Парфюмни размисли и страсти - 211

• 149 151
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Днес го свърших и е време за нещо ново Simple Smile много любим

# 661
Evana ,  densi  bouquet,
Малко ме успокоихте, но трайност 30 мин, наистина ли? Жалко! На листчето изкара доста дълго ... Ще го пробвам и на кожа задължително. Аз ли си въобразявам или нещо ми напомня Pure Poison?
Денси, аз съм пробвала  Нероли Портофино два пъти на кожа, но той пък на мен ми мъжкарее и определено не е за мен, макар, че е свежак. Наскоро коментирах, че неролито не е моята съставка ...
 Peace
Да, спомням си, затова ти казвам да пробваш и него, в различните му версии.
За мен, а и не само, са доста подобни, но Позитано има много повече цветя. Така че пробвай хубаво с разносвания.

# 662
  • София
Аз успях да тествам Baccarat Rouge 540 Extrait (между другото вече е изчерпан) и честно казано  след  еуфоричното начало - не съм впечатлена. След 1- 1,5 ч на моята кожа остава един много хубав ,сладък жасминов бадем, но аз не бих дала 500 + за него.
 Baccarat Rouge 540 edp - е доста по интересен от двата. По абстрактен , променлив и вълнуващ.  Едновременно е прозрачен и плътен, искрящ , щипещ и мек , сладък , леко ментов и солен...Cupid  И не е лесен за носене. Цял ден съм се въртяла чудейки се от къде мирише ,защото това , което усещам от китката не е това което се носи във въздуха. Близо до кожата се усеща , кремест - дървесно сладък- в облака И леко солен и смолист.
  В началото наистина има някакви нотки , които могат да наподобяват "медицинско/йодно усещане". Аз лично трябваше да вложа въображение и само коментарите в темата ми помогнаха в търсенето на тази асоциация.Иначе не би ми хрумнало дори. Обожавам го. Купих и него. Joy
Дано не сбърках, защото се приема със смесени чувства от околните .Коментарите са разнообразни и не ми се цитират.Пръснах само два пъти.

# 663
Куражче, честит и да не ти пука за мнението на останалите. Щом на теб ти харесва си го носи със здраве.
Явно декември месец като се прибера в Бг ще го тествам. Запали ме и една парфюмна фея, с която имаме еднакъв вкус.

# 664
Куражче, честит! Не си сбъркала въобще, но си сбъркала времето, в което да го пръснеш, макар и два пъти. Напръсках се с моя няколко пъти в жега, за да го тествам добре и щях да умра. Обадих се на Ковачева, едва дишайки и тя ми каза "прибери го дълбоко". Блузата, с която бях тогава е напълно съсипана след "n" на брой пранета и ръчно, и в пералня. Тя просто е пропита с този аромат и не мога да се пръскам с друг, когато съм с нея. Никога няма да се измирише сигурна съм. Този парфюм е чудовище. Той за мен е неподходящ да се носи на работа. Обикновените, независими парфюмно хора е абсурд да харесат такъв сложен парфюм. Аз обаче го харесвам страшно и ще го нося в студено време обаче, с две напръсквания, може би и с едно. Повече не търпи явно.

# 665
Днес на едно летище се влюбих в ето това: https://www.fragrantica.com/perfume/Xerjoff/Dolce-Amalfi-42988.html Обичам кардамон, по Великден обилно слагам в козунаците и единственото, което усещам е разкошен кардамон. Не знам този quince какъв аромат има, не мога да различа нотката, но парфюмът си ухае прекрасно. Зачудих се и реших, че няма да купя нещо, което не съм разносила, сега ме е яд. Какъв беше този щанд, само ексклузиви на когото се сетиш, направо като котка в мандра си поживах. захласнах се и по това : https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Priv-R … Arabie-10886.html Божке, каква разкошна роза, слагам я наравно до  Портрет на една дама. Не си приличат двата парфюма, просто розите са особени и много хубаво различни.

# 666
Аз отивам днес за Dolce Amalfi Xerjoff. Дано не ми хареса. Laughing

# 667
  • София
Ooooo, unterdenlinden, имай милост!!! Аз пощръклявам, като чуя кардамон. Да разбирам, че е натуралистичен кардамонът в този парфюм ли? А quince е дюля.  Wink Което също е интересна нотка като избор.
Аз лично дотук упорито избягвам да тествам Xerjoff и засега удържам фронта. Сега остава да се надяваме Денси да напише, че не си струва парите.  Mr. Green
Аризона, tell me more!  Laughing Tи си се сдобила с някаква специфична версия на Stash SJP, който чаках сума време, след като прочетох за него, но не мисля, че някога ще се появи дори онлайн по Бг ширините. Та след един тест, за който трябва да благодаря на една фея + помощта на друга парфюмна дружка, ще имам 30 лелеяни милилитра след няколко дни, заръчани преди месеци и пътуващи към България.  Crazy Нямам търпение и дано не съм се подвела, но се съмнявам.  Wink Много ми хареса, като се има предвид, че не харесвам дървесни парфюми, направо е революция за мен, мек, кремест, мммм... Ако си пробвала класическата концентрация, ще ми е интересно да направиш съпоставка с екстракта, макар че се съмнявам да успея да издиря и него. Честит и много хубави моменти с него!  bouquet

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 16:22 от Klodilia

# 668
Тези дни успях да пробвам Chanel Gabrielle, Hermes Twilly d'Hermes и Coromandel edp. Gabrielle изобщо не ме впечатли.Нежен,цветно -флорален. На моята кожа е неприсъствен, с нищо отличаващ се и изобщо доста  безхарактерен. Отделно е като измита водица -след час се усещаше съвсем леко ухание стоящо близо до кожата. Доста съм разочарована.
Coromandel edp за мен е много близък до edt.  За сметка на белия шоколад са намалили пачулито, вече не е така искрящ, присъствен и траен,а е по- мек и благ.Доста по-лесно носим от тоалетната вода. На мен лично ми хареса и като ми свърши наличното количество edt, ще го взема.
Twilly d'Hermes нямаше тестер и го пробвах само на блотер или по-скоро ми дадоха да помириша блотер напоен с миризмата. Стори ми се цветно-плодов,момичешки и закачлив,но не по инфантилен начин. Поне на блотер аромата беше много хомогенен,т.е. Не бих могла да отлича нотките поотделно. При всички случаи носи духа на Hermes. Доста ми хареса, но не посмях да го купя без тест на кожа. С нетърпение ще чакам да го пробвам след 28,когато го пуснат по нашите магазини. Ако и на кожата ми се покаже по същия начин, ще го купя при всички положения.

# 669
  • Germany
Куражчеее, какво направи ти?!  Hug Hug Изпуснах те за малко, и ти полудя  Grinning Браво, честити да са ти новите парфюми и много да те радват. И аз днес го предавам този филм на лудост, защото отидох да си купя парфюм, за който се убеждавам от цяла седмица, че не ми трябва, но днес не се издържаше вече  Mr. Green, много съм си неубедителна  Mr. Green. Но по-лошото е, че след като го купих, се напръсках с друг от същата марка, и сега спешно искам и него  Mr. Green

Stash SJP в момента е на промоция в английските и немски магазини на TKMAXX, за цена от 17 евро за 30 мл, въобще не му се чудих. Флакончето е много шик, парфюмът също, плътен, сух, смолист и дървесен, за мен лично с препратки към любими мъжки парфюми - Кафявото тамянено Гучи, Бентли абсолю, но без силно изразените тамянени нотки. Много добра работа и качество за селебрити парфюм, супер траен и секси, но за мен е чисто мъжки парфюм, и с удоволствие бих го вдишвала от мъж. Обръщам внимание на мъжете за него, мисля, че ще е голямо попадение.

Ходих да пробвам Twilly d'Hermès. Значи пирамидата, която е показана във Фрагрантика (https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/Twilly-d-Herm-s-46145.html), е малко обърната всъщност. Туберозата е в началните нотки и тя е толкова красива, нежна, свежа и закачлива, че на любител на бели цветя директно му се подкосяват краката. Ако парфюмът беше вече в продажба, щях да съм го купила на момента само заради върховното начало.
Едва после идва джинджифилът, прави аромата сочен, тръпчив, гъделичкащ, много интересен и необичаен върху мен, но и също така много натурален, така че ме кара да се замисля дали наистина искам да ухая като прясно изцеден сок от джинджифил. Сандаловото дърво е много фино, креместо и се появява чак накрая, след 6-7 часа на кожата ми.
Отлична свежест и трайност в топлото време. Горещо препоръчвам за проба на любителките на хрускави туберози и джинджифил. Мога да си го представя, че ще стои великолепно на младо момиче, взех си проби да го понося и да реша дали става и за по-пораснали девойки Grinning Ще бъде в продажба от 28 август.

P.S. Бутилката!!! Heart Eyes На живо е даже по-сладурска Simple Smile

Не става за теб, защото и на мен ми хареса  Mr. Green Wink Hug При мен вече е в продажба. Разкошно представяне на Hermes с този парфюм. Нещо съм се повредила в последно време и взех да харесвам млади туберози  Shocked Crazy hahaha
Скрит текст:
остава и Шанел да си купя  Whistling
Харесва ми това тихо, елегантно зелено начало на млада, сочна тубероза и меки сапунени нотки на хладно нероли. Усещането е за свежо утро и чистота. А след това утринната свежест се раздига, парфюмът се затопля, на сцената излиза джинджифил, пресен, свеж, с много ароматна кора и красива суха дървесина. Много ми харесва това постепенно затопляне и преминаване от хлад към топлина, но не изгаряща, а точно толкова, колкото да ти е приятно. Туберозата при мен се трансформира в базовите нотки, затопля се доста, от млада, сочна и зелена става зряла, леко пудрена, бяла и много деликатно креместа, без да достига онова ниво, което ми обръща стомаха. Много удачно са включени и малки розови карамфилчета в базата, не са посочени в пирамидата, но при мен ги има в изобилие, и страшно ми харесват. Миришат точно на розовите карамфилчета на баба ми, когато нацъфтят напролет в градината й. Освен това мисля, че има включени и много фини нотки на кадифена, бяла орхидея, така хубаво ляга на кожата ми Heart Eyes Нищо ретро няма в този парфюм, макар нотките от пирамидата да казват друго. Изключително фин, елегантен , светъл и много женствен аромат, който смятам, че ще се хареса на доста широка публика. Много модерен, шик, подходящ за офис и формални срещи. Браво на Hermes! Флаконът е мечта, розовият цвят ми се струва не съвсем удачен, но съм доволна много и сега мисля и него  Heart Eyes

Йоан Владимир, преди време питаше за парфюми с лакритц. Прибавих в колекцията си два изключителни аромата с лакритц, ако наистина си заинтересована от тази нота, горещо препоръчвам Purple Heart V5 и L`Eau de Minuit Edition 2013 Lolita Lempicka Имай предвид, че тръгват малко бавно като аромати, буквално и при двата началото е на лакритцова пудра, но след това и двата тръгват в различна посока и са просто БОЖЕСТВЕНИ!!! Явно съм в такъв дълбок, тъмен, солено-сладко-горчив период, но и двата парфюма ме карат сама да си говоря и ме радват много  Heart Eyes  Heart Eyes Heart Eyes Още по-странното е, че и комплименти получавам за тях, а лакритц не е лесна нотка в парфюм. Ще пиша друг път по-подробно за тях, защото и двата парфюма заслужават внимание.

И преди време питах за мнения, но никой не ми отговори, затова си поръчах насляпо Panthea Stéphane Humbert Lucas 777 Какво да кажа .... Поредното доказателство, че нещо не е наред с мен  Mr. Green Флорал-муск, изящен, крехък, абстрактен, с ретро препратки, а аз съм влюбена до уши ... Друг път ще се опитам да опиша неописуемото, ако на някой му е интересно, ще кажа само, че ако има парфюмен рай, ако има бутилирана нежност, то те са в Пантеа  Heart Eyes

На всички с нови ароматни придобивки, честито, да ви носят много радост!

# 670
  • София
Голям късмет си имала с тази цена, Ковачева - моята си е редовната за UK + близо 10 лв за доставка и не ми беше лесно да я преглътна, но това е положението.  Cry За мен Сташ е унисекс, не мисля, че е чисто мъжки, но пак си опира до лични възприятия и кожа - аз подслаждам някои парфюми. Ако можех да го купя за 17 евро/30 мл, бих си взела не една бутилка, а две! Парфюмът задържа относително висока цена за селебрити парфюм много дълго време и според мен е много добре направен.

BoMarina, да разбирам ли, че "след 28" означава след 28.08, т.е. през септември ще е в Бг новият Ермес?  newsm18

# 671
От мноооого отдавна не бях писала във форума, но имам огромна молба и знам, че някоя от вас ще може да ми помогне. Посъветвайте ме, моля за подобен на Tom Ford Violet Blonde парфюм. Спряха го , а ми беше много любим. Бях се запасила, но свърши всичко и наистина не знам за негови аналози. Благодаря предварително!

# 672
  • Germany
Голям късмет си имала с тази цена, Ковачева - За мен Сташ е унисекс, не мисля, че е чисто мъжки, но пак си опира до лични възприятия и кожа - аз подслаждам някои парфюми. Ако можех да го купя за 17 евро/30 мл, бих си взела не една бутилка, а две! Парфюмът задържа относително висока цена за селебрити парфюм много дълго време и според мен е много добре направен.

Така е, затова споменах и промоцията, тъй като е актуална Blush и  някой би могъл да се възползва. Парфюмът лично за мен е с нишово качество, и за разлика от Wonderwood CdG, който при мен е безсрамно тих, а аз не съм от хората, за които трайността и прожекцията са основен фактор, Stash е изключително присъствен и трае повече от 10 часа. В никакъв случай не е монотонен, и има хубаво и дълго развитие. Ако беше преди две години, щях да си го нося, без да се замисля и щеше да ме радва много. Но в последно време разчистих доста от ароматите, които ми вървят в мъжка посока. Този ще остане за мъжа ми, защото е точно негов аромат. Просто ми се носят по-женствени парфюми, а този не е такъв определено. Но ако сте на вълна кожено яке, мотор и ботуши, то този парфюм е задължителен Kissing Heart Сега се замислих, че почитателките на черния кашмир на ДК също ще го харесат, макар пак казвам, че тамянът е доста умерен и тих.

Забравих да се похваля, че за първи път от години, свърших парфюм до дъно Flushed, и съм на път да свърша и други пет Flushed Извадих втори флакон за ползване от https://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Tenue-de-Soire … :revolving_hearts:

# 673
  • Франция
kovatcheva, направо се притеснявам за тебе Hug На косъм си и Шанел 5 да харесаш Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз пък специално заради едно твое омагьосващо ревю преди време на Amore Mio Roja Dove ходих да го търся, намерих цялата любовна серия в една парфюмерия и понеже съм кокошка, а и бързах, напръсках се и с трите на различни места по тялото. После отидох на вечеря. Стана ми лошо в ресторанта. Излязох да вдишам въздух. Въздухът около мен не се дишаше, защото от топлината плувах в облак от супер силни и супер ретро ириси, рози и зюмбюли. Пак влязох вътре на климатика. Не знам защо тоя ресторант бързо се изпразни. Беше много поучителна вечер. Поуката от цялата история е, че с тебе все пак сме си антиподи Heart

Аз също питах в темата преди време за Stéphane Humbert Lucas 777 и много исках да ги обсъдя с някого, и то точно Panthea и Khôl de Bahreïn, защото това е марката ми откритие за това лято. Пътувах преди месец до Италия за няколко дни и там попаднах в най-вълшебния ароматен бутик на света. Един етаж от къща, който е ресторант и бутик за редки парфюми - вървиш от стая в стая, радваш се като Алиса в Страната на Чудесата, а като се умориш, можеш да седнеш и да похапнеш тортичка, да речем. Разполагах с около половин час и затова само се щурах насам-натам и в един момент забелязах тази непозната за мен марка. Помолих консултанта да ми препоръча нещо и той ми показа първо Khôl de Bahreïn - жесток парфюм, обаче някак си не беше мой като че ли. Казах му, че се чувствам уморена от ориенталски, пищни парфюми напоследък и тогава той ми показа Panthea. Беше любов отпърво вдишване. На много хора би се сторил безличен или ретро, но за моя нос застана толкова чист, толкова фин и толкова свеж, че се почувствах като току-що излязла от най-луксозна спа процедура. Пирамидата във Фрагрантика лъже, аз нотки мога да разчленя само на фантазия и само на моменти, през останалото време се чувствам просто като увита в тънка, луксозна обвивка, като целофан.
Ще ми бъде много любопитно да прочета ти как го усещаш Simple Smile

Да си призная, че също откачам и се държа неадекватно напоследък. Купих си Амуажи, даже два Flushed Пълна лудост е това за мен, никога не съм ги смятала за моя марка. Има нещо във въздуха може би, но не следя политическите процеси и изказвания напоследък, на ваканция съм, та не знам коя планета е ретроградна. Grinning
А пък за парфюмите с лакриц - ще ги проверя тези обезателно. Обикалям напоследък и Brin de Reglisse и му се чудя най-вече заради високата цена спрямо незадоволителната трайност. Това пак е мистерия - доскоро смятах, че това единственият Ермесанс, който не харесвам.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 20:13 от Йоан Владимир

# 674
  • София
Йоан Владимир, Love is in the air, и ретрограден Меркурий, който изпраща лятото Laughing

Общи условия

Активация на акаунт