Пародонтоза

• 150 753
  • 744
  •   2
Отговори
# 600
При шиниране с фибровлакно пилят ли се зъбите ?
Кое е по стабилно шиниране с тел или с фибровлакно?
С фибровлакно не се пилят зъбите. От вътрешната страна на зъбите се слагат в едно незабележимо улейче.
 Вече 4-та година съм с такова влакно. С тел не знам.
Благодаря за отговора !Това улейче с упойка ли се прави ? Да разбирам ли, че това влакно остава завинаги ?Не се ли чупи , тъй като все пак е подложено на натиск и най-вече на влага?

# 601
Тази ползвам аз:
Скрит текст:

Благодаря за отговора !Това улейче с упойка ли се прави ? Да разбирам ли, че това влакно остава завинаги ?Не се ли чупи , тъй като все пак е подложено на натиск и най-вече на влага?
На мен ми го правиха без упойка, почти не се усеща, като при пилене за малка пломба. Не се чупи. Този материал е невероятно издръжлив, използва се и за изработването на яхти, например.

# 602
  • София
Ето я водата за бг. пазара, видях че в Нотино я има:
https://www.parodontax.bg/products/parodontax-extra-mouthwash.html

# 603
  • София-в сърцата на моите деца
С фибровлакно не се пилят зъбите. От вътрешната страна на зъбите се слагат в едно незабележимо улейче.
 Вече 4-та година съм с такова влакно. С тел не знам.
Улейчето не се усеща как се прави. Ако ви е чувствително си поискайте упойка. Фибровлакното се използва и в самолетостроенето-най-тънко и най-здраво  тънко влакно! След това ми направиха лазерна терапия за за здравяване на венеца.Засега всичко е ок.

# 604
# 605
С две ръце препоръчвам доктор Рахвалиева. Каквото и да напиша за нея и екипа и ще бъде малко. Прекрасен специалист и Човек. Обърна ми изключително голямо внимание, обясни ми подробно къде са проблемите при мен, направихме план за действие. Благодаря от Сърце.

# 606
  • София-в сърцата на моите деца
С две ръце препоръчвам доктор Рахвалиева. Каквото и да напиша за нея и екипа и ще бъде малко. Прекрасен специалист и Човек. Обърна ми изключително голямо внимание, обясни ми подробно къде са проблемите при мен, направихме план за действие. Благодаря от Сърце.

О теорията до практиката ....бол време. Ще ги хвалиш, като ти направят всичко перфектно!

# 607
Категорично не беше само теория Simple Smile

О теорията до практиката ....бол време. Ще ги хвалиш, като ти направят всичко перфектно!

# 608
Здравейте, има ли пародонтолог в Монтана, зъболекарите, които питах, само вдигат рамене... Венецът ми е страшно подут, клати се един преден долен зъб, оголен, много болезнен при докосване, по-висок от другите (не беше така, това означава ли, че се е "извадил" от костта?)
Ако няма пародонтолог в Монтана, моля някой да помогне с координати на такъв специалист във Враца, нямам възможност да пътувам често до София за процедури 😔

# 609
Мрън, това значи, че костта се е стопила. При когото и да отидеш, направи снимка и с нея отивай.
Аз съм от Монтана, но живея в София. Пародонтологът ми тук искаше да отвори венеца, да реже корените на зъба и да шинира като използва истинския ми зъб. Ако е леко клатещ се, да, моят обаче се държеше на малко кожа и категорично отказах толкова манипулации и болка за нищо.
Тогава накарах майка ми да разпита в Монтана и ѝ препоръчаха д-р Людмила Горанова. Имах същия проблем като теб. Преден долен, който тя извади и ми шинира с фибровлакно цялата редица (6 зъба). Много съм доволна. Да чукам на глава засега положението се закрепи. 120 лв. струваше. Ваденето ми беше по здравната каса (силно казано вадене, като млечен излезе Trollface).

П.П. Горанова е малко, как да кажа, работи със замах Simple Smile но аз съм много страхлива и в първия момент се стреснах, после обаче ми подейства успокояващо. Много съм доволна!

# 610
Благодаря! Д-р Горанова работи грубичко, да Grinning Grinning Но пък важното е да е добре. Ще ида и при нея.
А как така ти го извади този зъб, какво ти сложи там - след като е стопена костта имплант не става, нали? Мост или какво, че не си го представям. Иначе видях какво представлява шинирането с фибровлакно и явно това ще е решението и за мен на тоя етап, пък колкото изкара...

# 611
Лепна ми един изкуствен на редицата с шината Simple Smile Много добре е направен, не се различава от естествения.

# 612
Лепна ми един изкуствен на редицата с шината Simple Smile Много добре е направен, не се различава от естествения.

И колко време изкара с  този залепен зъб? Не се ли клати при дъвчене?

# 613
То е като мост, само че е адхезивен този. Захванат е здраво за двата съседни.
При класически мост средният зъб, който е на мястото на изваден, клати ли се ? Не.
И този е на същия принцип Grinning

# 614
Здравейте прекрасни . Да се включа и аз при Вас .
Историята ми е дълга ... Хиляди пъти необразовани зъболекари ме убеждаваха , че няма какво да се направи за пародонтозата ми и единственият изход е подръжка и загуба на зъбите . Без да подозирам това влияеше на живота ми , на увереността ми , на самочувствието ми . Затворих се в себе си , спрях да общувам с приятели . Не исках да отварям устата си .... Един ден невръстният ми син докато си играехме без да иска ме удари с глава и разклати силно предните ми зъби .... Тогава ММ взе радикали мерки , намерихме пародонтолог  в друг град и започнахме лечение .
Имаше моменти в които" умирах " от страх и болка , но близо година по късно - аз се връщам към нормалното . Горната ми челюст е почти готова - предстои ми още една операция за възстановяване на костта . И започваме долната челюст 🥳
Съжалявам за изгубеното време , яд ме е, че вярвах на некадърници , яд ме е и за парите които им дадох ....
Но гледам напред и се надявам скоро да имам блестяща усмивка .🙂
( Не успях да прочета всичко което сте писали , но ще го направя ) .
Успех на всички които се борят с това .

Общи условия

Активация на акаунт