Парфюмни размисли и страсти - 211

• 148 869
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Прочетох, че има нови аромати на Задиг. Външно е същата концепция - за нея и него, черно и бяло. Just r( нямам такъв символ на клавиатурата)ock! Дали ще ги има в родните магазини? Simple Smile

# 481
Да, наесен предполагам. Ковачева писа за тях по назад, пробвай с търсачката да намериш, ако те интересува. Hug bouquet

Вчера в непоносимата жега водих Рамон Монегал Фламенко на сватба и понеже бях и с червена рокля, мъжът ми каза, че мириша на ягоди. Simple Smile Добре ми беше с този красив парфюм. Heart Eyes

# 482
  • София
Аз пък днес съм на сватба и обмислям какво да сложа...може би Л'инстант меджик или Инсоленс ЕДП...или пък традиционния ми сватбен парфюм Тубероза Гардения на Есте Лидер хммм. Подозирам, че ще ги промъкна всички след малко( понеже сватбата не е в София) и ще решавам на момента. Grinning

# 483
Давай Тубероза Гардения. Страхотен е за жеги и сватба. Другите днес ще са задушливи, защото пак ще е е много топло. Приятно изкарване!

# 484
Да, наесен предполагам. Ковачева писа за тях по назад, пробвай с търсачката да намериш, ако те интересува. Hug bouquet

Вчера в непоносимата жега водих Рамон Монегал Фламенко на сватба и понеже бях и с червена рокля, мъжът ми каза, че мириша на ягоди. Simple Smile Добре ми беше с този красив парфюм. Heart Eyes
Благодаря! Не съм в час напоследък, явно съм пропуснала, че са обсъждани

# 485
Ето заповядай! Heart Eyes Hug bouquet

Успях да пробвам двата нови аромата на Задиг & Волтер. Бутилките отново са решени в черно и бяло, този път са масивни, матови, със златни надписи. Само заради тях бих ги купила, много са хубави Broken Heart

Just Rock! for Her Zadig & Voltaire е доста сходен с първообраза, но не е така сладък и не го усещам толкова флорален. Магнолията е заменена от жасмин. Няма го и ароматът на кестеновия крем и сладкарската сметана. Доста по-сдържан е, тъкмо да си помисля, браво, браво, и крадешком се прокрадна ОНОВА цвете /ох, къде са ми старите емотикони/ Туберозата не е креместа и накъртваща, доста премерена е, комбинира се добре със санталовото дърво. В базата усещам доста повече пачули, което отново добре допълва туберозата и прави парфюма по-умерен. Този парфюм е за тези, които харесват оригиналния вариант, но сладостта и гурме нотките в него им идват повече. Като цяло двете версии са доста близки и лично аз не бих го купила този. Отново се комбинира много добре с мъжкия вариант.

Just Rock! for Him Zadig & Voltaire започва просто раз-кош-но CupidCupidHeart Eyes То дърво, то тамян, то пачули, умрях от кеф, почти получих тих душевен оргазъм. Хладна, сурова дървесина, мъжкарско пачули и точно онзи тамян, който обожавам, и който прави парфюма за мен лично много секси, а за други ужасен. Тъкмо си мислех с кой да го сравня, дали с Хиноки, дали с кафявото тамянено гучи, охках и ахках, припадах и се свестявах сама, когато хладните нотки утихнаха и се включи ванилията. Не казвам, че е лошо. Никак даже. Идеално се връзва в композицията, и е доста по-умерена от оригиналната версия, но точно тази ванилия ми разваля удоволствието. Просто невероятното зелено, мрачно и хладно начало се заслажда и се разваля страхотния първоначален ефект. Допълнителна топлина внася и амбърът в базовите нотки, изобщо, голямо развитие търпи този парфюм.  Определено тази версия за мен е по-добра от първоначалната версия, макар отново да имат доста общо. Но за мен този парфюм е доста по-хубав и ще го пробвам пак, за да преценя имам ли спешна нужда от него. Препоръчвам го на всички любители на мрачни дървесни аромати тип Хиноки и старото кафяво тамянено Гучи.

# 486
Two HeartsДенси, златна както винаги!:sparkling_heart:
Не знам дали ще ми хареса белия Задиг, защото в първия точно кестеновия крем ми е любим, но ще го пробвам, разбира се.
По повод темата за спрените аромати ( а този мисля е спрян отдавна) майка ми от години страда за By на Dolce&Gabbana. Като ви казвам страдание - страдание! Изпръскала е не знам колко 100 - тици и по нейни думи "изведнъж, без никакво предупреждение, го спряха". Смътно си спомням аромата и разбира се кичозното шише. Имате ли идея с какво сходно като аромат мога да я зарадвам?

# 487
  • Бургас
Успях да пробвам Скандал на Готие,но не виждам нищо скандално в него,а големи надежди му възлагах.Страхотно отваряне,супер силно усещам гардения и ванилия,която не е дадена в пирамидата.И аха да ми хареса много,но след 15-20минути зави в посока Черният Опиум при мен,няма да го купя със сигурност.Микс от два-три хитови парфюма е. Crossing Arms

# 488
  • София
И аз днес пробвах Скандал. Не ми хареса изобщо. Почва като розова дъвка, после завива към Ла ви е бел, запазвайки силно синтетичното си звучене. Дори сладостта е медена на моменти, което моментално го прави една идея пиклив на кожата ми. Бутилчицата е забавна и солидна. Това е единственото интригуващо в него.
Чакам Тардес на Карнер Барселона и възлагам големи надежди, че тази парфюмна апатия не ми харесва.

# 489
И най-голямото разочарование - Noble Leather. Невероятен на блотера (благородна кожа, загадъчна ванилия, топла амбра), а при тест с кожата ми изби неприятна нотка на мухъл, която си остана до базата (която си е откровено сладка).

Е с тази пирамида каква точно очакваш да е базата?  Mr. Green Абсолютно никакъв мухъл не усещам-парфюма за мен е перфектен , като в никакъв случай не е гурме! Бленда е много добър , като "мухъл" можеш да усетиш само от пачулито.Аз усещам и тютюн при мен.Този тип аромати НЕ СЕ пробват лятото , а на по-хладно време-не му е сезона на Noble Leather сега.Пробвай го пак на +10 / -10 и си мисля,че ще ти допадне.   Peace

И аз да се изкажа по повод Gabrielle на Chanel - описанието на Денси потвърждава написаното от Йоан Владимир, че е един посредствен парфюм, боднато тук там от всички и 'айде новата песен на стар глас. При положение, че имам парфюмите, от които е заимстван нямам интерес към него.
Мисля си, че и името е отишло напразно, тъй като според мен предполага по-комплексен и богат аромат, а не накакъв елементарен цветен букет.

И как точно прецени,че е посредствен....по нечие ОПИСАНИЕLaughing Не съм фен Chanel , но да се охарактеризира парфюм като посредствен само по описание,без парфюма да е бил на километри от теб...  е меко казано смешно.Сетих се за стария виц от времето,когато бяхме деца за един циганин, дето никога не е ял баница, ама брат му веднъж е виждал, как един друг е ял.
Темата е за споделяне на ЛИЧНИ впечатления , а не на преразкази.

Имаше въпроси дали ще "бие" Мон Герлен?! Дали ще обере наградите?! Никога според мен! Награди със сигурност ще има, но срещу Мон Герлен да тича, няма да го стигне.

Кои точно награди визираш,че последните 2-3 години парфюмните конкурси и награди станаха като "Мис"-ките и конкурсите за красота в БГ.С огромните окрупнявания , в които големи международни корпорации започнаха агресивно да купуват по малки такива,както и престижни нишови марки се получи така , че 6 големи компании Coty , Elizabeth Arden , Estee Lauder , Inter Parfums , LVMH и Puig държат 85-90% от световния пазар.Едно на ръка,че почнаха абсолютно ненужни реформулировки , а и почнаха да си купуват конкурси и награди,като в някои такива вече се номинират само парфюми "от нашите".Примери бол...
Едно ЧУДОВИЩНО голямо евала на Andy Tauer и малкото останали мохикани,които отказват (поне до този момент) да се продадат.Andy Tauer беше казал,че е имал десетки предложение,но не иска да му се казва какъв тип парфюми да прави,какви съставки,нотки да използва,да му се определят цени,дизайн и да му се реформулират парфюмите без никой да го пита....явно визирайки други брандове.

WaltherP99, вярно ли Gorse Laboratory Perfumes от новите ти придобивки се доближава до Creed Virgin Island?

Да много прилича на по кокосовите бачове на VIW,но си има и лайм.За този парфюм чух от един английски ривюър в тубата.В базата за мен почти няма разлика като си ги пръскам единия на едната,а другия на другата ръка.Цената особено с този нисък паунд е УНИКАЛНА £60.00/100ml за това качествно е без пари.

Предполагам никой няма да има проблем да гледа клипа,и да разбере всичко.

Чудех се също дали си попадала на една доста апокрифна според мен марка - Stéphane Humbert Lucas 777, с която аз се сблъсках най-случайно и много набързо, но доста ме впечатли. Panthea и Khôl de Bahreïn по-конкретно, но май никой от тях не е твой.
Ще се радвам, ако някой има отзиви за този странен за мен бранд Hug

Аз познавам някои неща на марката , като мнението ми като цяло е положително.Oumma обаче е МНОГО СИЛНО взаимстван от сравнително евтин арабски парфюм - нещо което се прави масово последните години.Ок по-хубав бленд и съставки,но аромата е поне 90% същия.

Попаднах и на тази марка Map Of The Heart, но за нея друг път. Ще кажа само, че Purple Heart V 5 ме отвя отвсякъде Rolling EyesCupid Тъмен, страстен, сладък, вещерски и много мой. Жесток лакритц, жестоки опушени виолетки, жесток препечен сливов конфитюр, жестоко топло дърво, жесток мек амбър. Ако харесвате Хипнотичната отрова ЕДП на Диор, ще откачите по този. Коженото ми яке се е пропило от аромата, и просто припадам от кеф. Малко беше смущаващо, като видях различно оцветените сърца, наредени едно до друго Flushed Капачката е доста нескопосана и не на място, но още два аромата също много ми допаднаха, така че няма да намирам кусури Wink

Пробвал съм 2-та и 4-та.Първия за мен е ужасен,и за съжаление го усещам сравнително често,защото го носи човек,с който се виждам по работа почти всяка седмица.Не знам дали аз го усещам така,или е от неговата кожа,но в 2-та има нещо много болнично и лекарствено,а на всичкото отгоре има и пипер.Мирише ми на комбинация от йодасепт , дафинов лист и черен пипер  Stop

Момичета и момчета, къде в София може да се намерят за тест и покупка Ексклузивите на Шанел?

Иначе вече цял месец Platinum Egoiste ми е парфюмният подпис и не мога да му се наситя. И в тази връзка, разглеждайки пирамидите на някои от ексклузивите (Jersey и Boy), ми е струва, че ще ми допаднат много (лавандула, здравец, мускус, ванилия, тонка...) Simple Smile

Никъде-Les Exclusifs с малки изключения се продава или в бутиците,или във висок клас магазини в ... по-нормални от нашата страна.
Ако ми кажеш бюджет бих могъл да те ориентирам за нещо подобно на Platinum Egoiste.
А да-един приятел колекционер има  за размяна/продажба винтидж не-отварян Platinum Egoiste от 96'та , когато се казваше обратното Egoiste Platinum .Ако те интересува мога да го питам какво точно иска за него?

Никога не съм харесвала цитрусови парфюми, докато живеех в Бг  не ги делях на зими и летни:blush:
Сега живея на остров жега, задух и влага. Лятото е дългоооо и ми писна от цитрусовите парфюми,които заобичах откакто съм тук.
Обожавам сладките аромати и ми се носи нещо с по-мека ванилия. Не зная в каква комбинация,но искам нещо вкусно за жегите без да ме души.
Има ли такъв парфюм?

Има .Какъв ти е бюджета обаче? Надявам се съхраняваш правилно парфюмите,защото при такъв климат се съсипват сравнително бързо - влага+жега.

Atelier Cologne Vanille Insensee за мен е точно нежна ванилия с леки цитруси, която предполагам може да ти хареса, а и ще е подходяща за климата при  теб bouquet

Добър избор , но Atelier Cologne с малки изключения не се славят с голяма трайност.За да изтрае или вазелин,или праймър отдолу преди пръскане.

след пламенната пледоария на Уолтър  Mr. Green в никакъв случай да не си го купуваме, защото нещо много страшно може да ни сполети

Никога не съм казвал такова нещо  newsm78

В НИКАКЪВ случай да не се купува на сляпо,по моето , или на който и да е друг описание-за някои ще е перфектен,но за други ужасен.На приятелката ми избива доста неприятна тинеста нотка.
+
Началото на Аурата ми става все по-противно. Много мухъл, много зелена плесен бляк. Натам е добре, но началото ще ме откаже да го нося или поне не и до студ.
+
Изобщо не очаквах, че Aura-та ще се окаже толкова никакъв парфюм.
Началото е отвратително - мирише на болница, на продължително боледуващ човек, чиято кожа е пропита с миризмата на антибиотици;

За това говорех.

Същото "изпитание" имах с Maison Francis KurkdjianBaccarat Rouge 540 Отврат...  Sick

На какво време го пробва?

Cloe, и аз смятам, че не винаги цитрусите са най-доброто за жегите. Да не кажа, че ги предпочитам даже в студ, когато са звънливи и дават най-доброто от себе си, както и доста по-трайни, но това са си мои размишления и опит.

Зависи от зимата,и от навиците.Ако практиката е кола->работа->кола->кафе/мол/кино->кола->в къщи да . но аз примерно ако не е супер студено , ветровито много обичам да се разхождам зимата пеша и студеното време от -10 до +5,а да да не говорим вятър ако има "изстъргват" 99% от цитрусите от кожата ми за 30-40 минути макс,дори да съм се олял с 12-15 пръскания.Тук изключваме Acqua Viva и подобни.

Какво ще кажете за морковна нота в парфюмите, феички?

За храна много обичам моркови,на сок също,но като парфюмна нотка....не мога да понасям. #Cussing out
Un Jardin Sur Le Nil доста пъти съм споделял,че при мен е морковено-доматен зарзават в буркан.Скоро пробвах някакво Byredo пак с доста моркови...ужасно ми беше.

Ковачева, поздравления Kissing Heart. Изказах се с "половин уста", а ти успя да ме разбереш какво търся.
Страхотно описание и ми се струват много мой аромати.
Обожавам сладки,гурме аромати и със шлейф.

Ковачева ми е дружка,но има доста притъпена представа за сладки и гурме аромати  Mr. Green  Зависи какво точно търсиш.

Какво мислите за
https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Oud-Ispahan-15231.html
Харесва ли ви и за какво време е според вас?

Забрави .... точно Oud Ispahan на сляпо....
Студена есен/пролет и зима.Дори след реформулирофката парфюма е доста силен,а да не говорим за преди да го .... променят.

Дени, освен при Калин къде другаде могат да се тестват Амуажи? Още не съм имала възможност да помириша Съншайн/man and woman/ . И едно Армани Приве умирам да го подуша, предлагат ли се някъде в София или да си поръчам проба?

https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Prive- … ntrico-31209.html :лиги:

1.Във Фарена имаше преди-не съм минавал там от доста време.
2.Ambre Eccentrico за мен е УНИКАЛЕН  Heart Eyes  В топ 10 ми е на любими аромати,а имам 227 без да броя мострите,и отливки под 30мл. Винаги ме кара да се усмихвам,да се чувствам добре с него...Според мен обаче не е за всеки ден,а за специални случаи.Разрови се назад в мненията ми-бях го описвал доста подробно преди време,но не помня кога беше.

Новото в колекцията е

Парфюм за деня беше

Парфюм за вечерта беше

# 490
  • Варна
Ей, това Fruitchouli, WaltherP99, като го покажеш и ми потичат лигите, не знам дали и на усет ще е такова ...  Crazy

Миналата седмица си поръчах 30 мл Aura и си викам, дори да не ми хареса, ще й/му се радвам като бижу - хихи. Когато мъжът ми ме попита на какво мирише и аз му отговорих на "настъпана миризливка", наистина погледът му беше многоизразен  #Crazy За какво всъщност си даваме парите?
Началото му е доста красиво - няма болници, тиня и лекарства. Усеща се ретро звучене, но в духа на луксозен сапун от 80-те, а т.нар. мазна нотка, според мен идва от портокаловия цвят, който е посочен, но аз си представях прясно изцеден сок, а то е леко прецъфтели потокалови цветчета или за мен това си е живо нероли.  Вечерта излязох в жегата и се понесе такова благоуханно присъствие, започнах да се въртя и да се чудя от къде идва тази красота, а то от мен! Макар, че вкъщи си беше една скучна, но ВИП бабичка, в жегите е много, много красив.
Няма да си кривя душата, ако го бях пробвала на ръка, може би нямаше да го купя, но след снощния ареол, не съжалявам (пръскането обаче беше върху коса).
Може би двете "тайни" съставки  Wolfwood from Firmenech и Tiger Liana, които за мен са непознати, му дават такова едно екзотично зелено присъствие, да определено има екзотика.  
 Simple Smile

# 491
WalterP99, съхранявам ги в гардероб, някой от тях с кутийте други без.
Не понасям жегата и дори да сме навън климатика е включен на 23 градуса:blush:.
Нямам определен бюджет искам парфюмът да ме обгръща и да да има шлейф.
Много е топло преди дни стигна и 48 градуса.
Днес бях с Вивара на Пучи, но въпреки че не я пестих нищо не усещах. А той е един от летните ми обожаеми парфми. Жега плюс влага комбинация перфектна......
Днес в Ив Роше докато приятелка си избираше душ гел. Пръснах на ръката си Vanille Noire хареса ми. Мека не химическа ванилия.Но за Ив Роше 45 € не давам Grinning. Може и сноб да ме наречете. На излизане ме лъхна вятър и се разнесе прекрасно ухание. Не е като Кензо Амор или Хипнотичната отрова......
Ще трябва до отида до един бутик, в него мисля,че ще намеря предложените от вас
парфюми, ама жега....

# 492
  • София
WalterP99, съхранявам ги в гардероб, някой от тях с кутийте други без.
Не понасям жегата и дори да сме навън климатика е включен на 23 градуса:blush:.
Нямам определен бюджет искам парфюмът да ме обгръща и да да има шлейф.
Много е топло преди дни стигна и 48 градуса.
Днес бях с Вивара на Пучи, но въпреки че не я пестих нищо не усещах. А той е един от летните ми обожаеми парфми. Жега плюс влага комбинация перфектна......
Днес в Ив Роше докато приятелка си избираше душ гел. Пръснах на ръката си Vanille Noire хареса ми. Мека не химическа ванилия.Но за Ив Роше 45 € не давам Grinning. Може и сноб да ме наречете. На излизане ме лъхна вятър и се разнесе прекрасно ухание. Не е като Кензо Амор или Хипнотичната отрова......
Ще трябва до отида до един бутик, в него мисля,че ще намеря предложените от вас
парфюми, ама жега....
Милата  Hug Наистина жегата е най-големия враг на парфюмите - изяжда всичко  Sad Чак се ядосвам понякога, въпреки, че обичам лятото и топлината, но почти нищо не може да се носи /парфюм/ в температури над + 35 С. Тази година единствено Ninfeo Mio го усещам почти добре, всичко друго си заминава отма...

# 493
В момента на жега съм и аз, но Ирисовата Прада не ме е изоставила от сутринта без да я подновявам, и е толкова осезаема! Прекрасна! ❤️

# 494
  • СОФИЯ
WaltherP99
Пробвах Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540
преди около месец - не бяха започнали жегите. Имам още, така че мога да се прежаля ако трябва и на студено време  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт