Пародонтоза

• 153 739
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Щитовидната има връзка със стопяването на коста. Но каква точно не съм задълбавала. От стоматолог го знам.

За костозаместването аз пък само положителни съм чела. В какъв смисъл са отрицателните?

# 316
Ами този човек, който е правил шинирането е пробвал и костозаместване. Но може просто да е отишъл прекалено късно.

Щитовидната има връзка със стопяването на коста. Но каква точно не съм задълбавала. От стоматолог го знам.
Мдам, много неща ми се навързаха...

# 317
  • Перник
От това, което съм чела, пародонтитът е проява на други вътрешни проблеми. Много и различни. Също така е генетично обусловен. Моят баща има пародонтит, но той пуши цял живот и никога не се е грижил особено за зъбите си. Аз не пуша, ако не друго, поне винаги съм си миела зъбите по 2 пъти на ден.
През януари бях на профилактичен преглед от работа, та тогава за първи път си прегледах щитовидната жлеза. Докторката каза "много хубава жлеза, много добре работи". Видя 2 кисти/възли, не помня точно, с размери 2-3 мм., но каза, че просто трябва да се наблюдават и не са притеснителни. Хормоните също ми бяха в норма.

# 318
  • София
На мен също хормоните са ми в норма, не съм имала проблеми с щитовидната жлеза, въпреки че майка ми има. Имаше и парадонтит, преди да сложи протези. Моят парадонтит е почти от пуберитета и от години се занимавам с парадонтолози. В крайна сметка освен почистванията, дълбоки или не, друго май няма какво да направят. А венците ми продължават да се възпаляват периодично, въпреки добрата хигиена. Според парадонтоложката, имунната ми система отговаря много агресивно и на малко плака. От вчера съм с брекети на предните горни зъби, което освен изправяне, би трябвало да подпомогне почистването и да не се травмират венците там. И ми предстои още по-строго контролиране на парадонтита, докога, не знам.

# 319
  • Перник
Аз пък не помня венците ми някога да са се възпалявали. Просто тихо се отдръпнаха от корените на зъбите тук там...

# 320
Да, и аз това исках да помоля Бъбъл да обясни как точно се възпаляваха венците? Навсякъде ли? В какво се изразявяше това възпаление?

# 321
  • София
Не навсякъде, локално на различни места по различно време. Венецът става неспокоен, подува се, има зачервяване. При мен много помага гелчето Пародиум за такива случаи. А миналата седмица като ходих на почистване, си мислех, че са ми много добре венците, изглеждаха си стабилни и бледо розови, но парадонтоложката като пипна и пак каза, че не са добре и скоро ще ходя пак. Не знам какво толкова чистят, факт е, че след ултразвука са много спокойни, но все си мисля, че трябва да има и друг начин вътрешно да се опитам да действам, за да не се получава такава реакция на организма.

# 322
Да, разбирам. И при мен така се подува венеца, но само там, където ми е дълбокия джоб. Мине не мине време и се подува и зачервява. Сега отново е така, добре поне, че не ме боли, но си е доста кофти и изнервящо. Преди десетина дни пак беше така възпален.
Не знам вече и аз какво да си мисля. И какво можем да направим.

# 323
  • Перник
А пробвали ли сте някакви алтернативни методи за лечение? Зехтин, кокосово масло, клеева тинктура, за смирна съм чела също....
Аз, да си призная пробвах да жабуря зехтин сутрин, но ми се гадеше. По принцип не обичам мазни неща. Няколко пъти пробвах да си мажа венците с кокосово масло, това ми е една идея по-малко неприятно. 1-2 пъти си правих и вода за уста от отвара от салвия и няколко капки клеева тинктура. Вечер, след всички процедури по почистване минавам венците с клечка за уши, натопена в клеева тинктура. Единственият ефект, който забелязвам е, че откакто го правя вирус не ме е ловил (пу пу).
От останалите "методи" ефект не съм видяла, но от 1-2 пъти няма и как.

# 324
  • оттам, откъдето започва България
Жабуренето с шарлан го правя вече повече от 2 години, но то не е само за зъби, а и за общо състояние.
Аз първия път не успях да го задържа в устатата си повече от 2-3 минути, но постепенно се научих да не се вглъбявам в това, че имам нещо в устата. Вече така съм свикнала с този сутрешен ритуал, че ми е неестествено, ако се случи да не го направя. Чувството за чистота в устата е невероятно.
Но тъй като започнаха да ми се клатят 2 предни зъба /като съм сигурна, че това се получи след почистване на зъбен камък с ваучер от Грабо, т.е. не при стоматолога, при който ходя редовно/, сега, освен че ходя на зъболекар, си правя жабурене с настойка от прополис и корен на блатен аир.
По принцип бяхме стигнали с моя стоматолог до решение за шиниране на предните зъби. Последва лечение с лазерна терапия, от което лично аз не усетих ефект върху зъбите си /може и да има, но продължиха да се клатят/.
Почти месец не можа да ми намери тънка тел, с която да шинира зъбите ми, а и не му се искаше явно.
Принципно той много обяснява какво точно прави в устата ми, но аз от притеснение и не помня. Последно реши да ми извади нервите на предния зъб и да направи прочистване на каналите. Това лечение продължава вече повече от месец. Аз също реших да действам по някакъв начин, за да си помогна, и намерих това:
  https://www.goreshto.net/11107/boris-bolotov-tova-e-receptata-za … vi-sa-sastavkite/ Има го и в други сайтове. Направих тези настойки и от близо седмица започнах да се жабуркам. Много е люта тази комбинация, чак сълзи ми излизат, но търпя.
Засега съм доволна, определено клатенето на зъбите ми намаля и ги чувствам по-стабилни.
На зъболекар съм на 5-ти, когато трябва да ми бъде приключено лечението на зъба с извадените корени, и се надявам и стоматологът ми да отчете намаляването на подвижността на зъбите ми.

# 325
Да се отчета... До сега съм дала 600 лв за сваляне на мост, коронка със зъб, 2 пломби, поставяне на временна коронка, надвенечно и частично подвенечно чистене на зъбен камък, шиниране на 1 зъб. Предстои ми дълбоко почистване на горните зъби и след това 2-месечна почивка. Няма гаранции, че джобовете ще се затворят

# 326
Чувставам се ограбена Joy Дадох 600 лв за релечение на зъб. Отиваш, сядаш на стола, почват да го работят - дай сега 90 лв, отиваш следващия път - правя ти намаление - дай сега 180 лв, и като калкулирах всичко накрая - 600!!! лева. За един зъб! Лошо ми стана. Че след няколко месеца ме подсеща да ида за почистване на зъбен камък Triumph

# 327
Здравейте момичета, моля ви да ми препоръчате добър парадонтолог спешно за София. Сега звънях в клиниката на д-р Шулева, но там записват чак за септември поради това че излизат в отпуск и ще правят ремонт.
Трябва да отида спешно по препоръка на зъболекарката ми.
Мнооого благодаря  bouquet

# 328
Каква е идеята на хемисекцията и какво ти помага за запазване на зъба?

# 329
Предполага се, че се премахва възпалението в основата и около корена, което тлее там - махаш корена, няма възпаление. Аз така го разбрах, като говорихме с пародонтолога.

Общи условия

Активация на акаунт