Пародонтоза

• 153 803
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Може да помолиш да ти я прати по имейл картата. Не вярвам да ти откаже. Аз така направих.😊

# 286
Да, това е добра идея. Но за какво ми е, да я имам аз? Ако отида при друг стоматолог или за какво? Едва ли ще запомня, на кой зъб джобът е 3 мм, на кой 4мм. Важно ли е според теб да го знам?

# 287
Аз обичам да съм наясно. Отделно нямам 100% вяра на никого. За това предпочитам да си имам в мен изследвания....за проверка просто.☺...за допълнителни въпроси по тях и така.

# 288
  • Перник
SvetlaK,

аз май не съм в час. Какво и защо се прави с този лазер?

Лазерът унищожава бактериите под венеца - така са ми казали двама лекари. Надявам се да е вярно ☺

# 289
SvetlaK,
дано да е вярно и да има ефект при теб.
Ще споделиш ли после каква точно е процедурата и дали ти е помогнала?

# 290
  • Там, където ме обичат
Някои от процедурите дали се поемат от здравната каса?

# 291
Абсолютно не! Касата поема пломби и вадене на зъб с упойка, накратко. Лечението при пародонтолог няма как да влиза...

# 292
НСЧ...това с махане на корена и на мен ми го предложиха от две места. Така се премахва и възпаленито в този дэлбощ джоб-няма корен, няма възпаление и има шанс джоба да се позатвори.
Защо не го обмислиш...все пак и 1 зъб да спасиш...си е много.
Говорих с човек, който си го е правил. Освен болките и парите друг ефект не е имало.
А и като се знам колко съм страхлива, даже не искам да си представям процедурата Joy

# 293
А този познат също по пародонтологични причини ли е прибегнал към тази операция, или е лекувал киста или гранулом ?
Стана ми любопитно - ако е имал дълбок джоб, и това не е помогнало при него, правилно ли разбирам?

За съжаление гаранции никой не ти дава и рискът от неуспех си е изцяло за наша сметка...

# 294
Същото като мен. Пародонтоза, стопена кост, подвижен зъб.
1 г. по-късно се е наложило вадене, не е могъл да се стабилизира.

# 295
Хм....явно няма отърване. По някаква причина джобовете не се затварят, възпалението си тлее и хронифицира и нещата се задълбочават. Разсъждавам си за мен, за нас тук от темата обобщено...
Аз също не се навих на този вариант с махането на корена. Просто док не дава надежди, аз също виждам, че зъба няма да го бъде при мен и че още се държи само на магия...и нещата и при мен отиват на вадене. Но още не съм събрала смелост за имплант - събирам я вече година ...хаха...

Също не ми е ясно, защо не предлагат костозаместване, за да се стабилизира зъба...това не мога да разбера. Дали защото докато има възпаление, не може да се костозамества, за друго ли....хммм

# 296
Но още не съм събрала смелост за имплант - събирам я вече година ...хаха...

Не съм от най-информираните в темата, но при пародонтит, респективно смаляване на костта, доколкото знам не се препоръчват имплантанти. защото щифта на имплантанта се забива/завива в костта...а тази кост като се отдръпне...след някоя и друга година и имплантанта пада.

Тета,
стоматолог ли ти препоръча имплантант или само ти си плавиш планове?

# 297
Стоматолог ми препоръча, разбира се. Прави се естествено костозаместване преди имплантацията. Дори при хора без пародонтит понякога се налага костозаместване, за уплътняване на коста, ако тя не е достатъчна за имплантиране.
Разбира се, че има начин за имплант - почти винаги има начин. За всичко си има начин.

ПС...костта не продължава да се топи. Тя се топи сега, защото сега има възпаление в дълбокия джоб, който не може да се почиства. Когато зъба се отстрани и мястото се възстанови, няма да има стопяване. Това е.

# 298
  • Перник
SvetlaK,
дано да е вярно и да има ефект при теб.
Ще споделиш ли после каква точно е процедурата и дали ти е помогнала?

Дано да има ефект!
Вчера ми обработи 2 джоба. Стана буквално за минути - не повече от 5. Лазерът изгаря инфектираната тъкан - усеща се мирис на изгоряло Simple Smile , след това се промива с физиологичен разтвор и се слага антибиотик (доколкото успях да разбера). Док ми каза да не четкам тази област до края на седмицата, "Защото е рана", както и да се храня на другата страна. След самата процедура не трябваше да ям поне 2 часа. Венецът не изглеждаше наранен, вчера не го и чувствах така. Днес обаче имам леко усещане като пипам с език. И нали си имам собствено мнение по всички въпроси, снощи реших, че не може съвсем без почистване, та минах със зъбния душ - щипеше Grinning

# 299
  • Перник
Абсолютно не! Касата поема пломби и вадене на зъб с упойка, накратко. Лечението при пародонтолог няма как да влиза...

И 1 бр. преглед. 2 пломби или вадения. Общо 3 процедури за година. Всичко останало си плащаме Sad А по "белия свят" се поемало и ортодонтско лечение дори Thinking

Общи условия

Активация на акаунт