Пародонтоза

• 153 801
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
За костозаместването четох, но много страшно ми звучеше, то си е операция.
Оф, писна ми от болници и доктори Sad

А по "белия свят" се поемало и ортодонтско лечение дори Thinking
Обаче осигуровките им са такива, че все едно плащат няколко...

# 301
  • Перник
За костозаместването четох, но много страшно ми звучеше, то си е операция.
Оф, писна ми от болници и доктори Sad

А по "белия свят" се поемало и ортодонтско лечение дори Thinking
Обаче осигуровките им са такива, че все едно плащат няколко...

Пък и цените. Моя позната, която живее в Англия миналата седмица си беше дошла, за да си оправи зъбките Simple Smile

Моята лекарка спомена "костостимулиране", което не било операция, а пак лазерът и лекарства вършели работата, но не знам подробности. Костозаместването и на мен ми звучи страшно.

# 302
Все повече си мисля, че и почистването на джобовете си е вид далавера, да ти вземат едни пари...после пак се стига до вадене на зъб

# 303
  • Перник
Все повече си мисля, че и почистването на джобовете си е вид далавера, да ти вземат едни пари...после пак се стига до вадене на зъб

Ох, не знам... Инвестираме толкова средства, време и неприятни усещания. Дано поне си запазим зъбите максимално дълго време...

# 304

Точно до същият извод стигам и аз.

Замислих се, че в крайна сметка и обикновените стоматолози /не пародонтолозите/, които в началото обвинявах, че от неразбиране само вадят зъбите на хората и ги заместват с мостове/протези и каквото там още има. Всъщност, и след проведено пародонтално лечение, което подробно сме описали и в началото на тази тема, пак в крайна сметка се стига до същото - до вадене.

При мен, при Не се сърди, човече, и т.н. резултатът от лечението не е задоволителен. В смисъл - да успеем да запазим зъба/зъбите си.

Единственото положително от проведеното при мен лечение, е че ми показаха как качествено да отстранявам плаката и в резултат на това не ми се трупа зъбан камък както преди. Но това какво ме грее, при положение, че проблемът, с който отидох при пародонтолог с надежда за спасяване, си остана и дори се задълбочи.

Та такива ми ти работи....

# 305
  • Перник
Може би и ние очакваме много. Все пак пародонтитът не е кариес - почистват, слагат пломба и готово. Никой стоматолог до сега не ми е обещал чудо - всеки казва, че с лечението може да се спре или поне забави процесът, но никой не ми е обещал чисто нови венци и зъби Grin
Тете, това, че ни учат да си почистваме зъбите правилно не е малко. Мисля си, че ако сме го знаели по-рано нямаше да стигнем до тук. Съответно можем да мултиплицираме ефекта, като овреме научим децата си на качествено почистване (не ми се получава особено, въпреки, че говоря постоянно, но не се отказвам).

# 306
Аз вече взех да се съмнявам, че действително имам пародонтит.
70% от джобовете ми бяха до 3 мм...ще постна после и картата. Кървене и подуване и болки във венците - никога не съм имала. Последната зъболекарка , при която ходих на почистване, каза ти нямаш пародонтит. Старият ми стоматолог, когото оплювах, също казваше същото.
Клагещи зъби никога не съм имала. Та аз съм само с три пломби в устата, две от които са от миналата година.

Имах проблем с един единствен зъб. Гаранции не искам да ми дава, но отговор на въпроса - защо точно там и защо само на един зъб имам дълбок джоб - не получих, въпреки десетките въпроси, които задавах. А аз питам много, както знаете.

Чудесно, съгласна съм че не е малко това да ме научат как да поддържам висока устна хигиена, но за 600 лева е малко скъпичко, не мислите ли?

ПС...допълвам се. Не мисля, че съм стигнала до тук от лоша хигиена. Сега като ми е почистен зъба, защо не се оправя? Ако е от лоша хигиена, всичките ми зъби щяха да са с дълбоки джобове, нали, а не само един....има някаква причина, която така и никой не ми каза каква е, което ме озлобява малко и ядосва много...

# 307
  • Перник
Скъпо е - факт.
Този зъб с дълбокия джоб умъртвен ли е, Тете? Или пък съседен? Защото сегашната ми докторка за един от моите дълбоки джобове каза, че се е получил при умъртвяване на зъба - от изтичане на арсен.

# 308
Не, Светле....жив си е. Единственият ми зъб, на който имаше пломба, сложена през 2010 година и оттогава се скофти. Нямам умъртвени зъби.
 Иди разбери кой лъже, кой казва истината. Не било от пломбата, не било от контактите....ама не каза и от какво е. Ама като не се отстрани причината, каквато и да е тя, много ясно че няма да се оправя....

Според мен е от контактите, но така и не можах да измъкна такъв отговор от пародонтолога. Трябвало да се гадае, бяха думите му. Ами погадай малко де....

За арсен съм чела че да, води до стопяване на коста и образуване после на джоб.
Сегашната стоматоложка предположи да е от алергия към материала на пломбата...ама знам ли.

# 309
При мен, при Не се сърди, човече, и т.н. резултатът от лечението не е задоволителен. В смисъл - да успеем да запазим зъба/зъбите си.
Аз още не мога да бъда категорична. Тези двата още преди да започна лечението си се видя, че са със стопена кост. Не съм очаквала чудеса, че ще се появи пак. Надеждата ми е, че ще спре стопяването на останалите, но това ще мога да го кажа след години.

Снощи се замислих, че като дойде време за вадене и правене на мост, предпочитам да си го направи моята зъболекарка, при нея съм от дълги години и ще се чувствам по-спокойна. А най-вероятно ще ми излезе с 50% по-евтино. Но пък да е се разсърди пародонтолога Flushed

Иначе точно като касичка се чувствам последните месеци. Никакъв камък не ми се образува за тези 3-4 месеца, плака също почти няма, не слагат никакви лекарства (само при дълбокото скалиране, но то е еднократно) - същата процедура при стоматолог ще ми е не повече от 40 лева, не 85...

Накрая ще му тегля една майна, ще си туря ченето и ще имам снежнобяла, холивудска усмивка Smiling Imp
Сега са толкова чувствителни, че нито мога да ги избеля, нито нищо...

# 310
600 лв? Това са много пари за нещо, което пак се образува. Сега пародонтологът ме пита какво мисля за имплантите? Явно всичко води до там...до чуждо тяло в устата

# 311
Аз още не мога да бъда категорична. Тези двата още преди да започна лечението си се видя, че са със стопена кост. Не съм очаквала чудеса, че ще се появи пак. Надеждата ми е, че ще спре стопяването на останалите, но това ще мога да го кажа след години.

Дрийм тийм ме разбра какво исках да кажа. Да поясня още веднъж:

Ти си имала стопена кост и клатещи зъби. Отиваш при специалист. Очакваш да даде някакво решение - костозаместване например, така щото да ти постабилизира зъбите. Очакващ след чистенето джоба да се позатвори около тези зъби и венецът да ги постегне. Нещо, някакъв резултат.
След цялата терапия ти си пак на изходната позиция по отношение на този си твой проблем - зъбите продължават да ти се клатят, както и преди лечението, и дори ще ти ги вадят. Кое му е задоволителното от всичко това, защото аз не виждам такова.

Освен благоприятният ефект върху останалия пародонт, който ефект обаче е предполагаем, а не видим....

Чудеса едва ли някой тук очаква. Но очакваме решение някакво на проблемите си, някакви мнипулации, нещо да се направи...да се предложи решение, което да не е вадене.

# 312
600 лв? Това са много пари за нещо, което пак се образува.

Вече не се образува, ако говориш за зъбния камък. При правилно чистене, за което ме обучиха, нямам натрупан зъбен камък, нито плака. Това е единственото видимо положително нещо, което мога да отчета от цялото упражнение...

# 313
600 лв? Това са много пари за нещо, което пак се образува.

Вече не се образува, ако говориш за зъбния камък. При правилно чистене, за което ме обучиха, нямам натрупан зъбен камък, нито плака. Това е единственото видимо положително нещо, което мога да отчета от цялото упражнение...

Дааа, такъв е ефекта за отишлите навреме, останалите си остават с проблема

# 314
За костозаместване също не съм чувала дълготрайни резултати, затова си бях скептична от самото начало Joy
Не са ми давали надежди, обещаха реалистичен резултат, т.е. само удължаване живота на другите. Обаче не мислех, че тези двата толкова скоро ще се вадят...

Да питам, понеже се чудя дали има връзка, аз се оказах с проблеми с щитовидната и инсулинова резистентност. Дали има някаква връзка? Вие имате ли такива проблеми?
Зачудих се, защото при двете най-големи кризи с венците ми излязоха и най-лошите нива на хормоните.

Общи условия

Активация на акаунт