Парфюмни размисли и страсти - 211

• 148 873
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Страдам само и единствено за Stephanie на Stephanie de Monaco...
Моля, ако някой знае за парфюм, който се доближава до уханието на гореспоменатия да сподели.

# 241
Midnight poison ми е много любим. Най го харесвах от отровите. Изненадах се, че го спряха.

# 242
  • Габрово
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Opium-1977-93.html ..
не съм го виждала...спряха ли го?

Последна редакция: нд, 16 юли 2017, 00:13 от mila_sesi

# 243
Днес пристигна така чаканата Аура.
Твърде далеч съм от вълнуващият и рисуващ цветни картини стил на Ковачева, но факта, че вече е в размените, трябва да ви говори достатъчно Mr. Green Толкова е не-мой и понеже го бях натоварила с очаквания, останах разочарована...Върху моята кожа носът ми усеща само едни бели цветя, вярно, не са тежки и натрапчиви, а елегантни и носими, но е толкова далеч от предишните им аромати...И Angel, и Alien, та дори Womanity смятам за уникални и експлозивни, макар да нося само първия, а другите два са любимци на дъщеря ми. Аура обаче поне върху мен е едно нищо особено, нещо като съвременна версия на Eden, Cacharel.
AURA MUGLER was created by Daphne Bugey, Amandine Clerc-Marie, Christophe Raynaud and Marie Salamagne.
Сега обърнах внимание на това изречение във Фрагрантика...ами, с право е казал народа:"Много баби, хилаво бебе!".
Вярно е че Аурата няма нищо общо с другите парфюми на Мюглер и точно това ме спечели, тъй като не понасям нито Ангела, нито Алиен. Единственото за което мога да се оплача е, че май не е толкова траен като другите парфюми, или поне на мен така ми се струва. Ще го пробвам върху сестра ми и ще видя Simple Smile.

# 244
Днес ми е ден на големи парфюмни открития. Тя въобще седмицата ми е така, дано и следващата също е, че очаквам голяма изненада за мен. Насляпо разбира се! Laughing

Днес на уикендната ми парфюмна обиколка, видях заредени новите два аромата на Армани
Emporio Armani Because It’s You Giorgio Armani и Emporio Armani Stronger With You Giorgio Armani.
https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Emporio-Arman … th-You-45258.html

На съседния рафт о чудо, Black Perfecto by La Petite Robe Noire Guerlain. Така се зарадвах!
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Black-Perfecto-by-L … -Noire-45017.html
Кожената черна рокля започва доста силно и бих казала сухо, с много кожа и бадеми. Има силни дървеси и мускусни тонове и е като цяло в първата си половина абсолютно различен парфюм от Роклите. В средата започва страшно да прилича на Най-първата Рокля от 2009 година и на мен това силно ми допада. Страстен, не е сладък, а е тъмен плодово- дървесен аромат с доста кожа. Абсолютно нищо общо няма със Синята и сладостта и, нито пък с розовата. Усещам силно пудрена роза с череши и абсент, който ме държи нащрек и ме дразни, но това е така още от първата Рокля. Няма силен интензитет на излъчване, напръсках се зловещо просто, но има супер трайност. Ще я пробвам още и вероятно в през Октомври ще си купя една 30-тица. Много Герлен е този парфюм. Сух, леко горчив, кожен и мускусен с череши. Опаковката и бутилката са и хубави, но капачката пласмасова ме подразни нещо.
Абсолютно задържителен е за проби за феновете на първата Рокля.

Утре ще пиша за Арманитата.

# 245
  • Бургас
Искам да я пробвам новата рокля,но кожата нещо ме плаши.Все пак ще я тествам,няма ли да го заредят вече Шанел-Габриел и в БГ.Нямам търпение.

# 246
Много се радвам, че новата рокля е тук! В най - скоро време ще я тествам да видим дали тази кожа ще я бъде или не!
Чакам новия Шанел и аз! Четох във фрагрантика, че го сравнят с Jour, който пък аз много харесвам, но така и не придобих незнайно защо.

# 247
Искам да я пробвам новата рокля,но кожата нещо ме плаши.Все пак ще я тествам,няма ли да го заредят вече Шанел-Габриел и в БГ.Нямам търпение.
На 1 септември разбрах аз.

# 248
И ние скромно през Сити Център минахме. Нафъсках десет блотера, така ми се омесиха, че съм паднал от коня. Само един Ермес с цитрус и ментата на Мюглер май ми останаха. Консултантката не е и чувала за Аурата, даже ме пита къде съм чел за нея и дали не е менте, та нямаше как да кажа да чете тук, деее. Черната рокля не я видях, но черното Си на Армани, новата Пантера и муса на ТМ, тества жена ми.  #Crazy #Crazy

# 249
  • Франция
Привет, парфюмни Kiss

Приятно е да прочета толкова много отзиви за нови парфюми. Ще се опитам да да и аз своя принос накратко:

Аз пробвах новия Chanel Gabrielle и мога само с една дума да опиша впечатлението си: евтин.

С голям интерес очаквах също и новия парфюм на Etat Libre d`Orange - You Or Someone Like You. Може би това е добър начин да се прецени до каква фаза на заболяването е стигнал човек - според как може да му се привлече вниманието върху нов парфюм. На нормалните хора им е достатъчна Анджелина Джоли, на много лудите за рекламно лице им трябва вече Чандлър Бър. От месеци тръпна и чакам да се появи, и следя големите караници покрай нотките му в мрежата. Е, пробвах го: започва като ментова дъвка, развива се като мускусна роза и завършва с нещо перилно, твърде бледо, за да се определи.

Помирисах също и новите на Амуаж - Figment. Дамският е много приятен белоцветен букет, със свеж шафран в началото и елегантна шипрова база. Мъжкият е чудовище! По-потресаваща мухлясала почва не съм помирисвала в парфюм - точно както вонеше саксията с фикуса, като го пресадих в кофти пръст и трябваше да го поливам с антибиотици. Едно към едно. ЛМ обаче се влюби и иска да го има. Fearful не знам какво ще правя, ако не успея да го разубедя.

Като цяло, разочарована съм от новите аромати това лято.

# 250
  • BG-DE
 Йоан Владимир, великолепно включване, както винаги,   Hug Приятелят ми получи като подарък Figment и  за мен, ако трябва да го опиша, е точно мухлясала пръст но странното е, че той също много си го харесва   Thinking

# 251
Ееее, дай моля, повече за Габриел. Евтин добре, ама друго? bouquet
Баш като за мен е новия Амуаж дамски. Бутилката му е уникална.

# 252
Габриел, ще го пуснат септември. Не знам как може да се пробва предварително, освен ако не си в тези среди и те поканят специално от Шанел на презентация на парфюма.

# 253
Евтин, евтин, колко да е евтин? Шанел държи цена.  Laughing В този смисъл няма как да е евтин.
В смисъл прост...като аромат, възможно е. Но пак е въпрос на лично възприятие.
Йоан-Владимир, благодаря ти за това мнение! Hug Още повече ми събуди любопитството.  Wink

# 254
Продава се вече на много места в бутиците на Шанел.
Аз чакам приятелка- съфорумка, която си го взе от Милано.
Има го в Париж и на много места. Тези дни беше представянето в Гърция за български журналисти и блогъри.
До дни ще се знае вече какъв точно е.
Аз ще го купя със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт