Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

• 75 610
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ама ти можеш и брашното да киснеш... newsm78
аз няма с какво да го смела после толкова фино.

# 301
лазания с  италианска моцарела, спанак, домати и сос бешамел Mr. Green

# 302
Аз не искам да ям ненакиснати/непокълнали бобови, затова експериментирах с накиснатия нахут. Разлика във вкуса няма. Peace И както си говорим за нахут, ще взема да накисна един пакет за фалафели.

И аз така съм чела, че изпичането само не е достатъчно. Задължително трябва да се варят на силен котлон поне 15 мин.

Мерси Ася, ако пробвам да заменя червеният боб с нахут, дали ще се получи?

# 303

Мерси Ася, ако пробвам да заменя червеният боб с нахут, дали ще се получи?

незнам, не съм пробвала.
от червения боб става хубав, наситен, кафяв цвят  Peace
според една приятелка, вкусът на боба се усещал леко накрая, затова слагам подправки (ванилия, канела). незнам как ще е с нахут, той също си има определен аромат.

вчера правих Farinata от брашно от нахут. стана супер, една част изядах на закуска, другата част стана блат за пица. малко продукти, бързо става и е засищащо.

днес за закуска galette - палачинки от елдено брашно.
смятам да правя и картоф във фолио с извара
имам и карфиол, трябва да го оползотворя - или ще е супа, или омлет newsm78

Синьо, при мен само кейлът в саксийки расте, другият директно в земята не е мръднал  Shocked
този черният на разсад ли го купуваш или семена?
при мен някои растения са напълно оглозгани. на една съседка родителите имат demeter hof и смятам да я питам с какво го опазват техния кейл, знам, че имат, купувала съм.

# 304
Черния кейл го купих от пазара. Simple Smile Нямам насаден такъв. Другият ми кейл е в саксии, но бездънни такива. Нямам истинска градина за съжаление. При мен освен листните въшки, едни пеперуди обикалят и си снасят яйцата там...

Вчера ходихме за кестени, напълнихме огромна торба и съответно вечеряхме печени кестени. Simple Smile Днес за (късна) закуска popovers и по-късно ще има фалафели.

# 305
Мерси Ася, аз пробвах с нахут, но още нямам отзиви. Децата ще ги ядат за закуска. Цветът си е тъмно кафяв, защото аз сложих 100% какао шоколад, какао на прах и рожков. Между другото съм забелязала, че малко рожков прави чудеса с вкуса Wink

Вчера правих фалшиви нори рулца с песто от листа от карфиол и печени семки завити в нори. Много вкусно се получи, въпреки че нямаше вид, защото листата от карфиол не успяха да се смелят добре в кухн. робот, но тъкмо повече фибри, ха-ха

# 306
asyalein,

Аз пък много обичам тортии от нахут. Обаче вече няма да купувам брашно. Последния път като киснах нахут, направих тесто с част от него и го изпекох като тортии на тиган. Част от тестото изпекох във фурната много тънко разстлано. Чудни крекери (чипс) станаха.

Имам една мнооого сладка тиква и се чудя какво да я правя. Май ще стане на сладкиш. Купих 2 такива, едната я направих по рецептата на етикета печена с чесън, магданоз, сол и захтин, но беше тооолкова сладка, че едвам я преглъщах. Shocked

Може ли по подробно за тортилите от нахут. Накиснала съм 1 кг нахут за хумус и фалафели. Може да направя и чипса ако не е трудно.

# 307
  • Стара Загора
И-ние днес сме на сварен нахут със салата от цвекло, моркови и краставици-  с лимон и зехтин.За довечера крем супа от сладък картоф, праз ,моркови и тиквички.

# 308
  • на острова на мечтите
Днес лучена  яхния с куркума и отделно варен ориз.
Довечера спанак. Ще видя дали с ориз,или с паста ще го правя .

# 309
лучена яхния е много добра идея, скоро не съм правила.
арпаджик ли ползваш?

крем супа (картоф, корен магданоз, карфиол, тиквичка)
 азиатски нудели
мекс. микс: чушка, морков, лук, чесън, домат и царевица с чили и повечко подправки.

за днес съм взела савойско зеле, една част за мен ще направя на омлет.
също и крем супа от праз (болна съм... Rolling Eyes)

# 310
  • София
Спанак с домати и нахут
Хумус
За вечеря пица
От днес съм сама с децата,няма да готвя People Dancer

# 311
Паста с патладжани и резене, патладжанени пици, пак печени кестени и за втори път фалафели, че тестото стана мнооого. Simple Smile

asyalein, да оздравяваш! И нас се опитват да ни тръшнат първите есенни вируси. Аз нещо като гнойна ангина на крак карам. Rolling Eyes Докато се усетя, че нещо ми има... и спортувах редовно, и по горите скитах... ooooh!Сега съм се кротнала.

# 312
Аз нещо като гнойна ангина на крак карам. Rolling Eyes

нали знаеш, че може да повлияе и на сърцето. прави си компреси с извара.
и на теб скорошно подобрение.

реших да правя рула от савойското зеле: веге и месояден вариант.
вместо да се чудя какви две манджи да забърквам... Whistling
веге вариантът ще е с леща.

# 313
вчера направих нещо като големи сарми със савойското зеле и моите напълних с накисната леща, пасирана с тофу. добавих кимион, кориандър, запържен морков, чушка и лук.
много вкусни станаха.

днес ще ги дояждаме  Mr. Green

# 314
Огретен с черен кейл и картофи, пържени бели чушки (май последните за сезона) с яйца.

Общи условия

Активация на акаунт