

# 526
  • София
Тя и дъщеря ми, като беше на 9, беше решила, че Алюрът МИ е точно като за нея  Twisted Evil  и изобщо не искаше да се съгласи с предназначения й Виктория Сикрет, хем със златни блещулки вътре.

# 527
Стават и парфюмите на Зара Wink.

# 528
  • Germany
Ето, който има момиченце,  може да даде по-адекватен отговор.  Blush Все пак е важно и какво детето разбира под "марково".
Karie, зависи коя е майката/бащата на момиченцето Grinning Моето от няколко дни ме обработва да й подаря Хипнотичната отрова ЕДТ Joy Засега спасих положението с два виала, но какво ли ще е, като свършат, а даже още не е тийн Astonished

Редовно ходя по парфюмерии с дъщеря ми и пръскам върху нея сладкиши от рода на Ариана Гранде и Джуси Кутюр, и тя търпи стоически, но си има вкус детето и определено не припада точно по такива сладости.

От друга страна се сещам, че майка ми, която и до ден днешен е почитател парфюмен, точно на 13 - ия ми рожден ден ме заведе в кореком  тогава, да си избера първия мой личен парфюм, като ме остави, изборът да бъде изцяло мой. За мен това беше изключително доверие от нейна страна и начин да ми покаже, че може да разчита на мен, нищо, че си скачах още на ластик тогава. Още е един от най хубавите ми спомени от детството и бих препоръчала, ако имат възможност да изберат заедно парфюма.

Иначе конкретно смятам, че Зара имат много добри предложения за тази възраст, може да се избира и от детския и от дамския щанд.

https://www.fragrantica.com/perfume/Michael-Kors/Turquoise-41839.html ми направи последно впечатление, като много нежен, деликатен и свеж, чист флорал, идеален за хора, които не са с установен парфюмен вкус, идеален и за офис и подарък.

https://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/Body-Tender-17320.html също спада според мен към тази категория.

Подкрепям и за ароматите на Ескада, както и на Лакост, но най добре момиче само да избере нещо.

# 529
И представи си, ако детето избере Шанел 5, или Извънземното на Мюглер Simple Smile.

# 530
Ей, това Fruitchouli, WaltherP99, като го покажеш и ми потичат лигите, не знам дали и на усет ще е такова ...  Crazy

На мен ми е любим  Simple Smile Зависи какви неща харесваш... Цената не е висока,и според мен си заслужава.Поръчай си мостри директно от http://www.tauerville.com Аз съм си пращал нещата до UK.Пиши им,че искаш до БГ.

WalterP99, съхранявам ги в гардероб, някой от тях с кутийте други без.
Не понасям жегата и дори да сме навън климатика е включен на 23 градуса:blush:.
Нямам определен бюджет искам парфюмът да ме обгръща и да да има шлейф.
Много е топло преди дни стигна и 48 градуса.

Купи си поне moisture absorber - влаго-абсорбатор , и си го дръж в шкафа с парфюмите.Говоря за обикновените кутии-не ти трябва електронен.
Не разбрах само парфюма,който търсиш...за сега ли ти е,или за есен-зима? Че то май жеги си има при теб през по-голяма част от годината.
Дай ми и някакъв ориентира за "сладък аромат" , защото може да имаме различна представа за "сладко" - обичам гурмета.
За бюджета питам винаги , като се иска препоръка , защото не се познаваме, и няма как да знам какви пари ти се дават.Като почнах да пиша в тази тема дори бях получил няколко ЛС "Защо питаш за това-обидно е"  ooooh!  Ако бяхме във мото-форум и питаш да ти се препоръча кола...няма да има как да знам дали търсиш Голф или Ферари. Peace

Чак се ядосвам понякога, въпреки, че обичам лятото и топлината, но почти нищо не може да се носи /парфюм/ в температури над + 35 С.

Може-може без НИКАКЪВ проблем и на по-големи горещини

Още много примери мога да дам...

WaltherP99
Пробвах Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540
преди около месец - не бяха започнали жегите. Имам още, така че мога да се прежаля ако трябва и на студено време  Thinking

Пробвай че голямото братче вече е на пазара  Twisted Evil

WaltherP99, ще се радвам да споделиш кои са близките до Platinum Egoiste парфюми.

Бюджет?

Привет, парфюмни феи!
Извинявам се за нахлуването, но имам нужда от съвет за подарък. Трябва да купя подарък за 13!!! -годишно момиче, което се захласва в момента по всичко марково. Родителите казаха-  само да не е тежко и да не е много сладко. Предложения?

Заведи я в Zara да си избере нещо.Голяма част от парфюмите там са реплики на дизайнерски и нишови парфюми,и за цената си са перфектни.Ще платиш ~30 лева.Освен ако не смяташ да даваш над 50 лева това е най-добрият избор.

На 13 години и е малко рано за маркови парфюми Simple Smile. Нещо от Ив Роше ще свърши идеална работа.
+
Стига бе, за какво ценене на Герлен говориш изобщо! Това е дете и смятам, че Диор, Герлен и други от този сорт са крайно неподходящи за дете на тази възраст, особено пък ако това му е първият парфюм.

Совите не са това,което са/бяха ... Сегашното ранно тийн поколение 13-15 няма АБСОЛЮТНО нищо общо с нашето.Налага ми се да замествам сравнително често приятели,които станаха учители и им дължа услуги.Да им взема 1-2 часа по "история",като говоря за  3 различни, и много престижни софийски гимназии,а не за крайни квартали (където положението е още по-зле).Цигарите и наркотиците , а да не говорим за алкохола и секса са част от ежедневието.Само дето едно 95% от родителите нямат НИКАКВА представа за това,защото момичетата се преобличат в училище и си слагат къси поли и панталонки в които се вижда повече,от колкото се скрива,както и се гримират като жени на 30 отиващо на "лов".След края на часовете се преобличат и си махат грима , и отиват към мама и тате ако ги чакат с колата ни лук яли,ни лук мирисали.Огромен  % от 13-15 годишните момичета са минали....доста отдалеч покрай "децата".

В събота вечер ще пробвам Extrait de Parfum версията на Baccarat Rouge, който визирах като "голямото братче" , както и още необявените дори официално Oud Wood Intense/Tobacco Oud Intense на Tom Ford .Хайде Oud Wood в сегашната си формулировка си имаше нужда от intense версия,но идеята за Tobacco Oud Intense честно казано малко ме плаши  Thinking

Парфюми за деня и вечерта нямаше-натрових се вчера.Само в Бг могат да ти сервират фрапе с прясно мляко,което е с изтекъл срок на годност 3 месеца...  

# 531
  • Франция
WaltherP99, като познавач на по-странни марки, препоръчай ми най-близките аромати до Chanel No 19 EDP, които си срещал, че ужасно ми липсва в тия жеги Simple Smile Бюджет - да речем 300 евро.

Парфюми за деня и вечерта нямаше-натрових се вчера.Само в Бг могат да ти сервират фрапе с прясно мляко,което е с изтекъл срок на годност 3 месеца...  

Обади се в ХЕИ и направи оплакване. Дори в Бг тия неща не минават безнаказано.

# 532
Привет, парфюмни феи!
Извинявам се за нахлуването, но имам нужда от съвет за подарък. Трябва да купя подарък за 13!!! -годишно момиче, което се захласва в момента по всичко марково. Родителите казаха-  само да не е тежко и да не е много сладко. Предложения?

Дъщеря ми се радва най-много на тези - в една опаковка са, Парижа-а го ползвам и аз понякога  Sunglasses

Герлени, Шанели - не.

# 533
WaltherP99, като познавач на по-странни марки, препоръчай ми най-близките аромати до Chanel No 19 EDP, които си срещал, че ужасно ми липсва в тия жеги Simple Smile Бюджет - да речем 300 евро.

Обади се в ХЕИ и направи оплакване. Дори в Бг тия неща не минават безнаказано.
За какво ти е подобен парфюм, след като за 300 евро можеш да си купиш оригиналния.

# 534
  • София

В събота вечер ще пробвам Extrait de Parfum версията на Baccarat Rouge, който визирах като "голямото братче"

Ооооо, WaltherP99, ще очаквам с нетърпение да пишеш за него  Heart Eyes Аз в момента съм с отвеяна от "малкото" му братче глава Laughing

# 535
  • Франция
За какво ти е подобен парфюм, след като за 300 евро можеш да си купиш оригиналния.
Дори без да го дебна на разпродажба, цената му на официалния сайт е 128 евро за стотица, така че очевидно имам нещо друго наум и проблемът ми не е цената.
WaltherP99 често споменава тук непопулярни марки и също неведнъж говори за това как някои марки копират известни парфюми на известни брандове. Защо да не го попитам за препоръка...

# 536
Явно не схващам защото не виждам логика в това вместо да си купя оригинала за 128 евро, да дам 300 евро за подобен парфюм.
Питам съвсем откровено.

# 537
  • София
Аз скоро правих подарък на братовчедка ми, която стана на 15 и взех 2 комплекта на Зара...супер им се радва и ги ползва активно...даже най- вероятно ще и подаря моите Зари понеже мен не ме радват особено.
Ако на детето му е зор за марково обаче, не мисля че нещо на Зара ще го зарадва.
Другото е, че на 13-14-15 нито вече имат вид на деца, нито се държат като такива...

# 538
  • Франция
kikamora, търся именно подобен парфюм, не знам как така не се изразявам разбираемо. Искам да пробвам подобни парфюми, ей сега в жегата, и ако нещо си харесам, съм готова да платя сериозна сума. Реших да попитам Уолтър дали пък нещо не се сеща да препоръча, а той може да успее да ми помогне, а може и да не ме отрази въобще - аз пък не схващам какъв е проблемът с въпроса ми.
Може би няма логика в него, но каква пък ни е логиката на всички нас да пробваме още и още парфюми и да прахосваме луди пари за тях. Нали затова е страст и хоби.

# 539
Явно не схващам защото не виждам логика в това вместо да си купя оригинала за 128 евро, да дам 300 евро за подобен парфюм.
Питам съвсем откровено.

Не съм Йоан Владимир и няма да си позволя да отговарям от нейно име, но  ще изкажа предположение.
Този аромат (както и други на марката) претърпяха осакатяваща реформулация. Когато години наред въпросния аромат ти е бил близък на сърцето, промяната му е нетърпима. Уж е то, а не е.

Въобще не става дума за цена в случая.

Общи условия

Активация на акаунт