Парфюмни размисли и страсти - 211

• 148 863
  • 741
  •   1
Отговори
# 225

Имам и все още се радвам и на:
https://www.fragrantica.ru/perfume/Max-Mara/Le-Parfum-2453.html - вече бутилката ми е на половината от 90 мл. и му треперя всеки път когато се напръскам.

Heart Eyes Охх...и аз къткам моите 25 мл останали  ooooh! Защо, защо го спряха този парфюм?!?! Бях много нещастна, когато разбрах за това ...до сега не съм намерила друг такъв нежен пипер никъде  Cry

В един от руските форуми четох, че не е спрян, а е никакъв маркетингов трик на марката, в графа витидж аромати е и го пускат рядко, в ограничени количества и на неприлично висока цена, само в бутицете на Макс Мара. Не знам дали е истина, но съм склонна да вярвам. Аналогичен е и случая с https://www.fragrantica.com/perfume/Torrente/L-Or-de-Torrente-2466.html, има го само в бутака им.

# 226
Сисли, напълно познато чувство! Повечето парфюми които съдържат пачули, буквално ме карат да повръщам от тях и ми докарват страхотно главоболие. Не понасям парфюмите на Мюглер ( с изключение на два) и всички парфюми на Том Форд. От години ползвах само 2 парфюма и този месец си купих още 4! Simple Smile
За сега се понасяме с двата парфюма на Мюглер, но до кога не се знае Simple Smile.

# 227
Цели два на Мюглер! Поздравления!  Laughing

# 228
  • СОФИЯ
Добре дошла Sysly  Hug
Търпението му е майката и ти ще си намериш нови любими аромати.
Откакто съм в темата, благодарение на момичетата открих прекрасни аромати, кои трайни, кои нетрайни /за мен/, но определено съм доволна от резултата и продължавам да поръчвам пробички и да търся подходящи.
Днес ми пристигна, поръчан на сляпо Burberry My Black 30мл. Доволна съм много  Crazy Предполагам, че е зимен и сега му е топло. Шишенцето също е много сладко  Heart Eyes
Не помня кой го препоръча тук, но му благодаря от сърце  Heart Eyes
Ударих и на камък /това ще ми е за урок/ Поръчах тестер /подмами ме цената - почти наполовина / на Juliette Has a Gun Mad Madame. Миризмата беше малко променена, като на остарял парфюм и сега ще го връщам. Явно срокът на годност нещо не е в ред. Тествах го с този, който имам в момента.  Rolling Eyes
Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 го пробва едно момиче от офиса и на нея и се разви по същия начин - бинтове, йод , болница  Sick

# 229
Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 го пробва едно момиче от офиса и на нея и се разви по същия начин - бинтове, йод , болница  Sick
[/quote]
       Благодаря shushi7777.Simple Smile
       Не съм го тествала и не познавам аромата, но съм чела много противоречиви отзиви за този парфюм, колкото положителни толкова и категорично отрицателни, както е и в твоя случай. Не си единствената на чиято кожа се развива в посока - болница и всички изброени консумативи, битове, дезинфектанти, йод и т.н. Simple Smile
       Не мога да опиша в какъв див ужас аз изпаднах от Tuscan Leather Tom Ford. На блотер ми отвя главата, толкова ме впечатли, че на следващият ден реших да го тествам на кожа. Добре че пръснах само на китката, а не както изгаряше от желание консултантката, да ме олее доволно. Е точно след 20 мн. ми идеше да си отрежа ръката, с нищо не махаше това чудо. Чувствах се като топ гьон,  добре накиснат в терпентин и машинно масло и обилно полят с горещо малинова сладко, и за капак отгоре му е забучена китка жасмин. А как само седи върху моя колежка......, сякаш не е същият парфюм. Но какво да се прави, иначе пък щяхме всички да миришем еднакво. Simple Smile Ще продължаваме да търсим нашия аромат.Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 18:01 от Sysly

# 230
  • СОФИЯ

Благодаря shushi7777.Simple Smile
Не съм го тествала и не познавам аромата, но съм чела много противоречиви отзиви за този парфюм, колкото положителни толкова и категорично отрицателни, както е и в твоя случай. Не си единствената на чиято кожа се развива в посока - болница и всички изброени консумативи, битове, дезинфектанти, йод и т.н. Simple Smile
       Не мога да опиша в какъв див ужас аз изпаднах от Tuscan Leather Tom Ford. На блотер ми отвя главата, толкова ме впечатли, че на следващият ден реших да го тествам на кожа. Добре че пръснах само на китката, а не както изгаряше от желание консултантката, да ме олее доволно. Е точно след 20 мн. ми идеше да си отрежа ръката, с нищо не махаше това чудо. Чувствах се като топ гьон,  добре накиснат в терпентин и машинно масло и обилно полят с горещо малинова сладко, и за капак отгоре му е забучена китка жасмин. А как само седи върху моя колежка......, сякаш не е същият парфюм. Но какво да се прави, иначе пък щяхме всички да миришем еднакво. Simple Smile Ще продължаваме да търсим нашия аромат.Simple Smile
Joy Joy Joy Joy Joy Прекрасно е, че въпреки всичко имаш чувство за хумор.
При мен малина не се разви - само кожа и накрая нещо задушливо, което ми избива в доста парфюми, но не зная какво е. Иска ми се да опитам неговия роза и кафе, но да видим дали ще мога да го открия.

# 231
Обичам Tuscan Leather Tom Ford.
Не си струва голямо издирване на Роза Кафе на том Форд. Не е нищо особено.

# 232
  • До сърцето...

Да, присъединявам се. Мисля, че мернах пробичка в Енцо. Ако искаш да го тестваш....

P.S. Намерих - https://www.enzo.bg/tom-ford/cafe-rose-parfjumna-voda-uniseks/

Да се похваля - поредната любов с мъжки парфюм, мотивирана от Детрон за да зарадвам милото и осигурен благодарение на Сънчо, господ да я поживи Kiss Yum (ох, въобще не мога да се ориентирам в тази нова версия).
Animale Animale for Men. Страхотно ми легна. Горкият ми мъж, и този ще го дели с мен. Или по-скоро аз ще го деля с него Satisfied
В началото е тих и кротък, после се засилва, израства и става ярък, присъствен. Никакво животно не виждам, независимо от името. Много ми харесва балансираността - сладък, но тютюна не му дава да стане лигав.  В базата си е разкошен. Много, много класен парфюм.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 23:18 от Радика

# 233
  • СОФИЯ

Да, присъединявам се. Мисля, че мернах пробичка в Енцо. Ако искаш да го тестваш....

P.S. Намерих - https://www.enzo.bg/tom-ford/cafe-rose-parfjumna-voda-uniseks/
Благодаря Радика  bouquet

# 234
  • София
Аз влизам да благодаря на дамата, която писа за Lolita Lempicka L'Eau en Blanc. Страхотен Two Hearts
Днес го получих и не мога да му се нарадвам.

# 235
  • Germany
Sysly, добре дошла и от мен. Tuscan Leather Tom Ford и на мен отказва да покаже красотата си и често се питам, кой иска да мирише така . А уж обичам кожа. Груба, мъжка кожа, остри дървесни ноти, силен аромат на пепелник с фасове излиза още при мен. Ни малини, ни дяволи.

Бакара руж е доста обсебващ парфюм, и смятам, че летните жеги никак не са подходящи за него, заради смолите, дървесата и пушеците в него. При мен вчера беше 15 градуса, отворих бутилката, помирисах го, реших, че хич не е подходящ за лято, този парфюм иска хлад и го заторих.

Успях да пробвам двата нови аромата на Задиг & Волтер. Бутилките отново са решени в черно и бяло, този път са масивни, матови, със златни надписи. Само заради тях бих ги купила, много са хубави Broken Heart

Just Rock! for Her Zadig & Voltaire е доста сходен с първообраза, но не е така сладък и не го усещам толкова флорален. Магнолията е заменена от жасмин. Няма го и ароматът на кестеновия крем и сладкарската сметана. Доста по-сдържан е, тъкмо да си помисля, браво, браво, и крадешком се прокрадна ОНОВА цвете /ох, къде са ми старите емотикони/ Туберозата не е креместа и накъртваща, доста премерена е, комбинира се добре със санталовото дърво. В базата усещам доста повече пачули, което отново добре допълва туберозата и прави парфюма по-умерен. Този парфюм е за тези, които харесват оригиналния вариант, но сладостта и гурме нотките в него им идват повече. Като цяло двете версии са доста близки и лично аз не бих го купила този. Отново се комбинира много добре с мъжкия вариант.

Just Rock! for Him Zadig & Voltaire започва просто раз-кош-но CupidCupidHeart Eyes То дърво, то тамян, то пачули, умрях от кеф, почти получих тих душевен оргазъм. Хладна, сурова дървесина, мъжкарско пачули и точно онзи тамян, който обожавам, и който прави парфюма за мен лично много секси, а за други ужасен. Тъкмо си мислех с кой да го сравня, дали с Хиноки, дали с кафявото тамянено гучи, охках и ахках, припадах и се свестявах сама, когато хладните нотки утихнаха и се включи ванилията. Не казвам, че е лошо. Никак даже. Идеално се връзва в композицията, и е доста по-умерена от оригиналната версия, но точно тази ванилия ми разваля удоволствието. Просто невероятното зелено, мрачно и хладно начало се заслажда и се разваля страхотния първоначален ефект. Допълнителна топлина внася и амбърът в базовите нотки, изобщо, голямо развитие търпи този парфюм.  Определено тази версия за мен е по-добра от първоначалната версия, макар отново да имат доста общо. Но за мен този парфюм е доста по-хубав и ще го пробвам пак, за да преценя имам ли спешна нужда от него. Препоръчвам го на всички любители на мрачни дървесни аромати тип Хиноки и старото кафяво тамянено Гучи.

Пробвах и  трите нови парфюма от серията ESSENCE SPICE на Ermenegildo Zegna

Persian Saffron Ermenegildo Zegna Обичам шафран, обожавам розов пипер и цитруси, а този парфюм хич не е мой. Толкова негативна реакция към парфюм скоро не съм имала. При мен от началото до края имам много силен кожен акцент, точно една такава пудрено-мъчна кожа, ако мога да я нарека, суха, с удови и дървесни допълнения, без нищо омекотяващо я. За да стане още по-зле, в определен момент се появи и кимион, който е една от най-омразните ми парфюмни нотки. Ужасен беше върху моята кожа. Определено е мъжки парфюм, в базата се появява и шафран, и красиви цитруси, и пипер, но за мен това е кожен парфюм, от този тип, който е като шамар през лицето.

Bourbon Vanilla Ermenegildo Zegna Като прочетох Бурбон ванила, очаквах ванилен аромат тип бурбонската ванилия на Ив Роше, сладка, сладкарска, обсебваща, такава, каквато мога да нося един два пъти в някакъв момент от годината, но в повечето случаи я виждам на дъщеря ми, не си представям аз да мириша така. Затова просто я пръснах информативно. Със сигурност и тази ванилия не е моята ванилия, но пък е хубав парфюм. Ванилията не е никак захарна, но в същото време е доста автентична, точно като прясно разтворена ванилена шушулка. Много хубаво е допълнена от джинджифилова свежест, грейпфрутови и бергамотови искрички, и някаква много фина и ненатрапчива зеленина. Ветиверените нотки са много приятни и уравновесяват сладостта на ванилията. Интересно е включена и млада роза, съвсем деликатно, ненатрапчиво, харесва ми, как контрастира на сладостта, и как се допълва от зелените нотки. Определено е хубав парфюм, и доста нестандартен.

Indian Spice Ermenegildo Zegna Този е абсолютно мой Heart EyesHeart EyesHeart Eyes
Коледа в бутилка. Буквална! Мирише на всички аромати, които се носят от коледните пазари. Най-хубавият звездовиден анасон, който съм срещала досега в парфюм /къде са старите емотикони:angry:/ Гъст, амбров и златист, аромат на горещ черен чай, в който са се варили звездички звездовиден анасон, коренчета карамфил, шушулки ароматен кардамон, портокалова кора, а някъде далеч се носи ароматно дърво от нечия камина. Ароматният чай се допълва от захаросани резенчета джинджифил и кандирани портокалови корички, натопени в шоколад. Божествен е!!! Просто притварях очи и се радвах истински!!! За мен е почти ароматен близнак на любимият ми https://www.fragrantica.com/perfume/Pierre-Guillaume/Private-Col … otique-10079.html, но тук е спестена канелата, което за мен е огромен плюс, и е акцентирано върху зездовидният анасон. Разкошен аромат, и много сериозна заявка за място в гардероба ми, въпреки ужасната му цена 220 евро/100 мл

Много добра трайност на цялата серия, като цяло за мен са унисекс аромати, лесни за възприемане и носене, ако обичате топлите дървесни подправкови ориенталци. Много добра серия на Zegna, продължавам да съм от големите почитатели на марката.

# 236
  • Козлодуй
Днес пристигна така чаканата Аура.
Твърде далеч съм от вълнуващият и рисуващ цветни картини стил на Ковачева, но факта, че вече е в размените, трябва да ви говори достатъчно Mr. Green Толкова е не-мой и понеже го бях натоварила с очаквания, останах разочарована...Върху моята кожа носът ми усеща само едни бели цветя, вярно, не са тежки и натрапчиви, а елегантни и носими, но е толкова далеч от предишните им аромати...И Angel, и Alien, та дори Womanity смятам за уникални и експлозивни, макар да нося само първия, а другите два са любимци на дъщеря ми. Аура обаче поне върху мен е едно нищо особено, нещо като съвременна версия на Eden, Cacharel.
AURA MUGLER was created by Daphne Bugey, Amandine Clerc-Marie, Christophe Raynaud and Marie Salamagne.
Сега обърнах внимание на това изречение във Фрагрантика...ами, с право е казал народа:"Много баби, хилаво бебе!".

# 237
Аз вчера изненадващо се сдобих с Бакара Руж и се напръсках няколко пъти нетърпеливо веднага. Голяма грешка! Това чудо няма махане, няма измиване, няма смяна на парфюма, без да си си мил косата и да си се трил с ексфолианти. И днес съм пак с него в жегите. Какво да го правя като не можах да сменя?! Whistling Много е хубав, божествен е, но вярно е за по-студено време.

Ау, Сънче не се нервирай! Heart Eyes Hug Насляпо винаги има риск. Много ме изкушаваш с него сега, да си знаиш! Heart Eyes

Влюбена съм от вчера в Flamenco Ramon Monegal. Няма такава красота! Кутията /едната е вътрешна страна е цялата огледало и е в кадифено легло/, бутилка, цвят, сок, трайност, всичко. Невероятен! За съжалеине всичко ме е хубава вк. и цената. Мисля го разбира се и е ясно, че ще се предам малко нататък, като го пробвам хубаво още няколко пъти и го разнося, а и хубаво го обмисля. Да втаса, да престои. Много е хубав, много. Има разкошни малини.
https://www.fragrantica.com/perfume/Ramon-Monegal/Flamenco-44233.html

# 238
  • София
За който се е затъжил за солената база на Womanity - Aqua Divina Bvlgari има подобна.
Ох, невероятен парфюм е! Не мога да го опиша. Няма ванилия, няма рози. Mr. Green Обаче ми харесва.
Започва свежо, интересно, аз го определям даже като свежи подправки - копър, маточина, нещо такова. После идва "солта". Солта не мирише, така че това вероятно е амбрата. После има дълга и тежка опашка.

# 239
  • СОФИЯ
Аз вчера изненадващо се сдобих с Бакара Руж и се напръсках няколко пъти нетърпеливо веднага. Голяма грешка! Това чудо няма махане, няма измиване, няма смяна на парфюма, без да си си мил косата и да си се трил с ексфолианти. И днес съм пак с него в жегите. Какво да го правя като не можах да сменя?! Whistling Много е хубав, божествен е, но вярно е за по-студено време.
Shocked ..............
Завиждам, че на теб е показал красотата си  Hug

Общи условия

Активация на акаунт